A Real User Monitoring (RUM) egy tesztelési technika, amely összegyűjti és elemzi a felhasználó interakcióit a weboldalakkal vagy az alkalmazással.

Ez egy passzív figyelő megoldás, amely magában foglalja az adatok gyűjtését, amikor az oldalak betöltődnek, és ezt folytatja, amikor a látogató navigál a webhelyen. Ez betekintést nyújt a látogatók tapasztalatainak a webhelyére, ideértve a teljesítményét a felhasználó országa, böngészője, eszköze és más változók alapján.

A gyakorlatban a RUM eszköz folyamatosan figyelni fogja a felhasználó interakcióit egy weboldallal vagy alkalmazással, miközben elemzi a különféle összetevők és szolgáltatások elérhetőségét, funkcionalitását és reagálhatóságát. Elemzi a felhasználói élményt olyan mutatók ellenőrzésével, mint például a tranzakció útja, a betöltési idő, a reakcióképesség és mások, ezáltal lehetővé téve az azon alkatrészek azonosítását, amelyek rontják a teljesítményt és azokat, amelyek optimalizálást igényelnek.

Következésképpen a rendszergazdák vagy fejlesztők azonosíthatják és kezelhetik a felhasználói szempontokat, például lassú oldalakat, hibásan működő linkeket, a földrajzi régiók által okozott hálózati késéseket, a böngészővel való összeférhetetlenséggel kapcsolatos problémákat stb..

Néhány információ, amelyet a RUM bemutat;

 • A megfigyelt oldalak teljesítménye, beleértve a leglassabban betöltő komponenseket is
 • A felhasználó által meglátogatott oldalak, műveletek és bármilyen probléma
 • A legjobb tapasztalattal rendelkező felhasználói típusok, valamint olyan problémákkal küzdő felhasználók, mint például a lassú válaszok és a felhasználói specifikus adatok, például a helyek, eszközök, böngészők, operációs rendszerek típusai és verziói
 • Ha a legújabb frissítések, frissítések vagy kódváltoztatások befolyásolják a felhasználói élményt

Szintetikus tesztelés & RUM

A weboldal teljesítménye kritikus része a felhasználói élménynek, mivel szinte minden látogató elvárja a gyors betöltést és a zavartalan navigációt. A gyenge teljesítményű webhely távol tartja a látogatókat és a felhasználókat, ezért figyelemmel kell kísérni és kezelni kell a teljesítménygel kapcsolatos kérdéseket.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a mobil felhasználók több mint 50% -a gyakran elhagy egy weboldalt vagy alkalmazást, amikor a betöltés több mint 3 másodpercig tart. Ezek közül az elégedetlen látogatók kb. 40% -a soha nem térhet vissza. Mint ilyen, a webhelyfigyelés kritikus fontosságú annak biztosítása érdekében, hogy megfeleljen a felhasználó elvárásainak.

Manapság számos webhely-tesztelési eszköz található, amelyek betekintést nyújtanak az adminisztrátorokhoz és az üzleti tulajdonosokhoz különféle teljesítménymutatókkal, rendelkezésre állással, betöltési idővel és egyebekkel kapcsolatban..

Ezek a megoldások tartalmazzák a szintetikus tesztelést és a valódi felhasználói figyelést. A szintetikus tesztelés elemzi a weboldalt olyan automatikus szkriptek vagy robotok alapján, amelyek a felhasználó műveleteit utánozzák. Másrészt a RUM elemzi a felhasználók tevékenységeit, amikor belépnek, és kölcsönhatásba lépnek a weboldalakkal vagy az internetes alkalmazásokkal.

A való világban a felhasználó cselekedetei és tapasztalatai vannak dinamikus és kiszámíthatatlan, ezért meg kell vizsgálni, hogy a webszolgáltatások hogyan reagálnak a különféle kérésekre, különböző feltételek mellett.

Például egy e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyen a felhasználónak problémája lehet a fizetési módszerrel, vagy a hely, vagy más okok miatt. Ha ez kudarcot vall, akkor a fejlesztőnek meg kell tudnia, mi történik, ha a felhasználó váratlan linkre, vissza gombra stb. Kattint (azaz mi fog történni a kosárban?).

A valódi felhasználói megfigyelő eszközök betekintést nyújtanak a valódi látogató interakciójába a webhellyel, míg a szintetikus tesztelés hasonló becslést ad arra, hogy a várt felhasználó milyen tapasztalatokat élvez..

A RUM szükségessége

A mai weboldalak és alkalmazások többsége dinamikus rendszerekké fejlődött, amelyek különböző technológiák között vannak elosztva, és amelyek naponta változnak. Leggyakrabban, néhány frissítés, frissítés vagy kódmódosítás befolyásolhatja bizonyos vagy az összes felhasználó teljesítményét. Annak biztosítása érdekében, hogy a változások ne rontják a teljesítményt, figyelemmel kell kísérni a weboldal összetevőit, és meg kell javítani a problémákat.

A webhelyek méretének és közönségének növekedésével a helyek száma és az eszközök, az operációs rendszerek és a böngészők sokszínűsége is növekszik. És ezek mindegyike hatással van a felhasználói élményre. Annak elemzése, hogy az egyes látogatók hogyan lépnek kapcsolatba a weboldalakkal vagy alkalmazásokkal, hasznos betekintést nyújt és módot kínál a figyelmet vagy optimalizálást igénylő területek vagy összetevők azonosítására..

Noha számos internetes tesztelő eszköz létezik, a RUM jobb elemzést nyújt a felhasználó tranzakciós útjáról a különféle egyedi mutatók alapján. Különösen hasznos a felhasználói problémák felismerésében, amelyek felmerülhetnek a hardver- és szoftverfrissítések, frissítések, kódváltoztatások, webhelymódosítások, hálózati változások stb. Után..

A RUM előnyei

Ez a megfigyelés lehetővé teszi a webhely rendszergazdáinak, hogy meghatározzák, mikor és hol történik a teljesítmény romlása, a forgalom ebben az időben, az érintett mutató és egyéb.

A valódi felhasználói megfigyelés fő előnyei között szerepel;

 Betekintést nyújt a valódi felhasználók interakciójába és az alkalmazás használatába. Az optimalizálási lehetőségek meghatározása mellett a RUM hasznos a jövőbeli frissítési igények vagy fejlesztések meghatározására is.

 • Meghatározza a felhasználók földrajzi eloszlását és azt, hogy az alkalmazás vagy az oldalak hogyan reagálnak a különböző régiók kéréseire.
 • A valós felhasználók általi tényleges használat megállapítása; ez magában foglalja a hálózat, a kiszolgáló és egyéb erőforrások felhasználásának a tényleges felhasználókon alapuló felhasználásának meghatározását.
 • Növelje a weboldal teljes láthatóságát, így gyorsabban azonosítsa és kezelje a teljesítménygel kapcsolatos problémákat
 • Keresse meg a nagy teljesítményű oldalt, nézze meg, hogy a különböző szolgáltatások hogyan reagálnak, és hogyan oldják meg a problémákat a lassú komponensekkel.
 • Távolítsa el a vak területeket, ezáltal javítsa a felhasználói élményt és a szolgáltatást
 • Nyissa meg a látogatók tranzakciós útvonalát, és nézze meg, hogy a problémák mely pontján merülnek fel, így gyorsabban oldódnak meg

Hogyan működik a RUM??

A RUM megoldás egy ügyfél- vagy szerver-alapú eszközkészletet használ, például szkriptek, ügynökök és hálózati szippantók tesztelésére, hogy ellenőrizze a webhely összetevőit, amikor a felhasználók interakcióba lépnek az oldalakkal vagy az alkalmazással.

Amint a látogatók a webhelyen navigálnak vagy az oldalakkal lépnek kapcsolatba, az ügynök az összes forgalmat meghallgatja, miközben összegyűjti a teljesítményt, az elkötelezettséget és az egyéb hasznos mutatókat..

 • A teljesítménymutatók tartalmazzák az oldal betöltési idejét, a reagálhatóságot, a sávszélességet, stb.
 • Tevékenységi mutatók, például visszafordulási arányok, konverziók és így tovább.
 • Felhasználó-specifikus mutatók, például a felhasználó származási helye, az eszköz, a böngésző típusa és verziója, a szolgáltató sebessége és a felhasználói élményt befolyásoló egyéb változók.

Miután az ügynök összegyűjti az adatokat a felhasználó számára, elküldi azokat egy elemző platformon, ahol azokat a meghatározott paraméterek szerint rendezik és rendezik. A megoldás ezután bemutatja az elemzést könnyen érthető és kivitelezhető formátumban, például diagramok, oszlopok, grafikonok és egyéb megjelenítések formájában..

A figyelési folyamat során a RUM eszköz a következő lépéseket követi a felhasználói élményre vonatkozó adatok gyűjtésére.

 • A szkript betöltése: Ez fecskendez kis szkript az oldalak fejcímkéiben az oldalak nyomon követésekor, amikor betöltődnek.
 • Felvétel: A szkript összegyűjti a vonatkozó teljesítményadatokat, miközben a megfigyelt oldal tovább töltődik. Ez magában foglalja az oldalt, az időzítési információkat, az alkatrészeket stb.
 • Adatok küldése: Ha az oldal teljesen betöltődik, a szkript elküldi az összegyűjtött adatokat egy kiszolgálóra.
 • Feldolgozás: A kiszolgálók ezután feldolgozzák az adatokat, és összegyűjtik a felhasználói környezetet, a teljesítményadatokat és egyéb releváns információkat, amelyeket azután az adatbázisba mentenek. Ez azonosítja az oldalak és a felhasználók lassúságát, hibáit, navigációs problémáit és egyéb problémáit.
 • összesítése: Műveleti jelentések készítéséhez a szerver a kapott adatokat olyan változók alapján rendezi, mint a hely, a megtekintett oldalak, az eszköz típusa operációs rendszer, valamint a böngésző típusai és verziói. Ez megkönnyíti az oldalak megtekintését, az elérhetőséget és a teljesítmény alapját, a felhasználók különböző eszközei, böngészői és régiói alapján.
 • A riasztás: Miután a RUM eszköz kritikus problémát azonosított, riaszthatja a releváns intézkedéseket.

Néhány eszköz az adatokat oldalnézetbe rendezi – minden oldal részleteit megmutatja. Megmutatja az összes egymást követő oldalmegtekintést is, egyetlen látogatás során minden felhasználó számára, más tevékenységek mellett. Lehetősége van arra is, hogy az adatokat olyan részletek szerint rendezzék, mint az URL, az oldalmegtekintések és a meglátogatott idő, valamint bármilyen egyéb felhasználó-specifikus információ, például eszköz, böngésző, régió stb..

Adatgyűjtési módszer

Különböző RUM technikák léteznek, különböző funkciókkal és telepítési módszerekkel. A legtöbb esetben az eszköz vagy módszer megválasztása attól függ, hogy melyeket kell megfigyelést, költségvetést, skálát, jelentést készíteni stb. A közös eszközök az alábbi adatgyűjtési technikák egyikén alapulnak..

 • Szerver oldali adatgyűjtés sütik segítségével
 • Böngésző oldala JavaScript vagy ügynökök segítségével
 • Hibrid módszer, amely egyesíti a szerver és a böngésző oldali adatgyűjtést

Ki igényel RUM-ot?

A RUM jelentések, amelyeket általában az irányítópulton mutatnak be, hasznosak a webmestereknek, fejlesztőknek, vezetőknek, üzletembereknek és más érdekelt feleknek..

Pontosabban:

 • A digitális termékkezelők ellenőrizhetik, hogy az alkalmazások vagy webhelyek megfelelnek-e a követelményeknek, és kijavíthatják őket, ha csökkentett teljesítményt nyújtanak.
 • Front-end fejlesztők: annak biztosítása érdekében, hogy a kódok, a változások, az új szolgáltatások és az egyéb összetevők megfelelően működjenek.
 • Műszaki vezetés: az irányítópultok vagy jelentések lehetővé teszik a műszaki emberek számára, hogy hozzáférjenek a webhelyhez vagy az alkalmazáshoz, és meghatározzák, vannak-e olyan kérdések, amelyekre figyelmet kell fordítani.

Bárki, aki online üzleti tevékenységet folytat és komolyan veszi a felhasználói élményt, mérlegelnie kell a valódi felhasználói figyelést.

Következtetés

A változatos hálózati, hardver- és szoftverkomponensek komplex kombinációjával a mai weboldalakban és alkalmazásokban az értelmes felhasználói élmény biztosítása kihívást jelenthet, különösen akkor, ha ezek közül néhány működik. A valódi felhasználói megfigyelés eszközt nyújt a weboldal elemzésére és az eredmények elérésére a valós adatok látogatói alapján.

CÍMKÉK:

 • Monitoring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me