Щом споменете дигитален маркетинг, повечето хора започват да търкалят очи, когато чуят само термина.

Причините за това са малко и най-голямата от тях вероятно е фактът, че повечето хора не разбират как работи светът на дигиталния маркетинг.

Когато не знаете много за това, работата на дигиталните търговци може да изглежда скучна, сложна или твърде объркваща, но не е така.

В основата си това е възможност за творчески бизнес и след като разберете как работи, можете сериозно да засилите рекламните и маркетинговите си кампании и да разширите онлайн обхвата си.

За да направят наистина опитни стратегии и ефективни кампании, дигиталните търговци трябва да използват различни инструменти и подходи, за да достигнат до клиентите и клиентите.

Тъй като онлайн светът работи с тонове и тонове информация, един от най-полезните инструменти за съвременните търговци е правилният анализ на всички тези данни.

Именно там идва маркетингът с големи данни.

Виртуално море от прозрения

Когато мислите за стари форми на реклама, става ясно защо прилагането на анализ на големи данни е било необходимо за света на маркетинга.

Обратно през деня трябваше да направите много предположения и сляпо да се надявате, че конкретни кампании ще отговарят на повечето от фокус групите.

Изследването трябваше да бъде широко, но никога не е имало начин да покаже как тенденциите се променят в реално време. С дигиталната ера онлайн маркетолозите най-накрая получават всички необходими данни, за да разберат напълно как се чувстват техните клиенти и клиенти.

Единственият проблем в това е, че огромното количество данни е невероятно огромно и просто разполагането с толкова много информация няма да ви помогне да получите това, от което се нуждаете, ако не знаете как да го анализирате.

Основни причини за използването на големи данни

Ако все още не сте сигурни за какво могат да се използват всички тези данни, ето някои от основните причини, поради които големите данни са станали незаменими в света на онлайн маркетинга.

  • Достъпна анализация на данни – много се говори за анализиране на всички тези данни и разбиране от какво се нуждаят вашите клиенти и клиенти и всичко това звучи твърде сложно и вероятно твърде скъпо, нали? Грешен. Повечето от хостинг услугите предлагат различни начини за анализ на данни като DAAs и подобни. Още по-интересното е, че повечето от хостинг услугите предлагат тези услуги за аналитични данни безплатно, което е идеално за малки компании.
  • Използване на минали данни за определяне на бъдещето – още едно фантастично нещо, което маркетолозите получиха с големи данни, е фактът, че всички важни данни се запазват, за да могат да бъдат прегледани, ако е необходимо. Това означава, че маркетолозите могат да разберат какво им работи в миналото и защо го е направило, така че да могат да се опитат да пресъздадат същия ефект в бъдеще. За да постигнат най-доброто клиентско изживяване, маркетолозите могат да оправят частите, които са работили в миналото, така че да постигнат целта си по-лесно.
  • Визуализация на данни – един от най-ефективните начини за създаване на успешна маркетингова кампания е разбирането на данните, а най-добрият начин да го направите е визуализирането му. Инструментите за визуализация на данни помагат да се създаде полезна представа, като помагат на маркетолозите да разпознаят потенциални проблеми и проблеми с потока. Те могат да разрешат тези проблеми по най-добрия възможен начин и с възможно най-доброто разбиране на въпроса.

Какво означава всичко това?

Да вземем тези причини и да ги поставим в перспектива. Например, Slam Tracker на IBM се използва за измерване на популярността на тенисисти по време на големи събития и дава на зрителите в реално време прогноза как интернет вижда играча в този момент. Анализира големи данни и предоставя на зрителите полезна представа.

Друг чудесен пример за използване на големи данни може да се намери в онлайн магазина за пазаруване Gilt Groupe. Това, което правят е да анализират моделите и поведението на своите посетители, клиенти и клиенти и чрез този анализ те успяват да получат необходимите данни, необходими за следващата стъпка. Следващата стъпка е адаптирането на данните към 3000 различни версии на съобщения, които ще бъдат изпращани на техните клиенти с определени предпочитания за пазаруване, размери и интереси. По този начин те поддържат своите клиенти актуализирани с подходящи материали.

Големи източници на данни, използвани за стимулиране на кампании

Интернет расте бързо и анализирането на данни е едно от най-важните неща, на които маркетолозите трябва да се съсредоточат, според специалиста уеб разработчици Сидни оферти. С виртуалното море от приложения и аналитични източници на данни, някои от тях се открояват по своята ефективност.

  • Социалните медии – почти толкова големи, колкото и самият интернет. Милиони потребители ежедневно посещават социалните мрежи, а доста от тях прекарват повече от 2,5 часа на ден в социалните медии. Това позволява на маркетолозите да събират много различни данни. От личните предпочитания към лоялността към марката, маркетолозите стигат да проследяват клиентите и клиентите чрез социалните медии и да ги използват в своя полза, когато стартират следващата кампания.
  • Извличане на уеб – автоматизиран процес на получаване на данни от мрежата е друго нещо, което маркетолозите използват доста често. Използването на определени инструменти за уеб майнинг позволява на маркетолозите да разбират структурирани и неструктурирани данни, събрани от дейностите на браузъра на техните потребители, регистрационни файлове на сървъра и тяхната структура на сайта.
  • Транзакции – проследяването на транзакции, които са извършени през бизнеса, ще предостави на маркетолозите страхотна информация за своите клиенти и клиенти. Проследяването и анализирането на тези транзакции може да им помогне да разберат моделите на своите потребители и съответно да планират кампании.

Всички тези аспекти трябва да се подхождат с подходящи инструменти. Анализът на големи количества данни, за да получите това, от което се нуждаете, може да бъде доста трудно, ако не знаете как да го направите. Ето някои от най-използваните инструменти в анализа на големи данни днес.

  • Hadoop – Този продукт от Apache се използва най-вече от големи корпорации поради неговата технологична мощност и богата софтуерна библиотека. Той се актуализира редовно и е невероятно за обработка на големи количества данни.
  • Cloudera – Този инструмент е страхотен за създаване на големи хранилища на данни, които могат да бъдат достъпни от всеки, който се нуждае от данните за различни цели. Работи отлично с Hadoop и предоставя доста представа за света на анализа на данните.
  • Rapidminer – Този инструмент се използва най-вече от специалистите като платформа с отворен код, която работи на принципите на визуалното програмиране. Тя позволява доста манипулация, моделиране, анализ и интегриране на данни в бизнес процеси и работни процеси.

Тъй като интернет се развива, това правят и неговите потребители. Използването на големи данни се превърна в някакъв стандарт, тъй като е мощен инструмент, когато става въпрос за дигитален маркетинг.

Това вече се е случвало многократно – компания инвестира в големи данни и след известно време те успяха да се развият доста добре. Фокусирането върху правилния анализ на големите данни и прилагането им във вашата маркетингова кампания може да изисква известно време и планиране, но в дългосрочен план – това е едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашата компания.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me