Mindenki és nagyanyja hallott a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról. De most a város új határa van. És a neve kiterjesztett valóság. Készen állsz a mobil alkalmazás fejlődésének következő lépésére??

A jövő technológiája sokkal több, mint egyszerű okos, rendkívül intelligens lesz. És ez az új trend már elterjedt a mindennapi életünkben.

Nagyvállalatoktól, mint például a Microsoft, akik AR technológia kölcsönzése katonai célokra az Apple felé, aki nemcsak az saját AR keretrendszerük de szintén navigációs technika és így tovább.

2019. február elején a Google bejelentette, hogy beindul a Google Maps AR verziója. A forgalomba hozatal jelenleg néhány kiválasztott személyre korlátozódik, de a legfontosabb elbeszélés az, hogy a nagy márkák pénzt költenek erre az új technológiára.

Vessen egy pillantást a WSJ által biztosított bemutatóra:

Tudjuk azt is, hogy olyan nagy nevek, mint a Snapchat, dolgoznak az AR-műveletek bővítése.

A legfrissebb hírekben, A Snapchat együttműködött Lebron James-szel interaktív mobil-alapú AR élmény létrehozására.

Ez a speciális AR-projekt lehetővé teszi a mobil felhasználók számára, hogy a kamerájukat egy adott objektum fölé vigyék (a Snapchat építette), és az okostelefon egyedi AR élményt ad ki.

Az előnézetet itt láthatja erről a tweetből:

.@James király dunking a lábszekrényben a Snapchat AR segítségével. ?

? @keiths pic.twitter.com/feJCsn0cHM

– B / R rúgások (@brkicks) 2019. február 6

Ez a speciális előnézet kevesebb, mint egy hét alatt több mint 2 millió nézetet gyűjtött be. Mint ilyen, a tökéletes jelzőtábla mindenkinek megtudja, hogy az AR kúszik a mainstreambe.

Mi az a kiterjesztett valóság??

A VR-től (virtuális valóság) ellentétben, amely arra készteti magát, hogy elmerüljön egy virtuális környezetben, az AR célja a jelen valóság technológiával történő kibővítése..

Vegyük például a HoloLens 2 készüléket, amelyre a Microsoft nemrégiben bejelentette, és előzetes megrendeléseket nyitott. A HoloLens 2 továbbra is overlay szemüveg rendszert használ, de ahelyett, hogy teljesen elkülönítette a valós világot, a HoloLens szemüveg kiegészíti a meglévő valóságot..

hololens 2 microsoft kibővített valóság ARFotók: vezetékes

Tehát például megteheti az internetes böngészést, csatlakozhat az intelligens otthonához, vagy kezelheti a telefonhívásokat és egyéb dolgokat. Olyan, mintha Ironman lenne, ha nincs ruha.

De ne várja el, hogy fülhallgatót kell viselnie a kibővített valóság előnyeinek kihasználása érdekében.

Amint azt már röviden megemlítettük, van sok AR jön a mobil alkalmazásokhoz.

És 2019 lesz a keretfejlesztés végleges éve és egyéb eszközök, amelyek segítenek a fejlesztőknek nagyszerű AR tapasztalatok létrehozásában.

Tudjuk, hogy a cégek kedvelik NexTech AR hatalmas ugrást tesznek a kibővített valóság élményeinek a digitális (kiskereskedelmi) vásárláshoz való bevezetésében.

nextech ar

Hát nem néz ki fantasztikusan? Csak a telefon használatával megnézheti a termékek előnézetét, és megnézheti, hogy azok miként illeszkednek az Ön általános kialakításához.

Ez az új AR trend olyan dolgokra terjed ki, mint a szemüveg virtuális kipróbálása.

Warby Parkeré nemrég kiadott egy alkalmazást ez lehetővé teszi próbáljon szemüveget egyenesen a telefon kamerájából.

Warby Parker

Az integrált AI tech technológiának köszönhetően a szemüveg valóban megfelel az arc struktúrájának, hogy a lehető legreálisabb érzést nyújtsa.

Mondanom sem kell, hogy lesz rengeteg AR van a vállalkozásban is. Különösen számíthat arra, hogy nagy innovációk történnek az egészségügyben, a tudományban, az űrprogramokban és az oktatásban.

A legjobb AR eszközök, amelyekkel kezét veheti

Ha 2018 volt a kibővített alkalmazások és eszközök „magjának éve”, akkor 2019 minden bizonnyal bevezet egy bizonyos véglegeset XR (X-Reality) használati esetek.

És abban az esetben, ha hiányzik az inspiráció, itt vannak a jelenleg felhasználható legjobb AR-eszközök közül néhány és játszani minden nap.

SketchAR

SketchAR

Mindig is szeretett volna megtanulni, hogyan kell rajzolni, de nem tudta, hol kezdje? Rajzolás vagy vázlat egy papírlapra, bármilyen irány nélkül, abszolút rémálom lehet.

Ennek eredményeként a legtöbb ember jóval azelőtt feladja, hogy még meg is kezdődik. És ez történik erre a területre, amelyet a SketchAR megcéloz.

Az alkalmazás célja, hogy segítsen megtanulni a rajzot vázlatkövetési technológiával. A neurális hálózatok, a műszaki intelligencia és a számítógépes látomások kombinációja biztosítja, hogy a Sketch nyomon tudja követni a részletes és összetett rajzokat.

SketchAR asszisztens

Egy legutóbbi frissítésben, A SketchAR hozzáadott egy „virtuális asszisztenst” az alkalmazáshoz. Ez az asszisztens tovább segíti a különböző rajztechnikák megismerését azáltal, hogy ajánlásokat és tippeket küld Önnek.

Ez egy ügyes kis alkalmazás, amellyel telefonját a falra mutathatja, és egyszerűen képeket rajzolhat a vonalak nyomon követésével, az alkalmazás képernyőjének ajánlása szerint..

Lens Studio

Lens Studio by Snapchat

Amint azt a cikkben röviden megemlítettük, a Snapchat nagyon aktív az AR közösségben. És egyik zászlóshajó eszközüket, a Lens Stúdiót a fejlesztési ügynökségek százai használják szerte a világon.

A Lens Studio lényege egy kifinomult szerszámrendszer, amely lehetővé teszi szórakoztató és dinamikus Snapchat lencsék készítését. Tudod, vicces szemüvegek vagy más típusú „tetoválások”, amelyeket az arcodra felvihet.

A bevezető videó lenyűgözően elmagyarázza a Lens Studio bonyolultságait.

Tartsd észben, A Lens Stúdió csak kevesebb, mint 2 teljes éve működött ki, tehát az elkövetkező években rengeteg csodálatos innovációt fog várni.

Nagyszerű AR keretek, amelyek segítségével elkezdheti a fejlesztést

Oké, talán eddig nem volt sok AR-eszköz a piacon. És ebben semmi sem kell meglepődni.

A legtöbb AR fejlesztés eddig házon belül zajlik. Jelentés, az AR kutatásával kapcsolatos költségek továbbra is meglehetősen magasak.

De a „belépés magas költsége” ellenére ez nem akadályozta meg a márkákat és az induló vállalkozásokat a csodálatos kiterjesztett valóság keretrendszerein..

kibővített valóság 2019A jövő valóban érdekes lesz.

A Google, a Vuforia, a Microsoft és az Apple csak néhány olyan társaság, aki kihúzza a nyakát, hogy az AR gyorsabban haladjon tovább.

És a következő szegmens kizárólag az AR keretrendszerekre vonatkozik, amelyek segítségével elkezdheti az igazi AR élményt építeni alkalmazásaihoz és termékeihez.

ARKit

arkit

Biztos lehet benne, hogy az Apple több óriás mellett egy csomó forrást fektet be az AR-be. Az Apple esetében az iOS a világ egyik legnagyobb mobil rendszere.

Ennek eredményeként nagy összegű osztalékot kell fizetnie az Apple számára, hogy felkészítse rendszerét az új alkalmazásfejlesztési paradigma elkerülhetetlen beáramlására..

A 2017-es megjelenése óta, ARKit frissítésen ment keresztül, és ARKit 2 néven kapható.

Az ARKit 2 második generációja olyan funkciókat kínál, mint a megosztott tapasztalatok, a folyamatos nyomon követés, a 3D objektumok érzékelése és még sok más.

A keretrendszert folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy a fejlesztők új és izgalmas AR élményt hozzanak létre iOS számára.

Arcore

Arcore

A Google szintén a mobil operációs rendszer üzletágában (Android) működik. A Google ekvivalens AR ARK-ját hívják Arcore.

A fejlesztőplatform már hatalmas felhasználást hajtott végre, és elvárja, hogy a Google még több eszközt hozzon az ARCore-hoz az AR könnyű fejlesztése érdekében.

Tudjuk, hogy az ARCore nagymértékben támaszkodik a telefon kamerájára, hogy adatokat és információkat gyűjtsön, és környékét térképezze.

Ezenkívül az ARCore olyan okostelefonokat tölt fel dinamikus érzékelőkkel, amelyek megértik a környező környezetet, ha erre az irányra alkalmazást fejlesztenek ki..

A Google maga is bevezeti az ARCore-t saját belső projektjeire, tehát ezen a téren sok fejlődés várható.

Vuforia

vuforia

Lehet, hogy ez az első alkalom, amikor meghallotta Vuforia, de valójában ezek a srácok már évek óta léteznek.

Bár bármilyen projekthez felhasználhatja (beleértve a játékot), A Vuforia arra törekszik, hogy az AR ipari szintre emelésére összpontosítson.

Emlékszel azokra a irreális CGI-effektusokra olyan filmekben, mint a Lehetetlen küldetés? Igen, a Vuforia ezeket a hatásokat valósággá akarja tenni, még ha kibővítik is.

A vállalat megpróbálja átalakítani, hogy az emberek miként hatnak egymásra a technológiával, és hogyan értik meg maga a technológiát.

Azt javaslom, hogy nézd meg ez a Coursera előadása, ez egy szép és ügyes bevezetés ahhoz, amit a Vuforia az asztalhoz hoz.

Wikitude

Wikitude

Érdekes módon, Wikitude valószínűleg a legrégebbi „igazi AR” alkalmazás, amely szerepel a listánkon. Ez az SDK 2008 óta működik, és most kezdi felvenni a gőzt, miközben elindítjuk az AR tech ezen kezdeti modernizálását.

Amellett, hogy legrégebbi, ez egyben a legnépszerűbb. Valójában a Wikitude a népszerűség szempontjából a harmadik helyen áll.

Az SDK nem csak a mobilalkalmazások fejlesztésére, hanem az intelligens szemüvegekkel és az Unity Games játékkal együtt használható, Cordova, és PhoneGap.

Ez egy univerzális SDK, amely megpróbálja lehetővé tenni a márkák számára, hogy összetett és mélyreható projekteket építsenek ki.

A Wikitude technológiája felismeri a képeket és nyomon követi azokat. Ezenkívül nyomon követheti a 3D objektumokat (Unity támogatással), és felhasználhatja azokat a GEO adatokat, amelyekhez hozzáféréssel rendelkezik.

Az egyetlen korlátozó tényező az árképzés, amely évente 2800 dollárral kezdődik.

XZIMG

xzimg

Az XZIMG egy zökkenőmentes keret, amely segíti a mélyreható arckövetést az AR-projektekben. Ez a valós idejű eszközkészlet lehetőséget nyújt a fejlesztőknek az arckövetés könnyedén történő integrálására finomított AR-módszerekkel.

Az XZIMG fejlesztésével integrálhatja ezt az arckövetést a mobil és asztali alkalmazásokba, a böngészőbe vagy más olyan eszközökbe, amelyek támogatják az AR bemenetet.

Jelenleg az XZIMG 3 egyedi termékre van felosztva, amelyek mindegyike rendelkezik sajátos tulajdonságokkal.

Itt van egy gyors leomlás:

  • Varázslatos arc. Ez egy megoldás smink alapú és arckezelő alkalmazásokra.
  • Kibővített arc. Ez egy arckövető technológia, amely a Unity plugin.
  • Bővített látás. Ez a termék felismeri az egyszerű képeket és a fekete-fehér markereket.

Az egyes termékeket próbaverzión keresztül is felhasználhatja. Nézze meg, szereti-e a technika, és ha igen, vásárolja meg a teljes licencet.

OpenCV

OpenCV

Az OpenCV legismertebb neve az Open Computer Vision könyvtár, amelyet az Intel hozott létre és jelenleg is egy teljes körű nyílt forráskódú projekt.

A könyvtár elérhető minden nagyobb operációs rendszerhez, beleértve a Windows, az OSX és az Unix rendszert.

További, OpenCV talán a legnépszerűbb és legfejlettebb Vision-alapú könyvtár ezen a listán.

A képfeldolgozás, a vizuális elemzés, a gépi tanulás és a mozgásérzékelés szoros kapcsolatainak köszönhetően – az OpenCV sok hasznát látja az AR térben.

Használhatja az OpenCV-t olyan keretekkel, mint például Reagál, vagy olyan adatkönyvtárakkal, mint a TensorFlow.

Rendkívül alkalmas könyvtár vizuális feladatokhoz, és folyamatos fejlesztés alatt áll.

ViewAR

viewar

A bútoriparban egyre több márka kísérli a kibővített valóságot.

A szereti Nyugati szárny, Az IKEA, a Lowe és még sokan mások, akik aktívan próbálják az AR-tech közvetlenül a fogyasztói otthonokba vinni.

Az AR használatának legszembetűnőbb módja a bútorokkal kapcsolatos használati esetekben az, hogy lehetővé tegyék a fogyasztók számára, hogy előzetesen megtekintsék egy adott terméket anélkül, hogy otthonuk el kellene hagyniuk..

Tehát például böngészhet az Amazon-on egy új dekoratív lámpa segítségével a hálószobában.

Ahelyett, hogy képeket hasonlítana össze az illesztés összehasonlításával, egyszerűen a telefonját a megadott területre mutathatja, és megnézheti, hogy nézne ki a lámpa, ha oda helyezné..

Ez történik ezen a területen ViewAR remekel. Kiváló keretrendszer, amelyet használni szeretne, ha vállalkozása számára szeretne „AR-néző élményeket” építeni.

WayRay

wayray

A gépjárművek azon iparágak egyike, ahol az AR volt jelen van egy ideje.

Például azok a visszapillantó kamerák, amelyek segítenek az autó parkolásában? Ez tiszta kibővített valóság élmény.

És WayRay erőteljes holografikus AR-eszközök kifejlesztésével igyekszik forradalmasítani az ipart a járművek jövője érdekében.

Nemcsak nagy nevek vannak, például A Porsche hatalmas pénzt fektetett a WayRay-be, de a társaság is nyíltan megosztja SDK-ját a fejlesztőkkel. Ez azt jelenti, hogy maga is részt vehet a fejlesztési tapasztalatban.

Igaz AR SDK – kibővített valóság fejlesztési keret harmadik felek fejlesztői számára, amely lehetővé teszi az AR-alkalmazások építését autók számára. Ezek az alkalmazások holografikus AR kijelzőken futnak és kiegészítik a natív AR felületet. Az AR alkalmazás tartalma virtuális objektumokból áll, amelyek tökéletesen integrálódnak az autó körüli világba. A cég azt tervezi, hogy a kifejlesztett alkalmazásokat a saját AR piacán keresztül terjeszti.

Vigyázzon figyelemmel ezekre a srácokra, mivel forradalmasítják az autóipart.

Spark AR Stúdió

szikra ar stúdió

A Spark AR Studio az egy Facebook tulajdonában álló keret kibővített kameraeffektusok létrehozására.

A Spark segítségével bizonyos effektusokat alkalmazhat a látványterveire, ahogy a telefon kamerája bemutatja. Hozzáadhat például lebegő effektusokat vagy 3D objektumokat.

Létrehozhat egy interaktív „valóságot”, ahol a gesztusok bizonyos effektusokra vagy tevékenységekre hívják fel a figyelmet.

Ez még folyamatban van, de várhatóan ennek a könyvtári eszközkészletnek a mérete növekszik, mivel a Facebook több erőforrást fektet be.

Záró szavak

Mit gondolsz? Itt tekintjük a digitális interakciók jövőjét?

Amennyire meg tudom mondani, az AR hivatalosan gyorsjáratú.

Tehát várjon nagy bejelentéseket a nagy márkáktól, de rengeteg innovációt is vár a kisebb fejlesztőktől.

Ha meg akarja tanulni, hogyan kell felépíteni az AR alkalmazásokat, akkor nézd meg ezt ragyogó online tanfolyam.

Ha tudsz másokat Kiterjesztett valóság források amit elmulasztottunk belefoglalni ebbe a bejegyzésbe, kérjük, ne habozzon, és lépjen kapcsolatba az Ön ajánlásaival. Mi elhelyezzük őket, ahogy jönnek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me