Когато софтуерът за разпознаване на глас се подобрява с всеки изминал ден, гласовите търсения се увеличават.

ComScore прогнозира това до 2020 г. 50% от търсенията ще се извършват на глас

Това не само означава, че ще има повече възможности за гласово търсене, но – също толкова важно – ще има по-малко възможности за писмени търсещи. Не само това, но търсачките стават все по-насочени към него.

Google всъщност работи за гласово търсене от 2013 г., когато инсталира актуализацията на Hummingbird.

И още промени са в процес на разработване, за да направим подобни търсения по-добри в разбирането на човешката реч и разбирането на какво имаме предвид, а не само на това, което казваме.

Всичко това ще допринесе за това да стане по-бързо и лесно търсене с глас. А това означава, че е жизненоважно да започнете да прескачате сега и да оптимизирате сайтовете си за гласово търсене.

В крайна сметка, ще ви отнеме малко време, за да разберете как всичко работи и кое е най-важното – така че наистина искате да го извадите, преди да сте изпуснали лъвския дял от търси там.

Гласови търсения срещу въведени

Една от съществените разлики е, че когато повечето хора въвеждат заявки, те не използват пълни изречения (макар че, разбира се, досега могат), докато ако говорят, ще използват естествен език.

Това означава, че ако искате да накарате хората да идват на уебсайта Ви, можете отново да се върнете към нормалния език и да не вмъквате странни рамкирани конструкции.

Очевидно това прави езика по-разбираем. Това обаче не свършва. Това също означава, че сега плаща да дава заглавия на статии, близки до естествения език, който хората ще задават.

Така че, ако трябваше да продавате спортни обувки в Нигерия, тогава заглавието може да гласи „къде да намерите евтини спортни обувки в Нигерия“ (ей, някой трябва).

По този начин кацане на целия трафик, който би задавал въпроси като „Къде мога да намеря евтини спортни обувки в Нигерия?“ Или „Кой е най-добрият начин да намерите евтини спортни обувки в Нигерия?

Ключови думи с дълга опашка

Това показва друг основен модел, който е известен като ключова дума с дълга опашка търсения. Запознати ли сте с тази фраза?

Това означава „фрази за търсене вместо думи за търсене.“ Но предполагам, че не звучеше толкова готино. И двата въпроса по-горе относно спортните обувки ще бъдат определени като ключови думи с дълга опашка.

Предимството да насочвате сайта си към ключови думи с дълги опашки е, че има много повече от тях и много от тях тепърва трябва да бъдат прибрани от вашите конкуренти. Друго предимство е, че по-специфичните ключови думи са по-конкретни.

Ключовата дума „обувки“ например може да означава много неща. Може би искам да купя някои. Или може би просто искам да оправя тези, които имам, да разгледам моделите на пистата, които ги носят, или дори да правя сексуален фетиш към тях.

Ако продавате обувки, тогава целият трафик, който търси тези алтернативни ключови думи, няма да се превърне в клиенти. С longtail ключовите думи може да получите по-малко трафик, но процентът, който преобразува вероятно е много по-висок.

По този начин насочването на вашия сайт към ключови думи с дълги опашки, главно чрез насочване на страници към отговори на тези конкретни заявки, ще бъде от полза независимо дали ще търсите гласово или не.
Разбира се, тогава ще трябва да създадете много повече страници и да се уверите, че те следват естествените речеви модели.

Това е много работа. за щастие, най-добрите сайтове за писане на помощ са все по-евтини, така че може да помислите да се обърнете към тях, ако натоварването е твърде голямо за всички тези индивидуални заявки.

Къде какво и как?

Гласовото търсене е по-вероятно да бъде базирана на местоположението отколкото въведени заявки. С други думи, те са за намирането на нещо в местоположението, в което човекът се намира.

Тези заявки са известни също като „къде какво и как“ търси. Къде е най-близкият супермаркет, кое е най-доброто място за кафе, как да стигна до гарата?

За да се възползвате най-добре от това, не забравяйте да структурирате заглавията и текста на страниците си, така че да отговаря на въпросите, които може да имате.

Отново, за да използвате заглавието, споменато по-горе, „къде да намерите евтини спортни обувки в Нигерия“ е чудесен пример.

Но не спирайте до там Също така, включете карта, озаглавена „как да стигна до моя евтин магазин за обувки“ и може би дори „какъв обществен транспорт да предприема, за да стигна до моя евтин магазин за обувки.“

Можете да обмислите използването на инструмент за генериране на идеи за теми в блога, за да получите закачливо заглавие.

По този начин всеки път, когато някой поиска от Google нещо по тези линии, вашият магазин вероятно ще бъде споменат.

Проверете статистиката

Следващата част е да видим колко добре вървят нещата. С Google Analytics можете да търсите, за да видите кои ключови думи привличат хората към вашата страница.

След като знаете това, знаете какво можете да разберете какво да направите, за да привлечете повече хора към вашия сайт. Забележете, че ако имате страница, която привлича хора към вашия уебсайт, не се потупвайте по гърба и продължете напред.

Вместо това направете тази страница още по-добра. Виждате ли, често е много по-лесно да прокарате страница, която се класира доста по-добре, отколкото да получите страница, която е нова за класиране изобщо.

Също толкова важно е, че преминаването от ранг второ към едно ще ви спечели много повече трафик от преминаването от позиция 54 на 53.

Това е, към което трябва да се стремите.

ЕТИКЕТИ:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me