Сигурен съм, че повечето от хората използват Google за заявки, но това не е единствената търсачка, която имаме.

Има много от тях, които предлагат широка гама от интересни функции, повечето от които са уникални. Тези, които изброих в тази статия, поставят сериозен акцент върху неприкосновеността на личния живот и цялостната сигурност, така че ако това е основната ви проблем, трябва да прочетете това до края.

Нека скочим право в него.

DuckDuckGo

DuckDuckGo стартира през 2008 г. с цел истинска поверителност. Тази търсачка изминава няколко километра, за да защити поверителността ви, като:

 • Блокира тракери
 • Криптира връзките
 • Не събира и не споделя лични данни
 • Не събира история на търсенето
 • Не пренасочва реклами

Можете да добавите DuckDuckGo към Google Chrome.

Swisscows

Пълен с разнообразни интересни функции, Swisscows вероятно е онази търсачка, която не знаехте, че ви е необходима. Тя ви позволява:

 • Търсете нещо
 • Изберете да показвате само специфични за региона резултати
 • Превеждайте текст от един език на друг
 • Незабавно потърсете смисъла на думите и изреченията с Digest

Най-важното от всичко? Той не събира или проследява вашите данни. Поверителността ви е много уважавана и по уважителни причини. Освен това можете да сте сигурни, че резултатите от търсенето никога няма да покажат неподходящо съдържание. Всичко е семейно.

Ecosia

Търсачка с добра кауза, Ecosia засажда дървета в най-оскъдните райони по света винаги, когато търсите чрез тяхната услуга. За всеки 45 търсения, които правите, те засаждат едно дърво за околната среда.

И това не е всичко в историята. Тази търсачка защитава вашата поверителност, използва естествена енергия, за да стартира системата им и накрая показва къде отиват приходите им от вашите търсения. Те са напълно прозрачни.

Можете да търсите заявки от уебсайта им или да добавите разширението към браузъра си Google Chrome.

Qwant

Търсачка за ориентиране към поверителност без проследяване, Qwant е друга блестяща опция към списъка. Можете да търсите директно от уебсайта им или да го инсталирате във вашата система за лесен достъп. В самата начална страница ще видите най-новите горещи тенденции и ще ви информирате.

Ако обичате да го използвате, можете да продължите, за да го направите вашата търсачка по подразбиране.

Начална страница

Сигурни и частни, Начална страница ви позволява да търсите неща безпроблемно, без да докосвате някоя ваша лична информация. Това е една от най-предпочитаните търсачки на пазара и получи висока оценка от харесванията на The New York Times и The Daily Bot.

Използването на StartPage означава:

 • Не се събират или използват данни
 • Възможност за гледане анонимно
 • Получаване на по-дълбоки резултати при всяко търсене, без бисквитки

Можете да направите това вашата търсачка по подразбиране, ако искате.

Baidu

Основана през 2000г, Baidu е най-използваната търсачка в Китай. Той получава над милиард заявки за търсене всеки месец, което ясно показва неговата популярност. Можете да търсите за уебсайтове, аудио, изображения, новини и много други.

Той е известен като “Google” на Китай, тъй като има почти всички функционалности на Google. По подобен начин можете да въведете заявка в началната страница и незабавно да получите много резултати.

питам

Уникална търсачка, питам е вид платформа за въпроси / отговори, където всяка заявка има отговор, вече публикуван от други потребители. Имайте предвид, той също има традиционната опция за търсене, така че получавате най-доброто от двата свята.

На началната страница можете също да откриете разнообразие от интересни четения за различни категории, което е доста готино.

Lukol

Lukol ви позволява да търсите неща, докато сте напълно анонимни. Както казах в началото, тези търсачки отделят много време, когато става въпрос за защита на личната ви информация и това е един прекрасен пример за това.

Lukol се задвижва от Google персонализирано търсене, което означава, че получавате всички функционалности на Google, но се наслаждавате на ползата от анонимност, за да защитите вашата поверителност.

Yandex

Официално петата най-популярна търсачка в света, Yandex се използва широко в Русия и има 60% пазарен дял там. Той е много идентичен с Google и предоставя различни опции за търсене като:

 • Уебсайтове
 • Снимки
 • Видео
 • поща
 • Новини
 • Карти

Също така можете да преглеждате карти, да превеждате съдържание или да използвате техния бърз браузър. Интерфейсът е много по-чист от другите търсачки, като ви помага да се насладите на приятно изживяване.

заключение

Сега, когато знаете различните търсачки, с които разполагаме, е време да се възползвате от това и да започнете да го използвате. Много от тези търсачки вероятно осигуряват много по-добро потребителско изживяване и поверителност в сравнение с Google.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me