Fogjon meg egy jelölőt, ugorjon a táblára, és adjon hozzá egy napi prioritási feladatot: „Ellenőrizze, figyelje és hozzon létre hivatkozásokat!” Miután egy bizonyos idő után eleget tett ennek a rendelésnek, azonnal az első kávét követően, látni fogja az eredményeket új látogatók hordáinak formájában, akik a webhelyére érkeznek.

Ha Ön webhely tulajdonosa vagy üzemeltetője, akkor rendelkeznie kell egy SEO stratégiával, amely az oldalakat a SERP tetejére állítja. (Ha nem érti ezen rövidítések egyikét, akkor valószínűleg olvassa el a bevezetés a SEO-ba a cikk többi részének elolvasása előtt.)

SEO stratégiájának elsődleges prioritásként kell kezelnie a kiváló és eredeti tartalom létrehozását. A második prioritásnak pedig egy nagyszerű linkek kiépítési stratégiájának kell lennie, amely sok linket hoz fel az oldalaira mutató linkekkel – azaz linkekkel.

Miért annyira relevánsak a linkek??

A keresőmotorok olyan weboldalakat részesítenek előnyben, amelyek minden keresett kulcsszóra tekintélyesek. Ez azt jelenti, hogy ezek az oldalak megjelennek a SERP első részében az adott kulcsszavak számára, vagy ami még jobb, a kiemelt kivonatokba kerülnek, ami gyakorlatilag minden nap látogatók ezreit garantálja.

Ahhoz, hogy egy keresőmotor hitelesnek tekintse a weboldalt, bizonyos feltételeknek meg kell felelnie. Az egyik az, hogy a lehető legtöbb visszajelzéssel rendelkezzen.

Mostanra valószínűleg arra gondolsz, hogy „nos, ez könnyű, sok linket elhelyezhetek az oldalamon más birtokában lévő oldalakon, és megoldhatom a problémákat”. Nah-ah. Sajnálom, de ez nem olyan egyszerű. Nem csak linkekre van szüksége – magas színvonalú linkekre van szüksége.

Lásd: a SERP pontozásakor nem minden link azonos. Vannak jó linkek, vagyis linkek, amelyek ugyanazon kulcsszavak más hiteles oldalairól származnak. Ezek növekedni fognak a SERP pozícióiban. És akkor vannak rossz linkek, más néven toxikus linkek. Kerülnie kell ezeket, vagy meg kell szabadulnia tőle, mert ezek semmisíthetik meg az összes SEO-erőfeszítést.

A backlink sok okból mérgezőnek tekinthető, de mind ugyanazon koncepcióra mutatnak: a backlink mérgező, ha nem hiteles. A mérgező link teljesen mesterséges lehet, ha például egy olyan oldalra helyezi el, amely tele van linkekkel még függetlenebb oldalakra, még inkább független tartalommal. Ez lehet egy fizetett backlink, és a keresőmotorok utálják ezt. A nem biztonságos webhelyek vagy az alacsony hírnévvel rendelkező oldalak összes hivatkozása szintén mérgezőnek tekinthető.

Összekapcsolja az építési stratégiákat

Alapvetően bármilyen linképítési stratégia ugyanahhoz az ötlethez vezet: generál linkeket a webhelyére olyan hiteles webhelyeken, amelyek nem birtokodnak. Szeretné tudni, hogyan lehet ezt megtenni? Nos, először is tudnia kell, hogy ez nem könnyű. Fel kell fedeznie a nehezen felfedezhető lehetőségeket, figyelembe véve, hogy a versenytársak ugyanazt csinálják.

Szóval, amire szükséged van, jó eszközök ezeknek a lehetőségeknek a felfedéséhez. Gondolj az arany rohanásra: a legjobb csákányokkal és lapátokkal rendelkező bányászoknak voltak a legjobb lehetőségek az arany rögök megtalálására. Az alábbiakban az eszközökről beszélünk; először nézzük meg néhány tippet, amelyekhez az eszközöket lehet használni.

Mindenekelőtt zárja ki a nyilvánvaló backlink ötleteket. Igen, megjegyzést fűzhet egy blogbejegyzéshez, hozzáfűzve egy linket a webhelyéhez, és valószínű, hogy ez a link látogatókhoz jár. De valószínű, hogy a SERP információs keresőmotorjai nem veszik figyelembe a rangsor növelését (vagy alacsonyabb szintjét). A könnyen elküldendő linkek nagy részét a „nofollow” attribútummal hozzák létre, amely alapvetően azt sugallja, hogy a keresőmotorok az összes SERP-információ elhagyása előtt feltérképezik őket..

nincs követés”Egyike annak a négy attribútumnak, amelyet hozzá lehet adni egy linkhez annak érdekében, hogy a keresőmotorok megtudják, mit kell csinálni ezzel a linktel. Van még az alapértelmezett „DoFollow“, Amely ellentétes: azt sugallja, hogy a keresőmotorok hordozzák a SERP-információkat, amikor ezen a hivatkozáson másznak.

Két további attribútum van:ugc”És„szponzorált„.

Az UGC a felhasználó által generált tartalmat jelenti, és felhasználható arra, hogy megjelölje a weboldal felhasználói által létrehozott tartalomba helyezett linkeket. Például megjegyzéseket vagy fórumbejegyzéseket küldhet. Végül, a „szponzorált” megjelölésre kerülnek a linkek, amelyek reklám, szponzorálás vagy bármilyen más kompenzációs megállapodás formájában készültek.

Fehér és fekete kalapok

Amikor az egyszerű (vagy automatizált) linképítési taktikáról beszélünk, meghalljuk a „fehér kalap” és a „fekete kalap” technikákat. Mint valószínűleg már elképzelted, a fehér kalap jó, a fekete kalap pedig rossz. A fekete kalap olyan szabálytalan trükkökre utal, amelyek veszélyesek lehetnek SEO-ra, mert a keresőmotorok nem kedvelik őket, és ha rájönnek, hogy használja őket, akkor a SERP rangsorod merülhet a keresési eredmények aljára.

Tehát nézzük meg néhány white hat technikát. Ebben a kérdésben az Ön elsődleges prioritása a tájékoztatás kidolgozása. Meg kell határoznia a lehetséges webhelyeket, amelyek hasznot húzhatnak azáltal, hogy a saját webhelyükre mutató linket helyeznek a saját webhelyükre, meg kell szerezniük elérhetőségi adataikat, és üzeneteket kell küldenie számukra, amelyben felszólítják a linket az Ön webhelyére. De nem kell véletlenszerűen böngésznie, hogy megnézze, kik küldik ezeket az e-maileket. A megfelelő eszköz megmutatja azokat a webhelyeket, amelyek legnagyobb eséllyel elfogadják az összekötő javaslatokat.

A vendég blogolás egy régi iskola taktikája, amely elég jól működik. Fel kell kínálnia a blogírókat, hogy írjanak bejegyzésüket blogjaikhoz, a nevével és a webhelyére mutató hivatkozással. Számos olyan blog található, amelyek szívesen fogadják a vendégblogálókat, de meg kell találni őket. Ha a bloggerek nem fogadják el a vendég blogkészítési javaslatát, akkor felajánlhatják nekik, hogy javítsák meg a megszakadt linkeket. Ez azt jelenti, hogy felismerheti a megszakadt hivatkozásokat, hoz létre a hiányzó erőforráshoz hasonló tartalmat, és felkéri mindenkit, aki ehhez kapcsolódik, mutasson inkább a tartalmára.

Sokkal több hivatkozás-felépítési tipp használható: – tucatnyi megtalálható a SEO-ról szóló jó blogokban. De egy átfogó backlink stratégia nem csupán a linkek felépítését foglalja magában. Ezenkívül rendszeresen ellenőriznie és ellenőriznie kell a backlink leltárt. És ezt nem lehet manuálisan megtenni. Tehát beszéljünk a backlink eszközökről.

Visszatérő irányítási eszközök

A sikeres backlink-stratégia végrehajtásának elősegítésére szolgáló meglévő eszközök hatalmas száma adhat képet arról, mennyire fontosak a backlinkek. Ezen eszközök sokaságán belül a leghasznosabb eszközök nyomon követik a linkek hálóját az egész interneten, és segítenek a linkek kiépítésében és kezelésében..

Csak ne kápráztassa el azokat a „varázslatos” eszközöket, amelyek automatikusan hivatkozásokat generálnak a webhelyére; Mindig emlékezzen arra, hogy a kapcsolatépítés nem könnyű feladat, és ezt egyetlen automatizált eszköz sem tudja jól végrehajtani. Vigyázzon a kapcsolatépítési ígéretekkel, amelyek fekete kalap módszereket alkalmaznak, és amelyek végül károsíthatják SEO-ját.

Tehát a legjobb eszközök azok, amelyek sok információt nyújtanak a linkekről, amelyeket felhasználhat a linkek kiépítésére tett erőfeszítések legjobb eredményeinek elérésére..

Nézzük meg a legjobbakat.

Ahrefs

Ahrefs a világon az egyik legnagyobb backlink-indexet tartja.

A visszalépések kezelése mellett az Ahrefs célja a legtöbb olyan tevékenység végrehajtása, amelyet egy SEO Pro-nak naponta meg kell tennie, bár ez nagyon könnyű a nem profik számára. De kifejezetten a backlink területén az Ahrefs sok eszközt kínál a backlink kutatáshoz.

Például az egyik ilyen eszköz, az úgynevezett „Link metszéspont ” lehetővé teszi olyan webhelyek felfedezését, amelyek a versenytársakra mutató linkeket mutatják, de neked. Ez nagyon hasznos információ, mivel ha egy webhely egynél több versenytársára mutat, akkor nagy esély van arra, hogy linket ad hozzá a webhelyéhez..

Az Ahrefs ingyenes verziót kínál, amely lehetővé teszi tíz visszajelzés és két domain figyelését kérésenként. Ha hajlandó havonta 82 dollárt fizetni, átfogó elemzést kap a backlink-profiljáról, ideértve a képet mutató linkeket, a dofollow / nofollow szöveget, a horgony szöveget stb. Ez az információ felbecsülhetetlen fontosságú lehet abban az esetben, ha büntetést kap a Google-tól, mert számot ad a webhely horgonyszöveg-arányáról.

Az Ahrefs által nyújtott információk nemcsak segítenek a linkek kiépítésében. Ezenkívül az elveszett linkeket és az új linkeket is mutatja a webhelyén, így köszönetet mondhat a webmesternek, vagy viszonteladással visszaküldheti a szívességet. Az elveszett linkek esetében tájékoztatást kap a veszteség okáról, így nem kell kitalálnia, miért történt ez. Az Ahrefs irányítópult is gyanús linkeket mutat, amelyeket elutasíthat a büntetések elkerülése érdekében.

Moz

Moz Pro egy professzionális SEO eszközök teljes csomagja, amelyben a Moz Link Explorer az egyik fő segédprogram. Különösen hasznos a fordított tervezés a versenytársak linkein. Ahhoz, hogy megnézze a varázsát a munkahelyén, meg kell adnia egy versenytárs domainjét vagy egy meghatározott URL-t, és a Moz megmutatja az összes visszajelzést. Mindegyik backlinknél láthatott néhány mutatót, például a tartományi jogosultsági indexet, a kapcsolódó tartományok számát, a spam pontszámát és a felső linkek listáját..

Árazási tervei havonta 99–599 USD-ig terjednek, attól függően, hogy hány funkcióval és mennyire „profi” akarsz lenni a SEO tevékenységeiben.

A Link Explorer egyik jellegzetes tulajdonsága a Anchor Text Analysis, amely a webhely backlink profiljában a leggyakoribb horgonyszöveget mutatja. Sokan azt kérdezték, hogy mi a funkció használata, és a válasz az, hogy segít felismerni a fekete kalap összekapcsolási technikáit: ha sok pontos egyezési horgonyszöveg található, akkor a csaló taktika jele lehet..

Bár a Moz adatbázisa nem olyan nagy, mint az Ahrefsé, előfizetési díja a Link Explorer mellett számos egyéb eszközt is tartalmaz, amelyeket érdemes megfizetni.

Majestic Backlink Analyzer

Fenséges SEO ezt az eszközt Chrome alkalmazásként kínálja, és közvetlenül a böngészőhöz hozza a backlink elemzést. Ez egy gyors módja annak, hogy ellenőrizze bármely oldal erősségét a backlink-információk alapján. A bizalomáramlás és a hivatkozási folyamat pontszáma azonnal megjelenik az Ön látogatott oldalának URL-sávján, összefoglalva az URL-re és az oldalra mutató domainekkel kapcsolatos információkat.

Bár fel lehet fizetni feliratkozással az összes szolgáltatás megszerzéséhez, a Chrome App ingyenesen kínál néhány bitnyi adatbázist, amely tartalmazza a linkprofil táblázatokat és a linkek számát az URL-en, az aldomainek és a gyökér szintjén. Az előfizetők további részleteket kapnak a linkekről, ideértve a tíz legerősebb linket és a tíz legerősebb horgonyszöveget. Emellett mélyebben belemerülhetnek a linkelemzésbe, és közvetlenül az alkalmazásból férhetnek hozzá az eszközökhöz.

SEO Spyglass

Egy nemrégiben új versenyző jelent meg a SEO arénában, és a csomag vezetõinek figyelniük kell erre.

SEO Spyglass része a SEO PowerSuite-nak, egy olyan eszközkészletnek, amely sok pozitív véleményt kapott. A legtöbb SEO eszközzel ellentétben ez egy olyan alkalmazás, amelyet telepít a számítógépére, legyen az Mac, Windows vagy Linux. Alapszintű funkcióit ingyenesen használhatja, amíg csak akarja, vagy évi 299 dollárt fizet egy profi licencért, amely olyan finomságokat kínál, mint korlátlan backlink-megfigyelés, feladatok ütemezése és alapvető jelentési funkciók, vagy évente 699 $ egy vállalati licenc, amely felszabadítja a PowerSuite összes funkcióját.

Állítólag a SEO Spyglass rendelkezik az összes ismert eszköz legnagyobb link-adatbázisával. Felveheti saját linkjeit is, közvetlenül importálva őket a Google Analyticsből és a Google Search Console-ból. Az eszköz azonosítja a potenciálisan káros hivatkozásokat, hogy elkerülje a Penguin 4.0 (a Google keresőmotorja legújabb verziója) büntetését. A kiszámítja a büntetés kockázatát, figyelembe véve a Google által alkalmazott tényezőket. Ha egy veszélyt észlel, néhány kattintással semlegesítheti, a SpyGlass exkluzív visszautasítási fájlgenerátor segítségével – nem kell aggódnia, hogy egyedül csinálja..

Néhány SpyGlass-felhasználó szerint az eszköz lehetővé tette számukra, hogy másolatot készítsenek organikus forgalmukról, csak a SEO tanácsai alapján. Még azt is mondják, hogy az Enterprise verzió befektetésének megtérülése (ROI) kevesebb, mint egy hónap volt, tehát ha komolyan veszi a SEO stratégiáját, érdemes kipróbálni..

Semrush

A Semrush-n belül megtalálhatja a Backlink elemző eszköz, erőteljes segítség a linkekkel kapcsolatos funkcionális adatok megszerzéséhez bármilyen domainről. A hatalmas, 26,5 billió backlinket tartalmazó adatbázissal a Semrush sok újdonságot mutató diagramot kínál & elveszített linkek, minden hivatkozás jogosultsági sora, a backlink-generáló folyamatok alakulása és még sok más.

A Backlink Audit eszközzel integrálhatja a Search Console adatait, és elkerülheti a Penguin büntetését. Felfedezheti és törölheti a mérgező linkeket is, és elküldheti azokat a Google visszautasító eszközére, az automatikus és időszakos nyomkövetésnek köszönhetően tisztán tartva a backlink profilját.

A backlink elemzés mellett a Semrush teljes SEO eszközöket kínál, amelyeket ingyen, korlátlan ideig, de korlátozott funkcionalitással használhat. Ez magában foglalja a kulcsszókutatást, a bevételszerzési elemzést, a forgalmi elemzést, a SERP pozíciókövetését, a CPC-leképezést és még sok más.

SE rangsor

SE rangsor egy backlink-ellenőrző, amely a Google Webmestereszközök adatait használja a webhelyére vagy a versenytársaira érkező linkek ellenőrzéséhez. Az eszköz létrehoz egy részletes link-elemzést, amely megmutatja a következő / nofollow attribútumokat, az indexet / nincs indexet, a gyorsítótárazott / nem gyorsítótárazott, a tartomány jogosultsága, a horgonyszöveg, a társadalmi népszerűség, az Alexa rangsor és még sok más. Ez lehetővé teszi a linkek elutasítását és fájlok létrehozását, hogy közvetlenül eljuttassák azokat a Google-hoz.

A SE Ranking három alaptervet kínál: Optimális (39 dollár / hónap), Plusz (89 dollár / hónap) és Enterprise (189 dollár / hónap). Ezek különböznek az ellenőrzött webhelyek és a megfigyelt linkek számában. Kedvezményeket kaphat, ha több hónapra feliratkozik, vagy csökkenti az ellenőrzés gyakoriságát: 20% háromnaponkénti ellenőrzésre, és 40%, ha minden rendben van a heti ellenőrzéssel; egyébként az ellenőrzési feladatot naponta hajtják végre.

Éjjeli Őrség

Backlink figyelő eszköz, amely elemzi a linkek valódi hatását a SERP rangsorolására. Intelligens értesítések útján, Éjjeli Őrség rendszeresen frissítést küld az újonnan felfedezett és elveszett linkekről. Saját bejáróit használja, több külső nyomkövető forrással kombinálva, hogy pontos és naprakész információkat biztosítson minden olyan linkről, amely befolyásolhatja rangsorolását..

A megjelenítő eszközök bármilyen paraméter szerinti szegmentálást kínálnak, hogy megértsék az egyes backlink hatásait. A backlink portfólió összefoglalja a különböző szegmenseket, amelyeket különböző időpontokban szereztek be. Megismerheti azok sokszínűségét a minőség, a domain, a követés / nem követés tulajdonságok és a spam állapota alapján.

A Nightwatch automatikusan ellenőrzi az élő és a holt linkeket, hogy megmutassa, mely linkek adnak hozzáadott értéket az Ön webhelyéhez, és melyek csökkentik ezt az értéket.

LinkMiner

A nagy adatbázis – amely nagyobb, mint az Elon Musk ambíciói, amint azt a saját weboldala állítja – képezi az alapot LinkMiner alapul.

Csak a versenytárs domainnevének beírásával azonosíthatja a legerősebb linkeket, és olyan híres mutatókkal értékelheti őket, mint a Citation Flow, a Trust Flow és mások. Az egyszerű megjelenítőpanel elkerüli a túlzott böngészőlapok általános problémáját: csak egy kattintással kap minden egyes hivatkozó weboldal előnézetét, kiemelve a horgonyelhelyezést..

A LinkMiner megadja azt a lehetőséget, hogy az összes linkjéből megtaláljon linkeket 9 trillió backlinks adatbázis, vagy keressen csak a legfrissebb adatokban, hogy a keresést 30 napos linkekre korlátozza. A „Lost” opció segít a törölt linkek megtalálásában és a versenytársak kicserélésének a lehetőségében. Annak érdekében, hogy továbbra is a linkekre összpontosítson, a LinkMiner feladata, hogy a legjobb leleteket listába mentse. Mentheti a legrelevánsabb linkeket, és bármikor visszatérhet hozzájuk.

Válasszon egy szerszámot; bármilyen szerszám.

Nincs mentség arra, hogy nem fogad el linkek kiépítésének stratégiáját. A keresőmotorok folyamatosan fejlődnek és egyre intelligensebbek. Soha ne felejtsük el, hogy célja az internet legjobb tartalmának indexálása, hogy ez könnyen elérhető legyen. És segítsen nekik a két cél elérésében, ha nagyszerű tartalmat hoz létre és gondoskodik arról, hogy a lehető legtöbb helyről könnyen elérhető legyen.

CÍMKÉK:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me