Jó hír: A DevOps keresletre szorul. Rossz hír: továbbra is régi eszközöket használ. Jó hír: Használja a Dockert

Ebben a cikkben, Először megértjük a DevOps-ot és a DevOps igényét az IT-iparban, majd megvitatjuk a Docker jelentőségét a DevOps világában, ideértve néhány, az interneten elérhető legjobb oktatóprogramot a Docker tanulásához..

Mi a DevOps??

Alapvetően az informatikai iparban a szoftvereket a tech csapata fejleszti ki, és ezt a tech csapatokat felosztották két fejlesztői és üzemeltetési csoportnak nevezett alcsoport között. A fejlesztői csapat feladata egy alkalmazás kidolgozása kódok felhasználásával, miután a kódolás megtörtént, azt át kell adni a műveleti csapatnak, amelynek feladata az alkalmazás telepítése a kiszolgálóra..

Jól néz ki és olyan egyszerű, igaz?

De várj egy percet; ez nem olyan egyszerű.

Mindkét csapat általában olyan kérdésekkel ütközik egymással, mint például a tervezés, tesztelés, biztonság, függőség, környezeti eltérések és még sok más. Ezeknek a problémáknak köszönhetően nagyon sok „oda-vissza” volt a fejlesztői csapat és az üzemeltető csapat között. Ezek voltak a legnagyobb probléma, és ezt meg kellett oldani, és ezeket a DevOps koncepció alkalmazásával oldották meg.

A szoftveripar általában a DevOps-ot a fejlesztõ és a müvelet kombinációjaként kezeli. A DevOps olyan ötlet, amely hídként szolgál a szoftverfejlesztési és üzemeltetési csapat között. Általában a DevOps mérnök együttműködik, integrálódik és kommunikál a szervezet fejlesztési és üzemeltetési részlege között. A DevOps elsődleges szerepe a szoftverfejlesztési folyamat minden szakaszának folyamatos figyelemmel kísérése és automatizálása. Ha megnézzük a DevOps életciklusát, akkor ez hasonlít a végtelen (.) Szimbólumra.

Ez egy folyamatos folyamat, amely kezdődik Tervezés, Coding, Épület, Tesztelés, Felszabadító, bevezetéséhez, Üzemeltetési, és a vége: Monitoring. Az életciklus e szakaszai általában a DevOps eszközök segítségével érhetők el. Git, Jenkins, Splunk, Nagios, Szakács, Báb, Ansible, Docker és Kubernetes a legjobban megjelenő DevOps eszközök listája.

A DevOps szakember alapvetően informatikai szakember, aki ismeri a DevOps eszközöket, szkripteket, kódolást stb.

Igény az informatikai iparban

A DevOps megközelítése az egész világon sokat segített a vállalatoknak a fejlesztési folyamatok felgyorsításában. Megállapítást nyert, hogy a DevOps szakembereket felvevő társaságok hatalmas növekedést tapasztaltak telepítési ciklusukban, kevesebb vagy semmilyen hiba nélkül. A hatalmas növekedés és ezért a DevOps kultúrájának elfogadása miatt előrejelzés szerint 2021-re a vagyonvállalatok több mint 50% -án hatalmas kereslet mutatkozik a DevOps szakemberek iránt..

Az ipar már a 75% -os csodálatos növekedést tapasztalta az elmúlt évhez képest a DevOps mérnökeinek keresletében. Mivel az ehhez a profilhoz szükséges szakismeretek készlete szükséges, e szerep kompenzációs része szintén vonzó.

A Glassdoor fizetési statisztikája szerint egy DevOps mérnök átlagos éves fizetése Indiában körülbelül 6 066 455 ₹, az Egyesült Államokban 99 604 USD, az Egyesült Királyságban évi 45 679 £ és Németországban 58 211 €..

Kattints ide megismerni az országában a DevOps éves átlagos fizetését. A fizetés általában magasabb azoknál a jelölteknél, akik gazdag ismeretekkel rendelkeznek a DevOps eszközökről, és néha ez az adott területen szerzett tapasztalatától is függ. Összességében a DevOps mérnökeinek karrierje és fizetése szempontjából szerte a világon nagy igény mutatkozik.

A DevOps Tools és a Docker

Az első részben megtudtuk, hogy a DevOps egy olyan koncepció, amely csökkenti a fejlesztő és az operációs csapat közötti konfliktusokat, és ezt a DevOps néhány eszközzel megteszik, amelyeket általában egy DevOps mérnök használ. Minden DevOps eszköz megoldja a szoftverfejlesztési életciklushoz kapcsolódó problémát. Ha felveszi a környezeti eltérés problémáját, ezt Docker segítségével oldhatja meg.

Először tárgyaljuk a problémát, majd részletesen megvitatjuk a megoldást.

A probléma

A fejlesztői csapat kifejlesztett és épített egy alkalmazást, amelyet tesztelésre küldtek. Mivel a fejlesztési és a tesztelő gépek környezete eltérő, ezért az alkalmazás nem működik. Ezt a problémát környezeti eltérésnek hívják. Most tárgyaljuk meg a megoldást.

A megoldás

Két probléma létezik erre a problémára: az egyik egy virtuális gép, a másik pedig a legfontosabb a Docker. A virtuális gép problémája azonban az, hogy sok erőforrást igényel. Tehát a bal oldali a Docker, amely a legjobb megoldás erre a problémára. Olvassa el ezt, hogy megértse a virtuális gép és a Docker közötti különbséget.

Hogyan oldja meg??

A Docker egy könnyű tartály, amely ugyanazt a környezetet replikálja több rendszerben. A fejlesztők most kidolgozzák a szoftvert ezen a tárolón belül, és átadják ezt a tárolót a tesztelő csapatnak. Mivel ebben a tartályban ugyanaz a környezet; így az alkalmazás probléma nélkül fog futni, és megoldódott a környezeti eltérések problémája.

Tehát a Docker olyan eszköz, amely tökéletesen illeszkedik a DevOps ökoszisztémához.

Miért nélkülözhetetlen a Docker megtanulása??

A Docker elsődleges célja az alkalmazás telepítési folyamatának automatizálása azáltal, hogy több tárolót futtathat ugyanazon a gépen. A Docker mindig garantálja, hogy ha egy alkalmazás jól működik a fejlesztői környezetben, akkor az az átállási és a gyártási környezetben is működni fog..

Ez elősegíti a magasabb szintű ellenőrzést az összes módosítás felett, mivel ugyanazokat a Docker tárolókat használják, és ez viszont hozzájárul a magas termelékenység, a magas megtérülés és a költségmegtakarítás eléréséhez..

Mindezen előnyök miatt a vállalatok figyelemre méltó ütemben alkalmazták a Dockert. A mai napig több mint 35 millió alkalmazást küldtek át a Docker-en keresztül. Nemcsak ez, de eddig is több mint 37 millió alkalmazást töltöttek le..

Minden olyan cég, amely elfogadta a DevOps kultúrát, a Docker segítségével hatékony és gyors alkalmazást szállít ügyfeleinek, ezért indokolt a DevOps szakembereit kereső vállalatoknak a Docker szakembert / szakembert keresni, mint a munkaköri leírásban alapvető követelményt..

Online platform a Docker elsajátításához

A következők az interneten elérhető legjobb források egyike. Ezek közül bármelyik kipróbálható a szakértelem szintje alapján. Megosztom mind a szöveg, mind a videó alapú oktatóanyagok linkeit, amely minden típusú felhasználó számára megfelelő, azaz kezdőknek a mester szintre.

��‍�� Videó alapú tanulás

Kezdõnek

Dokkoló az Udemy abszolút kezdőire

Ez a kurzus jogosult kezdőknek Demetrius Johnson oktató által. Ez egy fizetett kurzus az Udemy-n. A kurzus összes előadása egyszerű és könnyen érthető. A tanfolyamhoz bemutató és kódoló gyakorlat tartozik, amely segít a Docker parancsok gyakorlásában és a gyors tanulásban.

Nullától hősig

Ez a tanfolyam szabadon elérhető a Youtube feltöltötte Edureka. Ez a kurzus ideális mind kezdőknek, mind szakembereknek, akik a dokkolón keresztül szeretnék elsajátítani a tárolást.

Gyorstalpaló

Docker oktató baleset tanfolyam Udemy-től

Még egy fizetett Udemy-től; Ez Tanfolyam az alapvető fogalmakkal kezdődik, és fokozatosan mélyre merül a mélységbe. Amint a kurzus címe tükrözi, az ideális közönség kezdők és szakemberek.

Elkezdeni

Az első lépések a Dockerrel Nigel utasításait a Pluralsight-tól. Ez az útmutató ideális kezdőknek; elősegíti a Docker alapjainak alapos megértését.

Mély merülést

Dokkoló mély merülés

Ez a kurzus mind kezdőknek, mind szakembereknek szól. Ez szintén a Pluralsight-tól származik, Nigel oktatóval. A tanfolyam sok gyakorlati laboratóriummal és gyakorlattal jár. A tanfolyam végére karrierjét a következő szintre lehet vinni.

Kezdőtől haladóig

Átfogó dokkoló: kezdőtől haladóig

A listában az utolsó Átfogó dokkoló: kezdőtől haladóig az Experfy fizetett kurzusa. Amint a név maga is tükrözi, az ideális közönség kezdő és professzionális lenne. Az alapokkal kezdődik, és lefedi az összes előrelépési funkciót

�� Szöveg-alapú források

Docker fejlesztőknek

Docker fejlesztőknek az oktatóktól

Docker fejlesztőknek az Arnaud Weil által fizetett kurzus az Educative-től. Az oktatóprogram elsősorban azoknak a fejlesztőknek szól, akik rendelkeznek korábbi ismeretekkel a programozásban vagy a szkriptnyelvekben, például .NET Core, Java, Node.JS, PHP vagy Python, és JavaScript stb. Az nagyon alacsony szintű részletekkel kezdődik, és a legfelső szintre hat anélkül, hogy eltévednénk bármely szakterületben. Ez a tanfolyam az olvasók minden szintjére jogosult.

Az abszolút kezdők számára

Docker oktatóanyagok az TutorialsPoint-ból

Docker oktatóprogram abszolút kezdőknek egy másik, szöveges alapú oktatóanyagok a Tutorials Point-tól. Szabadon elérhető, és elmagyarázza a Docker Container szolgáltatás minden aspektusát. Ez egy nagyon alapvető, például a Dockers telepítésével és konfigurálásával kezdődik, és fokozatosan tovább halad a speciális témákra, például a hálózatépítésre és a regiszterekre.

Java fejlesztő számára

Docker bemutató a Java fejlesztőhöz a Java Code Geeks-től, a Java fejlesztők körében a legelterjedtebb oktatóanyagok. Andrey Redko, egy tapasztalt szoftverfejlesztő írta. Ez az oktatóprogram képes lesz arra, hogy saját Docker-alapú alkalmazásunkat minimális idő alatt elkészítsük és futtassuk. Noha a Java fejlesztők számára őszintén szólva jogosult, az olvasók minden szintje részesülhet az oktatóprogram előnyeiből.

Docker 101

Docker bemutató a Docker Inc.-től

Ez az oktatóprogram maga a Docker-től származik. Ez a kurzus ideális mind kezdőknek, mind szakembereknek. Ez egy saját tempójú, gyakorlati oktatóprogram, amely alapjait tartalmazza a fejlett témáknak, mint például a képépítés és a hálózatépítés, stb..

Következtetés

Végül remélem, hogy jobban megérti, miért szükségesek a DevOps szakemberek azon vállalatok számára, akik szoftver-termékeiket gyorsabban és megbízhatóbben akarják piacra dobni. Van egy nagyon jó ötleted arról is, hogy miért fontos megtanulni a Docker-t, és hol illeszkedik a DevOps világába.

CÍMKÉK:

  • Dokkmunkás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me