Не мислите, че се е превърнало в предизвикателство да привлечете вниманието на мобилните потребители сред притока на приложения на пазара?

Към четвърта четвърт от 2019 г. има 2,57 милиона приложения за Android и 1,84 милиона приложения за iOS. През 2018 г. общият приход от изтегляния на мобилни приложения, реклама и покупки в приложения е бил 365,2 милиарда долара. През 2023 г. се очаква този брой да достигне $ 935.2, което означава значителен скок с почти 2.7X.

Но като се има предвид превишаването на мобилния интернет наполовина от световното население, тази статистика изобщо не е изненадваща.

Потребителите все още изтеглят мобилни приложения, въпреки че глобалната скорост на деинсталиране след 30 дни е 28%.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката-statista

Това показва, че въпреки че мобилните приложения са популярни, не е достатъчно само да стартирате едно. Вместо това успехът на приложението зависи от това колко добре е разработено, пуснато на пазара и актуализирано. И в тази статия ще се съсредоточим върху разработването на приложения за iOS.

Приложенията за iOS вземат тортата

Говорейки за iOS, Apple Store е вторият водещ магазин за мобилни приложения в света, който до края на 2020 г. ще включва 5 милиона приложения – включително iPhone и iPad. Освен това, миналата година App Store на Apple беше №1 в САЩ, набиране 3X повече продажби от Google Play.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката сензор кула

Откакто технологичният гигант отвори вратите на своя App Store, броят на разработчиците от цял ​​свят, които се опитват да спечелят пари от тази доходна възможност, се увеличи.

Според Скала на заплащане, Разработчиците на iOS с опит от пет години печелят средно по 100 000 щатски долара в САЩ, считано от 2020 г. Докато във Великобритания те могат да спечелят 36 000 паунда. В Индия средната заплата на по-свеж е 6,56 000 INR.

Цифрите са доказателство за факта, че разработването на приложения може да доведе до високоплатени възможности – навсякъде по света. Така че, ако сте разработчик, който иска да започне напред в разработването на мобилно приложение за iOS или да усъвършенствате себе си, тези ресурси за разработване на приложения за iOS няма да разочароват.

Apple Developer

Дигитален ресурс

Ако искате бързо да научите въжетата на разработката на iOS Разработчик е подходящ за вас. Както подсказва името, това е ресурс за цифрово проучване, предлаган от самия Apple. Учебното съдържание на разработчика се върти около разработката на iOS, Xcode, Swift, ръководства за програмиране и презентации.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката-1

Можете бързо да кликнете върху връзки и да намерите ресурси под всяка платформа на Apple, като MacBook, iPhone, iPad, Apple Watch и Apple TV. Освен това ресурсът отваря пътища за свързване с други разработчици на Apple и обмен на знания.

iOS Разработка с Objective-C

Онлайн урок

Това е платено обучение настойнически проектиран от Treehouse, платформа, която предлага онлайн обучение за технологии. iOS Development with Objective-C е система от песни от начало до край, която ви позволява да преминавате от една секция в друга, добавяйки повече учебни ресурси с напредването си.

Урокът включва по-малки курсове по Основи на Objective-C, Обектно-ориентиран Objective-C, разработване на приложение за iPhone с Objective-C и други – всеки по няколко часа. Урокът ви запознава също с езика и потребителския интерфейс на продуктите на Apple.

Линда

Онлайн урок

Lynda.com от LinkedIn е популярна платформа за онлайн обучение. Той предлага изчерпателен списък с курсове Разработка на приложение за iOS. Можете да изберете всеки от тях – в зависимост от вашия опит – и да се научите с вашето темпо от лесни за усвояване видео лекции.

Освен за разработване, отстраняване на грешки и внедряване на приложения към Objective-C, проучете моделите на дизайн, указанията за кодиране и съществените концепции, свързани с разработването на приложения, като например табло за карти, контролер на моделен изглед и делегиране.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката-2

Освен това някои курсове на Lynda.com предлагат контролен списък за успешно подаване на приложението в App Store. Цената за всеки курс в платформата варира, така че можете да изберете тези, които харесвате по-добре.

Препълване на стека

Онлайн общност

Не е урок на сайта, но е отличен ресурс за учене на разработка на приложения за iOS, ако сте само начинаещ. Препълване на стека функционира повече като Q & Общност, фокусирана върху програмирането като цяло, а също така ви позволява да се свързвате с други разработчици.

Можете дори да разглеждате кодови решения и фрагменти, за да разрешите редовни проблеми с програмирането. Ако имате конкретен проблем и не можете да намерите отговора на него в който и да е от ръководствата незабавно, тогава Stack Overflow е вашият уеб сайт.

Разработване на приложения за iOS

Курс на Apple Podcast

Безплатният видео курс е проектиран от инженерното училище на Станфорд и се провежда от Пол Хегарти. Достъпен за гледане в Apple Podcasts, курсът предлага огромна стойност за разработчиците, които искат да започнат от основите на създаването на приложения за продукти на Apple.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката-3

Научавате как да използвате API и инструменти на iPhone, включително Interface Builder и инструменти и Xcode, управлявате паметта на приложенията, проектирате потребителски интерфейс с помощта на мултитач технологии и създавате обектно-ориентиран дизайн, използвайки модел на моделен изглед-контролер.

Освен това можете лесно да разглеждате видеоклипове и слайдове за лекции, за да се обучавате със собствено темпо.

Уроци по Geeky Lemon Xcode

Курс на Apple Podcast

Geeky Lemon е отлично платен средство да се научите да създавате iPhone, iPad, iPod за Apple Watch и Apple TV. Ръководството за Xcode ще ви преведе през всяка стъпка и ще ви научи колко лесно е да копирате / поставите кодовете.

Те съдържат всичко, което трябва да знаете от създаването на проекти, необходимото кодиране, визуалното развитие и много други. Ръководствата са задълбочени и лесни за следване, като се използват най-новите версии на Xcode по това време.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката-4

Можете да разгледате пълния им набор от курсове тук.

Блог на Рей Вендерлих

Онлайн общност

Това блог е пул от над 3000 висококачествени онлайн урока, които да помогнат на новородените да научат бързо разработването на iOS. Можете да намерите курсове по най-предизвикателните теми, свързани с iOS, разработване на приложения и други нововъзникващи технологии, обяснени ясно.

От видеоклипове и подкасти до писмено съдържание – има нещо за всеки в блога на Ray Wenderlich. Има и форум за учащите, за да обсъдят развитието на iPhone, да разрешат всички проблеми, които могат да имат при разработването на приложения, и да се свържат със състуденти и експерти.

iOS 11 & Курс за бързи програмисти

Удеми курс

Няма значение дали сте начинаещ, програмист или про-разработчик, този 34-часов строг Удеми курс за разработване на приложения за iOS Състои се от 250 онлайн лекции, той е пълен набор от инструменти за всеки, който иска да проектира приложения като iOS 11, ARKit, API за дълбочина на снимката и Swift 4.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката-6

Курсът засяга основите на Xcode9 и Swift 4 и след това продължава да хвърля светлина върху разширените функции на iOS, а също така ви учи да клонирате популярни интерактивни приложения като Instagram, Tinder, Uber и Snapchat.

В края на всяка лекция е предизвикателство за завършващите. Който и да се преподават мощни стратегии за използване на iOS 11 в курса, може бързо да бъде включен в реални проекти. Не трябва да се инсталира платен софтуер. Кодирането се преподава на XCode9, който е безплатен.

Основи на iOS 11

Курс PluralSight

Често наричан Netflix за разработчици на софтуер, PluralSight има повече от 5000 курса за разработка на приложения за iOS. Една от по-популярните се нарича Основи на iOS 11, което ще ви накара да работите в Swift 4 и Xcode 9, за да създадете приложения за iOS 11 с адаптивни потребителски интерфейси.

От управлението на iOS проекти и изграждането на блокове за приложенията до разбирането на опциите за навигация, курсът информира за най-новите добри практики в iOS архитектурата. Можете да получите достъп до курса на $ 299.

Ако обаче не сте склонни да инвестирате предварително, регистрирайте се за 10-дневния му пробен период и гледайте безплатно 200 часа съдържание.

Ръководството за липсващите

книга с меки корици

Ако сте усвоили iOS платформата и познавате Swift като гърба на ръката си, тази книга ще ви помогне да подготвите приложението си за App Store. Да, правилното кодиране е съществен елемент за разработването на приложение. Това обаче не е това.

11-страхотни-IOS ресурси-че-кан-грим ви-а-добро приложение в разработката-5

Трябва да разберете брандирането и дизайна, вашата целева аудитория и основите на стартирането на приложение, преди да можете да подадете в App Store. Ако сериозно се занимавате с публикуването на приложение, тази книга ще ви изпълни с неща, които не сте мислили, че трябва да знаете.

Шаблони за дизайн на какао

книга с меки корици

Публикуван през 2009 г., книгата все още има значението на това, че има много информация за разработчиците на iOS, особено тези, които работят на macOS. Моделите за дизайн на какао обаче не са книга за любители.

Започва с глава за модела на View-Controller модел и набира темпото оттам. Не очаквайте да бъдете попълнени с всяка отделна техника. Но ако имате известен опит с програмирането на iOS, тази книга ще ви помогне да подобрите уменията си по начини, които не сте си представяли.

Обобщавайки

Да можеш да разработиш приложение и да го публикуваш в магазина на Apple, наистина възнаграждава. Следователно няма значение дали сте начинаещ или опитен разработчик на приложения за iOS. Ако имате идея и искате да я превърнете в реалност, надградете уменията си с някой от тези курсове.

Освен това, вашите технически познания винаги ще ви дадат конкурентно предимство на пазара. Ето защо, не позволявайте на тази възможност да продължите да учите. И ако не можете да определите курса, свържете се с експертен разработчик на приложения за iOS за насоки.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me