Pe măsură ce trece timpul, există o creștere exponențială a utilizării aplicațiilor mobile. Există acum mai multe dispozitive mobile legate de internet decât există persoane pe Pământ.

Aplicațiile mobile sunt în general accesibile prin distribuitori de aplicații online, cum ar fi Google Play Store, Apple App Store, Windows Store, etc. și sunt principala formă de a oferi conținut și cheltuieli pentru utilizatorii de telefoane mobile din provincie. Organizațiile și companiile globale au inclus și aplicații mobile pentru a crește productivitatea angajaților, în timp ce s-au asociat cu o forță de muncă mai tânără și mai conectată.

Securitatea aplicațiilor mobile & Nevoia lui

Majoritatea persoanelor nu se gândesc, într-adevăr, la securitatea aplicațiilor mobile atunci când își practică telefonul pentru a plăti un cappuccino la Starbucks, sau sportul cel mai recent joc în timp ce se scurtează sau, de asemenea, în timp ce desfășoară activități online în aplicația lor de servicii mobile. Prin urmare, în calitate de constructor de aplicații, cea mai mare întrebare pe care trebuie să o rezolvați înainte de a decide să publicați aplicația ar trebui să fie – Cum protejez aplicația mea împotriva oricărei intenții rău intenționate?

O aplicație mobilă devine un bun element de explorare pentru a face să meargă: există codul programului în sine, logica problemei de pe partea din spate și de partea clientului, baze de date, API-uri care transmit date între cele două, dispozitivul și sistemul său de operare, iar utilizatorul. Fiecare joacă un rol vital în securitatea aplicației. Pentru companiile cu aplicații mobile pe o piață mlăștinoasă și competitivă, ridicarea securității solide ar putea fi un diferențiator valoros.

Ei bine, producătorii de aplicații pot face câțiva pași pentru a aborda corect problemele de securitate a aplicației. Vezi mai jos:

Merge pentru o echipă de securitate

8 pași pentru o mai bună securitate a aplicațiilor mobile

Dacă vă place securitatea aplicației dvs., este o soluție excelentă pentru a integra echipa de securitate din prima perioadă. Este clar să rezervăm resurse adecvate securității. Începeți să planificați metodele de securitate pe care le veți avea cu o echipă atribuită. De asemenea, în fiecare zi există o schimbare de a face aplicația sau o revizuire substanțială a planificării, clar să ia în considerare echipa de securitate, astfel încât să identifice ce trebuie să facă în cazul în care ceva neprevăzut are loc.

Fiți preocupați de API-uri

O interfață de programare a aplicațiilor, sau puteți spune API, este o parte esențială a dezvoltării backend, care sprijină aplicațiile pentru a comunica între ele. Dar, având în vedere că rezistă aparent, pot fi probleme de securitate. Iată informații detaliate despre motivul și cum să securizați API-ul.

Fii sigur cu back-end

O cantitate considerabilă de API-uri back-end presupune că aproape o aplicație despre care a fost raportată accesarea acesteia poate ajunge la ea. Faptul, chiar dacă este mult departe. Serverele de back-end ar trebui să aibă sisteme de securitate pentru a fi protejate împotriva atacurilor rău intenționate. Prin urmare, trebuie să vă protejați că toate API-urile sunt autentificate pe baza platformei mobile pentru care vă așteptați să codificați, deoarece procesele de transport și autentificarea API pot varia de la platformă la platformă.

Accesați jetoanele pentru manipularea sesiunilor

Un jeton este un „dispozitiv hardware mic condus de o personalizare pentru a autoriza intrarea într-un cont de sistem.” În lumea aplicațiilor actuale, dezvoltatorii folosesc jetoane pentru a gestiona mai eficient sesiunile de utilizator. Pur și simplu puteți inversa un simbol.

Este necesară autentificarea la nivel înalt

După cum sa discutat mai sus, multe încălcări de securitate se datorează unei autentificări slabe. Prin urmare, se transformă într-o mai crucială utilizare a unei autentificări mai puternice. Autentificarea se referă adesea la parolele. Este de datoria ta ca producător de aplicații să sprijini utilizatorii să fie preocupați de parole. Pentru ilustrare, puteți crea aplicația dvs. astfel încât să accepte doar parole alfanumerice puternice care pot fi restabilite la fiecare trei luni.

8 pași pentru o mai bună securitate a aplicațiilor mobile

Autentificarea cu factor dublu este de asemenea o idee minunată pentru a securiza o aplicație mobilă. Dacă aplicația dvs. permite autentificarea cu doi factori, în trecut, utilizatorul va fi solicitat să introducă un cod livrat textelor sale sau e-mailului la logare. Dacă vorbim mai multe despre metodele moderne de autentificare, atunci acesta include biometrie, cum ar fi o scanare retină și amprente.

Executați cele mai bune instrumente și tehnici de criptare

Locul de muncă numărul unu de făcut pentru o criptare mai puternică este selectarea managementului cheilor. Depozitați cheile în containere sigure. Nu-i pune niciodată local pe server.

Impun Politici de acces

Pentru a reduce suprafața de atac a aplicației, faceți-o puternică să utilizați numai biblioteci și cadre sigure. Aplicația pe care o creați ar trebui să se alinieze politicilor comune implementate de managerii IT ai organizației sau de Google Play și App Store-ul Apple.

Testarea programului

Șocant, mulți dezvoltatori nu își verifică codul. Este o parte necesară a dezvoltării codului de calitate. Acesta este motivul pentru care doar partea de securitate a aplicației din proces este ghidată să creeze o aplicație mobilă excelentă.

Pentru a avea o aplicație sigură, echipa ar trebui să evalueze regulat codul și să analizeze lacune de securitate care ar putea apărea în încălcarea datelor.

Concluzie

Utilizarea mobilă este în creștere frecventă în cazul în care hackerii își doresc să încerce să fure informații sensibile și să compromită securitatea aplicațiilor. Cu o strategie robustă de securitate mobilă și un dezvoltator mobil de vârf cu privire la capacitatea de a vă ajuta să răspundeți prompt la amenințări și bug-uri, aplicația dvs. va fi un loc mai sigur, mai fiabil pentru utilizatori – și va proteja loialitatea acestora (și ajutoarele dvs.) pentru viitor.

Producătorii de aplicații trebuie să acopere riscurile generate de amenințările de securitate cibernetică și încălcările de date în timp ce își fac aplicațiile mobile. Prin efectuarea metodelor de securitate a aplicațiilor mobile menționate mai sus, acestea vor fi capabile să asigure atât aplicațiile cât și datele din interior. Aceste metode nu sunt dificile de efectuat. Producătorii de aplicații și dezvoltatorii trebuie să adopte o abordare globală pentru dezvoltarea aplicațiilor și ar trebui să facă față tuturor circumstanțelor care afectează securitatea aplicațiilor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me