Manapság a reagáló, UX-központú webhely élményére való váltás volt a norma, mivel a webhelyek folyamatosan változnak, hogy megfeleljenek a fogyasztók igényeinek..

Webhelyének újraindítása nemcsak a tervező csapatot vonja be, ám ügyeljen rá a webhely építészetét is.

Az újraindításon keresztül ne feledje, hogy webhelyének számos szempontját be kell tartani – különben azzal kockáztathat, hogy elveszíti minden erőfeszítést, amelyet a webhelyre már befektettek az újratervezés előtt..

Mint a világ legnagyobb keresőmotorja, a Google folyamatosan frissíti algoritmusait, hogy szűkítse a keresési eredményeket, hogy csak a legjobbat szolgáltassa felhasználóinak..

A régi időkben a manipuláció valóban megszerezte webhelye rangsorolását; manapság a Google szigorú listát állított be a rangsorolási tényezőkről, amelyeket be kell tartania ahhoz, hogy webhelyét a millió oldalra rangsoroló más milliók között rangsorolja..

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan lehet a a webhely sikeres újraindítása anélkül, hogy összezavarná a jelenlegi rangsorát.

A legkevésbé azt akarjuk, hogy megtörténjen, hogy webhelye nem jelenik meg organikus kereséseknél, vagy elveszíti a múltban szerzett tekintélyét..

Az alábbiakban bemutatott lépéseket kell végrehajtania annak biztosítása érdekében, hogy webhelye újból újrainduljon, anélkül hogy károsítaná webhelye SEO-ját:

Végezzen egy webhely-ellenőrzést és tervezze meg a 301 átirányítását

Ez tanácsos végezzen helyszíni ellenőrzést mielőtt átirányítja az egyik oldalt a másikra. Nem szabad rohanni, és alaposan meg kell tervezni.

  • Megérti a prioritásait, és végezzen helyszíni ellenőrzést az oldal legmegfelelőbb módszerével kapcsolatban. Időnként a kanonikus kifejezés elegendő a 301-es helyett.
  • A webhely ellenőrzése lehetőséget ad arra, hogy ellenőrizze a webhely minden szegletét és rejtelmét, ügyelve arra, hogy ne hagyjon ki egyetlen olyan oldalt, amely forgalmat vonz, vagy hivatkozási jogosultságot mutat a webhelyén. Nem akarunk olyan újból előfordulásokat létrehozni, amelyek összezavarják a webhely építészetét.
  • Az ellenőrzés segítségével kijavíthatja a korábbi hibákat, hozzáadhat tartalmat a vékony tartalmú oldalakhoz az egyéb szankciók elkerülése érdekében, és még egyszer csökkentheti a webhelyen történő átutazás munkaterhelését.
  • Győződjön meg arról, hogy rendelkezik egy megbízható eszközzel a csúszó a webhely, hogy képes legyen az összes oldal lefedésére, sőt a webhely architektúráját logikusabb hierarchiába rendezni.
  • Vigyázz oldalakon sok visszajelzés – meg szeretné őrizni a backlink méltányosságát azáltal, hogy helyesen meghatározza az átirányítást a megfelelő oldalra.
  • Az elsődleges céloldalaknál győződjön meg arról, hogy ezeknek az oldalaknak megvannak a saját új oldalai, és hogy megfelelően átirányításra kerülnek.
  • Az átirányítások kezelésekor azt javasoljuk, hogy készítsen egy táblázatot, amely megadja, hogy melyik URL-t átirányítja egy másikra.

Kerülje a büntetéseket a meta robotokkal

Az új webhely hajlamos lehet a másolat tartalmára. Ha jelentős újjátervezést hajt végre, akkor nem akarja, hogy tartalmát másolatként megcímkézzék.

Mit tehetsz a büntetés elkerülése érdekében? Vegye figyelembe ezeket a lépéseket:

  • Használja a noindex címkét a fejlesztési webhelyen, hogy elkerülje, hogy másolatként címkézzék meg. A noindex metacímke megmondja a keresőmotor robotjainak, hogy ezek az oldalak nem feltérképezésre szolgálnak, és a keresőmotorok nem indexelhetik őket. Ez biztosítja, hogy tartalmát ne címkézzék meg másolatként.
  • Másrészt, a WordPress felhasználók számára beléphet az adminisztrációs panelbe, és deklarálhatja az egész dev webhelyet „noindex” -nek.

Csináld részekben – dolgozzon fel minden aloldalon

Újraindítás elvégzése, elsősorban, ha kiterjedtebb, több tartalommal vagy e-kereskedelemmel rendelkező webhelyen dolgozik, jelentős feladat lesz kezelni.

A tendencia az, hogy hiányozhat a weboldal egyes részeiről, ezért javasoljuk egy táblázat létrehozását, a web felosztását aldomain vagy oldalkategóriák szerint..

Ilyen módon nem lesz konfliktus az URL-ek átirányításáról a régi URL-ekről az újra. Miután befejezte az átirányítások beállítását, hagyja, hogy a Google először feltérképezze webhelyét, mielőtt egy másik kört folytatna.

Most, hogy elkészült az átirányítások beállításával, végezzen egy másik webhely-feltérképezést, és ellenőrizze, hogy az eredmények megegyeznek-e a végrehajtási tervvel.

Ne felejtsd el frissíteni a webhelytérképet

Most, hogy helyesen hajtotta végre az átirányításokat, ne felejtse el frissíteni webhelytérképét. Javasoljuk, hogy készítsen webhelytérképet a különféle típusú tartalomhoz a webhelyén. Ezzel megőrzi webhelyének megfelelő felépítését.

Az új URL-ek hozzáadása és a régi URL-ek eltávolítása után a webhelytérképben ellenőrizze, hogy helyesen állította-e be webhelytérképét a robots.txt, a Google Search Console vagy más webmestereszközök segítségével, amelyeket a webhely kezelésére használ..

Ne felejtsd el eltávolítani a régi webhelytérképet, akár a Keresőpulton, akár a háttérképen.

A webhelytérkép eltávolítása a Search Console-ból nem teszi a „becsavarhatatlanná” a Google számára – szerkesztenie kell a robots.txt fájlt, és mellékelnie kell a webhelytérkép frissített verzióját is..

Használja ki az e-mail előfizetést

Másrészről, mielőtt leszereli webhelyét az építés alatt álló jelzésre, meg kellett volna fontolnia a lehetőséget, hogy e-maileket gyűjtsön, hogy elérje potenciális ügyfeleit, annak ellenére, hogy bezárta webhelyét..

Miután elindította webhelyét, itt az ideje robbant egy e-mailt a meglévő előfizetők és az új előfizetők számára, hogy tájékoztassák őket a webhely újraindításáról.

E-kereskedelem részesülhetnek az e-mailes tájékoztatásból, mivel ez megújíthatja a vevők érdeklődését. Ha bármilyen ajánlatot kínál, például üdvözlő visszaváltási kupont, ez az idő, hogy a legtöbbet hozza ki belőle.

Másrészről jobb, ha új ajánlatot hoz létre, ahol az emberek profitálhatnak. Fontolja meg exkluzív hozzáférés vagy kiváltság elküldését prémium tartalmának néhány részére, hogy vonzza a célpiacot.

Az olyan tartalomdarabok, mint a háttérképek, brosúrák, csalók és videók, mind a régi, mind az új ügyfelek számára csábíthatnak.

Csatlakoztassa a közösségi média-fiókokat

Miután újraindította webhelyét, használjon minden olyan közösségi média csatornát, amelyet be kell jelentenie az újraindításról. Ezenkívül vegye igénybe a lehetőséget, hogy szükség esetén frissítse webhelyének címét.

Menj vissza a hozzászólásaidhoz, és ellenőrizd, hogy melyik hozzászólás vonzza a legjobban. Győződjön meg arról, hogy ezeket a bejegyzéseket szerkeszti, és helyezze be az új linket, hogy elkerülje a 404-et. Ez a lehetőség arra, hogy új webhelyét kihasználhassa a közösségi médián keresztül.

Ez nem csak elősegíti a webhely forgalmának javítását, hanem az online márkanevet is meghatározza.

A webhely újraindítása javítja a felhasználói élményt. Így a márka ismertsége és megtartása várható.

A webhely újraindítását azonban nem szabad erőfeszítéseinek újraindulásaként kezelni, hanem folytatásaként és nagy lépésként kell választani a választott közönség fokozott érdeklődése felé..

Gondoskodjon arról, hogy minden marketing erőfeszítés – akár SEO, akár szociális – ne kerüljön pazarlásba sikertelen és nem kezelt bevezetése miatt.

CÍMKÉK:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me