Скорошно проучване е открил, че почти 87% от всички Android устройства са несигурни.

Тези уязвимости възникват поради липса на актуализации на защитата. Интернет никога не е безопасен, когато са свързани към мрежата. Безопасността е основна грижа в наши дни и много приложения на трети страни се стремят да я подобрят.

Следните приложения ще ви помогнат да защитите устройствата си с Android онлайн идентичност & заплахи за сигурността.

Avast Подвижен Сигурност

Avast е чудесно приложение за осигуряване на вашата Android телефонна защита срещу вируси, съчетана с много други заплахи.

Avast е един от най-надеждните безплатни антивирусни програми за Android, който ви предупреждава, когато шпионски софтуер, рекламен софтуер се инсталират и нарушават поверителността ви.

Степента на откриване на най-новия зловреден софтуер за Android е около 99,9% и е около 100% от злонамерения софтуер, открит през последните четири седмици.

присъда: Ако зловредният софтуер и безопасното сърфиране са основната ви грижа, това приложение е подходящо за вас.

Sophos Antivirus и сигурност

Sophos е едно от най-добрите антивирусни приложения, които може да има в Android на абсолютно никакви разходи.

Потребителският му интерфейс може да не ви впечатли много. Въпреки това, неговите характеристики със сигурност ще успокоят ума ви.

Характеристика:

  • Сканиране на вируси на инсталирани приложения, съществуващи приложения и носители за съхранение
  • Защита от загуба и кражба с поддръжката на отдалечен достъп, който позволява на потребителя да избърше, заключи, позвъни и да намери вашето устройство
  • Web-филтриране
  • Блокиране на спам

Sophos може да се похвали с най-новата степен на откриване на злонамерен софтуер от 100%, което му помага да се откроява от останалите.

присъда: Ако предпочитате производителността пред сладък дизайн, Sophos наистина е от най-добрите приложения от своя жанр, които имате там.

AppLock

Използването на това приложение е доста просто. AppLock защитава отделни приложения от натрапници, като моли потребителя да сложи щифт / шаблон за достъп до приложението. Можете да поставите заключване на вашите SMS, контакти, Gmail или по този въпрос, всяко приложение.

Не бъркайте заключването на приложението с вграденото заключване на телефона ви. Вградената ключалка поставя заключване на вашето устройство. Няма достъп до нищо. AppLock обаче поставя заключване на избраните от вас приложения.


присъда: Ако искаш предотвратяване на натрапници от достъп до приложенията ви, но не искате да запазите парола за вашето устройство, можете да използвате Applock.

Signal Private Messenger

Има много приложения за сигурни съобщения. Повечето от тях обаче работят само ако и двамата потребители използват едно и също приложение.

въпреки това, Signal Private Messenger ви позволява да добавите допълнителен слой сигурност да редовни SMS текстови съобщения, дори ако някой от потребителите не използва Signal Private Messenger. Той е разработен от Open Whisper System.

Следват забележителните му характеристики

  • Отворен код
  • Шифроване от край до край, което означава, че нищо не се съхранява на неговия сървър
  • може да криптира съобщения, дори когато някой от потребителите не използва Signal Private Messenger.

присъда: Ако искате криптиране от край до край за вашия редовен SMS ”, Signal Private Messenger е несъмнено най-доброто приложение на пазара.

Сигурно обаждане

Той гарантира вашите обаждания по такъв начин, че никой не може да ги слуша. Сигурно обаждане осигурява криптиране от край до край за вашите лични разговори, като по този начин предотвратява тяхното чуване от натрапници.

Той използва телефонно приложение по подразбиране за извършване и получаване на телефонни обаждания. негов Архитектура „Peer to Peer“ с надеждно криптиране от край до край предотвратява кражбата на обажданията ви от трети страни, включително разработчиците на това приложение.

присъда: Ако искате да прекратите кодирането за телефонни разговори, използвайте Secure Call.

Опции за приложения

Основната функционалност на Опции за приложения е да оттегли определен набор от разрешения за определено приложение. Много приложения имат допълнително разрешение, което по никакъв начин не е свързано с неговата функция.

App Ops ви помага да блокирате такива ненужни разрешения. Когато инсталирате приложение на устройството си, трябва да дадете разрешение за всички аспекти на вашето устройство, които приложението изисква.

Ако откажете разрешение за което и да е от тях, приложението няма да се инсталира. App Ops е удобен в такива ситуации, при които можете да инсталирате приложението, без да му предоставяте определен набор от разрешения.

присъда: Ако искате да оттеглите приложения с конкретни ненужни разрешения, можете да използвате App Ops.

LastPass

Помнянето на пароли в наши дни е доста сложно, когато потребителите имат множество акаунти онлайн и всеки акаунт има различна парола.

LastPass е един от най-добрите мениджъри на пароли наличен на пазара, който ви позволява да съхранявате пароли на своите многобройни акаунти с допълнителни слоеве на сигурност.

Можете лесно да получите достъп до всички ваши поверителни данни от всеки компютър или мобилно устройство. Шифровано от секретна главна парола, всичко, което трябва да запомните, е една парола LastPass за достъп до всички ваши пароли.

Verdict: Една криптирана стъпка дестинация за намиране на всички ваши пароли.

Намери моето устройство

Намери моето устройство е подобрен диспечер на устройства с Android, който ви позволява да звъните, намирате, заключвате устройството си с Android от разстояние. Той също така ви позволява да изтриете всички данни на устройството, ако по някакъв случай той излезе за постоянно извън вашия обсег.

Много други приложения предлагат тази услуга с другите си водещи услуги.

Google обаче е най-лесната за настройка и ви позволява да влизате чрез нечий друг мениджър на андроид устройства и да изтривате данни от устройството си в движение.

присъда: Ако искаш достъп до телефона си дистанционно използвайте Andriod Device Manager.

NoRoot защитна стена

Много от приложенията на вашето устройство с Android може да използват и да ядат вашето мобилни данни ненужно.

NoRoot защитна стена ви дава контрол върху достъпа до интернет за приложенията без да вкоренявате устройството си. Тя ни позволява да изберем дали определено приложение може да има достъп до Интернет само през wifi или само през мобилни данни или нито едно, нито и двете.

присъда: Ако не искате да стартирате устройството си, но искате защитна стена, използвайте NoRoot Firewall.

Orbot

Orbot е приложение за Android, част от проекта Tor, което ви позволява да маршрутизирате всичките си трафик през Tor мрежа.

VPN използва един сървър, докато Tor маршрутизира вашия трафик през различни тунели, като се уверява, че не остават следи. Orbot създава наистина частна мобилна връзка за данни. Данните се кодират и отново криптират

Данните се кодират и прекодират няколко пъти, докато стигнат до последната мрежа, където се декриптират, като по този начин предотвратяват проследяването на подателя..

присъда: Orbot ви позволява лесно да криптирате вашия интернет трафик.

Надявам се, че горепосочените приложения, свързани със сигурността, ще ви помогнат да запазите своите мобилни / устройства на Andriod в безопасност и сигурност. Можете също да обмислите използването VPN от SurfEasy за да защитите вашата самоличност допълнително онлайн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me