Изминаха дните, в които трябваше да платите огромна сума, за да научите нещо. Онлайн платформата за обучение има еволюирала.

Да не говорим, че трябваше АКТУАЛНО да присъствате в класа, за да го научите. Благодарение на онлайн света нещата се промениха сега и завинаги. Сега всичко, от което се нуждаете, е устройство и интернет връзка за достъп до масивни източници на информация и научете желаните от вас умения.

И най-добрата част е, че няма бар за експертиза. Можете да изберете да научите нещо по-малко като „правене на занаяти“ или толкова голямо, колкото „разработване на софтуер“. За всеки има по нещо. Следните платформи за електронно обучение в този списък са това, за което говоря.

Преди да продължа да ги споменавам, нека ви кажа само още малко предимства на електронното обучение.

Учете със собствено темпо

За разлика от традиционните физически курсове, електронното обучение прави предимството, като ви позволява да се обучавате със собствено темпо. Което означава, че след като се запишете в курс, можете да започнете и да го завършите в свободното си време. Няма никой да ви принуждава да го попълните за определен период от време.

Икономически ефективен в сравнение с центровете за физическо обучение

Доста очевидно е, че центровете за физическо обучение събират огромна сума пари. И макар това да не е грешно, не много хора могат да си го позволят. Точно тогава започват да участват онлайн курсове. Те струват много малко, понякога разходите за вашия обяд и осигуряват една и съща стойност, ако не и повече.

Неограничен достъп до съдържанието

Друго страхотно нещо за електронното обучение е, след като се запишете в курс, получавате го, за да го запазите за цял живот. Видеоклиповете, файловете и всичко останало, което се предлага с вас, можете да научите в даден момент.

Често се актуализира

Повечето от инструкторите за онлайн курсове се грижат за своите студенти, поради което редовно актуализират материалите с актуална информация. И най-добрата част? Можете да получите актуализациите безплатно. Да, прочетохте това право.

Идва с полезна общност

Онлайн курсовете обикновено идват с полезна общност, за да могат студентите да се съберат и да обсъдят курса. Без значение дали имате съмнение, проблем или печалба да споделите, общността е подходящо място за това.

Сега, нека да разгледаме платформите.

Udemy

С над 150 000 курса и 50 милиона студенти, Udemy е висок като една от най-популярните платформи за електронно обучение там. Те имат огромна библиотека от курсове, разделени по различни категории, включително:

 • развитие
 • Бизнес
 • Финанси & Счетоводство
 • ТО & Софтуер
 • Продуктивност на офиса
 • Личностно развитие

Постоянно актуализирам знанията си дали чете, слуша, гледа, присъства на събития и т.н. и т.н.

Udemy е наистина готино място за обновяване и актуализиране на вашите знания във вашия пазар. @ Binfield https://t.co/NADg6y7gXv

– Мат Грейди (@DadBodNutrition) 14 март 2020 г.

Всяка категория има свои подкатегории, така че можете да сте сигурни, че има много възможности за избор. Въпреки че повечето от тях са премиум курсове, има и 6500+ БЕЗПЛАТНИ, а тези всъщност наистина си струва да разгледате.

Корсера

Като направи нещата крачка напред, Coursera има и курсове от университети от световна класа и компании, които предлагат сертификати и степени. Те си сътрудничат с някои от най-големите имена, включително IBM, Google и Мичиганския университет.

Хубаво в тази платформа е, че те имат тестове и практически проекти между материалите на курса, така че да можете да приложите това, което току-що научихте. Техните категории курсове включват:

 • Дълбоко учене
 • Голяма информация
 • Машинно обучение
 • Науката за данните
 • Дигитален маркетинг

Ако търсите да изградите умение за потенциална бъдеща кариера, тогава Coursera може да бъде този, който търсите. Те дават много достоверност за вашето време на обучение.

Pluralsight

Плюрализмът е малко уникален по техния начин на преподаване. Те имат курсове + данни, които ви показват как да ги приложите на практика. Курсовете обикновено варират в съответствие с разработката на софтуер и ИТ, но има много повече неща, които можете да научите от него.

Тази платформа е идеалният пример за „реализирането й“. Те просто не ви оставят затрупана с куп курсове, а по-скоро ще ви насочат към това, което е подходящо за вас, и след това да пропуснете това.

Облачна академия

Както подсказва името, Облачна академия е всичко за изучаване на облачни изчисления и определяне на начина за решаване на бизнес проблеми. Те обхващат широк спектър от теми, които се въртят около основния им фокус, а най-хубавото е, че се актуализира всеки месец.

Те също имат много курсове като AWS или Microsoft Azure, които предлагат сертификати, така че напълно си струва да ги проверите дали търсите експозиция. Можете да започнете да използвате 7-дневната им безплатна пробна версия.

Katacoda

Кодирането не трябва да е скучно и Katacoda доказва това много добре. Те са адаптирали „забавен“ подход за преподаване на всички онези технически неща като Kubernetes и машинно обучение, помагайки ви да усвоявате лесно материалите.

Те имат над 250 безплатни курса, за които да започнете, и всички те ви позволяват да внедрите обучението си в нещо живо, така че да има не само „учене“, но и „правене“. Ако искате да станете разработчик, този сайт има гръб.

DataCamp

Тъй като към момента езикът на данните е високо търсен и вероятно ще остане там, DataCamp може да е полезен ресурс. Те са специализирани в науката за данни и тяхното преподаване е изключително лесно за консумация, всичко това благодарение на уроците им с размер на хапки.

Миналата година трябваше да кодирам алгоритъм за машинно обучение със само седмично обучение. Тази сутрин стартирах курс за машинно обучение на R по Datacamp, засега добър.
Горещо го препоръчвам

– Vumile Sithebe, APRM (@VumileSithebe) 9 март 2020 г.

Между уроците имате и упражнения, за да можете да приложите това, което току-що сте научили. DataCamp има над 100 курса по редица различни теми като Python, SQL и електронни таблици. След като завършите някой курс, ще получите собствен сертификат, който да ви помогне да възстановите уменията си в бъдеще.

Cybrary

Чудесно място за обучение на киберсигурност и ИТ, Cybrary ви помага да изградите кариера в тази индустрия с техния каталог от курсове, изработени от експерти. Те изграждат и сглобяват повече от 1000 виртуални лаборатории, практикуват тестове и оценки в области като киберсигурност, ИТ, наука за данни и други. Имайте предвид, че те са напълно защитени и базирани на браузъра.

С помощта на техните 200+ оценки на умения можете също да проследявате кариерното си развитие и да анализирате силните и слабите си страни. Всичко това комбинирано ви помага да си осигурите по-добра кариера в тази област.

Udacity

Целенасочено да ви научи какво искат технологичните компании, Udacity ви подготвя с умения, които са най-желаните. Категориите на курсове включват:

 • Data Science
 • Програмиране
 • Изкуствен интелект
 • Бизнес
 • Облачни изчисления

Всеки от курсовете им идва с упражнения и получавате лична помощ от екипа за поддръжка. Съдържанието е насочено към пробив на следващата ви работа в технологичната индустрия. Така че, ако това е била вашата мечта, това е чудесен сайт за това.

Над 100 000 студенти са завършили Udacity и вие може да сте следващият.

Linux Academy

Linux Academy има курсове по AWS, Azure и Google Cloud, които ви помагат да превъзхождате широко използваните инструменти. Освен това можете да научите някои умения като Security, BigData и DevOps. Всеки от курсовете има детски площадки и лаборатории, за да можете да приложите уменията си

Курсовете им имат 95% степен на удовлетвореност на клиентите и вярвам, че това е така, защото курсовете им са създадени така, че да ВЗЕМАТ ВНИМАНИЕ. Можете да започнете да използвате безплатната им пробна версия и да я вземете от това.

Линда

Център на знанието, Линда улеснява ви да научите желаните от вас умения, всичко благодарение на огромния им каталог от курсове. Някои от категориите са:

 • Разработване на софтуер
 • Уеб разработка
 • Дизайн
 • Бизнес
 • Фотография
 • маркетинг

С един абонамент можете да получите достъп до всичките им курсове при поискване. В момента предлагат безплатен месец да изпробват платформата си, така че не забравяйте да вземете това.

Skillshare

Skillshare работи на база месечен абонамент, който включва всичките им курсове. Тази платформа е сравнително нова, но вероятно е най-бързо развиващата се там. Темите са разнообразни и включват следното:

 • Анимация
 • Илюстрация
 • Дизайн
 • начин на живот
 • Фотография
 • Заснемане
 • Бизнес
 • писане

Така #Skillshare е на път да бъде новото ми любимо нещо !! ☺️

– ✨Amber René✨ (@_Je_suis_belle_) 13 март 2020 г.

Повечето от курсовете (известни също като „класове“) не са толкова подробни в един момент. Тоест, най-вероятно ще вземете множество класове по темата, за да я научите изцяло. Като цяло, това е много невероятна платформа и несъмнено е един от любимите ми.

Академия за кодове

Кодирането е много изгодно и въпреки че има много ресурси в интернет, за да го научите, Академия за кодове е един от най-добрите там. Той има база за студенти от над 45 милиона и става само по-голяма. Ако не сте сигурни в първата стъпка, можете да направите тяхната бърза викторина, за да могат да ви насочат към правилните уроци.

Наред с ученето можете да изпробвате уменията си в техния редактор и дори да получите отзиви от експерти. По този начин винаги ще правите това, което е правилно.

Освен да научат уменията, те имат и уроци как да направят кариера от кодиране. Много готино!

GoSkills

Множество печеливши награди, GoSkills е друг блестящ сайт за научаване на разнообразни умения по различни теми като финанси, дизайн, управление на проекти и други. Нуждаете се само от един абонамент за достъп до тон курсове с размер на хапки и тази платформа е удобна за мобилни устройства, така че можете да научите и в движение.

Можете да анализирате силните и слабите си страни, да проследявате своя напредък, да се сертифицирате и също да печелите значки по пътя. Не забравяйте да започнете да използвате безплатната им пробна версия.

EDX

С над 2500 курса от 140 топ институции като Harvard University и Boston University, EDX може да ви помогне да научите много различни умения. Независимо дали е инженеринг, наука за данни или език, този сайт има страхотни уроци.

Познаването на факта, че са обвързани с най-добрите институции, само по себе си е спечелило доверие.

Бъдещо обучение

Бъдещо обучение върви по името им, като мисли за бъдещето, поради което наскоро пуснаха поредица от курсове за превенция на болестта. Те са страхотни да наваксват тенденциите и знаят къде точно се намира търсенето, така че можете да очаквате да научите умения, които ще ви бъдат изгодни в бъдеще.

Техните категории курсове включват:

 • ТО & Информатика
 • закон
 • Бизнес & управление
 • политика
 • Лекарство & Здравеопазване
 • Творчески изкуства & средства

Future Learn също има съдържание, свързано с кариерата, така че можете да бъдете насочени по правилния път според вашите умения.

заключение

Ученето на нови умения е най-мъдрото решение, което всеки може да вземе, защото никога не знаеш кога тенденциите се променят. Горните сайтове ще ви помогнат да научите и усвоите желаните от вас умения по всяко време и навсякъде.

Можете да научите най-взискателните умения от най-добрия инструктор, направо от вашия компютър, в дома си. Красотата на ученето онлайн е, че можете да планирате своя график на обучение, и това е така евтин.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me