По-широката достъпност и използване на Интернет внасят удобство на масата, но също така приветства различни видове заплахи.

Може би сте чували нарушения и загуби на сигурността от време на време, когато предприятията и хората трябва да понесат огромни загуби поради уязвимостта на Интернет. Киберпрестъпниците са там и чакат като ястреби да атакуват, когато намерят някои слаби места.

Модерните фирми трябва да споделят големи файлове цифрово и по този начин винаги остава заплаха за сигурността, ако не е направена чрез защитени канали. Въпреки това, не всички бизнеси разбират тежестта на ситуацията за това колко крехък е интернет, докато не го научат по трудния начин.

Според статистика, повече от 4 милиарда записа бяха разкрити в световен мащаб поради нарушения на данните в средата на 2019 г. Следователно, регулации като PCI стандарт за защита на данните и ръководни организации за HIPAA, като предоставят рамка за съхранение, работа и защита на тяхната чувствителна информация.

Защо да изпращате файлове през защитен канал?

10 Сигурни услуги за споделяне на файлове за изпращане на данни насаме

Представете си, че клиентът ви спешно иска да види резултатите, които сте дошли, но той / тя се намира на километри от мястото ви. Преминаването в цифров е най-добрият начин за вас в този момент. Сега, ако размерът на файла е прекалено голям или чувствителен, бихте ли рискували да го изпратите по пощата?

Как можете да бъдете сигурни в неговата поверителност?

Един от начините за постигането му е използването на услуги за споделяне на файлове. Предимствата му са:

Размерът не е проблем

Бизнесът има безкрайни данни и файлове, вариращи от графика, видео, аудио, документи за представяне, електронни таблици и т.н. Тези файлове могат да бъдат големи и изпращането им по имейл изглежда неприятно.

Благодарение на съвременните услуги за споделяне на файлове, при които размерът на файлове едва ли е проблем. Можете лесно да изпращате мулти-гигабайтови файлове без никакви излишни. Можете да се възползвате от тяхната безплатна или платена версия според вашите изисквания, но те могат да се предлагат с ограничения за размера, докато платените им версии не.

Одеяло за сигурност

Сигурността на данните се превърна във важен аспект повече от всякога, поради нарастващите киберпрестъпления. Следователно, за да защитите вашата интелектуална собственост, търговски тайни, маркетингови планове, силно чувствителна информация, финансова информация и т.н., услугите за споделяне на файлове са на ваше разположение.

Това е така, защото те помагат за намаляване на коефициентите, свързани с нарушаване на данните, чрез правилното криптиране на вашите файлове при транзит и защита от висок клас между двете страни. Те могат също да предложат допълнителни нива на сигурност за вашите мобилни устройства чрез удостоверяване и оторизация.

Проследяване на записа

Друго предимство на използването на услуги за споделяне на файлове е, че можете да съхранявате запис на всички споделени данни, включително датата и часа, на кого са изпратени, какъв е размерът на споделения файл, независимо дали е успешен или не, и така нататък.

Услугите за споделяне на файлове предоставят полезен одит на данни за хора, работещи в различни часови зони и локации. Всеки синхронизиран с останалия екип, който има достъп до услугата за споделяне на файлове, може да види записите, въведени в него, за да даде унифицирано споделяне.

По-бързо предаване

Споделянето на файлове чрез сигурна услуга за споделяне на файлове е надежден и бърз процес. Можете да споделяте различни видове файлове като графика, видео, аудио и т.н., независимо дали са големи или малки. Можете лесно да споделяте тези файлове с вашите колеги или клиенти сравнително по-бързо.

В резултат общата скорост на работа също се ускорява с по-малка вероятност от грешки. Така че можете да спестите време за изпълнение на други важни задължения.

Нека разгледаме решенията за споделяне на частни файлове.

OnionShare

OnionShare е една от най-добрите услуги за споделяне на файлове, която позволява споделянето на вашите файлове анонимно, но със сигурност чрез мрежата Tor. Това е платформа с отворен код, където се създава адрес за лук и хората могат да посещават този адрес чрез браузъра Tor за достъп до данните, които искате да споделите.

За разлика от други услуги като Google Drive или имейл, когато използвате OnionShare, вие не предоставяте никакъв достъп до вашите файлове на компанията. Докато продължавате да споделяте безопасно анонимния уеб адрес, вие, както и човекът, с когото споделяте файла, имате достъп само до данните.

Lufi

Lufi е платформа за хостинг на файлове, която ви позволява лесно да споделяте вашите файлове. Когато качвате файлове в Lufi инстанцията, те се кодират преди да бъдат качени на сървъра. Следователно администраторът на сървъра не може да преглежда съдържанието на файловете, но може да вижда името, размера и вида на файла като видео, аудио, текст и т.н..

За споделяне на вашите файлове чрез този хостинг софтуер не е необходимо да се регистрирате. Той обаче съхранява вашия IP адрес по правни причини, когато споделяте вашите файлове, което е нормален случай.

KeyBase

Когато става въпрос за сигурност, KeyBase се счита за една от най-добрите платформи за споделяне на файлове и съобщения. Той защитава вашите файлове чрез криптиране от край до край, което гарантира, че изпращате файловете на правилния човек. С помощта на криптография с публичен ключ всичките ви съобщения остават лични и администраторът на сървъра не може дори да чете нито един от вашите чатове.

Тази платформа е напълно безопасна не само за бизнеса, но и за семействата. Освен това, можете да се свързвате с различни общности като Reddit, Twitter и др. Той е достъпен за Windows, Linux, macOS и дори за iOS, както и за Android.

Datash

Datash ви помага при изпращане или получаване на файл или текст през браузъра между две устройства. Не изисква от вас да се регистрирате или да влизате в неговия интерфейс. Всички файлове, които споделяте чрез Datash, са защитени, защото той използва криптиране от край до край, използвайки 1024-битов публичен или частен ключ.

Преди да изпрати файловете, Datash криптира данни с публичния ключ на получателя. В резултат на това гарантира, че файловете се изпращат до желаната дестинация. За изпращане на файлове,

 • Посетете datash.co и оставете получателя да направи същото
 • Въведете текст или изберете файловете, които искате да споделите
 • На устройството на получателя ще бъде генериран идентификационен номер на получател; трябва да го въведете.
 • Сега започнете да изпращате файловете, като натиснете бутона „изпрати безопасно“.

Tresorit

Tresorit е напреднала, но безплатна платформа за споделяне на файлове. Можете да му се доверите за изпращане дори на вашите поверителни файлове.

Използвайки Tresorit, можете по-добре да контролирате вашите файлове, след като ги споделяте. Сигурната и надеждна платформа за споделяне на файлове ви позволява да споделяте файлове до 5 GB и ви предлага предимства като:

 • Шифроване от край до край
 • Поверителност на SWISS
 • Спазване на GDPR
 • Достъп до дневници
 • Защита с парола
 • Отмяна на връзката
 • ЕС сървъри

SafeNote

SafeNote е чудесен вариант за споделяне на временни файлове анонимно. Той предлага безплатна платформа, където поверителността, простотата и анонимността са съсредоточени върху осигуряването на надежден опит за споделяне на данни.

Можете да качвате вашите файлове, да споделяте връзката му с хора, на които искате да споделите, и когато те изтеглят файловете, можете да го изтриете. Освен това можете да зададете конкретно време за изтичане на файловете, така че да могат да се изтриват автоматично.

Когато качите файл, той генерира сигурна връзка, която можете да копирате и споделяте с получателя, така че той / тя да може да изтегли файловете и след това файлът да се самоунищожи..

Firefox Изпращане

Firefox Изпращане ви помага да споделяте вашите файлове по личен и прост начин. С помощта на тази платформа можете да изпращате файлове до 1 GB. Но ако влезете, можете да изпращате файлове до 2,5 GB. Firefox Send запазва вашите файлове защитени с криптиране от край до край, преди да ги изпратите.

Той генерира връзка, която можете да споделите с получателя и след като изтеглите файловете, автоматично изтича. Следователно, вашите данни остават лични, като същевременно се гарантира, че не остават онлайн завинаги.

ToffeeShare

ToffeeShare е по-безопасна и по-бърза опция за споделяне на файлове, която винаги поддържа директен маршрут от подател до получателя. Един от интересните аспекти на тази платформа е, че можете да изпращате файлове без ограничение на размера в зависимост от това колко браузърът или устройството могат да се справят.

За да оцени целостта и поверителността на вашите файлове, ToffeeShare използва най-новите стандартни отраслови практики за защита на данните. В момента той използва DTLS 1.3 и вашите данни остават криптирани от край до край, така че вие ​​и получателят да имате достъп само до данните.

След споделянето на данните, той се изтрива за постоянно и вече не е достъпен в Интернет. Той използва комуникация (P2P), когато няма междинен или трети сървър. Следователно всичките ви данни са напълно защитени.

Wetransfer

Една от популярните платформи за споделяне на файлове, Wetransfer, е безплатна и не изисква регистрация. Известен е със своята простота и лекота на споделяне на файлове с хора по целия свят.

За споделяне на файловете можете да изберете файловете и тогава просто трябва да въведете имейл адресите на получателя, както и на подателя. Ако искате, можете дори да персонализирате съобщение за получателя за негово удобство за по-добра интерпретация на данните или каквито и да е инструкции, които може да искате да добавите.

DocSend

DocSend е защитена платформа за споделяне на файлове, която всеки може да използва. Тази платформа се доверява на повече от 12 000 компании по целия свят, включително Ericsson, Gusto, BuzzFeed и много други.

С помощта на тази платформа е лесно да споделяте, управлявате и проследявате вашите файлове. Можете дори да защитите вашите файлове с потвърждаване по имейл и пароли. Освен това, ако искате, можете да изключите достъпа му, за да върнете обратно контрола на документите.

Можете безпроблемно да преглеждате файловете на всяко устройство, тъй като DocSend е съвместим с браузъра и нямате нужда от влизане или инсталиране на софтуер.

заключение

Използването на сигурна услуга за споделяне на файлове може да бъде изключително изгодно за вашите професионални, социални и лични начинания. Всеки, който има компютър или мобилно устройство с интернет връзка, може лесно да гледа файловете лесно и по-бързо. Така че, всичко, от което се нуждаете, е да изберете сигурна услуга за споделяне на файлове и след това да започнете да споделяте с вашите колеги или клиенти.

Ако трябва да изпращате по-малки файлове редовно, може да помислите да използвате защитени имейл услуги.

Щастливо споделяне!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me