Търсенето на изучаване на нов език убива времето на начинаещите. Чухме вашия глас и ето курираният списък с най-добри ресурси за изучаване на Python.

Тази статия ви помага да намерите ресурсите, подходящи за начинаещи, за да научите най-популярния език за програмиране – Питон.

Защо трябва да научим Python?

Много хора сега искат да научат горещия език за програмиране, т.е.., Питон. Някои от тях имат причина, а други не.

Преди да отидете да научите някой език за програмиране, поставете под въпрос това защо ще го научиш? Този въпрос ви дава известна яснота. И знайте какво можете да направите, ако се научите на този език за програмиране. Най-вероятно тези два въпроса дават ясна представа за плановете за научаването му.

Добра практика е да знаете функциите на езика за програмиране, който искате да научите. И какво работи може да направи за вас? Ще ги видим всички.

Какво е Python?

Питон е език на високо ниво, интерпретиран и с отворен код. Python поддържа както обектно-ориентирани, така и процедурни парадигми за програмиране.

Защо Python е толкова популярен?

Да видим функциите на Python, които го правят един от най-добрите езици за програмиране.

Английски като синтаксис

Синтаксисът на Python е толкова удобен за начинаещи. Ако прочетете кода на Python, ще получите усещането да четете английски. Намали стреса, за да запомни синтаксиса. Ако не ми вярвате, вижте фрагмента от код по-долу.

a = 1
b = 1
ако a е b:
отпечатате ("Здрасти")
a = 2000
отпечатате ("да!") ако% 2 == 0 печата друго ("Не!")

Ще се запознаете с величието на Python, след като влезете в него.

библиотеки

Python се предлага с голям брой вградени модули и библиотеки. Съществува океан от библиотеки за езика за програмиране на Python. Модулите и библиотеките улесняват живота на програмист. Те помагат да се решат проблеми, които не могат да бъдат решени със стандартните функции на Python.

Динамично типизиран

Това е динамично въведен език. Не трябва да се притесняваме за декларациите на променливите в кодирането. Ако видите други езици за програмиране като C, C ++, Java и т.н…, трябва да декларираме променливите, използвайки някой от типовете данни, поддържани от този език на програмиране. Вижте примерен код в ° С език.

#include

int main () {
int a = 1;
ФОРМАТ ("%д", а);
връщане 0;
}

Нека видим същия код в Питон.

a = 1
печат (а)

Python автоматично ще вземе типа на променливата въз основа на стойността. Това намали много време за разработчиците. Не трябва да се притесняваме за вида на данните. Просто го задайте.

преносимост

Python следва програмната поговорка, т.е.., Код Веднъж изпълнете навсякъде. Можем да използваме Python на всяка платформа. Ти трябва само Питон да стартирате всеки Python код. Python не се интересува от вашата платформа.

Това са най-популярните функции на Python. Той има много други функции, които ще ви помогнат да постигнете целите си в развитието.

Какво можем да направим с Python?

Можем да използваме Python в повечето софтуерни области. Да видим стандартните и най-използваните области на Python.

Машинно обучение и наука за данни

Python е предпочитан за машинно обучение и наука за данни.

Можем да изчислим сложните математически уравнения, използвайки Python без усилия. Имаме библиотеки като панди, numpy, matplotlib и т.н…, което помага на инженерите за машинно обучение и учените по данни.

Уеб разработка

Има рамки за уеб разработка в Python.

Най-популярните уеб рамки за Python са Django и Колба. Django е по-здрава рамка от Flask. Можете да разработите прост уебсайт за сложно уеб приложение, използвайки тези рамки. И двете рамки са удобни за начинаещи и се научават лесно с документацията.

Изстъргване на уеб

Изстъргването на мрежата е една от основните области на Python.

Можем да направим уеб сканери в Python с библиотека, наречена scrapy, BeautifulSoup4, и много други за остъргване на данните.

Scripting

Можете да направите буквално всичко, за да автоматизирате повтарящите се задачи на система.

  • Взаимодействие с ОС (Windows, UNIX и т.н.)
  • Извършване на поддръжка
  • Разгръщане на приложение
  • Тестване на уебсайтове
  • Изтегляне на данни

Можем да използваме и Python за GUI (графичен потребителски интерфейс) развитие, Игри развитие с PyGameмрежа програмиране и др., Можете да получите шанс да изследвате света на Python, след като започнете.

Надявам се да получите представа защо Python набира толкова голяма популярност. За нарастващ език като Python ще има много ресурси (платени и безплатни) за изучаване. Това е проблем за начинаещи като мен (веднъж). Имаме много възможности да научим Python. Това е толкова объркващо.

Но не се притеснявайте, следното е внимателно курирано.

Видео курсове

Имаме много уебсайтове, които предлагат видео курсове безплатно и безплатно. Да видим най-добрите курсове от тях.

Udemy

Udemy е уебсайт, който предоставя онлайн видео курсове на номинална цена.

Ще намерите много курсове, за да научите Python. Най-популярното, което е удобно за начинаещи и е по-малко Завършете Python Bootcamp: Отидете от нула до герой в Python 3.

Курс на Удеми Питон

След завършването ще получите сертификат за завършване. Но това не добавя никаква стойност към автобиографията ви. Знанията, които получавате от курса са от значение, а не сертификатите.

Отидете на курса и проверете съдържанието и какво научавате от курса. Ако сте доволни от структурата на курса и визуализирайте видеоклипове, продължете.

EDX

edX предоставя курсове безплатно, но ако се интересувате от получаване на сертификати за завършване, тогава трябва да платите някаква сума. Те осигуряват отличен курс за начинаещи, за да започнат работа с Python. Курсът е Въведение в Python: Абсолютен начинаещ.

Отидете на курса и разгледайте бързо съдържанието на курса, за да прецените дали е подходящо за вас или не. Не се притеснявайте, ако не сте доволни от съдържанието на курса.

TalkPython Training

TalkPython обучението е курс, който преподава Python чрез изграждане на проекти.

Можете да научите как да правите проекти в Python, заедно със синтаксиса на Python. След завършване на този курс можете да работите върху вашите проекти в Python. Курсът е Python Jumpstart чрез изграждане на 10 приложения. Цената на курса $ 69 за доживотен достъп.

Talk Python Training

Преди да отидете на платен курс, проверете контура и съдържанието на курса.

YouTube канал от Кори Кори Шафер

Приятел за начинаещи Ръководства за Python това е напълно БЕЗПЛАТНО.

Кори Шареф

Уебсайтове

Някои от вас може да не харесват видео курсовете. Ако обичате да четете, тогава този раздел е за вас.

W3Schools

W3Schools е известен с уеб разработката. Но в последно време се добавят нови уроци като Python, Java, C ++, C # и т.н…, Можете да намерите уроците тук. Ръководствата са напълно безплатни и ви помагат да научите Python без никакви усилия.

W3Schools

Programiz

Ръководствата по Programiz са лесни за разбиране и научаване. В уроците ще намерим много примери за всяка концепция. Той също така осигурява онлайн преводач за работа с Python. Можете да видите курса тук.

Programiz

възпитателен

Educative е първокласна платформа за обучение. Имате достъп до курса тук.

Ще научите всички основи на Python и ще получите достатъчно знания, за да подобрите още повече вашите Python умения.

възпитателен

След завършването на основите на възпитателен, ще намерите много други курсове, за да преминете към следващите си умения Python.

Книги

Ако обичате да четете книги, тогава този раздел е за вас. Предстои да видим най-популярните книги за научаване на Python.

Курс за срив на Python

Книгата на курса на Python Crash естествено ви учи Python. Можете също да работите върху някои проекти в книгата. Ерик Матс, авторът ви превежда през различни видове проекти като разработване на игри, визуализация на данни и др., Можете да го намерите в Амазонка.

Книга за курсове на Python Crash

Глава първи Python

Head First Python е книга, която учи Python, без да става скучно. Както подсказва името, това е благоприятна за мозъка книга за изучаване на Python. Можете да вземете книгата от Амазонка.

Глава първи Python

Автоматизирайте скучните неща с Python

Ако искате да научите практически неща, използвайки Python, тогава това е най-добрата книга за вас. Книгата обхожда концепциите на Python, като използва практически примери. В края на това можете да създавате проектите си със знанията, които сте получили от книгата. Можете да поръчате тази книга от Амазонка.

Автоматизирайте скучните неща с Python

Тази книга е достъпна и на сафари.

Учене на Python

Учене Python, 5-то издание, е една от най-популярните книги на Python от O’Reilly публикации. Ще задълбочите знанията, използвайки тази книга. Можете да закупите книгата от Амазонка.

Научете Python

заключение

Прегледайте визуализациите на всички курсове, преди да започнете. Помага много. Ако ви харесва начина, по който авторът обяснява нещата, тогава продължете. Имаме много възможности да научим Python.

Можете също да се обърнете към длъжностното лице документи. Като начинаещ може да се почувствате трудно да започнете с официалната документация. Така че, предлагам да вземете някой от споменатия списък в статията.

Надявам се да намерите някои полезни ресурси, за да започнете пътуването си като Python програмист.

Щастливо обучение ��

ЕТИКЕТИ:

  • Питон

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me