DigitalOcean изглежда доста обещаващ VPS хостинг, но струва ли си цената? Имаме отговор за вас. Купихме услугата и я използвахме известно време, за да преценим колко е добра или лоша. Обърнахме внимание на много фактори, включително продължителност на работа, време за зареждане, разходи, функции и поддръжка на клиенти, предлагани от компанията.

Обща оценка

4.8 / 5

Характеристика
9/10

Удобен за потребителя
10/10

Ценообразуване
10/10

поддържа
9/10

надеждност
10/10

Отстъпки DigitalOcean
Вижте оферти

Uptime

99,99%

Време за зареждане

219 мс

Основана през 2011 г., DigitalOcean предлага широка гама от услуги и днес е доста уважавано име. Дори големи имена като Gitlab изглежда са почитатели на компанията. Нещо повече, той е удостоверен и от някои реномирани сайтове, включително Netcraft, който го нарече една от най-бързо развиващите се облачни хостинг услуги. Компанията остана на трето място по размер до 2014 г. и от тогава расте само.

Известно е, че тази американска компания помага на разработчиците да работят по-бързо. Това е дечицата на Мич Уайнър, Бен Урецки, Алек Хартман, Мойсей Урецки и Джеф Кар. Те се събраха, за да започнат малък стартъп в NYC, който сега се използва от над половин милион потребители.

Основни функции

 • 99,99% гаранция за продължаване, което го прави много надеждна услуга
 • Автоматизираните резервни копия премахват необходимостта да се притеснявате от загубата на вашите файлове
 • Частната мрежа ви позволява да запазите повече капчици в един и същи център за данни, без да се храните с вашата честотна лента
 • Приложенията с едно щракване ви позволяват да инсталирате няколко приложения само с едно щракване
 • Функциите за мониторинг идват безплатно
 • Многобройни платформи за електронна търговия, от които да избирате

процесор
1 сърцевина

Дисково пространство
25 gb

Bandwidth
1 с.л.

RAM
1 gb

Парите обратно
30 дни

Хостинг планове
digitalocean.com

Contents

Преглед на DigitalOcean: Основна информация

Със седалище в Ню Йорк, DigitalOcean е доставчик на облачна инфраструктура с центрове за данни, разпространени по целия свят. Той предлага комбинация от облачни услуги, за да помогне на разработчиците да мащабират и разгръщат приложения на множество компютри. Това е третият най-голям доставчик на хостинг услуги в света и също така го направи в списъка на Deloitte Technology Fast 500 през 2018 г..

digitalocean-фон-инфо Снимка, предоставена от webarchive.org за 2013 година

Moisey и Ben Uretsky го откриха през 2011 г., след като осъзнаха необходимостта, тъй като повечето компании се концентрираха върху предприятия, а не върху отделни разработчици. Бета продуктът излиза през първото тримесечие на 2012 г., а компанията намери първия си голям успех през 2013 г., когато стана една от малкото компании, предлагащи SSD базирани опции.

Хостинг на уебсайта Статистика & TLDs

В момента уебсайтът хоства над половин милион домейна, повечето принадлежащи на .com. Той обаче предлага куп други TLD, включително .info, .org, .biz и специфични за страната TLD като .us.

digitalocean хоствани домейни

digitalocean-TLDs така статистически данни

Изпълнение, Uptime & Време за зареждане

Важно е да следите ефективността, когато избирате уеб хост. Той трябва да предлага добра скорост и време за работа, тъй като тези два фактора могат да бъдат решаващи и да повлияят и на SEO класациите.

Тест за ефективност (Pingdom)

Проведохме теста на Pingdom, за да преценим качеството на сайта, който е създаден с помощта на WordPress и имаше макетно съдържание върху него, включително графика. Резултатите от теста бяха отлични:

Pingdom-digitalocean

Страницата отне по-малко от една секунда, което е доста впечатляващо. Трябва да имате това предвид, тъй като повечето потребители ще напуснат уебсайт, ако се изисква 2 секунди или повече за зареждане.

Не използвахме кеширане или трик за оптимизиране на скоростта и намерихме резултатите за доста добри. Както виждате обаче, тук размерът на страницата е доста малък и скоростта може да е малко по-бавна, ако имате здрави страници.

Сървърно време & Време за зареждане (UptimeRobot)

Ние проведохме мониторинга на UptimeRobot на същия сайт, за да преценим качеството и отново бяхме впечатлени от резултата.

digitalocean-непрекъсната работа

Както можете да видите, уебсайтът е работил за 5188 часа, което се равнява на около 216 дни. Скоростта също е доста надеждна и не уцели 1-секундната маркировка нито веднъж. Можем да бъдем сигурни, че услугата е бърза и стабилна.

DigitalOcean Uptime & Време за зареждане за последния 3 месец (UptimeRobot)

месец
Uptime Статистика
Време за зареждане Статистика
Август 2019г100%158 ms
Юли 2019г100%159 ms
Юни 2019г100%153 ms

Време за реакция на сървъра (Bitcatcha)

Важно е да знаете как се зарежда всичко на вашия сайт и как работи в различни страни; в крайна сметка интернет е свързан с това да бъде глобален.

digitalocean-bitcatha

DigitalOcean вкара A + в нашия списък. Той има сървъри по целия свят. Следователно скоростта е бърза в почти всички ъгли. Той е най-бързият в САЩ, следван от Австралия. Също така е доста бърз в Европа, равен на 25 ms в Лондон. Най-бавно е в региона на Сао Пауло и Бангалор, но това не е много лошо. Като цяло, това е чудесен вариант, ако очаквате добро количество международен трафик.

Цени DigitalOcean & Планове (капчици)

DigitalOcean е предназначен не само за отделни разработчици, но и за големи и малки предприятия. Компанията предлага комбинация от пакети и има различни нива на хостинг, за да задоволи нарастващите нужди на потребителите.

Потребителите могат да избират от различни хостинг пакети в зависимост от техния обем и нужди за съхранение. Повечето могат да се таксуват почасово или месечно.

Компанията е дала името на „Капки“ на своите виртуални машини. Можете да изберете от CPU оптимизирани капчици или стандартни капчици. Първият е по-подходящ за потребители, които искат пчелна машина, която може да изпълнява интензивни задачи, докато втората е по-подходяща за потребители, които искат да изпълняват редовни задачи.

digitalocean създадете-капчица

Не позволявайте тази нова терминология да ви плаши. Не е нищо сложно. Само име за машина. Освен това е много лесно да се управлява и да се справя. Потребителите могат да поръчват или изтриват машини в зависимост от техните нужди.

Можете да изберете от различни ОС, включително Ubuntu, Linux, CoreOS, Fedora, FreeBSD, GPL и Debian. Всички операционни системи са готови и можете да започнете веднага. Всъщност са необходими само 55 секунди, за да получите достъп до нова капчица.

Стандартни капчици & Капчици оптимизирани за процесора

Стандартните Sroplets са подходящи за мащабиране и хостинг на уеб приложения, блогове, стационарни / тестващи среди, бази данни и кеширане в паметта. Най-евтиният пакет започва от $ 5 / месец ($ 0,007 / час) и се предлага с 1 GB RAM / 1 процесор, 25 GB SSD диск и 1000 GB трансфер. Можете да избирате от различни пакети, като всички те предлагат почасови и месечни цени.

От друга страна, CPU оптимизираните капки се предлагат със специални хипер-нишки и са по-подходящи за приложения с интензивна процесора като показване на реклами, машинно обучение, пакетна обработка и кодиране на видео. Най-евтиният план струва $ 40 / месец или $ 0,060 / час. Можете да избирате от различни пакети, като всички те предлагат почасови и месечни цени.

Стандартни капчици

Капчици оптимизирани за процесора

Таблица с цени за стандартни и CPU оптимизирани капчици

Стандартни капчици

Пакет
Име на ОС
RAM / VCPUS
SSD
прехвърляне
Цена
Облак 1Linux / Unix1 GB / 1 процесор25 GB1 TB$ 5 / мес
Облак 2Linux / Unix2 GB / 1 процесор50 GB2 TB$ 10 / мес
Облак 3Linux / Unix2 GB / 2 процесор60 GB3 TB$ 15 / мес
Облак 4Linux / Unix4 GB / 2 процесор80 GB4 TB$ 20 / мес
Облак 5Linux / Unix8 GB / 4 процесор160 GB5 TB$ 40 / мес
Облак 6Linux / Unix16 GB / 6 процесор320 GB6 TB$ 80 / мес

Капчици оптимизирани за процесора

Пакет
Име на ОС
RAM / VCPUS
SSD
прехвърляне
Цена
Облак 1Linux / Unix4 GB / 2 процесор25 GB4 TB$ 40 / мес
Облак 2Linux / Unix2 GB / 1 процесор50 GB2 TB$ 10 / мес
Облак 3Linux / Unix16 GB / 8 процесор100 GB6 TB$ 160 / мес
Облак 4Linux / Unix32 GB / 16 процесор200 GB7 TB$ 320 / мес
Облак 5Linux / Unix64 GB / 32 процесор400 GB9 TB$ 640 / мес

разработчиците

Ако сте разработчик, тогава има добри новини за вас. Можете да използвате услугата, за да създадете нови капчици само за 55 секунди. Всяка капчица ще ви предложи корен достъп и някои други готини функции, включително: Възможност за избор на ОС, управление на DNS, прост контролен панел, облачни защитни стени, автоматизирани архиви, предварително изградени изображения на приложения, частни мрежи, глобален трансфер на изображения, SSD дискове.

Важно: Компанията предлага голям брой опции за хостинг в облак, но не покрива споделен, посветен или управляван хостинг.

Как да създадете капчица?

Контролният панел DigitalOcean е доста лесен за използване. Ето как да създадете своя собствена капчица.

1. Влезте в контролния панел, отидете на таблото за управление и натиснете „Създай“ зелен бутон, след което изберете първата опция Капки (създайте облачни сървъри).

Стандартни капчици

2. Изберете необходимите конфигурации на следващата страница (Create Droplet). Конфигурациите идват с опции по подразбиране.

3. Можете да изберете да персонализирате вашата капчица. Процесът е доста прост. Изберете изображение и изберете желаната ОС с предварително инсталирани приложения, ако е необходимо.

изберете изображение

4. Изберете необходимата памет и RAM памет.

5. Можете също така да изберете да добавите блоково съхранение, ако се нуждаете от допълнителни обеми за съхранение, за да атакувате капките си.

6. Освен това, помислете за архивиране, ако искате системата да създаде изображение на диска на вашата Droplet веднъж седмично, така че да можете да го използвате в случай на срив или друг подобен проблем. Резервното копие остава запазено за около месец (четири седмици).

7. Изберете регион на център за данни, като имате предвид вашите клиенти. Тя трябва да бъде най-близо до мястото, където можете да намерите най-големия участък от вашата аудитория.

Стандартни капчици

8. Изберете допълнителни опции като частна мрежа, IPv6, потребителски данни и наблюдение.

9. Добавете SSH ключове за вашата сигурност.

10. Финализирайте и създайте.

Подробно за DigitalOcean Basic (VPS план)

Няма значение колко добра е една компания; повечето хора ще стоят далеч от него, ако е твърде скъпо. За щастие, DigitalOcean е сред по-достъпните опции, особено след като можете да избирате между часови и месечни пакети.

Всички стандартни пакети включват управление на DNS, поддръжка 24/7, предварително дефинирани и безплатни защитни стени, пълен мониторинг и редица предварително изградени приложения с отворен код.

Нека се запознаем подробно с плановете.

Какво е включено в пакета VPS Basic (5 $)?

Можете да получите стандартен пакет с капков 1vCPU за едва 5 долара на месец или $ 0,007 / час. Той идва с 1TB трансфер и 25GB SSD.

Начални цени

Можете да започнете за едва $ 5 на месец. Записването в дългосрочен план може да бъде добър вариант, но компанията не предлага отстъпки, а най-евтиният 36-месечен договор ще ви струва 180 долара. Най-скъпият вариант е 32 vCPU и струва $ 960 / месец или $ 1.429 / час. Той идва с 12TB трансфер и 840 GB SSD.

план & Пакет
Облак 1
Облак 2
Облак 3
Облак 4
Облак 5
1 месец срок$ 5$ 10$ 15$ 20$ 40
12 месечен срок$ 60$ 120$ 180$ 240$ 480
24-месечен срок$ 120$ 240$ 360$ 480$ 960
36 Месечен срок$ 180$ 360$ 540$ 720$ 1140

Цени за подновяване

Това е една от малкото компании, които нямат политика за подновяване. Вие плащате само за действително използване. Плюс това, всички пакети се предлагат с месечни тапи, за да се гарантира, че никога не излизате от бюджета си, без значение колко капки създавате.

Основни характеристики в подробности

Нека разгледаме някои от основните функции, които DigitalOcean може да предложи. Те ще ви помогнат да определите колко добра или лоша е тази опция за вас.

Име на домейн & електронна поща

Всички пакети се предлагат с безплатни имейл акаунти; в момента обаче нито един от пакетите не предлага безплатни имена на домейни. Ще трябва да закупите такъв от регистратор и да го прехвърлите на DigitalOcean, тъй като предлага DNS хостинг услуга, но не и регистрация.

създаване на нов запис

Уеб пространство & Bandwidth

Можете да изберете от две опции за съхранение:

Блок съхранение: Можете да избирате между 1 GB до 16 GB и дори да комбинирате различни блогове в един, да ги пренастроите и да ги преместите от една капчица в друга. Можете да добавите допълнително хранилище за $ 0,10 / GB на месец.

Съхранение на обекти: Съхранението на обекти е подходящо за хостинг на неструктурирани данни, като например видеоклипове. Тя се различава от блоковото съхранение, тъй като данните нямат подходящ формат. Известен също като Spaces, той ви дава достъп до съхранените данни чрез HTTP. Минималното пространство е 250GB с минимална честотна лента от 1TB.

Стандартни капчици

Приложения с едно кликване

Можете да спестите повече време, като инсталирате приложения само с едно щракване. Те включват: MySQL, Node.js, WordPress, Ghost, Docker, MongoDB, LAMP стек, Машинно обучение и т.н..

Digitalocean приложения

Миграционна служба

Въпреки че компанията не предлага платени или безплатни услуги за миграция, можете да се свържете с поддръжката на клиентите за някаква помощ за изпълнение на задачата.

Spaces

За разлика от капчиците, пространствата са създадени за съхранение на прости обекти. Това е система, която ви позволява да доставяте съхранени данни на крайни потребители и приложения. Те са мащабируеми и лесни за създаване. Плюс това, те работят по ясен начин и идват с API за влачене и пускане.

дигиталоценовите пространства

Kubernetes

Kubernetes е наскоро стартирана услуга, която отнема само няколко минути, за да започнете. Тази управлявана услуга предлага автоматично мащабиране, преносимост на приложенията, наред с други предимства.

дигиталоценови кубернати

Надеждност (опции за сигурност)

Сигурността поражда огромно притеснение, когато става дума за данни в облака. Изглежда, че DigitalOcean разбира това и предлага куп функции за сигурност.

Защита на поверителността на домейна

Тъй като компанията не предоставя защита на поверителността на домейна, единствената ви възможност е да закупите домейн от доставчик на трети страни и да го добавите с помощта на специалната конзола на домейна, която прави процеса лесен. Компанията може да ви помогне в процеса.

SSL сертификат

Докато компанията не предлага SSL сертификати, потребителите имат възможност да я инсталират през конзолата безплатно. Това е много важно, защото някои браузъри няма да заредят вашия сайт без валиден SSL сертификат и дори Google може да накаже вашия сайт, ако му липсва SSL сертификат.

Също така ви позволява да купувате стандартни сертификати от други сайтове, като GoDaddy, където той е достъпен за $ 5,99 / година.

Специализиран IP

Компанията предлага безплатен специализиран IP с всяка капчица. Освен това, компанията предоставя и „плаващи IP адреси“ с всяка капчица, така че приложението да продължи да работи, дори ако капка не успее. Системата бързо ще присвои IP на резервна капчица, като по този начин ще предотврати прекъсване.

Архивите

Архивирането не представлява проблем с DigitalOcean, тъй като компанията предлага моментни снимки и архиви, които ви позволяват да възстановите, дублирате или запазите капчици. Снимките и архивирането се съхраняват отделно. Докато снимките се създават ръчно от потребителя, архивирането се съхранява автоматично от системата.

Потребителите могат да разрешат автоматично архивиране, които се съхраняват на сървъра, но не могат да бъдат изтеглени. Въпреки това, не забравяйте, че компанията изяснява, че задължение на клиента е да пази данните, за да не бъде защитено, а не компанията, така че можете да обмислите резервни данни.

Съхраняването на моментни снимки се таксува въз основа на пространството. Компанията предлага автоматични архиви на 20% от това, което ви струва Droplet.

Как ръчно да създадете архивиране на файлове и да го запишете на вашата локална машина безплатно:

 1. Влезте в стендола DigitalOcean, отворете и се свържете към терминала с помощта на тази команда: ssh [Имейл защитен], вашата команда ще изглежда като: ssh [Имейл защитен]
 2. Отидете в / var / www / html директория чрез тази команда: cd / var / www / html
 3. Стартирайте следните команди за инсталиране на zip помощна програма (игнорирайте тази точка, ако zip помощната програма вече е инсталирана и отидете на точка 4, трябва да направите тази стъпка само веднъж): sudo apt инсталирате yum, sudo yum инсталирате цип
 4. Вземете действителното архивиране, като стартирате следната команда: sudo zip -r /var/www/html/files-backup.zip / var / www / html /
 5. Резервните файлове ще бъдат записани с имена files-backup.zip и можете да ги изтеглите, като отворите www.yourwebsite.com/files-backup.zip
 6. От съображения за сигурност изтрийте резервния файл от сървъра, използвайки тази команда: sudo rm files-backup.zip

Ограничен достъп на персонала

Вашата информация е сигурна и защитена, тъй като само членовете на инженерния екип могат да имат достъп до архивите на магазините и моментните снимки. Членовете на персонала нямат достъп до тези файлове.

Безопасност на сървъра

Компанията разбира важността на запазването на сървърите в безопасност. Не само центровете за данни са защитени от служителите по сигурността, но компанията също така използва различни инструменти, като двуфакторно разрешение и биометрично тестване, за да държи натрапниците далеч. Освен това DigitalOcean също отговаря на международните и национални стандарти за сигурност.

дигиталоценова сигурност

Мониторинг на потребителите

Компанията ви позволява да следите различни фактори, като задавате сигнали за това, когато даден процесор надвишава прага и т.н. Можете да изберете да получавате тези сигнали по имейл или Slack. Освен това, следенето на фактори като използване на мрежата, използване на памет и използване на дискове също е лесно с наблюдение в реално време.

Можете също така да белите списъци с IP адреси и да посочвате различни адреси, дори и чрез тагове. Това е важно, тъй като защитната стена автоматично блокира достъпа, ако няма бели списъци.

наблюдение на потребителя

Защитните стени

Можете да приложите правила за защитна стена към една или няколко капчици. Всички те са централизирани, което прави лесния достъп до информация.

Местоположение на сървъра

В момента компанията има 8 центъра за данни по целия свят. Те са стратегически разположени в Сингапур, Индия, Холандия, Германия, Канада, САЩ и Великобритания.

Лесен за използване

DigitalOcean е много удобен за клиентите и го прави лек за начало. Всъщност можете да кликнете само върху бутони или икони, за да стартирате и работи уебсайта си.

Лекота на регистрация

Процесът отнема само няколко минути. Отидете на официалния сайт, изберете пакета и кликнете върху Първи стъпки или Регистрирайте се. Компанията ще поиска вашето име, имейл адрес и парола и сте влезли. Можете също да използвате своя идентификационен номер за Gmail, за да се регистрирате.

Може да имате индивидуален акаунт или отборен акаунт, което може да бъде добър вариант, ако работите с няколко души. По-късно може да се наложи да изпратите подробности, включително вашето местоположение и причината да използвате DigitalOcean.

начини за плащане

Компанията предлага различни начини на плащане, включително PayPal и карти (Discover, Visa, MasterCard и American Express). За съжаление, дебитни карти, парични преводи или чекове вече не се приемат. Можете обаче да използвате своята дебитна карта, за да изпратите плащане чрез PayPal. Плащането се извършва чрез Stripe и е безопасно и сигурно.

Забележка: Компанията предлага един промо код на акаунт, който може да ви помогне да спестите пари. Помислете и за използването му.

BlueHost плащания

Опит с контролен панел и табло

Уебсайтът предлага много прост контролен панел. Той няма много опции, тъй като компанията не предлага други видове хостинг опции, но е достатъчно, за да продължите.

Инсталирайте cPanel себе си

Можете да изберете да закупите и инсталирате cPanel. Тъй като уебсайтът е предназначен за разработчици, тук няма да намерите много опции, освен ако не ги закупите – cPanel е една такава опция. Въпреки това, липсата на cPanel няма да е голям проблем, тъй като няма да се нуждаете от много опции, които предлага. Въпреки това помислете как да го получите, ако не се радвате на платформата Unix.

Независимо от това, инсталирането на cPanel е доста лесно, въпреки че той не е наличен в опциите с едно щракване.

Входът DigitalOcean Interface Intro

Интерфейсът е доста добре проектиран и лесен за използване. Той е прост, следователно привлекателен. Няма да имате затруднения при наблюдението или разполагането на капчици или приложения.

инфраструктура & Специализирана технология

Компанията има центрове за данни по целия свят, включително Сингапур, Лондон, Сан Франциско, Амстердам и Ню Йорк. Понастоящем само няколко информационни центъра предлагат IPv6 с планове за разширяване на поддръжката и на други центрове.

Компанията разчита на собствена специализирана технология, която е изградена, за да предостави просто преживяване на своите потребители. Облачните сървъри се създават с помощта на KVM Virtualization. Можете също да използвате API на компанията, за да създадете свой собствен.

Обслужване на клиенти (поддръжка)

Поддръжката на клиенти е от огромно значение, когато работите с хостинг доставчик. Дори прост проблем може да спре процеса.

Чат на живо

Понастоящем тази опция не е налична, което може да е доста неприятно за потребителите, които имат навика да решават проблемите си там и след това.

Билети

Единственият начин да се свържете с екипа е да отворите билет. Можете да маркирате вашите билети спешно, ако е важно. Обикновено билети получават отговор в рамките на 12 часа, но спешните билети може да присъстват по-рано. Ще получавате известие по имейл, когато има актуализация на отворените ви билети.

телефон

В момента компанията не предлага телефонна поддръжка.

Образователни ресурси (база знания) & общност

Тъй като DigitalOcean е направен за разработчици; компанията очаква потребителите да не се сблъскват с много проблеми. За някои основни въпроси те могат да се консултират с ръководства, които са много подробно описани и да въведат политики, но също и процедури с помощта на изображения и илюстрации.

Освен това, има и огромна общност, която да общува с другите и да получава отговори на вашите въпроси. Общността се модерира правилно от екипа, който също често участва в дискусии.

дигиталоцеева общност

Гаранция за връщане на пари (Политика за възстановяване)

Фирмата не предлага възстановяване на суми; Въпреки това, той може да предложи някои в няколко редки случая. Единствената ви възможност е да отворите билет за поддръжка.

Освен това DigitalOcean обещава възстановяване на кредит за престой, превишаващ обещаните 99,99% продължаване. Ако тепърва започвате, най-добрият вариант е да започнете с най-евтиния вариант и да проверите системата, преди да се включите.

Кой е DigitalOcean Best For?

Тъй като услугата е предназначена главно за разработчици, тя е най-добрата за разработчиците, нови и стари. Той обаче не е много начинаещ приятелски и може да ви отнеме известно време, преди да започнете.

Платформата може да не е подходяща за потребители, които искат много ръце. Ако знаете какво искате и можете да се справите с техническите характеристики, тогава това може да бъде отличен вариант за вас.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
CONS

 • Ясно ценообразуване без объркващи опции за подновяване или скрити такси.
 • 99.99% гарантирана продължителност на работа с възстановяване на пари за престой над лимита.
 • Автоматизирани резервни копия, за да се гарантира, че вашите данни остават в безопасност.
 • Опция за почасово плащане и плащайте само това, което използвате пакета, го прави много достъпен.
 • Частната мрежа дава възможност за комуникация между две или повече капчици.
 • Липсата на cPanel може да бъде проблем за някои потребители.
 • Без чат на живо или поддръжка по телефона не може да затрудни някои потребители да използват услугата.
 • Не предлага основни хостинг функции, които очаквате от хостинг доставчик. Те включват имена на домейни, миграция на сайтове.
 • Може да е малко прекалено сложно за начинаещи потребители.

Факти DigitalOcean & Статистика [Инфографика]

Инфографика за уеб хостинг DigitalOcean Факти и статистика

Препоръчваме ли DigitalOcean?

Въз основа на нашия преглед, DigitalOcean може да бъде добър избор, ако сериозно се заемате със сигурна VPS хостинг платформа, която също предлага отлично време за работа. DigitalOcean предлага това, което обещава, и това е надежден виртуален частен сървър, подходящ за разработчици. Това обаче може да не е най-добрият вариант, ако търсите традиционни хостинг платформи.

Надяваме се, че този подробен преглед ще ви помогне да вземете информирано решение. Какво мислиш за това? Имате ли опит с DigitalOcean? Уведоми ни!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me