GIF-тата са се превърнали в режима за изразяване на емоции онлайн.

Всъщност, Giphy, най-популярният сайт за споделяне на GIF, получава над 300 милиона потребители всеки ден. Това е безумно и показва колко мания има за GIF.

Не знам за вас, но споделям GIF файлове в платформите на социалните медии буквално всеки ден и е по-забавно от традиционните емоджи, вероятно защото те са по-визуално изразителни. Без значение как се чувствате, има GIF, който да го изрази точно.

Но какво, ако по някаква причина не можете да намерите правилния GIF в точното време? Е, тогава създавате свой собствен. С уебсайтовете, споменати в тази статия, можете да създадете свои собствени GIF файлове и да ангажирате с вашата аудитория.

Ако това ви звучи интересно, нека скочим в него.

GIF Maker от Giphy

Този списък не може да бъде пълен без споменаване Giphy, така че по-добре да започна с това. Както казах по-горе, този сайт е най-популярният източник за създаване и споделяне на GIF файлове в интернет. Основана е през 2013 г. и оттогава се превръща в избор на GIF за сайта.

С тяхната опция GIF Maker можете да изтегляте всякакви видеоклипове / клипове от интернет и да правите свои собствени GIF файлове от него. Започвате, като добавите видеото към екрана на GIF Maker, изберете желаното начално и крайно време, добавете надписи и го споделите с аудиторията си.

GIF файлове

Точно както името, GIF файлове е анимиран производител и редактор на GIF, който ви дава много възможности за персонализиране. Отдясно на началната страница можете да изберете да въведете URL адреса на видеото или да качите свой собствен и след това да го занесете в редактора.

След като сте в редактора, можете да добавите:

  • Надписи
  • Стикери
  • Различни филтри
  • Преходни ефекти

Освен това можете да изрежете, завъртите, размажете или обърнете вашия клип. Не забравяйте, че функцията “пинг понг” ви позволява да циклирате клипа си отново и отново, като му предоставяте перфектната GIF вибрация.

Направете GIF

Друга много огромна библиотека от съвместни GIF файлове, Направете GIF, ви позволява да разглеждате един тон GIF файлове и дори да създавате свои собствени. Можете да избирате от широк спектър от опции, като например:

  • Снимки
  • YouTube видеоклипове
  • Видеоклипове във Facebook
  • Вашите видеоклипове
  • Чрез уеб камера

И след това ги превърнете в интересни GIF. Тази услуга по принцип е безплатна, но имат и премиум членство, ако в случай, че искате да отключите функции, като HD качество GIF и бързо качване / редактиране. Не забравяйте да се възползвате от 3-дневната им безплатна пробна версия.

GIFMaker.me

GIFMaker.me е много прост уебсайт за създаване на вашите GIF файлове, слайдшоута и видео анимации заедно с музиката. Не е нужно дори да се регистрирате, а просто посетете уебсайта и кликнете върху бутона „Качване на изображения“ или „Видео в GIF“.

Освен това можете дори да създавате анимирани икони и аватари, които да се използват във форуми. След като сте създали някой от рекламните послания, можете да ги преоразмерите, завъртите и обърнете обратно според вашите изисквания.

Тази услуга е безплатна и работи добре във всички уеб браузъри, стига да имате инсталиран флаш плейър.

ImgFlip

Много чист уебсайт за създаване на анимирани GIF файлове, ImgFlip ви позволява да избирате от видеоклипове и снимки, за да генерирате нещо привлекателно. Можете или да качите вашите файлове или просто да поставите желания URL адрес и инструментът ще свърши своята работа.

Освен създаването на GIF файлове, можете да разгледате и някои от „горещите“ GIF файлове в момента на техния уебсайт и може би да потърсите вдъхновение.

EzGIF

EzGIF е много прост производител на GIF, който позволява много персонализиране. Можете да изберете да създавате, преоразмерявате, изрязвате, оптимизирате, преобразувате и дори да прилагате някои готини ефекти към вашите GIF файлове. Също така можете да добавите и своя текст върху него.

С този инструмент можете да превръщате изображения и видеоклипове в GIF.

GIFpal

с GIFpal, можете да създавате и редактирате GIF без усилия. Той ви позволява да добавяте кадри за спиране на движението, да ги редактирате, да добавя ефекти и дори да записвате видео. Можете да изберете да използвате този инструмент на компютър и дори на мобилния си телефон.

Първите стъпки са много лесни. Всичко, което правите е да изберете желания размер и или добавете изображения, или отворете камерата, за да щракнете върху едно на място. Избирането на опцията за камера ще отвори вашата уеб камера или камера на камерата, в зависимост от това от кое устройство използвате.

Gickr

Не на последно място, Gickr е друг впечатляващ производител на GIF, който има тон от невероятни функции. Можете да качвате медия от вашето устройство, Flickr, YouTube или Picasa.

Започвате, като качвате минимум 2 изображения и след това избирате желания размер. След това можете да изберете скоростта и да видите вашия GIF в действие.

Bannersnack

Един от най-удобните уебсайтове в този списък, Bannersnack ви позволява да създавате атрактивни анимирани банери и GIF с максимална лекота. Можете да започнете, като изберете някой от техните предварително направени шаблони, персонализирайте го според вашите нужди и БУМ, имате готов банер си.

С този инструмент можете също да създавате ангажиращи GIF файлове, специално създадени за споделяне в социалните медии. Можете да започнете безплатно и да надграждате по-късно, когато се радвате на някои усъвършенствани функции, като неограничени изображения на акции и плавни анимационни ефекти.

Gfycat

Gfycat ви позволява да използвате външен URL адрес от източници като YouTube, Facebook и Twitch или да качвате свои собствени клипове. GIF редакторът ви позволява да отрежете, добавите надписи и да добавите различни ефекти. Освен това този инструмент ви позволява да добавяте звуци към вашите GIF файлове.

Recordit

Впечатляващ софтуер, който можете да изтеглите на вашия компютър с Windows или Mac, Recordit ви позволява безпроблемно да записвате екрана си и дори да правите GIF от него.

С щракването само на няколко бутона можете да изберете желаната разделителна способност и граници и да започнете да записвате екрана си. След като сте готови, можете да споделите клипа с предоставената връзка.

заключение

Надявам се горепосочените създатели на GIF да ви помогнат да създадете вида GIF, който търсите, и да ангажирате с аудиторията си на друго ниво.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me