Да управлявате бизнес без реклама е като да имате електрическа крушка, но без електричество.

И без пренасочване, бизнесът не успява да установи познаването на марката. Retargeting е кралят за познаване на марката и реализация.

Тъй като технологията продължава да се развива, тя носи дигитална трансформация във всяка област. Затова е от съществено значение собствениците на фирми да бъдат в крак с най-новите маркетингови методи. Една такава технология е използването на инструменти за отбелязване за подобряване на информираността и конверсията на марката.

Собствениците на бизнес не трябва да пропускат възможността за маркетингови тактики, които доказано увеличават реализацията. От съществено значение е да подобрите информираността за марката на всеки бизнес, за да увеличите конверсията на вашите продукти.

Това, което пренасочването или ремаркетингът прави е, че връща клиента към вас, който преди това е бил загубен. Налични са редица инструменти за ремаркетинг, които помагат на мениджърите на кампании и собствениците на бизнес да конвертират загубения клиент. Ако се чудите как ремаркетингът ще доведе до спечелване на загубения клиент, не се притеснявайте, всички сме били там. Нека разгледаме следния пример:

Посещавате сайт за електронна търговия и търсите нов портфейл. Щракнете върху продукта, който искате да потърсите повече информация или да добавите в количката. Но не правите покупка. Така че сега клиентът е загубен за тях.

След известно време може да посетите друг уебсайт, който търси информация, тук виждате същия портфейл. Това е силата на инструмента за ремаркетинг и така изгубеният клиент се преобразува във връщащи се клиенти.

След като разбрахме силата на инструмента за ремаркетинг, нека да видим някои от най-популярните налични решения.

AdRoll

Adroll преобразува загубените клиенти в собственика на бизнеса за повече от 12 години. Днес те се превърнаха в една от най-надеждните платформи за ремаркетинг.

AdRoll може да се използва за свързване на сайтове за електронна търговия като Shopify и Magento. Той може да се свърже и с маркетингови инструменти като MailChimp и Marketo. Adroll носи изгубения клиент от препоръчаните продукти или изоставени колички, като показва реклами за пренасочване към тях.

Той предлага цялостно решение, което вероятно ще отнеме известно време, за да се адаптира към него. Но те предлагат големи ресурси за това как да използвате и настроите Adroll.

SimplyBook.me е решение за онлайн планиране за фирми от всякакви размери. След използване на Adroll, техният изпълнителен директор Ингвар Гудмундсон казва, че тяхната трафикът достигна 20-30%, и техните проценти на конверсия са стабилни и не намаляват. Това е един от начините за изграждане на стабилен бизнес с постоянни текущи приходи. Освен това те постигнаха 60% CPA под целта и $ 0,54 цена за всеки нов посетител.

Друга марка Johnells се нуждаеше от решение за пренасочване, а Adroll беше този, който им даде ефективността и контрола. Adroll им сервира висококачествено обслужване. Adroll им даде среден CTR от 1,76%, CPC от $ 0,49 USD и цена на придобиване от $ 9,02 USD.

Facebook аудитории

Подобно на инструмента за пренасочване на Google Ads, Facebook Ads също пакетира собствен инструмент за ангажиране под формата на персонализирани аудитории. Чрез създаването и вмъкването на пиксел във Facebook в целевите страници на вашия продукт, можете да използвате персонализирани аудитории, за да пренасочите потребителите на Facebook.

Това не се ограничава само до ангажименти във Facebook, тъй като можете да вмъкнете пиксела на всеки сайт, който контролирате. След като потребителят влезе в акаунта си във Facebook, той може да бъде насочен към рекламите за пренасочване. Това е един от начините за използване на социалните медии за постигане на максимална реализация.

Новите и старите марки са забелязали значително влияние върху продажбите си, използвайки реклами във Facebook. StyleShare използва Facebook за привличане на купувачи и стимулира продажбите си с насочени фотореклами. Като цяло те постигнаха 15x възвръщаемост на рекламните им разходи, 60% увеличение на CTR за инсталиране на приложения и 25% увеличение на месечните активни потребители на приложението им.

| Повече ▼ истории за успех от Facebook Ads можете да намерите тук.

Criteo

Това е популярен инструмент за генериране на огромни конверсии и са тук от 2005 г.. Criteo на Услугите за ремаркетинг в Интернет наблъскват над 16000 издатели с висококачествен инвентар. Освен това техните мрежи включват Instagram, Facebook и Google.

Той е любимо средство за ремаркетинг за огромни марки като Sony и BMW. Тяхната подкрепа е една от най-реномираните и събира база от знания, за да помогне на начинаещия бизнес.

Criteo предлага цялостно решение за пренасочване на стекове, от създаване на кампания до автоматизиране на офериране, творчески и пренасочване.

Polytrans е онлайн магазин за домашни любимци. Те използваха Criteo както за намаляване на разходите, така и за увеличаване на реализациите. Polytrans насочи вниманието към посетителя в мрежата, който прояви интерес и намерения за покупки, използвайки AI технологията за показване на персонализирани реклами на точното място и в точното време – като по този начин върне клиентите за увеличаване на реализациите си и намаляване на цената на придобиването им.

Philips видях възвръщаемост на рекламните разходи (ROAS) с 848% чрез използване на решение за спонсорирани продукти на Criteo и 400% ROAS чрез използване на Criteo Co-маркетингово решение.

Instagram Retargeting Ads

Тъй като Facebook е собственик на Instagram, те също предлагат доста страхотен начин за пренасочване на реклами. Instagram има над милиард активни акаунта и има неизползвана маркетингова възможност.

Instagram има подобна платформа, с която да пренасочва рекламите Instagram. Той работи по същия начин като рекламите във Facebook, за да насочи загубената аудитория. Използването на социални медии е чудесно за подобряване на информираността за марката и увеличаване на реализацията. Без съмнение Facebook и Instagram пакетират мощен инструмент за ретаргетинг.

JOOP! е най-известният моден лейбъл в Германия, а целта му беше да повиши информираността на марката, за да достигне до по-голяма аудитория. JOOP! си партнираше със страхотната агенция за социални медии и създаде зашеметяващи видеореклами с немски художници и заедно с влиянието Тони Махфуд в Instagram и Facebook. Те бяха насочени както към мъже, така и жени във възрастовия диапазон от 20-39 години.

Резултатът, който те получиха, беше зашеметяващ, през 2018 г., между 7 април и 20 май, кампанията повиши припомнянето на реклама с 60% при достигнати 27% по-ниски разходи на човек.

SmarterHQ

SmarterHQ използва разширен анализ на поведението за пренасочване на реклами към клиента за повишаване на информираността за марката и реализацията. Следователно те са силен конкурент в поведенческата сегментация.

Този инструмент анализира поведението на ангажираността на потребителите с вашите реклами и ви предоставя правилните инструменти за участие в други платформи. Това гарантира, че потребителите виждат рекламите Ви точно в точното време, за да Ви осигурят реализацията.

Finish Line, водещият търговец на дребно в САЩ, използва SmarterHQ, който видя 50% ръст на задействания имейл приходи от приемането му. Финалната линия Кампанията по електронната поща включва изоставяне на количката, серия след покупка, разглеждане на категории, предупреждения за нисък инвентар, сигнали за нови продукти, изоставяне на регистрация за лоялност и т.н..

Artudata

ArtuData използва AI, за да помогне на маркетолозите да открият и насочат групата с най-висока стойност. Списъкът им с случаи на употреба е впечатляващ в търсенето, показването и социалното.

Инструментът за пренасочване, задвижван от AI на ArtuData, е предназначен да помогне на собствениците или потребителите на бизнеса при създаването на ефективни и ефикасни кампании. С помощта на AI клиентите са най-склонни да направят реализация с правилните рецензирани реклами.

Kabbee е водещото приложение за такси на летище в Лондон. Той използва ArtuData, за да подобри разбирането за поведението на потребителите и да увеличи ROI. AI инструментът на ArtuData е използван на данни на живо за категоризиране на кликвания и прогнозиране способността на кликването да стане действителна резервация.

LiveCoach използва ArtuData и видя a 17% ръст на конверсията от регистрирани до плащащи потребители. Над 85% избраха един от топ 10 препоръчани треньори, а над 30% избраха топ 3 препоръчани треньори. След успеха LiveCoach реши да го използва за бъдещи сътрудничества.

Перфектна публика

Най- перфектна публика е снабдена с мощна рекламна мрежа с повече от 100 000 сайта. Те са известни с широкия си обсег. Те също покриват Facebook и Twitter, за да пренасочат рекламите. Той помага на рекламните агенции и собствениците на фирми да поддържат координирането на рекламите за пренасочване по много канали.

99designs е най-големият пазар в света на графичния дизайн. Те достигнаха до перфектната аудитория, след като прочетоха за тях в TechCrunch и създадоха кампания с тях. Те постигнаха фантастичен резултат при конвертирането с a 134% увеличение на увеличението на приходите и 24% по-ниска CPA от Google Ads.

Също, Американско облекло видях 20-кратна възвръщаемост на разходите за реклама, надминавайки средния, типичен диапазон от 5-10 пъти. С тези числа техните ROI-схеми бяха далеч. Те отбелязаха 400% увеличение на ROI при FB пренасочване.

Индивидуални аудитории на Twitter

Подобно на пиксела във Facebook, вие получавате кикотене пиксел и го поставете във вашия уебсайт. Тогава пикселът събира идентификатора на бисквитките на посетителите и след това ги съпоставя с потребителите на Twitter.

Индивидуалната аудитория на Twitter се състои от потребителско име на Twitter, имейл адрес, посетители на уебсайтове и потребители на мобилни приложения. Има три начина да използвате персонализираната аудитория, те са:

  • Интернет: Насочете към потребителите, които наскоро са посетили вашия уебсайт.
  • Списък: Използвайте имейл адреса или потребителското име в Twitter, за да насочите рекламите.
  • Мобилни приложения: Използва данните, събрани от потребителска активност на Twitter.

iClothing, ирландски уебсайт за електронна търговия, който продава дамски плат и обувки в цяла Европа. Те си партнират с дигитална агенция Wolfgang Digital, за да създадат своята кампания. Те използваха специализираната аудитория в Twitter, за да насочат жените, живеещи в Ирландия, които се интересуват от мода. Това отбеляза 25% ръст на пиковия процент на ангажираност.

ИМО Барселона, международно известен офталмологичен център. IMO използва кампанията на последователите с две цели; едното е да се увеличи информираността за марката, а второто е да се споделят последните новини, информация за здравето на очите с новите последователи. Те видяха 600% увеличение на последователите си за 3 години.

Sizmek

Sizmek е основана преди две десетилетия през 1999 г. Това е една от най-старите рекламни платформи, които носят дългогодишен опит с тях. Това е независима платформа за реклама.

През 2017г, Sizmek придоби ракетно гориво и интегрира своите функции за пренасочване в своя двигател за вземане на решения, задвижван от AI. Постигайки това, Sizmek ще даде страхотна представа за данните и ще ги обедини на едно място. Това дава възможност на потребителите да разберат и оптимизират кампанията на едно място.

Отчетите за техните кампании са много лесни за разбиране, дори и за новите потребители.

Citibank управлява a Награда на Citibank Platinum кампания с помощта на Sizmek. Използвайки Dynamic Creative, те намалиха времето за производство наполовина и постигнаха 42% по-високи реализации за сложна и оптимизирана кампания за пренасочване. Тази кампания беше първа по рода си в Малайзия.

Dell използва Sizmek за създаване Силата да направиш повече кампания. Тази кампания беше гледана от повече от 27 милиона уникални потребители и генерира 162 000 посещения на сайта им.

ReTargeter

ReTargeter предлага няколко решения за осведоменост на марката и реализации като Web, Facebook, CRM, динамично пренасочване, опции за търсене и аудитория.

ReTargeter се фокусира върху уебсайтовете, които привличат над 30 000 уникални посетители всеки месец, което означава пренасочване на рекламите Ви към качествените уебсайтове. Те ви предоставят пиксел, който да поставите на вашия уебсайт, за да проследявате посетителите на уебсайта, след което те показват рекламираните реклами с вашата марка. Това увеличава информираността на марката за вашия бизнес.

Според ReTargeter, те помагат на марките да достигнат 98% от уеб трафика, който губят, ще ги превърне в клиенти. Това е огромен подвиг за постигане.

BattlBox е предавка за оцеляване и доставка на най-високо качество на открито. Те използваха ReTargeter, за да задвижат над 2900 посетители на уебсайта си и постигнаха над 500 реализации. Това беше само тримесечна кампания и те видяха страхотни резултати.

Fixel

Fixel е мощен инструмент за сегментиране, който използва технологията за изкуствен интелект. Техният инструмент превръща ангажираността в приложими показатели и това позволява на маркетолозите да насочват само към най-ангажиращите посетители. Вероятно е, когато потребителят ангажира повече, това означава, че може да се заинтересува от продукта. Това води до повече реализации.

За разлика от други инструменти, няма нужда да се научите как да работите върху Fixel. Те са интегрирани в съществуващите работни процеси, за да предоставят своите показатели за ангажираност в рекламната платформа. Може да се използва с Google, Bing, Yahoo, Facebook, Twitter, LinkedIn, Quora и т.н..

За 299 долара получавате три месеца пълна услуга Fixel и до 100K сесии на месец.

Retargeting.biz

Този инструмент има за цел да предложи решение за електронната търговия. Retargeting.biz продукти включват персонализация, маркетингово решение за електронна поща и управление на реклами в рекламни платформи Google и Facebook. Следователно те предоставят всички необходими инструменти за работа в електронната търговия.

Най-добрият им уникален инструмент е двигател за предсказване. Той използва силата на AI, който ще направи предложения, за да осигури оптимално решение, например кога да предложите отстъпка и да се свържете. Retargeting.biz непрекъснато се разраства и получава сцепление за своите уникални характеристики.

bobomoda.ro, онлайн магазин, който продава дрехи и аксесоари за жени. Бидейки в силно конкурентен бизнес, те искаха да се откроят. Те използваха както рекламите на Facebook Dynamic Products, така и Retargeting.biz. Те постигнаха целта си чрез увеличаване 53.45% ръст на трафика, 2.66% средна стойност на поръчката, 130.82% възстановени колички и 12x възвръщаемост на рекламни разходи (ROAS).

Метеора

Метеора е гордостта на нейните постижения в подобряването на ангажираността с рекламите и повишаването на информираността за марката. Това беше постигнато чрез прехвърляне на нашия брой автоматизирани функции в тяхната платформа.

Те са автоматизирали насочването по ключови думи и също така помага при намирането на уебсайтове, които вероятно ще имат голям брой от целевата аудитория. Това е полезно за постигане на съответните първи впечатления. Meteora е чудесна, ако се съсредоточите върху увеличаване на информираността за марката си на местен пазар или насочване към клиенти в конкретни области.

Очаквахте Google в списъка. Не бяхте ли?

Ако използвате Google Ads самостоятелно или чрез агенция, тогава трябва да сте наясно, че Google има вграден инструмент в своята рекламна платформа, за да ви помогне с ретаргетинг. Използвайки този инструмент, можете да пренасочите рекламите към загубения клиент в Интернет, захранван от Google Ads.

Добре е, ако използвате Google Ads за реклама и е чудесно, след като започнете да използвате техния вграден инструмент за ремаркетинг..

Много малки и големи марки използват реклами от Google, за да рекламират своите продукти и успешно повишават своята възвръщаемост на инвестициите. Colgate използвани реклами от Google за повишаване на осведомеността за новия им продукт, пастата за зъби Colgate Optic White Express White. Видяха а 13% повишение на информираността за марката и 1116% увеличение на интереса към марката.

Schmidt’s Naturals постигна 48% повишение в информираността за марките, което е с 12,75% по-добро от средните кампании. Общо 2,2 милиона нови потребители, ангажирани с рекламите на Schmidt Отличното е, че тяхната CPM е била ефективна на $ 5.64.

Ако сте нови в Google Ads и се интересувате от обучение, бих препоръчал да проверите това Удеми курс.

заключение

Този изчерпателен списък на инструменти за ремаркетинг за познаване на марката трябва да помогне на собствениците на бизнес на всяко ниво. Всяка организация по размер може да започне реклама и да използва инструменти за ремаркетинг, за да подобри конверсията си.

Не забравяйте, че не можете да извършвате реклами за пренасочване, без някой първо да посети уебсайта Ви.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me