Unele dintre cele mai bune platforme de rulare pentru a găzdui aplicațiile fără server.

Arhitectura fără server nu înseamnă că nu aveți nevoie de servere. În schimb, aveți nevoie de mai puțin server pentru a gestiona. Într-o aplicație tradițională, gestionați întreaga execuție a logicii aplicației pe un VM, server fizic sau cloud. Cu toate acestea, tendința se schimbă.

Parcurgând arhitectura serverless, descărcați sarcina de execuție a codului aplicației pe o platformă de calcul serverless. Are multe beneficii.

 • Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la găzduirea timpului de rulare (Node.js, Python, Go etc.)
 • Plătiți consumul cererii dvs. (rentabil)
 • Nu vă faceți griji pentru cererea crescută a aplicației (scalabilă)
 • Permiteți furnizorului să gestioneze actualizările de securitate și software
 • Integrare ușoară cu alte servicii oferite de furnizor
 • Timp rapid pentru implementarea aplicațiilor și modificări

Este o ofertă foarte bună pentru un dezvoltator și un proprietar de afaceri, unde vă concentrați pe codul dvs. și expertul se ocupă de execuție. Dacă sunteți nou la Serverless, vă puteți referi la acest lucru curs introductiv.

Să explorăm următoarele Faas (Funcții ca serviciu) platformă.

AWS Lambda

AWS Lambda este primul care oferă o platformă în care rulați codul dvs. și administrarea este administrată (în spatele scenei) de AWS.

Inițial, suporta doar Node.js, dar astăzi, puteți rula Python, Go, Java, C #.

După cum puteți vedea ilustrația, trebuie să încărcați codul aplicației dvs., iar Lambda se va ocupa de execuție. Puteți să o faceți manual sau să o automatizați prin declanșarea prin serviciile AWS sau aplicația web.

AWS Lambda poate fi util în multe scenarii în timp real, cum ar fi procesarea fișierelor, streaming, validarea datelor, transformări de date, gestionarea cererilor API etc..

Unele dintre caracteristici:

 • Integrare perfectă cu alte produse AWS
 • Funcții Lambda fără stat
 • Infrastructură disponibilă și tolerantă la erori
 • Registrare și monitorizare extinsă
 • Scalare automată
 • si multe altele…

Vești bune dacă doriți să vă jucați, oferă AWS 1 milion de cereri și 400.000 GB-secunde calculați timp fără costuri sub nivel liber.

Nivelul gratuit ar fi suficient pentru un hobby sau un proiect mic. Dacă sunteți interesat să aflați, puteți verifica acest lucru Curs online hands-on de Stephane Maarek.

Și dacă sunteți îngrijorat de reglementare, atunci AWS Lambda respectă HIPPA, PCI, ISO și SOC.

Muncitori de nori

Ai auzit-o corect.

Cloudflare nu este doar o companie CDN și de securitate; ei oferă mult mai mult decât atât.

În ultima vreme au introdus Muncitori la nori care vă permit să rulați JavaScript la peste 150 de centre de date din întreaga lume.

Cloudflare folosește motorul V8 JS, deci dacă trebuie executați JavaScript cu o viteză mai rapidă apoi încercați lucrătorilor.

Puteți integra lucrătorii cu Cadru fără server pentru o implementare mai rapidă Îl puteți începe de la 5 USD pe lună.

Au primit câteva script-uri (rețete) pentru a vă arunca o privire și a vă juca în jur pentru a vă familiariza.

Acum

Îmi place numele – Acum.

Acum de Zeit este perfect pentru dezvoltatori. Construiți și împingeți codul și restul este gestionat de Now. Nu vă faceți griji cu privire la optimizarea de găzduire sau administrarea configurației.

Acceptă Node.js, PHP, Go, React și multe altele. Avantajul mare de economisire a timpului constă în faptul că reconstruiește doar modificările în locul întregului depozit de aplicații. După ce apăsați modificările codului, implementarea este vizibilă în câteva secunde. Îl puteți începe în GRATUIT și la scară pe măsură ce aplicația dvs. crește.

Funcții Azure

Calculatoare bazate pe evenimente care acceptă un număr mare de limbaje de programare.

 • JavaScript
 • C #
 • F #
 • Java
 • Piton
 • PHP
 • manuscris dactilografiat
 • bash
 • PowerShell

Funcții Azure aveți grijă de cererea de infrastructură prin aplicația dvs. și scalați în sus sau în jos, după cum este necesar. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la planificarea capacității.

Puteți declanșa o funcție dintr-o aplicație web, API HTTP dintr-o aplicație mobilă, stocare blob, streaming, hook-uri web și multe altele.

Sursa: Microsoft

Prețul se bazează pe timpul total necesar pentru a rula codul. Nu există costuri avansate, iar Azure oferă 1 milion de execuții în GRATUIT în fiecare lună.

Continuați și folosiți funcțiile Azure pentru a vă construi aplicația fără server pentru produsul SaaS, API etc.

Google Cloud

Google Cloud oferă o grămadă de soluții de calcul fără server.

Motorul aplicației – o platformă complet gestionată pentru aplicații web și mobile. Puteți implementa aplicația încorporată în PHP, Python, C #, Node.js, Ruby, Go, etc. Plătiți pentru resursele pe care le consumă aplicația și pe scară pe baza cererii.

Funcții cloud – o platformă bazată pe evenimente pentru a rula Node.js și aplicația Python în cloud. Puteți utiliza funcții pentru a crea backenduri IoT, procesare API, chatbots, analize sentimente, procesare flux și multe altele.

Există mai multe – Storage, Firestore, BigQuery, Dataflow, Pub / Sub, motor ML. Probabil, tot ceea ce aveți nevoie pentru a construi o arhitectură de aplicație fără server pentru server.

Funcțiile Cloud Cloud

Funcțiile Cloud Cloud se bazează pe Apache OpenWhisk pentru a dezvolta acțiunea aplicației care se execută rapid pe un declanșator de evenimente.

Există câteva tutoriale excelente despre crearea unei aplicații fără server, API, backend mobil, videoclipuri care pot fi căutate etc., pentru a vă oferi o idee despre modul în care funcționează..

Alibaba Funcție Calcul

O opțiune excelentă pentru China și piața internațională. În ultima perioadă, Alibaba a anunțat o ofertă de calcul fără server, care vă permite să încărcați și să executați cod fără a gestiona serverele și infrastructura de bază.

O ilustrare a fluxului fără server de procesare a mesajelor IoT în timp real.

Alibaba oferă 1 milion de solicitări GRATUIT pe lună. Bine pentru încercare.

Conceptul de server nu este doar FaaS (funcționează ca un serviciu), ci multe altele. Sper că platforma de mai sus vă ajută să construiți o aplicație robustă, fără să vă faceți griji pentru administrarea și întreținerea serverului. Și cel mai important, la cost scăzut.

EdgeEngine

EdgeEngine prin StackPath implementați funcții fără server scrise în JS, Perl, Rust, Go, C ++, PHP etc., aproape de marginea rețelei dvs. de audiență, pentru un timp de răspuns mai rapid. Latența EdgeEngine este la fel de scăzută 50ms.

Prețurile încep de la 10 USD pe lună, care includ 15 milioane de solicitări și scripturi nelimitate. Și, fără îndoială, puteți face o scară mai mare.

Executarea funcțiilor în rețeaua de margine are multe avantaje, cum ar fi conținutul de personalizare al utilizatorului, îmbunătățirea performanței aplicației, implementarea mai rapidă etc..

Concluzie

A merge fără server este o modalitate excelentă de a economisi costurile de găzduire și de gestionare a infrastructurii. Mutarea aplicației moștenire poate fi dificilă; Înțeleg. Dar, dacă construiți o aplicație nouă modernă, ar trebui să luați în considerare serverless în arhitectul dvs. Iată câteva dintre resursele utile pentru a învăța Serverless.

Mult noroc!

ETICHETE:

 • serverless

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me