Наличието на правилни цветови схеми може да направи чудеса за вашата марка.

И аз не се шегувам. Има причина големите марки като Google, Uber и Dropbox да се придържат към постоянна цветова схема през годините. Няма да видите да имат страници на уебсайта си, които се отклоняват от цветовете на марката им.

Ако сте искали да направите същото, но нямате представа, тази статия ще ви помогне. Ще откриете някои от най-добрите генератори на цветова палитра, които можете да използвате, за да изберете цветове за вашата марка.

Но първо, за тези от вас, които не знаят, нека да разберем правилно основите.

Каква е цветовата палитра?

Цветовата палитра е гама от подходящи и подходящи цветове, които могат да се използват за различни дизайнерски цели, включително:

  • Logo
  • Цялата идентичност на марката
  • Infographics
  • Дизайн на уебсайтове
  • Мобилни приложения

Той помага при предаването на посланието на марките чрез подходящи цветове.

Предимства от избора на правилните цветове за вашата марка

Както споменах по-горе, изборът на подходящите цветове за вашата марка е критичен аспект на успешния бизнес. Ето някои забележителни предимства от използването на правилните цветове:

Придава значение на вашата марка

Знаете ли, че всеки цвят носи смисъл?

Например, синият цвят означава доверие, ярък, сигурност и отговорност. От друга страна, оранжевият показва игривост и забавление. Всеки цвят има някакво послание към него, а изборът на подходящия цвят за вашата марка би означавало предаване на правилното съобщение.

Помага да спечелите доверието на клиентите

Всички обичат приятни и професионални цветове, а също така е и с клиентите. Когато видят, че вашата марка има такива цветове, които изскачат по добър начин, те със сигурност ще се придържат към вашата марка за дълго време, ако не и завинаги.

Прави марката разпознаваема

Наличието на подходящи цветове над вашия бизнес означава да засадите изображение в съзнанието на клиентите си. Ако използвате цветовете навсякъде, включително вашия уебсайт и имейли, те ще бъдат използвани за него. Следващия път, когато видят цветовете на вашата марка, вероятно ще я разпознаят след миг.

Нека да проучим генераторите на цветове.

Coolors

Първият в списъка е този невероятен генератор на цветна палитра с влачене и пускане, наречен Coolors. Както подсказва името, тази услуга е доста готина за това, което прави. Можете да прецизирате всеки цвят, да плъзнете и пуснете друг цветен код, да промените реда и дори да генерирате подобни алтернативи.

След като получите желаните от вас цветови кодове, можете да ги заключите и също да намерите алтернативи, като натиснете интервала. Coolors е базиран в Интернет, но също така идва с приложение за IOS и добавка на Adobe.

Adobe Color CC

Не съм сигурен за вас, но обичам софтуера на Adobe. Всеки техен инструмент има невероятна функционалност и ненадмината цена. Като говорим за това Adobe Color CC, това е блестящ инструмент, който ви позволява да създавате цветни палитри или чрез вашите снимки, или от нулата.

Той има много възможности за дълбоко персонализиране, които може да ви затрупат в началото. Въпреки това, след като го закачите, ще знаете, че има някои невероятни неща, които този инструмент може да направи.

BrandColors

BrandColors е супер полезен ресурс за заемане на вдъхновение. Разполага с огромна колекция от официални марки цветни кодове, от които можете да вземете идеи и да измислите свои. Това е чудесно, когато сте прекалено сухи с творчеството си и искате нещо, което ще го запали отново.

Към момента те имат над 600 марки цветове, а колекцията продължава да расте. Толкова известни издателства като Smash Magazine и Tuts + ги представяха отново и отново.

Освен това, той е безплатен за използване, така че определено го проверете.

Khroma

Ако сте някой, който няма никакви указания относно вашите предпочитания за цвят, тогава този инструмент може да е най-добрият вариант за вас. Когато отворите Khroma, ще бъдете помолени да изберете любимите си цветове и след това да го вземете напред.

След като попълните целия въпросник, ще ви бъдат представени най-подходящите цветове за вашата марка според вашите предпочитания.

ColorDrop

Ако сте почитател на плоските стилове на дизайн, тогава ще се радвате ColorDrop. Той разполага с някои от най-добрите готови цветни палитри за вашия уебсайт и лого. Самата начална страница има много опции, които евентуално може да прекарате дълго време върху нея.

ColRD

ColRD е един уникален генератор на цветна палитра. Това, което прави е, ви показва множество опции за цветове + показва подобни цветове непосредствено до цвета, който създавате. По този начин можете да копаете много по-дълбоко и да финализирате само най-добрите цветове.

COPASO

Толкова завладяващо като името, COPASO е един от най-модерните генератори на цветна палитра в този списък. Той предлага широка гама от различни пресети като триада и тетрад. Потребителският интерфейс може да е малко объркващ за нетехнологиите, но функциите го допълват.

ColorMind

ColorMind може да чете качените от вас изображения, картини и други форми на изкуство и да изтегля цветови схеми с лекота. Можете да започнете или с избора на готови палитри или да създадете своя собствена от нулата с помощта на техните функции.

Цвят лов

Вероятно инструментът, направен за дизайнерите предвид; Color Hunt е друга страхотна опция с богат на визуални интерфейси. Цвят лов изброява нови цветни палитри всеки ден, за да сте сигурни, че има по нещо за всеки. Всичко, което правите, е да прегледате библиотеката и да вземете кодовете на тези, които ви интересуват.

Colordot

Създаден с минимализъм, Colordot е визуално приятен уебсайт, който ви позволява да създавате и контролирате цветните си палитри с няколко бутона. Освен уеб приложението, Colordot има и приложение за iOS за създаване на цветове в движение.

Colourcode

Много подобен на горния инструмент, Colourcode е друг гениален генератор на палитра, който работи само с няколко щраквания и бутони на мишката. След като финализирате цветовата си палитра, можете или да я запишете като PNG, постоянна връзка или просто да вземете цветния код.

Palettable

Друг отличен инструмент в минимален стил, който ви предлага цветове, за начало и елиминира / добавя, докато продължавате. Palettable е чудесен вариант, ако се отнасяте скептично към избора си. Хубаво в този инструмент е, че целият уебсайт е на цял екран, което помага за по-добра визуализация. Можете да запазите палитрата си като постоянна връзка или PNG файл.

Ева дизайн система

Разделена на 5 различни колони за колони, Ева дизайн система ви дава много да избирате, когато става дума за цветове. Всяка колона има до 9 различни нюанса на избрания цвят, започвайки от светъл до тъмен. След като приключите с финализирането на цветовете си, можете да експортирате всички схеми като JPEG или JSON.

Цветове на плосък потребителски интерфейс 2

Най-новата им версия и надстройка се нарича Цветове на плосък потребителски интерфейс 2 е по-добре от всякога. На самата начална страница получавате 14 различни набора от цветни палитри, вариращи от британски до индийски до какво ли още не.

Във всяка цветова палитра получавате около 20 професионални цвята, избрани за вас. За да получите HEX кода от него, всичко, което правите, е да кликнете върху „копиране“ и сте готови. Можете също да промените формата за експортиране от HEX на RGB или RGBA.

заключение

След като знаете какво е необходимо да изберете правилните цветове за вашата марка, време е да продължите напред и да създадете вашата цветова палитра. Надявам се, че горните генератори на цветна палитра ще ви помогнат да го направите с лекота.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me