Английският е езикът за комуникация в ИТ – без съмнение в това.

Ако сте местен говорител, вероятно е вашият английски е достатъчно добър, за да го използвате като средство за комуникация, въпреки че мога да се сетя за десетки жертви на образователната система в САЩ, за които английският е (почти) чужд език. Както и да е, ако не сте местен говорител и се чудите дали си струва усилията да подобрите английския си език, не мислете два пъти, а го правете, защото подобряването на уменията е един от най-добрите начини да ускорите IT кариерата си.

Има много начини да подобрите вашия английски. Онлайн курсовете са един от най-добрите възможности за избор, тъй като предлагат систематизиран подход за учене и можете да ги приемате, когато е удобно за вас. Ако обаче правите курс за самостоятелно обучение, имате нужда от много дисциплина.

Начинаещи до напреднали

Дори и да не сте абсолютно начинаещ по английски, няма да ви навреди да погледнете курс по английски, който започва от нулата. Най-добре първо попълнете пропуските в основните си познания по английски език, като основна граматика и основен речник и след това преминете към по-усъвършенствани неща.

Вземете 120 безплатни урока по английски език, начинаещи за напреднали е общ курс по английски език. Продължава 18 седмици (ниво А1-А2) и обхваща основите на английската граматика и лексика. Това, което най-много ми харесва в този курс е, че има много упражнения и включва много фрази, от които ще се нуждаете всеки ден.

Английска граматика Pro

Английска граматика Pro е алтернатива, ако търсите общ курс по английски език за начинаещи. Той обхваща повече от първия курс, но също така е по-трудно да се вземе. Курсът обхваща граматиката и лексиката, а също така набляга на говоримия английски (т.е. американското произношение). Ако целта ви е да получите общ английски сертификат, като IELTS, TOEFL, TOEIC, FCE или CAE, този курс е особено добър избор.

Уроци по английска граматика

Видеоклиповете са забавен начин да научите чужд език и ако предпочитате да гледате курс по английски, отколкото да четете книга (въпреки че много от другите курсове в този списък също са с видеоклипове), тогава се насочете към YouTube и проверете 555 уроци по английска граматика – пълен курс.

Започва от нулата и обхваща всички основни граматики и лексика.

Бизнес и предприемачество

Ако сте в ИТ, това не означава непременно, че не се нуждаете от нищо освен английски за програмисти / администратори. Много позиции в ИТ изискват комбинация от технически и бизнес умения. Това е мястото, където курс, като например Английски език за бизнес и предприемачество, идва удобно.

За да завършите успешно този курс, трябва да знаете основните английски граматики и речник, така че ако ви липсват тези области, първо попълнете пропуските си там. Този курс е полезен не само защото ще научите как да се изразявате в англоезична бизнес среда, но и ще научите много за бизнеса и предприемачеството сами по себе си.

Курсът не е масов – отнема около 25 часа.

Пишете професионални имейли

Едва ли има офисна работа, която не изисква писане на имейли и ИТ не е изключение. Писането на имейли има своите съвети и трикове и ако искате да ги научите, проверете Пишете професионални имейли на английски Разбира се. Това е сравнително кратък курс – приблизително 13 часа, но след като го завършите, ще станете гуру за писане на имейл.

Това не е курс за начинаещи, така че ако ви липсва основно владеене на английски език, първо поправете това. Курсът ще ви помогне да подобрите писмения си английски език и ще ви научи какво да пишете в различни бизнес ситуации.

Бизнес английски

Ако търсите задълбочен, всеобхватен курс по бизнес английски, който да ви държи заети за дълго време, Бизнес английски е задължителен опит. Със своите над 500 урока по теми, като срещи, обаждане по телефона, презентации, интервюта за работа, преговори и социализация, ще научите много и ще подобрите както своя говорим, така и писмен английски.

Има и отделна секция за бизнес английски речник, която можете да използвате за справка, дори без да вземате останалата част от курса.

Бизнес комуникация

Английски език за бизнес комуникация е 15-единен курс по британската версия на бизнес английски език. Това е сравнително кратък курс, но включва основните положения за общуване в различни бизнес ситуации, като например при социализация, телефонна връзка, представяне, участие в срещи или преговори. Подобно на другите специализирани курсове, този курс не е за начинаещи.

За да определите дали нивото е твърде високо за вас, първо можете да изтеглите безплатната проба.

Пишете на Ignite

Едно от най-полезните умения, които ще ви трябват в бизнес информационната среда, е умението да пишете копие за продажби и други текстове за продажби / уебсайтове. Пишете на Ignite – овладейте копието на изкуството на продажбите & Копирайт ви учи на всичко, което трябва да знаете, за да привличате (и задържате) читатели на страниците си за продажби – т.е. как да пишете заглавия на убиеца, как да напишете убедителна история, дори как да форматирате текстовете си.

Отново този курс е за средно обучаващи се по английски език. Освен това, някои предходни маркетингови практики са препоръчителни.

Говорете професионално

Докато за някои учащи се на английски говорим английски е лесен, за други това е кошмар. Ако принадлежите към втората група, тогава Говорете английски професионално курс е особено полезен за вас. Ще научите как да говорите лично, онлайн и по телефона. Курсът ще ви помогне да подобрите произношението и владеенето си, както и да научите някои невербални комуникации, като езика на тялото и използването на неизбежните културни влияния.

[Имейл защитен]

Един от най-често срещаните случаи, когато трябва да подобрите английския си език, е за интервю за работа.

За съжаление, дори длъжности, които не изискват владеене на английски език, могат да проведат интервю за работа на английски. В този случай, колкото и остри да са техническите ви умения, ако не можете да демонстрирате достойно използване на английски език по време на интервюто, може да се наложи да наддадете adieu за работата.

Дори ако вашите умения за интервю, включително владеене на английски език, са възхитителни, няма да навреди да погледнете [защитен имейл]: Усъвършенствани умения за интервю за работа Разбира се. Този курс ви учи не само как да използвате английски език, но и какво да кажете на първо място. Ако тези неща са твърде сложни за вас, не се притеснявайте, това е усъвършенстваната версия.

Има и основна версия на английски език за интервюта за работа, така че проверете сайта им за първата част.

Английски за ИТ

Вероятно един от курсовете, който ще ви помогне най-много, е специализиран курс с акцент върху ИТ терминологията. Изборът тук не е огромен, но има някои изключителни, например, Английски език за информационни технологии. Това е самостоятелен курс, така че можете да го вземете винаги, когато можете. Тя обхваща основни области на ИТ, като софтуерно инженерство, техническа поддръжка, технически продажби и повечето други кариери в ИТ.

Имате нужда от владеене на английски език, за да използвате пълноценно съдържанието на курса.

Книга за професионални курсове

Английски език за информационни технологии 1 (Книга за професионалните курсове) е друг ресурс за проверка дали се интересувате от ИТ английски език. Това изисква познаване на основен английски език и речник и известна идея за ИТ. Ще научите терминология от области, като компютърен хардуер / софтуер и ремонт, бази данни, мрежи, сигурност и др.

Този курс идва с много упражнения.

Оксфорд английски

Ако по някаква причина предпочитате да изучавате британската версия на IT английски език, тогава може да искате да проверите Оксфорд английски за информационни технологии Книга. Той не е размерът на информационната библия, но все пак той предлага много в много ИТ области. Този курс изисква средно до напреднало ниво на английски език.

Текстовете са по-дълги и по-задълбочени и са от различни източници (учебници, вестници, популярни компютърни списания, интернет групи за новини, уеб страници, наръчници и реклами). Изчерпателният речник на ИТ терминологията е още едно приятно допълнение към книгата. Този курс се предлага с аудио CD с автентични интервюта с ИТ специалисти, така че можете да практикувате вашите умения за слушане.

STEM

Английски език за наука, технологии, инженерство и математика е 5-седмичен курс от Университета на Пенсилвания и се фокусира върху общата STEM терминология. Ще се занимавате с терминология от области като климатичните промени, новите енергийни системи, нанотехнологиите и др. В този курс няма много ИТ, но все пак може да ви е полезно. Курсът е свободен за поемане, освен ако не се изисква сертификат.

Щастливо учене!

Курсовете в този списък ще ви помогнат да подобрите вашия английски език. Може да не станете толкова владеещи, колкото роден говорител, но ако изострите вашите английски умения и вашите технологични умения са добри, вашата IT кариера ще получи забележим тласък. Дори и да смятате, че вашият английски е достоен, все пак можете да разгледате тези курсове – просто от любопитство или да освежите английския си – няма нищо лошо да го направите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me