Vești bune: DevOps este la cerere. Vești proaste: utilizați în continuare instrumente vechi. Vești bune: utilizați Docker

În acest articol, în primul rând, vom înțelege DevOps și cererea DevOps în industria IT, și apoi vom discuta despre importanța Docker în lumea DevOps, inclusiv unele dintre cele mai bune tutoriale disponibile online pentru învățarea Docker..

Ce este DevOps?

Practic, în industria IT, software-ul este dezvoltat de echipa tehnică, iar această echipă tehnologică a fost împărțită între două sub-echipe numite dezvoltator și echipa de operare. Sarcina echipei dezvoltatorului este de a dezvolta o aplicație folosind coduri, odată ce codificarea este terminată, trebuie să fie predată echipei de operațiune a cărei sarcină este să implementeze aplicația pe server..

Arată mișto și atât de simplu, corect?

Dar așteptați o secundă; nu este atât de simplu.

Ambele echipe intră de obicei în conflict cu mai multe probleme precum proiectarea, testarea, securitatea, dependența, nepotrivirea mediului și multe altele. Din cauza acestor probleme, a existat o mulțime de „înainte și înapoi” între echipa dezvoltatoare și echipa de operare. Acestea au fost problema majoră și aceasta a trebuit să fie rezolvată și acestea au fost rezolvate folosind conceptul de DevOps.

Industria software tratează de obicei DevOps ca o combinație între dezvoltator și operare. DevOps este o idee care acționează ca o punte de legătură între dezvoltarea de software și echipa de operare. De obicei, un inginer DevOps colaborează, se integrează și comunică între departamentul de dezvoltare și operații din organizație. Rolul principal al unui DevOps este monitorizarea și automatizarea constantă a fiecărei faze a procesului de dezvoltare software. Dacă ne uităm la ciclul de viață al DevOps, acesta seamănă cu simbolul infinit (∞).

Este un proces continuu care începe cu Planificare, Codificare, clădire, Testarea, Eliberarea, Implementarea, De operare, și se termină la Monitorizarea. Aceste etape ale ciclului de viață sunt de obicei realizate cu ajutorul instrumentelor DevOps. Git, Jenkins, Splunk, Nagios, Chef, Puppet, Ansible, Docker și Kubernetes sunt lista cu instrumente DevOps la modă.

Un profesionist DevOps este, în esență, un profesionist IT cu expertiză în instrumente DevOps, scripturi, codări etc..

Cererea în industria IT

În întreaga lume, abordarea DevOps a ajutat companiile mult în accelerarea proceselor lor de dezvoltare. S-a constatat că companiile care au angajat profesioniști DevOps au înregistrat un impuls masiv în ciclul de desfășurare cu mai puține sau fără eșecuri. Datorită creșterii copleșitoare și, prin urmare, adoptării culturii DevOps, s-a prevăzut că până în anul 2021, peste 50% din companiile de avere ar avea o cerere uriașă pentru profesioniștii DevOps.

Industria a observat deja o creștere uimitoare de 75% față de anul trecut în cererea inginerilor DevOps. Deoarece un set de abilități de nișă necesar pentru acest profil, partea de compensare pentru acest rol este, de asemenea, atractivă.

Conform statisticilor salariale Glassdoor, salariul mediu anual al unui inginer DevOps în India este de aproximativ 6,06,445 lei, în 99604 USD, în Marea Britanie 45679 GBP / an și Germania 58,211 EUR.

Click aici pentru a cunoaște salariul mediu anual DevOps din țara dvs. Salariul este de obicei mai mare pentru acei candidați care au un set bogat de cunoștințe despre instrumentele DevOps și, uneori, depinde și de experiența dvs. în domeniu. În general, aspectul carierei și salariului inginerilor DevOps din întreaga lume arată extrem de solicitant.

Instrumente DevOps și Docker

În prima secțiune, am aflat că DevOps este un concept care reduce conflictele dintre dezvoltator și echipa de operare, iar acest lucru se realizează cu unele instrumente DevOps, care sunt utilizate de obicei de un inginer DevOps. Fiecare instrument DevOps rezolvă o problemă asociată ciclului de viață al dezvoltării software-ului. Dacă vă confruntați cu problema nepotrivirii mediului, aceasta poate fi rezolvată cu ajutorul Docker.

Să discutăm mai întâi afirmația problemei și apoi vom discuta în detaliu soluția.

Problema

O aplicație a fost dezvoltată și construită de echipa de dezvoltare și a fost trimisă pentru testare. Întrucât mediul de dezvoltare și testare a mașinilor este diferit și, prin urmare, aplicația nu funcționează. Această problemă se numește nepotrivire a mediului. Vom discuta acum soluția.

Soluția

Există două soluții pentru această problemă, prima este o mașină virtuală, iar alta și cea mai importantă este Docker. Problema cu mașina virtuală este că are nevoie de o mulțime de resurse. Deci, partea stângă este Docker, care este cea mai bună soluție la această problemă. Citiți acest lucru pentru a înțelege diferența dintre VM și Docker.

Cum se rezolvă?

Docker este un container ușor, care reproduce același mediu în mai multe sisteme. Acum, dezvoltatorii vor dezvolta software-ul din interiorul acestui container și vor înmâna acest container echipei de testare. Deoarece acest container are același mediu; astfel, aplicația va rula fără o problemă, iar problema nepotrivirii mediului a fost rezolvată.

Deci, Docker este un instrument care se dovedește a fi o potrivire perfectă pentru ecosistemul DevOps.

De ce este esențial să înveți Docker?

Obiectivul principal al Docker este automatizarea procesului de implementare a aplicațiilor, permițând rulării mai multor containere pe aceeași mașină. Docker garantează întotdeauna că, dacă o aplicație funcționează bine în mediul de dezvoltare, atunci aceasta va funcționa și în mediul de înscenare și de producție..

Acest lucru ajută la obținerea unui nivel mai ridicat de control asupra tuturor modificărilor, deoarece sunt făcute folosind aceleași containere Docker, iar acest lucru, la rândul său, ajută la obținerea unei productivități ridicate, rentabilitate ridicată și economisire a costurilor.

Datorită tuturor acestor beneficii, companiile au adoptat Docker la un ritm remarcabil. Peste 35 de milioane de aplicații au fost expediate prin intermediul Docker până în prezent, Nu numai acest lucru, dar peste 37 de milioane de aplicații Docker au fost descărcate până acum.

Fiecare companie care a adoptat cultura DevOps folosește Docker pentru a livra clienților săi o aplicație eficientă și rapidă și acesta este motivul pentru care companiile care caută profesioniști DevOps trebuie să caute specialistul / profesionistul Docker ca cerință-cheie în descrierea postului..

Platforma online pentru a învăța Docker

Următoarele menționări sunt unele dintre cele mai bune resurse disponibile pe web. Se poate încerca oricare dintre ele pe baza nivelului de expertiză. Împărtășesc linkurile atât ale textului, cât și ale tutorialelor video, care sunt eligibile pentru toate tipurile de utilizatori, adică începători la nivel de master.

��‍�� Învățare bazată pe video

Pentru începători

Docker pentru începători absoluti de la Udemy

Acest curs are dreptul la începători de către instructorul Demetrius Johnson. Este un curs plătit pe Udemy. Toate cursurile acestui curs sunt simple și ușor de înțeles. Cursul vine cu un exercițiu demonstrativ și de codare, care ne ajută să exersăm comenzile Docker și să învățăm rapid.

De la zero la erou

Acest curs este disponibil gratuit pe YouTube încărcat de Edureka. Acest curs este ideal atât pentru începători, cât și pentru profesioniști care doresc să stăpânească containerizarea prin Docker.

Curs intensiv

Curs de prăbușire tutorial Docker de la Udemy

Încă un alt plătit de la Udemy; Acest Curs începe cu conceptele fundamentale și treptat se scufundă în adâncime. După cum se reflectă titlul cursului, publicul ideal ar fi începători, precum și profesioniști.

Noțiuni de bază

Noțiuni introductive cu Docker este instruit de Nigel de la Pluralsight. Acest tutorial este ideal pentru începători; aceasta ajută la obținerea unei înțelegeri solide a fundamentelor Docker.

Deep Dive

Docker Deep Dive

Acest curs este destinat atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Acesta este, de asemenea, din Pluralsight cu instructorul Nigel. Cursul vine cu o mulțime de laboratoare și exerciții practice. Până la sfârșitul acestui curs, cineva își poate duce cariera la nivelul următor.

De la începător la avansat

Docker cuprinzător: De la începător la avansat

Ultimul din listă este Docker cuprinzător: De la începător la avansat un curs plătit de Experfy. Pe măsură ce numele în sine reflectă, publicul ideal ar fi un începător, precum și un profesionist. Începe cu elemente fundamentale și acoperă toate caracteristicile avansurilor

�� Resurse bazate pe text

Docker pentru dezvoltatori

Docker pentru dezvoltatori de la Educativ

Docker pentru dezvoltatori este un curs plătit de Arnaud Weil de la Educative. Tutorialul este destinat în special dezvoltatorilor care au cunoștințe prealabile în limbaje de programare sau scripturi, cum ar fi .NET Core, Java, Node.JS, PHP sau Python și JavaScript, etc. Începe cu detalii de nivel foarte scăzut și atinge până la nivel superior. fără a ne lăsa să ne pierdem în vreun Jargon. Acest curs are dreptul la toate nivelurile de cititori.

Pentru începători absoluti

Tutoriale Docker de la TutorialsPoint

Tutorial Docker pentru începători absoluti este un alt tutorial bazat pe text din Tutorials Point. Este disponibil gratuit și explică toate aspectele serviciului Docker Container. De asemenea, începe cu instalații foarte de bază precum configurația Dockers și trece treptat la subiecte avansate precum rețele și registre.

Pentru dezvoltatorul Java

Tutorial Docker pentru Java Developer de la Java Code Geeks, este cel mai des citit tutoriale printre dezvoltatorii Java. Este scris de Andrey Redko, un dezvoltator de software experimentat. Cu acest tutorial, vom putea să punem în funcțiune și să funcționeze propria noastră aplicație bazată pe Docker în timp minim. Deși are dreptul la dezvoltatorii Java, vorbind sincer, toate nivelurile de cititori pot beneficia de acest tutorial.

Docker 101

Docker Tutorial de Docker Inc

Acest tutorial este de la Docker în sine. Acest curs este ideal atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Este un tutorial personalizat, personal, care acoperă elemente fundamentale pentru subiecte avansate, cum ar fi crearea de imagini și rețelele etc.

Concluzie

În cele din urmă, sper ca acum să înțelegeți mai bine de ce profesioniștii DevOps sunt necesari pentru companiile care doresc să aducă produsele lor pe piață mai rapid și mai fiabil. De asemenea, aveți o idee destul de bună despre ce este important să învățați Docker și unde se potrivește în lumea DevOps.

ETICHETE:

  • Docher

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me