Az AWS továbbra is uralja a minőséget vagy a mennyiséget. Ennek eredményeként sok drágakő elveszhet a zsúfoltságból.

Az AWS folyamatosan bővül, mint bárki képes megbirkózni vele. Még tapasztalt építészek is bevallja, hogy nem tudják az AWS által kínált mélység 20-30% -át. Míg több lehetőség mindig örvendetes, a hátránya az, hogy sok kiváló ajánlat elveszik a tömegben.

Lehetséges, hogy kisebb, konkrétabb felhasználási esetük van, vagy azért, mert előmozdítása nem része az Amazon agresszív terjeszkedési terveinek.

Ez a cikk öt ilyen AWS-ajánlatot ismertet.

Valószínűleg nem hallottál róluk, és nagy esélyek vannak arra, hogy ezek továbbra is homályosak maradnak a homályban. Ezek az ajánlatok elképesztően hasznosak és rendkívül költséghatékonyak, de szinte nem ismertek mindenki számára.

Lightsail

Az egyik ok, amiért az AWS nem volt képes bevágni kisebb méretű telepítésekben, a magasabb költségeken kívül a komplexitás.

Az AWS dokumentáció annyira hatalmas és zavaró, hogy ha sikerül befejeznie a kutatást egy hétvégén, és konkrét megértésre jut, akkor számíthat magára a kiválasztottak között. A többiek számára az AWS rettenetes szint bonyolultságát jelenti. Még az AWS szolgáltatás havi költségeinek kiszámítása több agysejtet igényel, és tartós fejfájást okoz nekem. Ennek eredményeként a kisebb telepítések olyan hely, amelyet a DigitalOcean kedvelt, Kamatera, Linóde stb., Ahol rögzített költségű példányt keres fel, és elfelejti.

De most az AWS-nek van választ.

Mint a legtöbb más nem top AWS ajánlat, Lightsail körbecsapott és az Amazon menüjében telepedtek anélkül, hogy észrevennének. Célja a fejlesztőknek, akik a korábban említett szolgáltatásokat használják, és később lépésként szolgál majd a teljes értékű AWS platformhoz. A Lightsail rendelkezik minden olyan funkcióval, amelyet elvár a kedvenc szolgáltatótól:

Egyszerű, kiszámítható árképzés

A Lightsail VPS ára 3,50 USD-tól kezdve 512 MB RAM-ig terjed, egészen 32 GB RAM-ig / 8-magos processzorig havonta 160 USD-ig. A sávszélesség-felhasználás kiszámítható és nagyon nagyvonalú is, 1-től 7 TB-ig terjed, a tervétől függően. Más szavakkal, ha havonta 10 dollárt fizet a Lightsail-nél, akkor havonta 10 dollárt fizet. ��

DevOps paradicsom

A Lightsail számos olyan DevOps funkcióval is rendelkezik, amelyek manapság a felhő-szolgáltatók körében szabványossá váltak. Legyen szó egyensúlyozókról, kezelt adatbázisokról, objektumtárolásról, előre konfigurált kiszolgálókról a kedvenc webes alkalmazásai számára (például egy kattintással telepítheti a Node, Laravel stb.), A Lightsail mindent tartalmaz.

Teljes AWS hozzáférés

Noha a Lightsail külön szolgáltatás, nem egészen leválasztották az AWS ökoszisztémától. A VPC társviszony-hozzáférés révén élvezheti más AWS-szolgáltatások előnyeit, miközben a Lightsail-en tartózkodik.

A Lightsail zökkenőmentesen frissíti az EC2-t, amikor az igénye nagyobb lesz, és készen áll arra, hogy megharapja a komplexitási golyót. Elmondhatjuk, hogy ez az egész ötlet az Amazonnak a Lightsail elindítása mögött, de hé, ugyanolyan kiváló szolgáltatással, mint az AWS, nem értem, miért kellene senkinek panaszkodniuk!

Neptun

Az AWS napenergia rendszerünk következő tagja Neptun (bocs, nem tudtam ellenállni a hasonlóságnak!). A Neptune egy nagyon elérhető, teljesen kezelt grafikon-adatbázis. Ez egy viszonylag új ajánlat, és valószínűleg két okból ismeretlen marad: 1) a rendelkezésre álló AWS-szolgáltatások száma és 2) a grafikus adatbázisok rendkívül szelektív felhasználási esete.

Azok számára, akik szeretnék tudni, hogy a gráf-adatbázisok a NoSQL-adatbázisok egy további alosztálya, amelyek az a-ban tárolják az adatokat grafikon formátum. Kiválóan alkalmazhatók olyan alkalmazásokban, amelyekben az entitások nagyon sok kapcsolatban vannak egymással, különösen, ha ezeknek a kapcsolatoknak eltérő eredendő értékeik vannak. Néhány jó példa, amely a grafikon-adatbázisok iránt érdeklődik, a keresés, a szociális hálózatok, az ajánlási motorok stb.

Ha olyan AWS-menedzselt adatbázisokat használ (vagy szeretne használni), mint például Aurora, DynamoDB stb., És grafikon-adatbázisra van szüksége a következő alkalmazáshoz, a Neptune az út!

Hógolyó

A listánk következő sorában található egy meghökkentő – hardver – ajánlat!

Amazon Hógolyó egy régimódi (bár nagyon képes) ajánlat, amikor nagy mennyiségű adat kezelésére van szükség.

Annak felmérése érdekében, hogy ez a furcsa megjelenésű szolgáltatás hasznos-e, fontolja meg, mennyi adatot kell kiszolgálóinak áthelyezni (be és ki) egy tipikus nap folyamán. Ha olyan vagy, mint én, nem valószínű, hogy meghaladja a néhány MB-ot. Ilyen esetekben soha nem gondolunk az adatátvitelre, mivel az internet sebessége több mint elegendő. Néhány vállalatnak óránként több GB-t, vagy akár több PB-t (Petabytes) kell áthelyeznie. Nem tudok rólad, de feladatam volt az ilyen mértékű adatok mentése vagy visszaállítása, csak lemondtam a munkáról!

Hógolyót építettek fel ezeknek az eseteknek a kezelésére.

Így történik: szükség van egy hógolyó eszközre az Amazon-tól, amely kézbesítésre kerül Önnek. Dugja be a rendszerébe, és abszurd mennyiségű adatot írt rá egy éjszakán keresztül. Ha kész, akkor értesíti az Amazonot, és ők felveszik az eszközt, visszajuttatják az adatközpontba, és az összes adatot feltöltik az S3-fiókjába..

A teljes folyamat legjobb része az, hogy a Hógolyó eszköz rendkívül hatékony, több protokollt támogat és hamisításgátló. Tehát ha valóban, nagyon nagy adatokkal küzd, amelyek leginkább az archiválással kapcsolatosak, adj egy képet a hógolyóról!

Megbízható tanácsadó

A köznév ellenére, Megbízható tanácsadó értékes szolgáltatás, ha az AWS széles körű felhasználója.

Gondoljon a Megbízható tanácsadóra olyan eszközként, amely segít új infrastruktúrák tervezésében, a meglévők optimalizálásában, vagy egyszerűen a szkennelések futtatásában, hogy ellenőrizze, hogy a telepítések megfelelnek-e az AWS biztonsági előírásoknak. Tekintettel arra, hogy milyen nehéz ezt akár egyetlen kiszolgálón is manuálisan megtenni, azt mondanám, hogy a Trusted Advisor az egyik rejtett drágakő a kevésbé ismert AWS-ajánlatok között..

Mindez kicsit elvontnak hangzik, ezért nézzünk meg néhány konkrét példát arra, hogyan segíthet Önnek a Megbízható Tanácsadó.

EC2 optimalizálás

A Megbízható tanácsadó átvizsgálhatja a futó EC2-példányokat, és jelentést készíthet a rendkívül alacsony CPU- és hálózati kihasználtságról. Ez segít felfedezni a tényleges használati szokásokat, és megtakaríthatja az AWS számlákat azáltal, hogy a nagyon karcsú időszakokban néhány példányt leszámol. Önmagában bonyolult lenne megismerni ezeket az információkat.

S3 biztonság

A nem megfelelő S3 jogosultságok miatt bekövetkező biztonsági csavarozások száma túl sok ahhoz, hogy számolni lehessen. Túl gyakran egy vállalat véletlenszerűen nyilvánosságra hozza S3 vödörét, és az érzékeny adatok, amelyeknek rejtettnek kell maradniuk, megfertőződik és megkettőzik a rosszindulatú szervezetek kezébe..

A javítás elméletileg egyszerű: az S3 biztonsági engedélyek megfelelő kezelése, de nagyon könnyen figyelmen kívül hagyható. Különösen ez történik egy ideig működő projekteknél, és valaki véletlenül vagy valamilyen tesztelés céljából megváltoztatja a biztonsági beállításokat, de elfelejti azokat visszaállítani. A Megbízható tanácsadóval az ilyen példányok észlelésre kerülnek, és azonnal észreveszik őket.

Ez a két példa még csak nem is megkarcolja a szélesség amit a Megbízható Tanácsadó tehet Önért. Mivel ezek közül az ellenőrzések közül sok ingyenes, csak annyit mondhatok, hogy függetlenül az AWS-telepítések szintjétől, a Trusted Advisor kötelező.

AWS röntgen

A mikroszolgáltatások nagyon szórakoztatóak, különösen az evangélikusok és a menedzser számára, akiket megismernek az idilli előnyeikről, és valójában nem kell ezeket kódolni. A fejlesztők számára azonban a Microservices architektúra és hibakeresési rémálom. Nehéz nyomon követni az üzeneteket, amikor azok szolgáltatásról szolgáltatásra továbbadnak, és gyakran lehetetlen megmondani, hogy miért nem működött valami, vagy miért elveszett egy üzenet.

Különösen rosszul jár, ha nagyszámú szolgáltatásról van szó. A lehetséges interakciók száma elég nagy ahhoz, hogy túlterhelje az elmét, nem is beszélve a kódról. Fontolja meg a StackExchange fórumokból vett alábbi mikroszolgáltatási diagramot, és képzelje el, hogy ennek a rendetlenségnek a nyomon kell követnie.

Szerencsére Röntgen, Az AWS rendelkezik egy eszközzel, amely jelentősen leegyszerűsíti a mikroszolgáltatások hibakeresését. Lényegében az X-Ray egy olyan szolgáltatás, amely automatikusan összegyűjti az igénybe vett naplókat az összes telepített szolgáltatásról, ésszerűsíti ezeket a naplókat szolgáltatásonként, és egyesíti más adatokkal, például a késleltetés és az átviteli sebesség, hogy információ-gazdag pillanatképet nyújtson be arról, hogy mi történik mindenkor. a rendszerében.

A X-Ray mikroszolgáltatásokon és kiszolgálók nélküli architektúrákon is működik. Egy másik szem előtt tartandó dolog, hogy nem érhető el az összes AWS-kínálatban (csak az Amazon EC2, az Amazon EC2 Container Service (Amazon ECS), az AWS Lambda és az AWS Elastic Beanstalk), és csak három programozási nyelv / környezet támogatott Jelenleg: Java, .NET és Node. Ennek oka az, hogy a X-Ray-nak közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a kóddal, és az Amazon részéről hatalmas fejlesztési erőfeszítésekre van szükség.

Ezért 100% -ban biztos vagyok abban, hogy hamarosan több nyelvet fognak támogatni (személyesen látom, hogy Go, Scala, Kotlin stb., Hamarosan támogatást kapnak, és a nyelveket később értelmezzem).

Következtetés

Ebben a cikkben csak azt akartam bemutatni, hogy az AWS-ben több van, mint az EC2, ELB, RDS, S3 stb. Ez nem csupán az infrastruktúra, hanem az olyan támogató eszközök is, amelyekben az AWS gyorsan kiválóan teljesít. Nem hallunk még ezekről a csodálatos ajánlatokról, mert az Amazonnak nincs helye és költségvetése az összes előmozdítására – írása óta közel 100 ajánlat található az AWS-től!

Mint ilyen, valószínűtlen, hogy ezekről a szolgáltatásokról egy fontos eseményen hallanak, vagy könyveket / tanfolyamokat találnak róluk. A legjobb dolog az, ha feliratkozik a hivatalos AWS bejelentésekre, és megnézheti, van-e olyan új termék, amelyet az élet egyszerűvé tettek.!

Ha kíváncsi van az AWS-re, akkor keresse fel Udemy, és több száz online tanfolyamot talál a kívánt témához.

CÍMKÉK:

  • AWS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me