În lumea de astăzi, toată lumea se așteaptă la un acces rapid la informații.

Și pentru a continua accesarea acestui lucru, nu mulți dintre ei sunt dispuși să apeleze un număr și să apeleze la un apel telefonic. Se așteaptă să găsească răspunsul imediat, motiv pentru care aveți nevoie de o bază de cunoștințe.

O bază de cunoștințe creată cu ajutorul wiki poate stimula satisfacția clienților și, de asemenea, vă poate ajuta echipa să organizeze mai bine conținutul esențial.

Pentru aceia dintre voi care nu știu ce este un „wiki”, este un program / site web care ajută utilizatorii să colaboreze eficient și să structureze conținutul eficient. La fel cum este construită Wikipedia, de asemenea, puteți construi una similară, dar în scopuri de afaceri.

Puteți să mergeți fie pentru o platformă wiki găzduită (SaaS), fie pentru una independentă, dar o prefer pe prima. Iata de ce.

Fără stres în configurarea lucrurilor

Dacă ați stabilit vreodată ceva de la zero, știți că este nevoie de munca grea. Cu o soluție wiki auto-găzduită, va trebui să vă imaginați propria cale de a configura totul corect. Întrucât, pe de altă parte, o soluție găzduită va veni pre-construită cu tot ceea ce aveți nevoie, deci nu este necesar să configurați nimic.

Economisește timp și energie

Este clar că a face ceva de la zero necesită mult mai mult timp decât să-l ai chiar în fața farfuriei. Cu o soluție găzduită, puteți renunța la partea de configurare și întreținere consumatoare de timp și să sari direct la ceea ce este important – folosind platforma.

O latură mai bună în acest sens este că puteți folosi acel timp liber efectiv pentru a face ceva productiv pentru afacerea dvs..

Actualizări noi și corecții de erori

Cu o soluție wiki găzduită de sine, ar trebui să aveți grijă de actualizarea și remedierea erorilor, dacă este cazul. Pe de altă parte, o soluție găzduită are grijă de toate acestea. Singura muncă pe care o faceți este să folosiți platforma și poate să modificați lucrurile puțin aici și acolo pentru a se potrivi mai bine stilului dvs. de afaceri. Asta e.

DokuWiki de Kamatera

Kamatera este destul de generos aici, oferind DokuWiki pentru un proces gratuit de 30 de zile. Este o platformă wiki scrisă în PHP, care vă permite să o implementați fără o bază de date. Acest software open-source funcționează pe fișiere cu text simplu și aș spune că sintaxa sa este destul de identică cu ce MediaWiki se folosește, ceea ce este excelent.

Am folosit @dokuwiki timp de aproape un deceniu pentru majoritatea personalului meu & necesarul de documentare profesională. I-am donat bani în trecut.

Ieri am transmis primul meu PR la proiect. Sperăm că primul dintre mulți. Se simte grozav pentru a da înapoi!#Hacktoberfest #php

– SyntaxSeed (Sherri W) (@SyntaxSeed) 3 octombrie 2019

După încheierea procesului gratuit, puteți alege un plan plătit în funcție de cerințele dvs..

Zoho Wiki

Dacă aveți nevoi foarte speciale și specifice pentru echipa dvs., atunci Zoho Wiki este minunat pentru asta. Acesta face ca managementul cunoștințelor pentru echipe să fie literalmente o adiere. Vă permite să creați spații de lucru și pagini, să atribuiți sarcini specifice utilizatorilor și chiar să modificați portalul la nevoile dvs..

În total, puteți crea o bază de cunoștințe, vă puteți păstra conținutul bine securizat, potriviți marca dvs. și puteți utiliza editorul lor robust pentru a crea conținut și diverse widget-uri cu ușurință.

SiteGround

SiteGround a fost constant o sursă fiabilă de găzduire pentru marketeri și proprietari de afaceri din întreaga lume, iar cu găzduirea lor Wiki, cu greu poți greși. După cum afirmă site-ul lor web, este conceput cu atenție pentru performanțe superioare.

Indiferent de platforma Wiki pe care o mergi, poți fi sigur că SiteGround poate gestiona încărcarea cu ușurință.

A2Hosting

Un alt furnizor de hosting foarte cunoscut, A2Hosting lui soluție wiki, vă poate ajuta să vă formați platforma wiki aleasă, cum ar fi MediaWiki, DokuWiki sau TikiWiki. Acest furnizor de găzduire este cunoscut pentru serverele sale rapide, deoarece știu că și o a doua întârziere a timpului de încărcare vă poate afecta rata de respingere.

De asemenea, sunt destul de accesibile în comparație cu ceilalți furnizori de hosting de acolo. Categoric merită verificat.

XWiki

Cu lui XWiki găzduire cloud, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la găzduire, actualizări, întreținere și copii de rezervă. Toate acestea sunt îngrijite de ei. Puteți începe cu cel mai mic plan și face upgrade odată cu creșterea cerinței.

Este open source și are caracteristici precum:

 • Monitorizare 24/7
 • Copii de rezervă în timp util
 • Fără blocare în cloud
 • Posibilitatea de a crea aplicații personalizate pentru cerințele dvs.
 • Poate gestiona milioane de pagini
 • Sprijin expert

Mai rar avem probleme cu ale noastre @xwikiorg site-ul și atunci când facem acest lucru, este de obicei o eroare de utilizator (tuse … tuse … @massonpj). Dar când avem o întrebare sau avem nevoie de ajutor, echipajul de la @XWiki sunt întotdeauna rapide cu un răspuns, amănunțit în soluția lor și au răbdare cu personalul nostru. Mulțumesc!

– OpenSourceInitiative (@OpenSourceOrg) 11 februarie 2020

XWiki este folosit de unele nume mari precum Amazon.

Nuclino

Dacă puneți mult accent pe productivitate, atunci Nuclino ar putea fi doar cea pe care o căutați. Wiki-ul companiei lor face accesul la documente și informații într-o singură platformă.

La fel ca orice altă platformă wiki, Nuclino ajută la conectarea cunoștințelor la toți membrii echipei prin utilizarea de legături interne. Este mult mai bine decât să aveți foldere, fișiere sau documente separate toate împrăștiate.

De asemenea, cu ajutorul clusterelor, cunoscute și sub denumirea de etichete ierarhice, puteți afișa aceeași pagină pe interogări de căutare diferite, astfel încât să devină mai ușor să le găsiți. Această soluție în general este rapidă și face din colaborare o briză totală.

Confluenţă

lui Atlassian Confluenţă poate fi esențial pentru a vă forma munca în echipă și pentru a colabora eficient. Folosind-o, puteți crea o bază de cunoștințe super-simplă pentru ca echipa dvs. să găsească răspunsuri sub un singur acoperiș. În afară de asta, puteți crea note de întâlnire, planuri de proiecte și puteți stabili spațiul dvs. de lucru complet funcțional.

În schimb, echipa ta poate face anunțuri și poate primi feedback de la toată lumea. Acest lucru ajută la validarea ideilor și conceptelor demne. Un lucru care îmi place cel mai mult la acest serviciu este că are șabloane pentru aproape toate scopurile. Nu trebuie să scrieți și să împărtășiți ceva de la zero. Utilizați șabloanele, completați detaliile dvs. și sunteți bine să mergeți.

Confluența este folosită de peste 40.000 de clienți, care includ și Audi, HubSpot, și Blend.

Noțiune pentru Wikis

Compatibil cu Mac, Windows, Mobil și Web, Noțiune pentru Wikis este o altă opțiune excelentă pentru echipe și persoane fizice. Fie că este vorba de documente, note, obiective sau practici ale companiei, puteți stoca totul pentru acces ușor.

Cu editorul drag and drop, puteți adăuga instantaneu fișiere, multimedia și multe altele. Acest serviciu este potrivit pentru oricine și pentru toată lumea, deoarece nu aveți nevoie nici măcar de un singur cunoștință tehnică. Și același lucru este cazul cu secțiunea lor de colaborare. Puteți adăuga comentarii, menționa membri, partaja fișiere și chiar puteți reuni pe toți pentru a discuta detalii importante.

Posibilitatea de a încorpora peste 50 de aplicații diferite o face o vișină deasupra.

Papyrs

Un alt serviciu care oferă un editor de drag and drop, Papyrs este unul greu de învins în această listă. Este înțelept să spunem că caracteristicile lor sunt concepute cu atenție pentru a nu se înclina împotriva altor servicii, deoarece au literalmente tot ceea ce ați putea căuta.

Puteți trage și arunca notele, fișierele, documentele, formularele și alte elemente către membrii dvs. La sfârșitul zilei, puteți vizualiza rapoarte și analiza fluxul de lucru.

Funcția de căutare a acestora este un instrument util pentru a afla unde se află fișierele dvs. și pentru a le accesa la un moment dat. În general, există prea multe lucruri și le puteți încerca pe toate cu încercarea lor gratuită de 15 zile.

AllAnswered

Un sistem de gestionare a cunoștințelor, în unul singur, în flagrant, AllAnswered merge după numele lor. Acesta răspunde la toate întrebările dvs. cu serviciul lor. Puteți avea forța unei comunități, wiki, Q & O secțiune și fluxul de lucru s-au pirat într-un singur sistem. Și partea cea mai bună? Puteți avea acces la toate la un singur preț accesibil.

Pentru a rezuma, puteți împărtăși cunoștințe, întreba gazde și răspunsuri, crea informații noi și actualizate și, în final, economisiți o tonă de timp cu ajutorul inteligenței lor artificiale.

Înainte de a vă angaja în planul lor plătit, puteți folosi procesul gratuit.

Kipwise

Cu abilitatea de a se integra cu Slack, Kipwise pune colaborare pe steroizi. Funcția lor de căutare rapidă vă permite să găsiți lucrurile dorite în timp ce conversați sau chiar în timp ce răspundeți la un bilet, economisindu-vă o cantitate masivă de timp.

Alte caracteristici includ:

 • Posibilitatea de a le aminti coechipierilor cu un fragment despre utilizarea funcției de căutare înainte de a pune întrebări
 • Alocați întrebări specifice anumitor membri care trebuie să se ocupe
 • Alocați membrii să revizuiască conținutul pentru ca acesta să fie actualizat
 • Creați conținut structurat uimitor
 • Accesați șabloanele pentru a economisi timpul de funcționare
 • Încorporați elemente dintr-o varietate de surse

Cu toate aceste funcții nemaipomenite, este destul de greu să nu planifici o demonstrație de produs.

Dală

Dală vă permite să vă organizați conținutul și să le fixați pe cele mai importante în partea de sus pentru un acces mai ușor. Membrii echipei pot să comenteze, să creeze conținut nou și să poarte discuții în timp real.

O caracteristică genială despre care merită vorbit este editorul WYSIWYG. Nu numai că este foarte ușor de utilizat, dar recunoaște și conținutul duplicat și împiedică crearea mai multor copii accidental, chiar dacă doi membri diferiți ating „salvați” în același timp. Există foarte puțin spațiu pentru erorile cu Slab.

Cu funcția lor de căutare, puteți căuta rapid date importante și puteți integra o mulțime de aplicații terțe pentru îmbunătățirea funcțiilor.

Archbee

Folosit de companii precum Portfolio box și ColorElephant, Archbee oferă o serie de funcții interesante și utile, care nu vor face decât să faciliteze colaborarea în afaceri. Editorul lor este similar cu cel al Slabului și previne conflictul de salvare a aceluiași fișier de către membri diferiți.

Mai mult, puteți:

 • Diagrame încorporate
 • Distribuie documente
 • Accesați editorul de coduri pentru a veni cu programe în timp real
 • Căutați instantaneu fișiere și informații
 • Vizualizați statisticile pentru fiecare membru

Puteți începe gratuit.

SlimWiki

SlimWiki iese în evidență un pic de mulțime pentru că pun o atenție deosebită asupra proiectării și experienței utilizatorului, ajutându-vă să vă concentrați mai mult pe afaceri. De obicei, când auzim cuvântul „wiki”, poate fi observată o vizualizare plictisitoare. Totuși, nu este cazul în SlimWiki.

Au un aspect și o tipografie uimitoare care pot crește masiv productivitatea în rândul membrilor. Nu numai că, dar puteți, de asemenea, să partajați fișiere și să vizualizați istoricul de editare a paginilor. Fiecare componentă a datelor dvs. este păstrată în siguranță și în mod privat, astfel încât nu este nimic de îngrijorat.

SlimWiki funcționează atât cu mobil, cât și cu desktop.

Concluzie

Sper că lista de mai sus a soluției de găzduire Wiki vă poate ajuta să decideți mai bine ce este cel mai bun pentru afacerea dvs. Unele dintre ele sunt echipate cu sisteme de colaborare complet, în timp ce altele nu. În funcție de cerințele dvs., veți găsi cu ușurință potrivirea dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me