„Изкуствен интелект“ (AI), се превърна в модна дума в много от технологично свързаните дискурси в настоящото време. Автомобилни автомобили, висок клас роботика, управление на трафика с AI, поддръжка на интелигентна мрежа и др. Са няколко неща, за които човек намеква, когато говорим за AI, което звучи футуристично, въпреки случайните новини, които получаваме да чуем за разработки, направени в тази посока.

Въпреки това може да е изненадващо да отбележим, че AI вече е нещо от настоящето и ние сме заобиколени от него в ежедневието си.

Следват някои от примерите от нашето ежедневие, където изкуственият интелект намира място.

пътуване & навигация

В даден момент от живота си може би сме използвали навигационна услуга или други, за да намерим път. За мнозина това е част от ежедневието. Независимо дали става въпрос за използването на карти за навигация или използване на таксиметрова услуга като Uber, използвате услуги с активиран AI, за да пътувате от едно място на друго.

Google, Apple и много други доставчици на услуги, свързани с навигацията, използват AI, за да интерпретират резултатите от получената информация и да ви предоставят информация, която помага в навигацията, както и да получавате актуализации на трафика на живо, като ви помага да пътувате по-ефективно.

Налице е изобилие от API за геокодиране и Карти за преобразуване на идея в реалност.

Приложения за смартфони

Представянето на живота ни без мобилни телефони звучи като предизвикателство. Различните приложения на нашите мобилни телефони станаха неразделна част от нашето ежедневие. Много от тези приложения са базирани на AI.

Умни тонколони, Google Home

Вградените интелигентни асистенти на нашите телефони като Siri, Alexa и Google Assistant са по-очевидните примери за AI, които повечето от нас са наясно и използват.

Повече платформи за мобилни технологии разработват решения, които използват AI за управление на различни аспекти на устройството като управление на батерията, предложения за събития и др. Една от стандартните функции, като използване на портретен режим на телефона, също използва AI.

Услугите с активиран AI вече са значителна част от актуализациите, осъществени както в iOS и Android платформи.

Интересувате ли се да научите развитието на мобилни приложения? Вижте това Удеми курс.

Емисии на социалните медии

Преминаване върху приложения на вашите смартфони до присъствието на AI в различни приложения за социални медии. Независимо дали става въпрос за вашите Facebook, Twitter, Instagram или други платформи, това, което виждате и правите в тези приложения, до голяма степен се влияе от машинното обучение. AI много контролира емисиите, които получавате, докато разглеждате тези платформи или известията, които получавате.

Той отчита вашите вкусове & предпочитания, вашата история и отпечатък върху SM и т.н., за да излекува информацията за предаване на емисии, които смятате за по-подходящи и са склонни да видят.

Реклами

Колко пъти сте се чудили, гледайки онлайн реклама: „Мислех да си купя този продукт“?

Това е AI по време на работа.

Тук няма магия, при която AI чете ума ви. Вместо това той следи какво правите онлайн. Продуктите, които разглеждате в различни сайтове за пазаруване или търсачки, се проследяват, а рекламите, свързани с тези продукти, се прехвърлят към вас. AI също използва информация, свързана с демографията, като вашата възраст, пол, професия и т.н., за да определи рекламите на продукти, които най-вероятно са вашето предпочитание.

Това става все по-уместно, тъй като много фирми използват инструменти за дигитален маркетинг, за да насочат своите предпочитани клиенти.

Умни автомобили

Друга област, в която AI увеличава присъствието си в ежедневието си, са умните автомобили.

Не само компании като Tesla са начело в използването на автоматизация в превозните средства, но много от производителите на автомобили също гледат да интегрират AI с Automobiles, за да предоставят безпроблемни услуги на различни технологии, които използвате.

Информацията се споделя и комуникира между автомобилите, за да се маневрират по-добре сред движението. Входните данни около трафика, актуализация в реално време на пътните блокировки и т.н. незабавно се предават, за да предупредят другите превозни средства в мрежата, което позволява пренасочване.

Звучи вълнуващо? Защо да не се научим да да станете автомобилен инженер?

Излъчване на музика и видео

Въпреки че препоръките на YouTube и предложените плейлисти за музикални приложения съществуват от известно време, може да видите, че тези препоръки стават по-подходящи за вашите харесвания с течение на времето. Това е AI на работа, който проследява видеоклиповете и музиката, която слушате най-много, и предлага предложения, свързани със същото.

Различни варианти като изпълнители, жанр и др. Се вземат предвид, за да предоставят препоръки за тези стрийминг услуги. Много от тези препоръки са тези, които е малко вероятно да знаете, като ви помагат да гледате или слушате по-ново съдържание.

Умен дом

Alexa и Bixby, идват на върха на ума, когато човек говори за използване на AI при разработването на интелигентни домове. Тези приложения на AI обаче не се ограничават само до тези асистенти за интелигентен глас.

Термостатни устройства, които използват AI за автоматично регулиране на температурата, AI приложения, които пестят енергия чрез автоматично включване / изключване на светлините въз основа на човешко присъствие, интелигентен високоговорител, приложения, които променят цвета на светлината в зависимост от времето на деня, и т. н. са малко от приложенията, в които AI се използва, за да направи домовете по-умни.

Използваният ИИ се развива и се разработват все повече и повече решения, които разбират съответно нашето поведение и функция.

Интелигентен вход

Чудите ли се къде се използва AI при въвеждане?

Няма нужда да търсите по-далеч отвъд собственото си мобилно устройство. Въвеждането на текст стана по-удобно с интегрирането на AI, където той предвижда думи, фрази и емотикони въз основа на обичайната ви употреба и стила на писане.

Това е извън прогнозния тест използван в по-ранни мобилни телефони, като предложенията са по-подходящи за контекста и вашия стил. Фразите могат да бъдат написани с обикновен пръст по екрана.

Малко от приложенията за поща предоставят предложения за теми, а в много случаи и текста въз основа на основния текст на имейла, който сте въвели.

Сигурност & наблюдение

Мисълта за AI наистина носи представа за използването му за по-мащабно наблюдение. Въпреки че етиката е причина за дебати, е известен факт, че AI се използва все повече в тази област. Мониторингът на огромната емисия, която се предава от различни камери и други устройства, е не само тромава дейност, но и има своите ограничения.

AI използва технологии като разпознаване на лица, разпознаване на обекти и местоположение и т.н., за да наблюдава получените входни данни и да ги анализира.

Финансови услуги

Банките са една от областите, които са приели технологични изобретения по-рано от повечето други области. Сега банкирането премина от необходимостта да отидете във физическо пространство, за да провеждате операциите от мобилния си телефон.

Банките използват ИИ в много области, включително откриване на всякаква измамна дейност, анализ на инвестиционните тенденции на клиентите, предоставяне на клиентски услуги и т.н..

Случвало ли ви се е да получавате известие от банка, когато извършвате транзакция от ново устройство? Това е случай на AI, който се използва за разкриване на всяка потенциална измама. Известията, получени от банките & финансовите институции по отношение на техните услуги и продукти са примери за ИИ при разбиране на вашите предпочитания, изисквания и финансова сила да предлагате подходящи продукти.

заключение

AI помага на хората да станат по-продуктивни, да живеят по-добър живот. Трябва да оценяваме това, вместо да го разглеждаме като конкуренция. Ако е интересно в ученето или изграждането на кариера, тогава разгледайте този ресурс.

ЕТИКЕТИ:

  • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me