Milyen óriási boldogságot érez akkor, amikor megkapunk egy terméket, és azonnal elkezdjük használni, anélkül, hogy hosszú használati útmutatót kellene olvasnunk, vagy bonyolult telepítési eljárásokon kellene átesnünk, ugye?

Nos, ez akkor történik, amikor a terméket az UX szem előtt tartásával tervezték. Az UX (abban az esetben, ha nem tudta) felhasználói élményt jelent. Tehát röviden: a jó UX kialakítás arra törekszik, hogy a termék felhasználója már a kezdetektől boldog legyen.

Weboldalak vagy szoftveralkalmazások esetén a jó UX-kialakítás a felhasználótól a szoftver telepítésétől vagy a weboldalra való belépésüktől kezdve, és a felhasználás megkezdésétől kezdve a felhasználó kényelmét és boldogságát érzi jól. Az UX kialakítása túlmutat a vonzó és vonzó képernyők rajzolásán. Ennek célja, hogy megkönnyítse a felhasználó számára azt, amit akar, az általunk tervezett szoftver termékkel.

Bár az UX-tervezésnek és az UI-kialakításnak sok közös vonása van, az UI-kialakítás csak az UX-tervezés része. Fontos rész, de nem egésze. Az UX-ben más szempontok is vannak, mint például a használhatóság, a márkaépítés, az integráció stb. De mi eltérünk. Nem szándékozunk itt mindent tanítani az UX tervezéséről – csak végigvezeti Önt a legmegfelelőbb lehetőségek között, amelyeket meg kell tanulnia mindezen dolgokat. Tehát kezdjük az első dolgokkal, amelyeket meg kell keresni.

# A legjobb online tanfolyamok az UX tervezésének megtanulásához

Ha úgy dönt, hogy egyedül megy online UX-tervezési tanfolyamokra, mindenféle dolgot megtalál, a hosszútól kezdve, amelyek életed hónapjait igénybe veszik, és mindent megtanít a tervezési történelemtől a legújabb tervezőeszközöktől egészen a rövidebbekig, amelyek csak a te kis darab a nagy kép. Ha időt akar megtakarítani és biztonságosan játszani, javasoljuk, hogy kezdje meg az itt áttekintett online tanfolyamok felfedezését – ezek biztosan a legjobbak között vannak.

Hack Design

Ha szeretne lazán tanulni, akkor ez valószínűleg a legjobb választás.

Abban a pillanatban, amikor bejelentkezik Hack Design, minden héten összefoglaló leckét fog kapni a postaládájába. Az órákat nagyszerű, tapasztalt tervezők készítették. Böngészhet a névjegyzékben, hogy megtalálja-e valakit. Böngészhet az órák között, ha különösen valamit szeretne megtanulni.

De ha nem tudja, hol kezdje, akkor van egy 50 kezdőórából álló csomag, amely kézbe viszi az összes alapot, kezdve a „Hello World” -től kezdve, hogy megkapja első tervezői állását. És ami a legjobb: ingyenes.

Coursera: Bevezetés a felhasználói felület kialakításához

Itt van egy dolog, amit meg kell jegyezni: Ahogy már korábban mondtam, a felhasználói felület az UX fontos része. A különbség a két tudományág között az, hogy a felhasználói felület a termék vizuális megjelenésére összpontosít, míg az UX a termék és a felhasználók közötti interakciókat fedi le. Ha szoftvertermékekről (elsősorban alkalmazásokról és webhelyekről) beszélünk, a felhasználói felület gondoskodik a legtöbb interakcióról, ezért a felhasználói felület olyan fontos része az UX-nak, és megérdemli a kurzust, hogy csak az UI kialakításának megismerésére kerüljön sor..

A Minnesotai Egyetem által kínált, Bevezetés a felhasználói felület kialakításához ígéri, hogy magas szintű megértést fog kapni a felhasználói felület tervezési folyamatáról. A felhasználói felületek megtervezésének megtanulása mellett a felhasználhatóságra, a tervezési elméletre és az ipari szabványok módszereire is tanít a felhasználói felület kialakításához.

Négy hétig tart, összesen 13 óra tanórával. Rengeteg jó véleményt tartalmaz, és 5-ből 4,7 csillaggal rendelkezik. Ingyenesen jelentkezhet be, és a kitöltés után más szakokon is részt vehet a szakosodási programban, például felhasználói kutatás és tervezés, prototípuskészítés és tervezés, valamint A felhasználói felületek értékelése.

Udemy: Adobe XD Professional tanfolyam

Az Adobe XD a legszélesebb körben használt és népszerű eszköz az UX tervezéséhez. Ban ben ezen a kurzuson, mindent megtalál, amit tudnia kell ahhoz, hogy profiként elsajátítsa. Megtanítja a szoftver összes részletét, valamint a szoftver részét képező eszközöket és eljárásokat. Ez nem ingyenes, de néhány dollárért 2,5 órás video oktatóanyagokat kínál, anyagainak életre szóló hozzáférését és tanulmányi igazolást kínál Önnek..

Az ötből 4,2 csillagbesorolással ez a kurzus mindenkinek szól, aki el akarja kezdeni a felhasználói felületek tervezését. A diákok két példán dolgoztak: egy teljes alkalmazás hat oldallal és egy autókereskedelmi webhely felületével.

LinkedIn tanulás: Vázlatképzés és oktatóanyagok

A vázlat is nagyon népszerű UX tervező eszköz, és Lynda (LinkedIn Training) teljes tanfolyamot kínál, hogy uralja annak összes tulajdonságát. Ha még nem ismeri a Lyndat, akkor ingyenesen veheti részt ezen a kurzuson, kihasználva azt a szabad hónapot, amelyet a cég az Ön kezébe kínál. Az ingyenes kezdeti hónap után, ha folytatni kívánja kurzusok folytatását, vannak erre tervei is.

A tanfolyamnak több tanulási útja van, összesen 31 tanfolyamból áll, amelyek mindent lefednek, amire szükség van a Sketch használatához, függetlenül attól, hogy kezdő vagy középhaladó vagy haladó felhasználó – e..

UX edzés

Amikor UX-tervezőként dolgozik, el fog fogni egy valami, a szoftverfejlesztési ciklusnak nevezett program: egy kényes munkafolyamat, amelyet gondosan be kell tartani a határidők betartása nélkül, és túl kell dolgozni. Vannak olyan módszerek, amelyeket kifejezetten a szoftverfejlesztési ciklus vezérlésére hoztak létre, és ezek közül a Lean egy – tesztelt és széles körben elfogadott.

Ez a kurzus nem az UX tervezési eszközeiről vagy technikáiról szól. Ez egy kétnapos program, amely minden tudást megtanít az UX tervezési folyamatának Lean útján történő megtanulására, kezdve az érdekelt felek interjúinak vezetéséig az ötletgyűjtéshez és ötletek generálásához, majd az interfész vázlatának elindításához..

# A legjobb online források az UX tervezésének megtanulásához: blogok & videók

Nem mindannyian szeretjük, ha útmutatást kapunk, amikor új készségeket akarunk megtanulni, mint például az UX-dizájn. Néhányan inkább a saját utunkat követik a blogokban, videókban és hasonlóban közzétett kaotikus, nem strukturált információk halmazain keresztül. Ha ebbe a kalandos csoportba tartozik, akkor keresse meg. De mielőtt elkezdené, hadd mondjak el neked néhány helyet, ahol elmehetsz utazásának megkezdésére, hogy ez még élvezetesebbé és gyümölcsözőbbé váljon..

UX Collective

UX Collective kurált történeteket kínál a felhasználói élményről és a használhatóságról. Elolvasásával folyamatosan naprakész lehet az UX eseményekkel, hírekkel, trendekkel, tippekkel & trükkök és eszközök. Van egy csomó történet, amelyek minden bizonnyal arra készteti Önt, hogy “ott voltam…”, és sok olyan történet, amely nagyon értékes tanulságokat nyújt neked..

Heti tervezés: oktatóanyagok, eszközök, interjúk

Punit Chawla fut ezt a csatornát sok videóval az UX Designról. Kicsit Adobe XD-központú, de információkat tartalmaz más eszközökről és érdekes interjúkat kínál mindenféle tervezési témával kapcsolatos vitákkal. Nézze meg a „Design Sucks” részt, ahol megtalálhatja a népszerű felhasználói felületek elemzését és megítélését, valamint hibáikat és erősségeiket..

Alapvető eszközök az UX tervezők számára: Útmutató a kezdőknek

Ez a blogbejegyzés megkísérli rávilágítani az UX-tervezők számára elérhető számos eszközre. Mindenféle szerszámról beszél, nem csak prototípuskészítésről, vázlatkészítésről vagy huzalkeretező szerszámokról. Megtalálhatja eszközöket kutatások elvégzéséhez és inspirációhoz, eszközöket interjúk készítéséhez és még sok más.

A fogadó oldal, a CareerFoundry számos tanfolyamot kínál az UX-ről, az UI-ről és a webfejlesztésről, abban az esetben, ha több lehetőségre van szüksége, mint azok, amelyeket korábban bemutattam neked..

Miért számít a tervezés?

Erin Loechner a Miért számít a tervezés?. Neves tervező, aki szereti ötleteit megosztani blogbejegyzések és előadások útján. Különösen ez a bejegyzés értékes leckét fog tanítani – miért is fontos a tervezés -, de más hozzászólásokat is böngésznie kell, legalább a művészet / design kategóriában.

A Design for Mankind egy aktív blog, több ezer olvasóval, tehát elolvasásával nemcsak Erin ötleteiből tanulhat, hanem az olvasók sok megjegyzéséből, amelyre Erin mindig válaszol.

# A legjobb könyvek az UX tervezésének megtanulásához

Könyvek? Ki olvassa el a könyveket, ha annyi tartalom van online tanfolyamokon, videókon és blogokon, igaz? Rossz.

Sokan még mindig használják a könyveket tanulási eszközként, mert könnyű magukkal vinni és megtanulni a saját tempójukban, miközben hosszú utazást tartanak, vagy amikor van egy kis idejük olvasni. Sok jó tananyag található az UX-tervezés neves szakértőinek írt könyveiben. És el fogunk mondani neked azokról, amelyeket tényleg el kell olvasnia, akkor is, ha tanfolyamot vesz, vagy edzési videókat néz.

Arcról: Az interakció tervezésének alapvető elemei

Mint a neve is mondja, ez egy alapvető interakciós tervezési útmutató. Ez a könyv alakította ki az interakció tervezésének táját. Negyedik kiadása teljesen frissül és módosul a mobil kor számára, figyelembe véve az okostelefonokra és táblagépekre való áttérést.

Ennek a könyvnek köszönhetően az interakció tervezése elmenekült a kutatólaboratóriumokból és sok ember mindennapi életébe behatolt. Ez egy átfogó útmutató, amely megvitatja az érintőképernyőket, a képernyő méretét, a mobil alkalmazásokat és még sok minden mást. A szerzők neves szakemberek a számítástechnika, a programozás és a tervezés területén, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy széles körű képet nyújtanak az UX tervezési területéről..

Adobe XD Classroom egy könyvben

Tanulni szeretne az Adobe XD-n, de nincs ütemezése az ütemtervében? Nincs mit. Ezt a könyvet egy Adobe XD tanterem, amelyet magával vihet. Ez az Adobe Press bestsellere, így nem tévedhet vele.
11 leckét tartalmaz, amelyek végigvezetik az olvasókat az Adobe XD kulcstechnikáinak megismeréséhez szükséges összes lépésben. Projekt alapú leckék valódi tartalmak valós alkalmazások és webhelyek tervezéséhez és prototípusok készítéséhez.

A könyvel együtt rengeteg társfájlt kap, amelyek minden szükséges anyagot biztosítanak az olvasó számára az egyes fejezetekben bemutatott projektek befejezéséhez..

A nevetségesen egyszerű útmutató a vázlatos alkalmazáshoz

A név szinte mindent elárul, amit tudnia kell erről a könyvről. Ha egyszerűen csak nevetségesen szeretne tudni a Vázlatról, ez a könyv az Ön számára.

A nevetségesen egyszerű útmutató a vázlatos alkalmazáshoz nem kódolóknak és nem tervezőknek szól, azaz olyan szokásos emberek számára, akiknek elképzeléseikkel kell egy ötletet a potenciális befektetők felé irányítaniuk, de nincs tudásuk annak megvalósításához.

Ezzel a könyvvel megtanulhatja, hogyan kell a Sketch használatával könnyedén elkészíteni a valódi kinézetű és érzelemű maketteket. Ezután, ha megszerezte a pénzt, akkor komolyan kell gondolkodnia azon, hogyan alakíthatja elképzelését működőképp.

Bemutatkozás Zen

Nem ajánlanám Zen könyv bemutatása azoknak, akik gyakorlati információkat keresnek az UX tervezésének gyors megkezdéséhez. De ha van némi szabadideje, kérjük, olvassa el. Értékes tanulságokat nyújt az ötleteinek bemutatására. Mivel a különbség egy átlagos UX és a félelmetes között lehet, hogy nincs benne a kialakításban – lehet, hogy a bemutatott módon.

A szerző, Garr Reynolds, megosztja tapasztalatait, amikor egy egyszerű csomó diát megvilágító, provokatív, oktató és inspiráló bemutatóvá vált. A könyv megvásárlása előtt megnézheti webhelyét, a presentationzen.com webhelyet, hogy megragadjon ötleteit.

Hová menj innen

Ha készen áll arra, hogy az XD tervezés területén elkezdjen dolgozni, akkor a legnehezebb rész kezdődik: valódi munkát kell végeznie – fizetett munkát, ha lehetséges. A jó hír az, hogy magas a kereslet az UX tervezők iránt minden méretű vállalatnál. Az ilyen szakemberek kínálata alacsony, tehát ne egyezzen meg az első ajánlattal. Használja ki tudását és tervezzen meg vonzó önéletrajzot, mutassa meg, és hagyja, hogy a szél mindig a hátadban legyen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me