Преди да напишем този отзив, закупихме услугите, които Hostinger трябваше да предложи. Използвахме го за
цяла година и все още го използваме, преди да решим да затворим мислите си. Проследихме
ефективност на хоста (време на работа и средно време за зареждане). За да осигурим истински преглед, използвахме истински
данни като продължителност на работа, време за зареждане, основни функции, цена и поддръжка на клиенти. След като взехме под внимание тези фактори, излязохме с този непредубеден преглед.

Обща оценка

4.3 / 5

Характеристика
8/10

Удобен за потребителя
9/10

Ценообразуване
9/10

поддържа
9/10

надеждност
9/10

Отстъпки за хостингер
Вижте оферти

Uptime

99,97%

Време за зареждане

384 мс

Хостингер обещава да предостави надеждни, лесни за използване и удобни за разработчиците хостинг услуги. Той предлага звездни функции, както и сигурност и отлична скорост. Друга плюс точка е страхотната поддръжка на клиенти. Най-хубавото нещо може би е, че услугите се предлагат на достъпна цена. В крайна сметка Хостингер предлага неповторими пакети за тези, които търсят бюджетен хостинг.

Домакинът предлага и висок достъп на тези, които вече имат опит. В същото време, това позволява на начинаещите да стартират и своя уебсайт лесно. Тъй като минималните пари се изразходват за персонал и маркетинг, Hostinger е в състояние да вложи ресурсите си в създаването на отлични услуги и продукти.

В този преглед ще го разсечем подробно и ще заключим дали си струва да опитаме. Без много обожание, нека да разгледаме нашия преглед на Хостингер.

Основни функции

 • Многобройни функции и почти никаква надстройка
 • Панелите за управление на акаунти са отзивчиви, лесни за използване и визуално зашеметяващи
 • Учебни уроци за уеб разработка
 • Изработеният по поръчка уебсайт строител идва с различни безплатни шаблони на уебсайтове
 • Планове с богати на функции с добра скорост, предлагани на евтина цена
 • Оптимизиран за WordPress
 • Поддръжката за чат е достъпна 24 часа на ден

Дисково пространство
10 gb

Bandwidth
100 gb

Парите обратно
30 дни

Безплатен домейн
Не

Безплатен SSL
да

Хостинг планове
www.hostinger.com

Contents

Преглед на хостингер: Основна информация

Започнал през 2004 г., Хостингер има повече от десетилетие хостинг опит. Те имат за цел да предложат на хората начин да управляват сайтовете си с малък бюджет. Най-хубавото е, че се предлага на ниска цена без ограничения.

Тогава компанията забеляза вратичка на хостинг пазара и се възползва от нея. В началото те създадоха безплатна уеб хостинг платформа. Много скоро те станаха популярен уеб-домакин.

До 2012 г. Хостингер се разшири в международен план. През същата година той също има ново присъединяване в Кипър. Тогава до януари 2017 г. над 29 милиона души са се регистрирали за своите услуги.

В момента те обещават висококачествени функции на ниска цена. Те обслужват 178 държави и имат средно до 15 000 нови регистрации всеки ден.

hostinger-фон-инфо

Скрийншотът е взет от web.archive.org – 12.11.2012.

Хостинг на уебсайта Статистика & TLDs

С участието на 12 различни хостинг планове, Hostinger е хоствал 280 838 домейна. Домейнът .com представлява най-големия процент от хостваните домейни. Други включват .info, .org, .us и .biz. Като цяло компанията отбелязва увеличение с 3% от година на година.

hostinger хостван-домейни

hostinger-TLDs така статистически данни

Изпълнение, Uptime & Време за зареждане

За да тестваме производителността, ние се регистрирахме за услугите на Hostinger и инсталирахме WordPress. След това направихме манекен сайт с темата по подразбиране. Ние също попълнихме нашия сайт, за да може той да функционира като истински, среден уебсайт на WordPress.

Тест за ефективност (Pingdom)

Бързият уеб хост гарантира бърз уебсайт. Поради тази причина първо тествахме скоростта на хостингера с Pingdom. Както можете да видите, времето за натоварване е почти четвърт от секундата, което е доста впечатляващо.

Pingdom-hostinger товар работно време

Сървърно време & Време за зареждане (UptimeRobot)

За следващия ни тест разгледахме цялостната наличност на Hostinger. За целта проследихме времето на престой и времето за реакция. Както показват резултатите, домакинът е вече повече от три месеца. Средното време за реакция е дори под четвърт от секундата, което е доста рядко!

hostinger-непрекъсната работа

Хостингер Uptime & Време за зареждане за последния 3 месец (UptimeRobot)

месец
Uptime Статистика
Време за зареждане Статистика
Април 2020 г.100%145 мс
Март 2020 г.100%171 мс
Февруари 2020 г.100%157 мс

Време за реакция на сървъра (Bitcatcha)

Pingdom или подобни инструменти показват как се зареждат данните на вашия сайт. Това включва медията, която отнема повече време, отколкото обикновения текст. За по-точно време за отговор на сървъра се обърнахме към Bitcatcha. С този инструмент е възможно да се тества времето за реакция на сървъра, без да се зареждат данните.

Резултатите бяха изключителни, особено в САЩ. И на други места статистиката е впечатляваща. Всички сървъри реагират в рамките на четвърт от секундата.

hostinger-bitcatha-отговор пъти

Планове и функции за хостинг

Хостингер има общо четири различни хостинга на разположение за по-широка публика. Тези три включват споделен уеб хостинг, облачен хостинг, VPS хостинг и уникален хостинг на уебсайтове.

Споделен хостинг

Този вид хостинг е подходящ за междинни потребители на уеб хостинг. Това е най-вече за тези, които не искат да инвестират целия си бюджет за хостинг решения. Има три споделени хостинг плана. Те включват Single, Premium и Business.

Единична: На цена от 0,99 долара на месец, планът ви позволява да хоствате 1 уебсайт. Той също така включва един имейл акаунт, 10GB SSD и 100GB честотна лента.

Premium: Започнете с цена от 2,89 долара на месец, този план разполага с неограничени уеб сайтове, 20 GB SSD пространство и неограничена честотна лента. Също така разполага с седмични архиви.

Бизнес: С цена от 3,99 долара на месец получавате всички предимства на премиум плана плюс малко повече. Допълнителните функции на този план включват ежедневни резервни копия и безплатен SSL сертификат.

Име на пакетите
единичен
Premium
Бизнес
Начална цена$ 0.99 / месец$ 2.89 / месец$ 3.99 / месец
Цена за подновяване$ 2.15 / месец$ 3.49 / месец$ 7.95 / месец
Уебсайтове1неограниченнеограничен
SSD дисково пространство10 GB20 GB100 GB
Bandwidth100 GBнеограниченнеограничен
Имейл акаунти1неограниченнеограничен
MySQL Бази данни1неограниченнеограничен
Включени БЕЗПЛАТНИ домейниНедада
БЕЗПЛАТЕН SSL сертификатдадада

hostinger споделен опаковки

WordPress хостинг

Хостингер предлага евтин и ефективен хостинг на WordPress. Инсталира се лесно и бързо се настройва. Плюс това, позволява незабавно онлайн излагане. Налични са три хостинг планове за WordPress. Това са Single, Premium и Business.

Единично: Разходите за $ 2.15 / месец, този план включва неограничени уеб сайтове, 20 GB дисково пространство и неограничена честотна лента. Той също така включва удобен за потребителя мениджър на достъп, безплатен домейн със SSL, мощен контролен панел и лесно създаване на уебсайт.

Премия: Този план струва $ 7,45 / месец и разполага с неограничен брой уебсайтове, неограничена честотна лента и 100 GB SSD дисково пространство. Други функции включват безплатно име на домейн с годишния план, лесно създаване на уебсайт и мощен контролен панел.

Бизнес: С $ 14.95 / месец, този план има всички функции на Premium план със 140 GB SSD съхранение. Някои от допълнителните функции включват ежедневно архивиране, луксозна поддръжка на живо и безплатен SSL сертификат.

hostinger-WordPress опаковки

Облачен хостинг

Хостингер има собствена уникална облачна инфраструктура. В резултат на това той може да осигури отлични услуги на ниски цени, без да прави компромиси с производителността. Когато става въпрос за облачен хостинг, има три различни плана. Това са Startup, Professional и Enterprise.

Стартиране: Цените $ 7,45 / месец, с този план можете да получите специален IP адрес, 2 ядра на процесора и неограничена честотна лента. Други функции включват 100GB дисково пространство и 3GB RAM.

Professional: Този план струва $ 14,95 на месец и включва специален IP адрес, заедно с 140 GB дисково пространство и неограничена честотна лента. Той също така включва 6 GB RAM и 4 CPU ядра.

Enterprise: Освен неограничена честотна лента и специален IP адрес, този план включва 8 ядра на процесора, 16 GB RAM и 200 GB дисково пространство. Всичко това се предлага на цена от $ 37,00 / месец.

Всеки облачен хостинг план идва с име на домейн ПЪЛНО БЕЗПЛАТНО.

hostinger-облачни пакети

VPS хостинг

Домакинът има множество VPS хостинг пакети, всеки с различни функции. Всички планове имат полезни функции, които гарантират отлично представяне.

Първият план с 1 ядро ​​разполага с 1 GB памет, 2 GB RAM памет и 20 GB памет. Плюс това, вие получавате честотна лента от 1000 GB с този план на цената от 3,95 долара на месец.

Вторият план с 2 ядра струва $ 8,95 / месец. Тя включва 2 TB честотна лента, 40 GB съхранение, 4 GB избухнала RAM памет и 2 GB памет.

Следващият план с 3 ядра струва $ 12,95 / месец. В този план са включени 3000 GB честотна лента, 60 GB място за съхранение, 6 GB Burst RAM и 3 GB памет.

Освен това планът с 4 ядра и 4000 GB струва $ 15,95 / месец. Освен това разполага с 8 GB RAM памет, 4 GB памет и 80 GB пространство за съхранение.

Друг план е този, който включва 6 ядра и 6000 GB честотна лента. Той струва $ 23.95 / месец. Други функции, които ще получите с този план, са 120 GB съхранение, 12 GB RAM памет и 6 GB памет.

Последният план е 8-ядрен план с 8000 GB трафик, струващ $ 29.95 / месец. Той също така идва със 160 GB място за съхранение и 8 GB памет.

hostinger-VPS опаковки

Хостинг на уебсайтове

Създателят на уебсайтове е достъпен за всички хостинг с тях. За да използвате конструктора, не са необходими предварителни технически или кодиращи знания. В действителност, според Hostinger, вашият уебсайт може да бъде готов само в рамките на 5 минути.

hostinger-сайт-строител

Подробен хостингер (споделен план)

Най-основният споделен план, който хостът може да предложи, е единният споделен хостинг план. Тя включва повечето функции, които някой, който току-що стартира, ще изисква.

планове & Цени в детайли

Нека разгледаме подробно плановете и техните цени. Както споменахме по-рано, има три планове. Единият е основният единичен споделен хостинг план. За тези, които искат повече, обаче са на разположение и други два плана с допълнителни функции. Това са споделените пакети Premium и Business.

Какво е включено в споделените пакети?

Единичен споделен хостинг: Това е най-евтиният им план. Тя включва функции като един уебсайт, 10 GB дисково пространство и 100 GB уебсайт. Включени са и автоинсталатор и създател на уебсайт. Началната цена за този план е $ 0,99 на месец. За подновяване ще трябва да плащате $ 2.15 на месец.

Premium споделен хостинг: Това може да се счита за средата на плана за хостинг на линия. Този план включва неограничено SSD дисково пространство, честотна лента, имейл акаунти и редица уебсайтове. Плюс годишния план можете да получите безплатно име на домейн и лесно създаване на уебсайт. Началната цена за този план е $ 2,89 / месец.

Бизнес уеб хостинг: Това е най-добрият хостинг план, който имат. Тя включва неограничено уебсайтове, SSD дисково пространство, честотна лента и имейл акаунти. Други функции включват безплатно име на домейн, създател на уебсайтове и ежедневни архиви. Той също така идва с четирикратна мощност на обработка и безплатен SSL сертификат. Началната цена за този план е $ 3,99 / месец.

Основните функции
единичен
Premium
Бизнес
Начална цена$ 0.99 / месец$ 2.89 / месец$ 3.99 / месец
Цена за подновяване$ 2.15 / месец$ 3.49 / месец$ 7.95 / месец
Уебсайтове1неограниченнеограничен
SSD дисково пространство10 GB20 GB100 GB
Bandwidth100 GBнеограниченнеограничен
Имейл акаунти1неограниченнеограничен
Хостван домейн (и)1неограниченнеограничен
Включени БЕЗПЛАТНИ домейни
БЕЗПЛАТЕН SSL сертификат
БЕЗПЛАТНО Builder на сайта
PhpMyAdmin
Седмични резервни копия
Ежедневно архивиране
MySQL Бази данни
Cronjobs1неограниченнеограничен
RAM256 MB512 MB1 GB
Гарантирано връщане на парите30 дни30 дни30 дни

Стартиране & Таблици с цени

Както споменахме по-рано, хостинг плановете за хостинг са доста евтини. За най-основния им план ще трябва да плащате $ 0,99 / месец. На толкова ниска цена получавате достъп до множество функции. Междувременно планът за премиите започва от 2,89 долара за месец. В допълнение планът за бизнес уеб хостинг струва $ 3,99 за месец. Имайте предвид обаче, че ниската цена е достъпна само ако изберете 48-месечния план. Други планове с по-кратък период на плащане ще струват повече.

Период на плащане / План
(само за нови потребители)
единичен
Premium
Бизнес
12 месец$ 2.99 / месец$ 5.99 / месец$ 6.99 / месец
24 месец$ 1.59 / месец$ 3.99 / месец$ 4.99 / месец
48 месец$ 0.99 / месец$ 2.89 / месец$ 3.99 / месец

Цени за подновяване

Въпреки че началните цени са ниски, цените за подновяване са малко високи. Цената за подновяване на основния единичен споделен хостинг план е $ 2,15 / месец.

Период на плащане / План
(цени за подновяване)
единичен
Premium
Бизнес
12 месец$ 3.25 / месец$ 5.84 / месец$ 9.99 / месец
24 месец$ 2.85 / месец$ 4.84 / месец$ 8.96 / месец
48 месец$ 2.15 / месец$ 3.49 / месец$ 7.95 / месец

Основни характеристики в подробности

Нека разгледаме накратко основните функции, които Hostinger предлага с всички свои планове. Познаването им ще ви помогне да определите дали този уеб хост е подходящият за вас!

Име на домейн & електронна поща

Безплатни имейли са включени и в трите плана. Можете да получите безплатни имена на домейни както с премиум, така и с бизнес хостинг за една година. В дългосрочен план това наистина спестява много пари. Имайте предвид обаче, че ще трябва да платите допълнителна сума за допълнителни домейни.

Неограничени имейл акаунти са достъпни безплатно с двата най-добри два плана. Междувременно в основния план е включен безплатно само един имейл акаунт.

Уеб пространство & Bandwidth

И уеб пространството, и широчината на лентата са ограничени до основния план. Тя включва 10GB уеб пространство и 100GB честотна лента. За начинаещи обаче те са повече от достатъчни. Междувременно и двата плана за най-високо ниво са с неограничена честотна лента и уеб пространство.

Инсталация на WordPress с едно щракване

Hostinger предлага инсталация с едно щракване. Просто трябва да отворите контролния панел за хостинг и да въведете детайлите. След това кликнете върху един бутон и WP ще бъде инсталиран. Ако обаче искате да имате WP сайт, тогава можете да изберете хостинг на WordPress. По този начин ще получите и куп допълнителни функции. Те включват автоматични актуализации, безплатен SSL, миграция и безплатна инсталация.

Уебсайт строител

Едно нещо, което кара Hostinger да засенчва другите уеб хостове, е неговият уебсайт. Той помага на потребителите да изградят изцяло уникален уебсайт от земята. Те правят това, като избягват стандартните теми, поради които всички уебсайтове изглеждат почти еднакви. Строителят идва с интерфейс за плъзгане и пускане. Плюс това може да ви помогне да направите уебсайтове, удобни за мобилни устройства. В случай на някакъв проблем, поддръжката на клиентите е достъпна денонощно.

hostinger-сайт-строител-степенна

Други функции

Можете да получите множество други функции освен евтин хостинг. Тези функции включват аудио и видео стрийминг, задания на Cron за планиране на задачи и 50 скрипта за автоматично инсталиране.

Надеждност (опции за сигурност)

Хостингър се фокусира доста върху сигурността. Въпреки евтините си планове, всичко е първокласно. Някои от предлаганите функции за защита включват:

Защита на поверителността на домейна

Можете да активирате поверителността на домейна от секцията Домейни във вашия акаунт на Hostinger. Въпреки това, ще трябва да плащате $ 5 на година за поверителност на домейна. Като алтернатива можете да изберете Cloudflare Protection само за $ 9.95 за целия живот. С това можете да получите както DDoS защита, така и сигурност. В същото време можете да се насладите на бързите предимства на CDN.

SSL сертификат

Всеки план на хостингера включва SSL сертификат безплатно. SSL сертификатът помага да се запазят данните на вашия сайт.

Специализиран IP

Специализиран IP не е наличен при споделените планове на Hostinger. Можете обаче да го получите с техните VPS планове.

Архивите

Ежедневните резервни копия са включени безплатно в бизнес споделения хостинг план. Но седмичните резервни копия са безплатни във всеки план.

Други функции

Поради тази причина Bitninja е включена във всички планове. Това е комплект за защита в реално време „всичко в едно“. Той помага да се предотврати инжектиране на скрипт, XSS, груба сила и зловреден софтуер. Всички планове идват и със SpamAssassin. Това е филтър за спам по имейл, който сканира и премахва спам имейлите автоматично.

Лесен за използване

Хостингерът е доста лесен за начинаещи. Една от причините за това е заради лекотата му на употреба. Да видим функциите, включени в тези услуги, които ги правят толкова удобни за използване!

Лекота на регистрация

Регистрацията за домакина е полъх. Това е просто, така че няма да имате проблеми тук. Просто изберете желания хостинг план и въведете вашите данни. След това въведете исканите данни, за да направите акаунт. И накрая, след като въведете данните за плащане, ще бъдете добри.

начини за плащане

Тук се приемат множество опции за плащане. Те включват PayPal, MasterCard и дори биткойн.

Активиране на акаунт

Активирането на акаунта с Hostinger е съвсем просто. След като сте в количката, просто трябва да изберете желания хостинг пакет. След това можете просто да преминете към стъпката на плащане и акаунтът ви ще бъде активиран след кратко време.

Опит с контролен панел и табло

Платформата използва cPanel за всички свои хостинг пакети. По същество той има концепцията за плочки на Microsoft. Можете лесно да видите категорията и снимката, за да получите представа за нейната функция. Големите икони улесняват намирането на конкретна опция. Домакинът не се опитва да скрие функциите, за да има по-чисто пространство. Вместо това всичко е поставено на една ръка разстояние.

Местоположение на сървъра

Hostinger има сървъри, разположени в САЩ, Европа (Обединеното кралство) и Азия. Всички сървъри са свързани към линии за свързване с 1000Mbps. В резултат на това те гарантират както надеждност, така и висока производителност. Освен това, с партньорството си с BitNinja, техните сървъри са допълнително защитени от кибератаки.

Обслужване на клиенти (поддръжка)

Поддръжката на клиентите на хостингера е достъпна на различни езици. По този начин те направиха услугите си достъпни по целия свят. По принцип има два комуникационни канала. Това са поддръжка на билети и чат на живо.

hostinger-клиент-подкрепа

Чат на живо

Преживяването в чат на живо е доста добро. Регистрираните потребители имат регистрирана история на чата си. Така че те могат да имат достъп до него по всяко време. Плюс това, представителите на клиентите предоставят отлични съвети, които могат да дойдат доста удобно.

Билети

Услугата за билети е до номинална. Полезен отговор се изпраща в подходящ срок.

телефон

Едно нещо, което липсва на Хостингер, е поддръжката по телефона. Това е проблематично за тези, които предпочитат да осъществяват директен контакт по телефона.

Образователни ресурси (база знания)

Хостингерът разполага с богата база от знания. Тя включва видео ръководства, обща информация, уроци и ръководства. Всичко това са полезни инструменти, особено за тези, които са нови в хостинг платформата. Можете да научите как лесно да решите конкретен проблем сами с техните подробни ръководства.

hostinger Помогни-база знания

Гаранция за връщане на пари (Политика за възстановяване)

Хостингер предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Ако установите, че производителността не е висока, можете да поискате възстановяване. Не всички продукти обаче могат да бъдат възстановени. Плюс това, някои продукти се предлагат със специални условия за възстановяване.

Кой е хостингерът най-добър за?

Като се имат предвид всички планове и функции, Хостингер изглежда е най-подходящ за:

 • Тези, които търсят отлични основни хостинг нужди на ниска цена
 • За начинания на малък бизнес, магазини за електронна търговия и тези, които правят блогове като хоби

Обърнете внимание, че не е за предприятията, които искат по-високи гаранции за продължаване.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
CONS

 • Отлична база от знания, която води през трудните задачи
 • Простият споделен, както и бизнес планът на разположение на евтина цена
 • Всички планове идват с отлични, първокласни функции, които трудно се предлагат на толкова ниска цена
 • Тъй като Хостингер няма посветен хостинг, той не е подходящ за големи сайтове, изискващи повече ресурси
 • Споделените планове не включват безплатни миграции, които могат да бъдат проблематични

Препоръчваме ли Хостингер?

Имайте предвид солидната скорост и евтините цени, силно препоръчваме Hostinger. В допълнение, продължителността на работа, както и скоростта на зареждане на страниците, е повече от средната за индустрията. Можете също да получите парите си обратно в рамките на първите 30 дни, ако не сте удовлетворени. Техната поддръжка на клиенти е приятелска, отзивчива и знаеща.

Надяваме се, че този подробен преглед ще ви помогне да вземете информирано решение. Какво мислиш за това? Имате ли опит с Hostinger? Уведоми ни!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me