DevOps е модерна модна дума в света на ИТ инженерите в наши дни.

От стартиращите компании до многонационалните корпорации всички са склонни към; такъв е въздухът DevOps. И има основателна причина за това. Методологията на DevOps сближава екипа (Dev) за разработка и (Ops) операции в рамките на една организация, което помага за по-бързата и ефективна доставка на продукта.

Какво е DevOps?

DevOps не е нито инструмент, нито технология. Вместо това е идеология, при която две основни части на бизнеса – екипът за разработка на софтуер и екипът за ИТ операции работят в тясно сътрудничество и споделят напредъка. DevOps гарантира, че има подходяща комуникация между двата екипа, което допълнително прави възможно организацията да достави крайния продукт за минимално време и с минимални проблеми.

Как DevOps помага на организациите?

  • Намаленото време за доставка е едно от значителните предимства на внедряването на DevOps в организация. В крайна сметка една организация иска да достави софтуера за възможно най-малко време. И тъй като DevOps използва принципите на Agile, бързата доставка на софтуера е гарантирана.
  • Подчертана е съвместната работа в екипите. Това помага да се идентифицират проблемите в началото на цикъла на разработка на софтуер. След това екипите могат да работят върху оптимизирането на софтуера.
  • Сложността на проблемите се намалява и чрез методологията на DevOps. Идеята е да се осигурят постепенни подобрения в продукта и това гарантира, че проблемът никога не стане твърде сложен.
  • Кръстосаното умение също е жизнеспособна опция с DevOps. Служителите, които работят по този модел, обикновено са щастливи, защото могат да се усъвършенстват и да придобият нови умения.

Предимствата на DevOps са многократни. Като мениджър, като разработчик или като оператор, може да мислите да преквалифицирате себе си и да научите DevOps, предвид текущия сценарий.

Уменията на DevOps са по заявка и следните онлайн ресурси ще ви помогнат да го научите ефективно.

Въведение в DevOps: Преобразуване и подобряване на операциите

Това е видео базиран курс от Edureka, където можете да научите инструментите на DevOps и как да ги използвате.

Те покриват и DevOps работни процеси, ако е необходимо. Освен това, ако човек иска да продължи кариера в инженер DevOps, този курс обхваща какви стъпки трябва да предприемете.

Отговор за абсолютния начинаещ – Hands-on – DevOps

Това е инструментално ориентиран курс от Удеми. Той обхваща подробно аспектите на Ansible, което наистина е жизненоважно средство за DevOps.

Можете да вземете този курс, за да разберете как работи интеграцията от край до край в областта на DevOps. Ръчните упражнения в курса биха ви помогнали да придобиете практически знания за инструмента.

Първи стъпки с Google Kubernetes Engine

За тези, които се интересуват от изучаване на GKE (Google Kubernetes Engine), няма по-добър курс от този, предвиден от Корсера.

Ще отнеме само седмица, за да завършите този курс и веднъж направен; бихте разбрали Dockers и как можете да ги използвате, за да се справите с максимален трафик.

Контрол на версиите с Git

Инженер на DevOps трябва да разбере спецификата на основния работен процес на DevOps. Снемане този курс би помогнал на човек да има стабилно разбиране на всички концепции за DevOps и системата за контрол на версиите Git.

Тъй като се казва, че Git е основен компонент сред терминологиите на DevOps, той ще ви помогне в дългосрочен план.

DevOps за разработчици: Как да започнем

Това е въвеждащ курс предоставено от Edureka, което ще помогне на разработчиците, работещи във всеки домейн, да разберат спецификите на DevOps.

Вие също ще се запознаете защо технологичните компании се насочват към DevOps. Освен това с помощта на този курс бихте успели да задържите CI / CD тръбопроводите.

Научете DevOps: Автоматизация на инфраструктурата с Terraform

Ако вашият домейн е автоматизация, това Курс на DevOps трябва. Ще получите цялостно разбиране за използването на тераформа, което от своя страна би ви помогнало да придобиете предимство.

Най-хубавото в този курс е, че има писмени примери на код, към които можете да се обърнете, докато прилагате същия във вашата организация.

Научете DevOps: Пълният курс за Kubernetes

Това е още едно курс за изучаване на Кубернети, но този е от Удеми. Обяснението на всяка тема е подробно и можете да зададете темпото на курса според вашето удобство.

Курсът включва и някои задачи, които можете да вземете, след като сте ясни с концепциите.

Професионална програма на Microsoft в DevOps

Цялата програма е разделена допълнително на 8 курса, които можете да вземете един по един. Докато продължите с всяка глава, ще се запознаете подробно с уменията на DevOps. Лекциите в този курс са лесни за следване, защото са разделени на секции.

След като завършите курса, можете да се възползвате от сертифицирането в края, което би подобрило вашите възможности в областта на DevOps.

Безплатен курс за фондация DevOps

Този курс ви учи на основите и принципите на методологията на DevOps по ефективен начин. Той разкрива истинските примери, които организациите следват от последните десет години.

Ако току-що сте започнали да изучавате DevOps и търсите курс, който да ви преведе, това е много добро начало.

Архитектура със специализация в облачната платформа на Google

За тези, които искат да внедрят функционалността на Google Cloud в своите системи, този курс трябва. Ако сте ИТ инженер, който вече притежава известен опит от DevOps, този курс ще ви помогне да разберете как функционалността на Google Cloud може да бъде интегрирана със съществуващата функция на вашата система.

Този курс, предоставен от Coursera, е идеален за облачни решения архитекти и инженери DevOps.

заключение

Ученето на DevOps не е обикновена цел. DevOps е методология, която човек трябва да практикува всеки ден на работа, за да се усъвършенства. Следователно, след като сте научили DevOps с помощта на горепосочените ресурси, е време да започнете работа.

Идеята е да подобрите себе си и бизнеса си и да осигурите най-добрия софтуер всеки път.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me