Програмирането никога не е било лесно.

Това е непрекъснато и бързо развиващо се поле. Няколко важни неща влизат в програмист, независимо от езика, на който тя умее, наръчник. Програмирането не е просто прилагане на някаква функционалност чрез въвеждане на няколко реда код. Вместо това е изкуството да оцеляваш, както и да създаваш чудеса, докато си на път да постигнеш успех.

За да останат подходящи и способни да посрещнат новите предизвикателства, програмистите трябва да се погрижат за много повече неща, отколкото смятат, че трябва. Освен че имат стабилни познания по програмиране и твърдо разбиране на свързаните технологии, програмистите трябва да се информират за най-новите тенденции и конвенции относно съответните езици на програмиране.

Всеки ден светът на програмирането може да предложи нещо ново. Следователно лидерите на съответните занаяти обичат да поддържат общността актуализирана чрез блогове, уебсайтове и бюлетини. Тъй като светът се движи към епоха, в която хората са свързани повече от всякога, е важно да бъдете в течение, за да оцелеете и да процъфтявате.

Има привидно голям брой ресурси, които улесняват изучаване на Java. Въпреки това, не всички от тях могат да удовлетворят своите цели много добре. Следователно е доста предизвикателно да изберете най-добрите от стадото.

Без притеснения, тъй като ще ви помогнем да знаете някои от най-добрите за да останете напред.

Адам Биен

Още от излизането на JDK 1.0 през 1995г, Адам Биен работи непрекъснато като експерт на свободна практика Java.

Неговите публикации в блога се четат ежедневно от хиляди Java специалисти, учащи се и ентусиасти от цял ​​свят. Ще намерите всичко, свързано с JavaFX и Java EE в специализирания блог, заедно с друга полезна информация за Java.

Повечето публикации в блога съдържат видеоклипове, които правят учебния процес по-лесен и ефективен. Също така, няколко електронни книги са достъпни и в уеб ресурса. Адам Биен редовно добавя интерактивни уеб събития и семинари в блога, които са още по-добри за учене и напредване в Java.

Baeldung

Друг основен уеб ресурс за Java програмисти във Baeldung. Специалният уебсайт на Java е отлична опция за всеки, който иска да потърси най-новите Java новини, актуализации и професионални съвети. В допълнение към предлагането на статии, фокусирани върху Java от разнообразна гама от Java професионалисти и експерти, Baeldung предлага полезни курсове за обучение.

Baeldung се фокусира специално върху HTTPClient информация, Jackson, Java, Persistence и REST API. Обикновено на уебсайта всеки ден се добавят множество висококачествени статии.

В допълнение към ръководствата и ръководствата за Java, има няколко задълбочени уроци по Spring Framework.

JavaWorld

JavaWorld, името само по себе си е обяснително за какво става въпрос за уебсайта. Това е един от водещите ресурси за разработчиците на Java да бъдат в течение на езика за програмиране, както и свързаните с тях технологии. JavaWorld е общност за и от хората на Java.

JavaWorld предлага информация за проекти с отворен код Java, Java Q&Както и програмиране на кариерата. Това е идеално място за стартиране на Java програмисти за начинаещи. Поредицата от блогове Java 101 е разработена предимно за новодошлите в езика за програмиране. Той обхваща теми като API, пакети и синтаксис.

Специализираните експерти по Java могат да продължат напред в играта си с редовни актуализации относно промените, направени в Java, и задълбочена информация за различни Java инструменти. JavaWorld е чудесно място да знаете за мненията и гледните точки на индустриалните лидери.

Java Revisited

Куриран от Javin Paul, Java професионалист с няколко години опит в индустрията, Java Revisited е друг подходящ блог, който да следвате. Той предлага различни отлични ръководства за инструкции и стъпки по стъпка. Следователно, това е удобна възможност за обучение както за начинаещи, така и за сезонни Java програмисти.

В допълнение към Java, блогът се фокусира и върху протокола FIX и Tibco RV.

Един от основните акценти в специализирания блог на Java е насърчаването на читателите да провеждат интервюта с Джавин. Сред всички зададени въпроси, Javin събира някои от най-подходящите и ги превръща в подробни публикации в блога.

jOOQ

Най- jOOQ блогът се фокусира върху Java, SQL и jOOQ. Масивният запас от информация в блога се състои главно от това как да правите статии и стъпка по стъпка ръководства. Благодарение на гъвкавостта на същото, има нещо, което си струва да научите за Java програмист от всяко ниво на умения.

Честотата, с която статиите се публикуват в блога, е рядка. Това обаче не е проблем, тъй като вече има орди от статии. Страничната лента позволява на потребителите лесно да се ориентират към някои категории, включително Java и други езици, мисли за програмиране и SQL трикове и съвети.

Мисли за Java

Оперирана от Торбен Янссен, Мисли за Java е поредният блог на Java за начинаещи, ветерани и всички между тях. Специализирайки в хибернация, Janssen е професионалист на Java с над 15 години опит в индустрията. Две нови публикации в блога се добавят към специализирания блог на Java всяка седмица. Постовете в блога обхващат всичко, вариращо от новини за Java до задълбочени ръководства.

Торбен Янсен

В допълнение към статиите човек може да се възползва и от различни онлайн курсове, семинари и видеоклипове в YouTube, достъпни в Thought on Java.

Освен това, Janssen предлага и обучение на място и отворена класна стая. Регистриране в Thoughts on Java отключва махлярски листове, електронни книги за изтегляне и съвети за отпечатване за хибернация..

Влад Михалча

Влад Михалча е един от най-известните Java експерти и квалифицирани професионалисти. Той е всеотдаен блогър и ментори с обсег от над 75 000 посетители месечно. С разнообразна гама от статии, достъпни в този блог, има нещо, което си струва да научите за разработчиците на Java от всички нива. Последните статии в блога целят Хибернация.

В допълнение към блога, Влад Михалча е автор на книгата Високопроизводителна Java Persistence. Книгата води до дискусия относно актуализациите на партиди, управлението на връзката, размерите на извличане, рамките за достъп до данни на Java и настройката на производителността на достъп до данни на Java. Удивително е, че съдържанието на книгата е вдъхновено от самите публикации, публикувани в блога.

В заключение, блогът на Влад е задължително посещение за всеки Java разработчик. В допълнение към новите статии, публикувани всяка седмица, блогът може да се похвали с обучение на място, уроци и видео курс.

Всичко е готово!

Споменатите по-горе ресурси ще ви гарантират да останете актуални в бранша, като непрекъснато подобрявате своя набор от умения за Java и база от знания. И, ако трябва да научите нещо ново, винаги можете да получите желания онлайн курс в Udemy.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me