Традиционно дипломите на университетите от световна класа бяха достъпни само за студенти с дълбоки джобове и възможността да се преместят в близост до университетския кампус и да живеят там толкова дълго, колкото е необходимо да се получи дипломата. Ако искате да работите, за да платите за обучението си, трябва да помислите за чакащи в ресторант в района.

Вече не.

Благодарение на модерните платформи за електронно обучение, топ университетите от цял ​​свят предлагат онлайн степени, които струват част от цената на техните колеги в университета и са еднакво престижни. Едни и същи акредитирани преподаватели преподават онлайн и в университета, така че никой потенциален работодател няма да се смее саркастично, когато чете за онлайн получена степен на автобиография.

Предимства на онлайн градусите

Някой може да направи аргумент, че традиционните, офлайн часове са по-добри за насърчаване на екипната работа между студентите и че взаимодействието лице в лице между преподаватели и възпитаници е важен компонент във висшето образование. Тези, които поддържат, че биха могли да имат смисъл, ако разгледат само изследвания на изкуството или други области, в които физическото присъствие би могло да има значение.

Но в компютърните науки или информационните технологии комуникацията лице в лице не е излишна. Напротив, някои теми, като например изчисляване в облак, разработване на софтуер или официални методи за изчисляване, биха могли да се възползват от предоставяне на интерактивна платформа за обучение. Студентите, които избират онлайн ИТ програми, могат да използват технологията, за да се свързват с преподаватели и други студенти по различни начини, постигайки по-задълбочени познания.

Така че, нека поговорим за предимствата на онлайн степените:

 • По-евтино (много)
 • Гъвкави графици
 • В световен мащаб

Нуждаете се от повече?

Помислете за свободен избор на степен от която и да е от най-добрите институции в света. Или, ако вече имате бакалавърска степен, помислете за избора на тази магистърска степен, която ще скочи кариерата ви. И заплатата ти.

Все пак разходка в парка

Но все още не се вълнувайте твърде много.

Не мислете, че да изучавате онлайн означава да се отпуснете, докато знанията влизат вълшебно в главата ви. Ученето онлайн изисква много усилия, особено за намиране на правилния баланс между работа, учене, семейство и лични проекти.

Гъвкавостта на графика е голям плюс, но трябва да сте много дисциплинирани, за да отделяте определен брой часове седмично за онлайн проучванията си. Онлайн градусите имат същата продължителност като офлайн. Можете да съкратите това време, ако вземате едновременни курсове, но това означава по-малко време за работа, почивка или да сте със семейството си.

И сън; не забравяйте, че в крайна сметка ще трябва да спите.

Въпреки че онлайн дипломите са далеч по-евтини от проучванията в университета, те все още струват значителни суми пари, така че преди да решите да отидете за онлайн степен, трябва да вземете предвид времето и парите, които ще трябва да похарчите за него. Някои платформи за обучение предлагат финансови помощи, но само за квалифицирани студенти.

Онлайн бакалавърските степени по ИТ обикновено изискват четиригодишен ангажимент за студенти, записани на пълен работен ден. Повечето магистърски степени могат да бъдат завършени за една година като ускорена програма, въпреки че за някои може да са необходими две или три години.

Всички магистърски степени по ИТ позволяват увеличаване на заплатата, но тези, свързани с най-големите увеличения са STEM специалности (наука, технологии, инженеринг и математика).

Онлайн проучване на платформи

Платформи като Coursera, FutureLearn или edX концентрират предложенията на много известни университети от различни части на света. Различните курсове, предлагани чрез тези платформи, отварят вратата към професията компютърни науки или помагат да осигурят напредък за тези, които вече работят в областта на информационните технологии.

Онлайн степените, предлагани от най-добрите университети, често струват толкова, колкото половината от цената на еквивалентна степен в университета. Разликата в цената, съчетана с способността да работите, докато учите, превръщате тези степени в жизнеспособни опции, за да генерирате бърза възвръщаемост на инвестицията.

Корсера

Корсера предлага онлайн бакалавърска степен по компютърни науки и пълна гама от онлайн магистърски степени, обхващащи най-търсените днес области. Целта му е да работи с най-добрите университети за създаване на достъпни програми за обучение, които правят степените по-достъпни за всички.

Например, диплома в кампуса, струваща 52 000 долара, струва само 22 000 долара, когато се вземе онлайн. И двете дипломи се издават за двете степени.

Ако търсите бакалавърска степен по технологии от световна класа, Coursera предлага бакалавърска степен по компютърни науки от Лондонския университет. Тя обхваща най-горещите технологии теми днес, като машинно обучение, AI, наука за данни, физически изчисления, IoT, виртуална реалност и т.н..

След като получите бакалавърската си степен, можете да получите магистърска степен по наука на данни, инженеринг или информационни технологии, избирайки от следните.

 • Аризонски държавен университет,
 • Universidad de Los Andes
 • Университетът на Илинойс в Урбана-Шампан
 • Университетът на Колорадо Боулдър
 • Penn Engineering
 • Университетът в Лондон

Онлайн степените, предлагани от Coursera, се стремят да помогнат на студентите да инвестират в образованието си, увеличавайки потенциала си за печалба, след като завършат. Платформата предлага и финансова помощ за квалифицирани студенти. За да намалите риска, свързан с записването в дългосрочна програма, сертификатите за master master track, специализации и курсове, които са част от степените, ви позволяват да започнете да научавате веднага, със свободата да напредвате по своя график.

Ако по-късно сте приети в пълната програма, курсовете, които сте завършили, ще ви послужат за вашето обучение.

FutureLearn

За да получите онлайн степен в FutureLearn, първо трябва да изберете един от пълен набор от предмети и нива, които преминават от сертификати за завършили студенти до пълни магистърски степени. След това започвате да учите гъвкаво онлайн, да работите чрез програми и да печелите кредити към степента си, където и да сте.

За да подпомогнете класовете, просто се нуждаете от смартфон, таблет или компютър и достъп до интернет. За да преминете оценките, трябва да изпълните онлайн задачи или да вземете изпити, които ви позволяват да получавате обратна връзка и да демонстрирате своето разбиране.

След като завършите всички програми и преминете всички оценки, ще спечелите степен и ще придобиете международно призната квалификация. Обучението в Future Learn включва гледане на видеоклипове, четене на статии, правене на тестове и изпълнение на задачи онлайн. Можете да се присъедините към онлайн дискусии и да си сътрудничите с връстници във виртуални учебни групи, да получите обратна връзка от експертите преподаватели и да получите пълен достъп до университетската библиотека, онлайн ресурси и поддръжка.

Университетите, които в момента предлагат онлайн степени по FutureLearn, включват следното.

 • Университет Англия Рускин
 • Ковънтри университет
 • Университета в Дикин
 • Университет Мърдок
 • Откритият университет
 • Университетът в Глазгоу
 • Университетът в Нюкасъл Австралия.

В областта на ИТ и компютърните науки FutureLearn предлага повече от 70 курса, които обхващат теми като извличане на данни, роботика, изкуствен интелект, киберсигурност, финтех, и много други. Цените за магистърска степен са около 20 000 долара.

FutureLearn предлага безплатни курсове за дегустатори, които са част от програмите за степен, така че можете да разберете как е да учат онлайн за степен, без да харчите пари.

EDX

Тази платформа предлага достъпни и гъвкави бакалавърски програми, наречени MicroBachelors, които струват средно $ 166 на кредит. Много компании помагат за покриване на разходите за образование за служители, отговарящи на изискванията, така че това може да се окаже дори с ниска цена или изобщо без разходи. Програмите MicroBachelors ви позволяват да започнете да изучавате онлайн и със свое собствено темпо, съдържанието, което е най-подходящо за вашата кариера.

За всеки спечелен кредит получавате сертификат, с който можете да покажете постижението си.

Магистърските степени при edX струват между 10 000 и 25 000 долара. Същите степени, взети в кампуса, струват между 40 000 и 60 000 долара. Изучавайки онлайн степен в edX, ще намерите същата строгост, както ако изучавате в кампуса, и ще научите чрез видео сесии на живо, комуникация с връстници и работа по проекти.

По-долу е включен списъкът на университетите, които партнират с edX за обучение на магистърски степени.

 • Джорджия Тех,
 • Тексаският университет в Остин,
 • Университет в Индиана
 • Университет Пърдю
 • Аризонски държавен университет
 • Бостънски университет.

Магистърските степени обхващат много фокусирани теми, като бизнес анализи, географски информационни системи, здравна информатика, статистика, наука за данни и финанси.

Университет за всички

Шай Решеф, президент на Университета на народа, заяви, че всеки с диплома за средно образование може да учи 100% онлайн и да получи акредитирана от САЩ степен без обучение. „UoPeople променя висшето образование от привилегия за няколко да се превърне в основно право, достъпно и достъпно за всички“, изрази президентът Решеф в лекция за TED.

Инициативи като тази, заедно с достъпните опции, които онлайн платформите за обучение създават, драматично променят пейзажа на висшето образование. Днес компаниите могат да намерят квалифицираните специалисти, от които се нуждаят, навсякъде, вместо да се опитват да хванат скорошни завършили, веднага щом преминат през вратите на университета, държайки дипломите си в ръце.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me