Смартфоните и таблетите с Android могат да носят много лични данни и те са доходоносна цел за хакери и други киберпрестъпници. Когато киберпрестъпниците нахлуят в телефона ви, те могат да ви откраднат данните или по-лошото – да го използват, за да откраднат самоличността ви и да извършат престъпления с нея.

Вашите лични данни включват не само вашите изображения, видеоклипове и други забавни файлове, но и вашите пароли, лична карта, банкова информация и какво ли още не. Рисковете от попадането на тези чувствителни данни в грешни ръце са твърде големи, за да се приемат леко.

Въпреки че е вярно, независимо какво правите, никога не можете да бъдете абсолютно позитивни, че сте 100 процента защитени срещу рисковете онлайн, когато не предприемате никакви мерки за защита на телефона си, въпросът е не, но кога ще бъдете хакнат. За да сведете до минимум рисковете, по-добре да получите добра онлайн програма за сигурност.

Не можете да кажете, че има една най-добра антивирусна програма. Понякога простият антивирусен скенер е всичко, от което се нуждаете, докато в други случаи е по-добре да преминете с цялостно решение за защита, което включва по-модерни неща, като заключване на устройството, проверки за сигурност на Wi-Fi мрежата, безопасно банкиране, VPN, родителски контрол и т.н..

Може да се наложи да изпробвате няколко антивирусни програми, преди да изберете победителя. За да ви улесним, ето списък на някои от най-добрия софтуер, който е особено добър и можете да ги използвате като отправна точка при търсенето на перфектното антивирусно приложение за вашите Android устройства.

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security, със своите над 100 милиона инсталации, е едно от най-добрите безплатни оферти, които можете да намерите, когато търсите антивирус за Android. Той предлага платена версия с много повече функции, разбира се, но дори безплатната версия осигурява прилично ниво на защита.

Безплатната версия включва безплатни сканирания за откриване на заплахи и уязвимости, възможност за идентифициране на злонамерени приложения преди да ги инсталирате, проверка на зловреден софтуер на уеб връзки и проверка на сигурността на Wi-Fi мрежите, към които се присъединявате. Има някои други предимства, като проследяване на местоположението на устройството, заключване на устройства, изтриване на всички чувствителни данни, съхранение и оптимизация на батерията – всичко това в безплатната версия.

Платените версии включват някои функции, като VPN, пароли за заключване на PIN / пръстови отпечатъци, по-добра защита срещу кражба и т.н..

Malwarebytes

Malwarebytes е друга достойна антивирусна програма, която трябва да разгледаме. Особено полезно е да се отървете от рекламния софтуер и за предотвратяване на заключване на софтуера за заключване на вашето устройство. Не идва с всички звънци на Avast Mobile Security, но за основните неща, това не е лош избор.

Malwarebytes има и опция за одит на поверителност (т.е. ви казва дали приложенията ви следят). Безплатно е да почиствате устройство. Ако искате защита в реално време, има платени планове, започващи от $ 39,99 на година.

AVG AntiVirus за Android

Едно от най-популярните безплатни антивирусни приложения за Android е AVG AntiVirus за Android – може да се похвали с над 100 милиона изтегляния в Google play. Модулите Antivirus и Antitheft са безплатни, докато останалата част от пакета (т.е. Lock App за файлове и приложения, Camera Trap и Device Lock) се предлага с 14-дневна безплатна пробна версия.

Avira

Ако сте почитател на нещата, направени в Германия, тогава може да искате да започнете търсенето си с антивирус Avira Antivirus Security за Android. Безплатната му версия предлага защита срещу шпионски софтуер, рекламен софтуер и банкови троянски програми, както и от рансъмуер. Модулът против кражба също е безплатен. Включва стандартна функционалност, като точно определяне на изгубен телефон на карта, дистанционно го заключва и изтрива дистанционно съдържанието му, ако смятате, че е загубено за добро.

Премиум функциите включват опция за заключване на вашата камера и микрофон, блокиране на фишинг сайтове и използване на ПИН код за заключване на чувствителни приложения.

Bitdefender Mobile Security

Bitdefender е една от най-големите компании за сигурност не само в Android сегмента на пазара и това е причината за тях Bitdefender Mobile Security е едно много цялостно решение за сигурност. Освен безплатни сканирания, отдалеченото устройство намира, заключва и изтрива данни, то предлага някои не толкова стандартни функции, като защитена VPN (премиум) и поверителност на акаунта (функция, която следи дали вашият имейл акаунт е компрометиран) , Освен това те твърдят, че софтуерът им е лек за ресурси и не изтощава батерията ви.

BullGuard Mobile Security

Безплатна мобилна сигурност на BullGuard предлага повече или по-малко същите функции като другите програми в списъка – т.е. антивирусни сканирания, кражба на кражба, идентифициране на спам обаждания и др., но има и някои функции, които другите програми нямат – т.е. резервно копие и родителски контрол.

Разбира се, не можете да кажете, че архивирането и родителският контрол са това, което прави или нарушава антивирусното приложение – всъщност те нямат нищо общо с неговата основна функционалност, но тъй като това са полезни функции, ако имате нужда от тях, те заслужават да бъдат посочени като уникални функции.

Можете да инсталирате BullGuard Mobile Security безплатно и да получите 1-годишен абонамент за € 19,99.

Comodo Mobile Security

Със своите отчетени инсталации от 1 милион +, Comodo Mobile Security не е толкова популярен като Avast или AVG, но въпреки това успя да бъде забелязан от потребителите. Comodo Mobile Security е нещо повече от антивирус. В допълнение към високоефективния си зловреден софтуер, той предлага също VPN и защитна стена, както и защита на ID, безопасно сърфиране и AppLock.

ESET® Mobile Security за Android

ESET® Mobile Security за Android се предлага в два вкуса – безплатен и платен. Безплатната версия не предлага повече от сканиране в реално време, дистанционно заключване и отдалечена сирена. Платената версия струва $ 14,99 и включва функции, като Lock App, Anti-Phishing и Anti-Theft. Не можете да кажете, че има нещо изключително в тези функции, но ако всичко, от което се нуждаете, са безплатни антивирусни сканирания, това приложение предлага това.

F-Secure Mobile Security

Подобно на продуктите от Bitdefender и Norton, F-Secure Mobile Security е част от пълен пакет (F-Secure SAFE), който ви защитава на всяко ваше устройство – т.е. мобилно, лаптоп, десктоп и др. Те предлагат безплатна пробна версия и многоплатени опции за избор.

Всички платени планове са за една година и вие избирате какво искате да защитите – т.е. вида на устройствата (само за компютри, смартфони, таблети и т.н.) и техния брой (1 компютър, 3, 5 или до 7 устройства и т.н.). Можете също да изберете кои функции да закупите – т.е. пълна защита, само VPN и т.н..

Що се отнася до функциите, те зависят от плана, който искате да закупите. Функциите включват защита срещу вируси, шпионски софтуер и хакерски атаки, както и кражба на ID, блокиране на обаждания и съобщения, безопасно онлайн банкиране и защита срещу злонамерени приложения. За смартфони и таблети имате възможност да заключите или локализирате устройството от разстояние или ако то бъде откраднато, можете да изтриете отдалечено данните си.

Ако имате нужда, има и опция за родителски контрол.

Чили сигурност

Чили сигурност не е толкова популярен, колкото някои от другите имена в този списък, но тяхната оферта е добра и затова има смисъл да го включите. Те предлагат два плана за ценообразуване: 5,00 EUR на месец за едно устройство или 11,00 EUR на месец за неограничен брой устройства. Това е изгодно, ако имате многобройни устройства, тъй като в този случай цената на едно устройство е ниска. За едно или две устройства, спестяванията са несъществени за никое.

По отношение на функциите си заслужава да се отбележи защитата от Netbank (т.е. допълнителна защита за вашите онлайн банкови дейности) и двупосочната защитна стена. Излишно е да казвам, че те предлагат стандартните функции, като антивирусни сканирания и автоматични актуализации, както и родителски контрол.

Norton Mobile Security за Android

И накрая, да не забравяме добрия стар Нортън и неговите Norton Mobile Security за Android. Не очаквайте да откриете в него изключителни функции, които няма да намерите другаде; по-скоро, считайте го само за още една алтернатива. Ако вече сте закупили Norton 360 Deluxe или Norton 360 Premium, вече имате на разположение мобилната защита; ако не – ще трябва да го купите отделно.

Norton Mobile Security се предлага със App Advisor (основният модул, който се грижи за злонамерен софтуер, извличане на софтуер, рекламен софтуер и изтичане на поверителност), предупреждения за обаждания от нежелана поща и измами, Wi-Fi сигурност, защита на уеб и защита на устройства.

заключение

В този списък се опитах да включа най-добрите безплатни и платени Android Antivirus. Не е необходимо да ги изпробвате всички, въпреки че може да се наложи да опитате няколко, преди да изберете този, с който да отидете. След като изберете услуга, която е достатъчно добра за вас, придържайте се към нея и се уверете, че тя е постоянно актуализирана до най-новата база данни на заплахи, защото ако не е, няма да получите необходимата защита, от която се нуждаете.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me