Вълнувате ли се от технологията без сървър? Искате ли да се хванете за нов проект, но не сте сигурни откъде да започнете?

Ето обзор на най-популярните без сървърни рамки, които можете да получите!

Изчисленията без сървъри са яростта сред онези, които обичат идеята да се налага да управляват по-малко, докато имат време да създават повече. И въпреки че технологията е все още доста нова, много разработчици и инженери излизат от пътя си към изграждането на вълнуващи решения за бъдещето на операциите без сървър.

Както съм сигурен, че вече знаете, Serverless не означава точно без сървър. Това просто означава по-малко сървъри и повече функции. И ако търсите надеждна платформа FaaS (Функции като услуга) за следващия си проект, разгледайте предишната ни регистрация на най-добрите компютърни платформи без сървър.

Имайки предвид, нека разгледаме наличните рамки. Ще свършим нещата с някои вълнуващи проекти, които се разработват в пространството без сървър, така че не забравяйте да се придържате към тях!

Амплифициране на рамката

Amplify е JS библиотека, предназначена за използване от предни разработчици, които активно разработват уеб-базирани и мобилни приложения в облака. Рамката предоставя декларативен и прост интерфейс за управление за сключване на различни операции в облачна структура.

Амплифициране на рамката

Усилвайте работата с любимите си рамки на JavaScript, включително React Native, който се използва за изграждане на съвременни приложения.

Също така, не позволявайте името „AWS Amplify“ да ви заблуждава, тъй като можете да включите тази библиотека в други облачни услуги и доставчици според вашите изисквания.

архитект

Създаване, внедряване и поддържане на следващо поколение AWS облачна базирана на без сървър инфраструктура с пълни локални, офлайн работни процеси и други.

Рамка без сървър на архитект

Това е доста сложен проект и изисква да прочетете нататък философията на проекта и страницата с документацията като цяло.

нагоре

нагоре е рамка, която ви помага да разгърнете приложения без сървър с безкраен потенциал за мащабируемост. Освен това можете да използвате Up, за да разгърнете статични уебсайтове, API и други. Всичко това ви дава гъвкавост да работите върху това, което наистина е важно за вас.

Нагоре Разгърнете без сървър приложения за секунди

За щастие, Up разгръща традиционните екземпляри на HTTP сървъра, така че не се изисква да научите някакъв нов протокол. Вместо това използвайте любимата си рамка като Django или Express, за да започнете сами.

Claudia.js

Claudia.js дава на разработчиците средство да насочат своите проекти, базирани на Node.js, към Lambda системи и API. Claudia ще автоматизира задачите за внедряване, конфигуриране и автоматично ще настрои вашата JavaScript среда за модерно развитие.

Клавдия js

И така, какво означава това за вас? Използвайки Claudia, можете да започнете пътуването с микросервизи за минути. В резултат на това имате много по-малко да мислите и много повече време да се съсредоточите върху решаването на реални проблеми.

Основните причини за използване на Claudia включват:

  • Разгърнете, актуализирайте и управлявайте вашите инстанции с една команда
  • Работи безупречно с NPM пакети
  • Интегрирана структура на котел, което ви дава повече място да се съсредоточите върху задачите си под ръка
  • Управление на версии, така че можете да работите върху няколко версии едновременно
  • Малка крива на обучение

Джетс

Обичаш ли Руби?

Jets Ruby без сървър

Тогава може просто да се насладите Джетс – Ruby Framework без сървър за създаване и внедряване на микросервизи. Рамката включва всички необходими инструменти, за да ви помогне да генерирате API структури и да ги внедрите в Lambda.

Джетс също работи за писане на отделни функции, които можете да използвате за свързване на различни услуги и ресурси, предоставени от AWS.

Начинът, по който работи Jets, е, че рамката преобразува съществуващия ви код във функции за Lambda и други AWS услуги. В резултат на това можете да пропуснете неща като разгръщане и осигуряване, за да прекарате повече време в писане на функционален код.

Middy

Middy е опростен двигател за осигуряване на междинен софтуер.

middy

Ако сте работили с рамки като Express.js – бързо ще забележите прилики между използваните модели Middy. В резултат на това стартирането е бързо и лесно.

Pulumi

Pulumi предоставя безпроблемен SDK, за да ви помогне да създадете и разгърнете софтуер към всяка облачна платформа. SDK поддържа контейнери, хоствани услуги, основна инфраструктура и контейнери.

Pulumi

Можете да пишете код на всеки език, който харесвате, Pulumi ще предоставя и управлява вашите ресурси на доставчици на услуги като GCP, AWS, Kubernetes и Azure.

без сървър

Знам какво мислите: „Някой имаше късмета да получи името на домейна Serverless.com и просто внасят пари в късмета си! ”, и трябва да ви кажа, че това не е така.

Без сървър Рамка за приложения без сървър, захранвана от AWS Lambda API Gateway и др

Рамката без сървър има някои 30 000 звезди на GitHub, което прави това най-популярно без сървър рамка можете да намерите.

И така, какво можете да направите с тази рамка? На първо място можете да създавате приложения, които използват микросервизи като средство за реагиране на събития и др. Например, вашите приложения отговарят само когато има окончателно повикване и мащабирате нагоре и надолу въз основа на търсенето. В резултат на това можете да спестите един брой пари, които иначе биха били изразходвани за поддържане на празни услуги.

Рамката използва нови изчислени услуги, управлявани от събития, като AWS Lambda, Google Cloud Functions и други. Това е инструмент за команден ред, осигуряващ скеле, автоматизация на работния процес и най-добри практики за разработване и внедряване на вашата архитектура без сървър. Освен това е напълно разтегателен чрез приставки.

Sigma

Sigma е нова облачна IDE, изградена около идеята за без сървър развитие. Това не е само основен текстов редактор с някои фантастични функции, но и пълнофункционален IDE, който ще ви позволи да пишете код и да публикувате този код като живо приложение в реално време.

Sigma IDE може да разговаря напред и назад с избраната от вас сървърна (FaaS) платформа и само с изискването на конфигурационен файл. В резултат на това можете да спестите безкрайни часове от иначе скучни задачи.

Sigma

Също така, за разлика от други инструменти, които се опитват да постигнат подобен резултат – Sigma е без сървър. IDE работи изцяло от браузъра и не се нуждае от бек-енд услуга, която да работи за всички функции, освен няколко. По-конкретно, бек-ендът е необходим за удостоверяване на потребителите и събиране на аналитични данни.

Това си струва да следите и си струва да опитате сами.

изнудвач

изнудвач е нова и вълнуваща рамка, която помага на разработчиците да създават нови приложения с лекота, без да е необходимо да се управлява пълният обхват на блокчейн екосистемата. Освен това, Squeezer може да доставя компоненти за индустриален клас за нуждите на софтуера на ниво предприятие.

Можете да използвате Squeezer с любимите си платформи за функции като AWS, Google и Azure.

изнудвач

Интересните характеристики включват поддръжка без управление. Можете просто да разгърнете и отпуснете. Освен това, забравете за писането на скриптове, които трябва да проверите за проблеми, свързани с мащабирането. Вместо това Squeezer позволява на вашите доставчици на FaaS да се справят с всичко това.

Това е първата рамка за комбиниране на здравия характер на микросервизите с титаничната сила на blockchain.

джазов рефрен

джазов рефрен е проста рамка на FaaS за разработчиците на Kubernetes. Интегрираният CLI помага на разработчиците да управляват своя работен процес с Knative.

riff е за функции

Knative (произнася се kay-nay-tiv) разширява Kubernetes, за да осигури набор от компоненти за междинен софтуер, които са от съществено значение за изграждането на модерни, ориентирани към източници и контейнеро приложения приложения, които могат да работят навсякъде: в помещения, в облака или дори в трети център за данни.

Рамката включва необходимите инструменти, за да накарате вашия Knative екземпляр да работи и работи в клъстер Kubernetes. Освен това получавате достъп до команди за управление на услуги, функции, абонаменти и канали.

PureSec

Няма да избягате от сигурността, не толкова лесно. Когато създавате приложения без сървър, вие сте този, който трябва да гарантира задълбочено спазване на сигурността. Нещата, на които трябва да се обърнете внимание, включват атаки на ниво доставчик, местни събития и видимост в цялата мрежа.

PureSec осигурява платформа за сигурност без сървър, за да ви помогне да защитите приложенията си от край до край. Целият процес на SSP е обвързан заедно с процеса на непрекъсната интеграция и доставка.

Защита без сървър PureSec

В момента PureSec работи с облачни доставчици като IBM Cloud Functions, AWS Lambda, Google Cloud Functions и Azure Functions.

Auth0

Ако сте страстни за концепцията на Serverless, вероятно ще сте чували за Serverless Framework – тази, която споменахме по-рано в статията.

Никога не се прави компромис с идентичността Auth0

Auth0 обединиха усилията си за изграждането на Auth0 Webtasks, ефективна добавка за всички потребители без сървър на Framework. Проектът се нарича Webtask и можете намерете началната страница тук.

По същество Webtask може да се използва създавайте приложения, без да се притеснявате за вашата инфраструктура съвместимост. Напишете логика от страна на сървъра и разгърнете всичките си функции, като използвате CLI, предоставен от Webtask. След това можете да навигирате в задния край, като използвате HTTP протокола.

Snipcart

Snipcart е вид на ръба на това, че е без сървър рамка. От една страна, това е продукт, решение за електронна търговия за хора с по-малки нужди. И второто нещо е, че повечето от бек-енд действията се извършват в рамките на таблото ви за управление на Snipcart.

Но най-хубавата част е, че таблото за управление се основава най-вече на Webhooks и API обаждания. Можете да управлявате данъци, отстъпки, абонаменти, инвентаризация и т.н., като пишете прости функции или използвате таблото за управление.

Решение за количка на Snipcart Добавете количка към всеки сайт за минути

Добавянето на Snipcart към вашия сайт може да стане с 2 реда код. И този подход, ориентиран към JAMstack, наложи разработчиците да надвиснат потенциала на тази чиста платформа за електронна търговия.

И ако се интересувате от постигане на истинска сървърна природа, използвайки Snipcart, препоръчвам ви да прочетете тази публикация в блога.

Примери без сървър

Говорихме за Frameworkless Framework по-рано в публикацията и всъщност това е последващ ресурс, който показва много различни използвайте случаи за безсерверна рамка.

Примери Справочник за функции без сървър

Въпреки че тези примери са заключени към една конкретна рамка, все още можете да се насладите на процеса на обучение за нови концепции без сървър.

Примерите са достъпни за платформи като AWS, Azure, Kubeless, Google Cloud и OpenWhisk. Освен това има поддръжка за шест различни езика: nodeJS, Python, Go, Java, PHP и Swift.

Вижте някои от тези любими като Twitter Joke Bot и API на OAuth Dropbox.

Ако търсите практическо обучение, проверете това онлайн курс.

ЕТИКЕТИ:

  • без сървър

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me