Никога не можем да вземем достатъчно предпазни мерки, за да сме безопасни във всяка ситуация.

Винаги има нужда да бъдете внимателни и внимателни в днешния свят и това може да повиши информираността и личната безопасност. За съжаление, има много инциденти, при които е открита скрита камера в тоалетните, хотелите и това се случва по-често от всякога.

И тези неща влияят по много начини.

Нарушава поверителността

Добрият хотел винаги ще измине допълнителната миля, за да защити поверителността на гостите си, независимо какво. Всъщност според закона е задължително да се направи това. Скритата камера вътре в стаята напълно се отклонява от това правило и става не по-малко от тежко престъпление.

Засяга личното пространство

Няма нищо по-лошо от това да влезете в хотелска стая или тоалетна и да бъдете шпионирани. Естествено е да се охраняваме на места като хотели и бани, а намирането на камера върху нея влияе на нашето лично пространство.

Видео кадри без съгласие

Скрита камера в хотелски стаи или места, където не би трябвало да бъде, вероятно възнамерява да запише видео кадри от вашето поведение. Каквото и да е, заснемането на видеоклипове от нечий живот без съгласие е равно на заплаха.

В тези сценарии можем АКТУАЛНО да си помогнем, като сме по-бдителни към заобикалящата ни среда. За да ви помогна с това, съставих този списък от интелигентни продукти, които ще ви помогнат да откриете дали има скрита камера близо до вас.

разузнавач

Перфектен за AirBNB, хотели и тоалетни, Намери разузнавач скрит камера е едно мъничко устройство, което може да открие скрита камера близо до вас. Без значение дали е видеонаблюдение или обикновена камера, Скаутът може да го намери с лекота поради своята LED-технология.

Също така е лесно да се използва. Следвайте стъпките по-долу, когато искате да откриете скрита камера с това устройство:

 • Застанете пред предмета, за който подозирате, че е камера
 • Задръжте разузнавача пред очите си, за да можете да достигнете върха
 • Включете LED бутона на Scout
 • Фокусирайте очите си през отвора към предполагаемия предмет
 • Ако видите червена светлина, която свети назад към вас, това е камера

Кутията съдържа всички инструкции, от които се нуждаете, така че не се притеснявайте за това.

FING

Готино като името, FING е едно интересно приложение, което може да сканира за близки мрежи и устройства. Предлага се както на Android, така и на IOS. За да намерите скрита камера наблизо, можете да изберете някой от следните два метода:

 • Сканирайте наличната WiFi мрежа за свързани устройства
 • Намерете общи имена на IP камери по време на кратко сканиране

И двата метода вероятно ще ви помогнат да идентифицирате скритата камера. Това приложение е напълно безплатно и очевидно е много преносимо. Не е нужно да се притеснявате дали да носите допълнително устройство със себе си.

Eilimy

С възможност за бързо откриване на различни устройства около вас, Комплект детектор Eilimy е друг чудесен вариант за обмисляне. Той има широк обхват на откриване, което означава, че дори и да сте далеч от скритата камера, пак ще можете да я идентифицирате.

Въпреки че все още е преносим, ​​той се предлага с набор от първа необходимост като батерия, USB кабел, захранващ адаптер, антени и детектори с пълен обхват. Можете да използвате това устройство в хотел, кола, тоалетна или където и да е. Работи, стига батериите да са непокътнати.

Приложение за скрит фотоапарат

Както подсказва името, Детектор за скрита камера е удобно приложение. Той има набор от интересни функции като:

 • Скриване на обектива на камерата
 • Възможност за намиране на скрити камери чрез WiFi, Bluetooth и локална мрежа
 • Сканира устройства наблизо
 • Работи навсякъде

Въпреки че това приложение върши чудесна работа, то обаче е достъпно само на iOS. Това означава, че ако сте потребител на Android, няма да можете да използвате това приложение. В този случай можете или да изберете приложението Fing, споменато по-горе, или да изчакате, докато това приложение стане достъпно за Android.

Детектор за скрита камера против шпионин

Това устройство е рентабилно и също толкова ефективно, когато става въпрос за доставяне на необходимото. Той може да открива незаконни шпионски устройства с широкия си обхват на движение, без значение дали това е камера, Bluetooth, аудио рекордер или подслушвания.

Не само това, но и Детектор за скрита камера против шпионин също така можете бързо да идентифицирате дали колата ви е снабдена с магнитен подслушвател или скрита камера. Това гарантира, че сте в безопасност, където и да отидете. С размер 117 * 56 * 20 мм, бих казал, че това устройство е доста малко, което го прави и много преносим.

Шпионски детектор за скрита камера

Шпионски детектор за скрита камера е приложение за iOS за откриване или ръчно, или през автоматичния режим. Можете също да сканирате електронни устройства наблизо, за да разберете дали е нещо подозрително в маскирането.

Освен това той може да открие и шпионски устройства чрез Bluetooth и EMF скенер. Доста готин за приложение!

Това приложение струва £ 3,99 за изтегляне, но си заслужава да си струва цената. Всъщност вярвам, че ще почувствате, че цената е много по-ниска от тази, която заслужава да бъде.

заключение

Въпреки че не можем да контролираме умовете зад тези прословути действия, можем да си помогнем, като сме бдителни и здрави по време на тези ситуации. Ето няколко действия, които можете да направите, ако намерите скрита камера:

 • Изключете проводника на камерата (ако има такъв)
 • Ако в случай, че не е включен никъде, не забравяйте да го покриете с нещо като одеяло
 • Опитайте се да запишете ситуацията за доказателство
 • Не забравяйте да информирате властите и да им предоставите снимките / видеоклиповете, които сте взели за доказателство
 • Ако ръководството изглежда подозрително, напуснете мястото веднага

Извършването на горните действия поне ще ви направи крачка напред по въпроса.

Напоследък има много случаи, когато хората откриват скрити камери в хотелските си стаи, които също са насочени директно към леглото. Надявам се, че горното ви помага да бъдете по-бдителни и да се справите с подобни ситуации.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me