Уеб дизайнът играе жизненоважна роля за създаването на успешен сайт за електронна търговия. Най-добрият продукт в света може лесно да се пренебрегне, ако дизайнът не е там, за да архивира презентацията.

Най-добрата част за уеб дизайна и съветите е, че много съвети за дизайн се основават на данни и казуси. Въпреки че винаги има място за креативност и вдъхновяващо изразяване, съветът, базиран на данни, дава осезаеми резултати.

Целта е да продадете повече от това, което предлага вашата марка. Независимо дали е през хитър елементи на дизайна или смели изявления, които ще оставят клиентите любопитни да знаят повече.

Страхотен уеб дизайн вдъхновява потребителите да предприемат действия, но също така помага да се засили доверието, което потребителите имат към вашата марка. Действието е това, което стимулира продажбите, а дизайнът е там, за да насърчи потребителите да извършват действия като закупуване или достигане.

Тази статия е за всеки, който иска да излъска дизайна на уебсайта си за електронна търговия. Няма значение дали използвате WordPress, Wix, BigCommerce, или персонализирана платформа за електронна търговия. Посочените по-долу уроци и съвети се прилагат универсално като принципи на съвременния дизайн.

Разкажи история

разказване на история с уеб дизайнПример за разказване от десетки

Страхотните продукти имат страхотни истории зад себе си. Всеки може да плесне заедно сайт за електронна търговия и да продава каквото си поиска. Но не всеки може да създаде успешен имидж на марката около своя продукт.

Способността ви да разказвате убедителна история за вашата марка ще ви помогне разработване на силен имидж на марката. Освен това, разказването на материали насърчава лоялността. По-вероятно е клиентите да запомнят вашата марка, ако се чувстват като искрени и лични. И най-добрият начин да получите личен е да разкажете история.

  • Какво ви накара да създадете вашия продукт?
  • Как вашият продукт се отрази на живота ви?
  • Каква е бъдещата ви визия?
  • Кой е вашият целеви клиент?

След като започнете да отговаряте на тези въпроси, можете да получите много по-ясна представа как да структурирате дизайна на електронната си търговия. Накарайте потребителите да се чувстват като част от нещо специално.

Не бихте ли искали клиентите да се върнат в магазина ви, защото са оставени вдъхновени?

Създайте по-малък избор

УолдънWalden същество смел с тяхната промоция на продукти.

Няма нищо по-отвратително от помия на навигацията в магазина. Целта на продажбата е да накарате потребителите да добавят артикули в кошницата си. Но ако навигацията ви предоставя стотици опции, потребителите бързо ще загубят търпението си и ще напуснат сайта напълно.

Walmart е чудесен пример за това какво да не правите, освен ако не искате да мащабите за продажби с дълги опашки. Навигацията им осигурява прекалено наситен списък с опции за навигация, което ви прави замаяни от момента, в който сте намерили това, от което се нуждаете.

Проста навигация в електронната търговия // Mercari

Колкото по-лесно е клиентите да намерят конкретен продукт, толкова повече време им остава да прочетат за продукта – и в крайна сметка направете покупка.

Полезен: Експериментирайте с изготвянето на навигационна структура, използвайки Sketch, Photoshop или друг инструмент за телена рамка. Анализирайте процеса на потребителите, които идват на началната страница, разглеждат директория и накрая достигат страницата с продукти.

Това може би е един от най-важните съвети за дизайн на сайтове за електронна търговия.

Цветът вдъхва емоция

духПростите и ясни цветове правят приятно изживяване на потребителя.

Цветовете са оказали психологическо въздействие върху продажбите много преди дигиталната революция. Разбирайки различните видове емоции, които цветовете могат да предизвикват, можете да проектирате своя сайт за електронна търговия, за да съответства на определени чувства и вибрации.

Ето една диаграма, показваща емоции, обикновено свързани с различни цветове:

цветна психология.001

В зависимост от вашия продукт и целевата аудитория, можете да използвате цвят, за да предизвикате определени чувства. Например, ако вашият магазин продава екологични продукти или произвежда, цветното зелено ще допълни усещането за природата.

Според изследване, отнема около 90 секунди на клиентите да формализират мнението си за даден продукт. И голямо количество от този период на взаимодействие – около 70% – се определя изключително върху цветовете.

Консистенцията има значение

Историческо училище за семейства - Истории за лягане

Потребителите запомнят вашия дизайн на марката, не заради закачливо име, а заради цялостния имидж на марката, който представяте. Що се отнася до уеб дизайна, това най-вече е свързано с това как структурирате страниците си.

Използвате ли едни и същи шрифтове и цветове на всички страници? Силните типографски модели могат да внушат незабравимо преживяване в съзнанието на вашите потребители.

Освен това, ако използвате разнообразие от различни цветове на няколко страници, рискувате да излезете като многообразна марка.

В резултат на това, ако искате да бъдете разпознати и запомнени, е наложително да се съсредоточите върху използването на прилики в моделите си на дизайн. Дори ако вашият продукт има много клонове, проектирането на страници с прилики в ума само помага да се създаде по-силно присъствие на марката. И това е билетът за стимулиране на вашите продажби.

Експериментирайте спешно

създаване на спешност в уеб дизайна на електронната търговия

Спешността се основава предимно на оферти и ексклузивни сделки. Както се вижда от горната снимка, Bestbuy използват горната част на началната си страница, за да подчертаят неустоими сделки. Но има ли други методи за насърчаване на чувството за неотложност?

Една от най-големите причини клиентите да се откажат от пазарската си количка е високите цени за доставка. Така че това създава възможност да се възползвате, като предлагате специални сделки за транспортните разходи.

Това също е тактика, която марки като Bestbuy използват. А Amazon е известна със своята основна услуга. Основните потребители получават безплатна доставка изключително за почти всички продукти. Можете също така да насърчите потребителите да изразходват определена сума за вашия магазин, а в замяна да получите безплатна тарифа за доставка.

Друга форма на спешност е ограничаването на наличните наличности за определен продукт.

електронна търговия с ограничена спешност

Ето една красива суитчърка с екипировка за почивка. Офертата се предлага с безплатна доставка за САЩ, но е налична само за определен период. Това е отличен пример за спешност, който се използва при проектирането на магазини за електронна търговия.

Можете ли да мислите за други начини, по които да насърчите спешността? Бихме искали да чуем вашите мисли и истории за успех.

Ясни и красиви снимки

unsplash

Има достатъчно данни за архивиране на твърдението, че висококачествените, подходящи и визуално привлекателни изображения помагат за повишаване на процента на конверсия. И ние не говорим само за изображения на продукти.

Образите, които използвате в цялостния си дизайн, могат да окажат огромно влияние върху завладяването на вниманието на потребителите.

Страхотна снимка внушава емоция, създава усещане за идентичност и лесно се запомня. Средният човек може да си припомни до 2000 изображения с почти перфектна точност.

Като се има предвид, продуктите няма да се продават, освен ако няма снимки, които да архивират дизайна на продукта. Важно е вие ​​като собственик на магазин за електронна търговия да направите всичко възможно, за да завладеете същността на вашия продукт чрез висококачествени снимки.

Най-хубавото е, че не е необходимо да наемате скъпа платформа за снимки, за да свършите работата. Има изобилие от уроци и ръководства за употреба за правене на изключителни снимки на продукти, като не използвате нищо друго освен телефона си или евтина камера.

Сайтове като Pexels и Unsplash са добре известни с това, че предоставят зашеметяваща и професионална фотография без лиценз.

Станете клиент

станете клиент

Уеб дизайнът има две страни към него, професионална и субективна. Професионалната страна има всичко общо с следването на UX и UI тенденциите при структурирането на дизайн.

Субективната страна изисква да се отдръпнете и да разгледате дизайна си от гледна точка на клиент. Посетител на сайта, ако щете.

  • Как се чувствате по отношение на цялостното оформление на дизайна?
  • Можете ли бързо да намерите необходимата информация?
  • Има ли навигация смисъл?
  • Ясно ли е описанието на продукта?
  • Колко бързо можете да стигнете до страницата за плащане?

Отговаряйки на тези въпроси, можете да забележите всички несъответствия, които се нуждаят от адресиране.

Използвайте A / B тестване често

a-b тестване.001

Докато стигнем до последната част от нашите дизайнерски съвети за сайтове за електронна търговия, нека да затворим списъка, като обсъдим A / B тестване.

A / B тестването е непременно средство за едновременно използване на две различни оформления на уебсайтове. A е една версия, а B е друга.

След това, след като изтече известно време, можете да сравните показателите за всяка версия поотделно. Показателите, които можете да наблюдавате, включват проценти на конверсия, използваемост и цялостно взаимодействие за различни части на оформлението.

Дори и малка промяна в дизайна може да има драстични подобрения в ангажираността на потребителите. По същия начин, изпробването на различни цветови вариации и други може да ви даде много по-ясна идея къде да се съсредоточите за бъдещите си дизайни.

Можете да намерите множество инструменти за оптимизация на уебсайтове & A / B тестване в нашата директория Nexus.

Обобщавайки

Дизайнът е постоянно променящ се пейзаж. Разбирането на моделите, поведението на потребителите и най-новите тенденции може да ви даде предимство да увеличите продажбите си.

Нашите съвети за дизайн са насочени към всеки, който иска да подобри потребителското изживяване на своя сайт за електронна търговия.

Така че, не губете нито минута и се захващайте за работа! Ще се радваме да чуем как тези съвети помогнаха за оформянето на по-добър дизайн на вашия магазин за електронна търговия. Ако имате нужда от някакъв експерт дизайнер, тогава винаги можете да проверите 99designs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me