Използвайки DNS филтриране, можете да гарантирате, че децата са защитени от сърфиране в опасни онлайн сайтове.

С бързо развиващата се технология днес все още има едно нещо, което не е сортирано и вероятно никога няма. Това е проблемът със сигурността в Интернет. Колкото и да сме напреднали, Интернет винаги е бил почва за злонамерени атаки и кибер заплахи.

Това не е най-добрият съвет да спрете да използвате интернет. Това ще заглуши възможностите ви за живот, като се има предвид, че е толкова полезно нещо, което имаме.

Едно блестящо решение би било използването на DNS или Content филтриране, което ще защити семейството ви от кибератаки. И това ще откриете в тази статия.

Но първо, нека научим малко за термина „филтриране по DNS“.

Какво е DNS филтриране?

DNS филтрирането означава филтриране на домейн имена и е техника за предотвратяване на достъп до определени уеб страници или IP адреси, които изглеждат подозрителни. След като активирате DNS филтър, можете да сърфирате в Интернет, знаейки, че филтърът ще ви попречи да посетите злонамерени уебсайтове, като ви покаже „блокова страница“, която ще обясни причината за предотвратяване.

Можете също така да блокирате ръчно определени URL адреси, ако сте сигурни, че те няма да бъдат посещавани в бъдеще.

Предимства от използването на DNS филтриране

За ползването на DNS филтриране има много предимства за вас и вашето семейство. Вероятно вече имате вкус към това, но ето още няколко неща, които трябва да знаете:

Гарантира безопасно сърфиране в Интернет

Използването на DNS филтриране означава поставяне на препятствие в злонамерени уебсайтове, които потенциално могат да откраднат вашата лична информация. Някои други заплахи включват:

 • рансъмуер
 • Phishing
 • Spyware
 • Вирус
 • Malware

Можете да избегнете всички горепосочени рискове, като просто приложите DNS филтъра.

Защита на вашите данни

Всички имаме важни данни на вашите устройства и през повечето време не сме в невежество, когато става въпрос за архивирането им. Ако случаят е такъв при вас, рискувате да загубите всичко това, ако посетите опасни онлайн източници. За щастие, следният софтуер се грижи за това за вас.

Защитава вашето устройство

Без значение дали търсите от телефона, таблета или компютъра си, посещението на злонамерени уебсайтове потенциално ще навреди на устройството ви. Някои уебсайтове могат да инсталират вируси на вашето устройство дистанционно, което може да развали функционалностите и да го направи частично безполезно.

Нека да проучим следните инструменти.

CleanBrowsing

Позволява ви да сърфирате в интернет без никакви „изненади“ CleanBrowsing е един страхотен инструмент за филтриране, базиран на DNS, който ще предпази децата и цялото ви семейство от злонамерени атаки. Тъй като е базиран на DNS, няма да е необходимо да изтегляте допълнителен софтуер, за да го използвате. Всичко, което трябва да направите, е да промените DNS от вашия доставчик на интернет услуги. Това е толкова просто.

Самият безплатен план предлага някои страхотни функции като:

 • Филтър за сигурност, който блокира фишинг, извличане на софтуер и злонамерени източници
 • Блокира неподходящо съдържание за възрастни
 • Специално създаден семеен филтър за правилна употреба според възрастовите групи

Ако искате да получите достъп до по-разширени функции, можете да се регистрирате за един от техните платени планове, като започнете с по-малко от една цена на кафе Starbucks на месец.

Gateway на Cloudflare

Gateway на Cloudflare е фантастично решение за използване за домашна или офис мрежа. Cloudflare помага да се осигури интернет опит, като се държи злонамерено съдържание далеч от вашата мрежа.

Той работи, като маршрутизира целия трафик през техните DNS сървъри и създава политика, при която конфигурирате какво да разрешите или блокирате. Цялата конфигурация се извършва чрез красивото табло, където можете да конфигурирате всичко като следното.

 • Активиране на Безопасно търсене
 • Блокирайте сайтове, които се считат за подозрителни, злонамерен софтуер, фишинг, спам, шпионски софтуер, криптовалута, ботнет
 • Блокирайте трафика по категории като наркотици, злоупотреба с деца, безопасни за деца, измамни реклами и др

Можете също така изрично да разрешите или блокирате сайт. Страхотното е, че можете да започнете БЕЗПЛАТНО, което е достатъчно за домашна употреба. След като настройката приключи, Cloudflare ще започне да филтрира трафика и ще ви покаже страницата „Ограничен достъп“, ако има за цел да бъде блокирана.

Cloudflare DNS може да бъде конфигуриран на Windows, macOS, Linux или мрежов рутер. Ако имате няколко устройства, тогава внедряването на рутер ще гарантира, че всяко свързано устройство е защитено.

ESET Родителски контрол

Друга много впечатляваща DNS-филтрираща услуга, ESET Родителски контрол, работи безпроблемно на настолни и мобилни устройства. С две думи, ето какво прави тази услуга:

 • Блокира неподходящо съдържание за възрастни
 • Ограничава времето на екрана
 • Предотвратява изтеглянето на подозрителен софтуер
 • Проследява поведението на сърфиране
 • Проследява местоположението на телефона на детето ви

С всички тези впечатляващи функции получавате и безплатна 30-дневна пробна версия. След това можете да изберете техните платени планове, започвайки от $ 49.95 / година.

SafeDNS

С усъвършенстван щит за уеб сигурност, който ви дава пълен контрол върху поведението на децата ви при сърфиране, SafeDNS означава името му. Това е награден инструмент, който защитава семейството ви от различни кибер заплахи.

Някои страхотни функции включват:

 • Гарантира подходящо сърфиране чрез блокиране на възрастни, насилници и злонамерени източници
 • Възможност за създаване на три различни филтри за различни възрастови групи във вашето семейство
 • Ограничете използването на вашия екран, като запазите таймер
 • Блокира спам и досадни реклами
 • Възможност за филтриране на конкретна или на цялата мрежа
 • Идва с приложение за Android

С всички тези страхотни функции, SafeDNS предлага 15-дневна безплатна пробна версия. След това премиум плановете започват от $ 19.95 / година.

Sophos

Похвален от компании като IGN и Mac World, Начало на Софос е друг отличен DNS филтър, който се предлага с блокиране на изкуствен интелект на вируси, зловреден софтуер и други вредни заплахи с лекота. Той е достъпен както за Mac, така и за компютър и предлага широк спектър от защита, включително:

 • Родителски контрол
 • Банкова сигурност
 • Защита на идентичността
 • Защита при сърфиране
 • Защита на поверителността

Той е направен да бъдете в крак със заплахите в реално време, които се появяват ежедневно чрез навиците ви на сърфиране. Можете да изтеглите и използвате това безплатно с ограничени функции или да изберете един от техните платени планове, като започнете от едва $ 45 / година.

OpenDNS

OpenDNS е един от водещите доставчици на DNS услуги, които имаме днес. Всъщност, според изследванията, 1 на 3 американски училища използват OpenDNS за защита на своята мрежа. Впечатляваща особеност на тази услуга е, че след като активирате DNS филтъра, всяко устройство, което свързвате оттам нататък, ще бъде защитено от различни заплахи.

Можете да свържете всякакъв вид устройство, било то лаптоп, смартфон или таблет. Тази услуга предлага два различни безплатни плана и още два платени планове, започващи от $ 19.95 / година.

Net Netny

Друга DNS услуга, която използва изкуствен интелект, за да блокира злонамерени източници онлайн с лекота. Съгласно ръководството на Том, Net Netny е посочен номер 1 сред другите приложения за родителски контрол. Това само по себе си ви показва колко добра е услугата.

Той предлага много страхотни функции, включително:

 • Възможност за наблюдение на навиците на сърфиране при вашето дете
 • Ограничете времето на екрана на децата с докосване с пръст
 • Блокира подозрителни уебсайтове
 • Управление на това, което децата могат да разглеждат в интернет
 • Блокира съдържание за възрастни
 • Възможност за забраняване на конкретни URL адреси

Можете да използвате Net Nanny на Mac OS, Android, IOS и Kindle. Той има различни планове за различни устройства, така че си струва да разгледате техните таблица за ценообразуване за по-добра идея.

кръг

Феноменално устройство, което се предлага с интерактивно приложение, кръг трябва да бъде една от най-добрите опции в този списък. Похвален е от марки като Forbes, TechCrunch и USA Today. Той осигурява разнообразна защита на навиците за сърфиране при децата ви като:

 • Задаване на ограничения при използването на телефона им
 • Прегледайте какво ви гледа детето през целия ден
 • Възможност за изключване на интернет по време на лягане или при учене
 • Възможност за възнаграждение на вашите деца с допълнително време за екрана, когато е необходимо
 • Поставете пауза / възобновете интернет, когато пожелаете

Вярвам, че най-голямата точка на продажба на тази услуга е приложението, което идва заедно с нея. Супер забавно и интуитивно е да искате да продължите да го използвате. Приложението работи както на IOS, така и на Android.

За разлика от някои от другите DNS филтри в този списък, Circle е физическо устройство, което ще бъде изпратено до вас, след като го закупите. Той струва 129 долара с 1-годишен абонамент за всички включени функции.

заключение

Надявам се горните инструменти за филтриране на DNS да ви помогнат да не станете жертва на кибер заплахи отново. Заедно с инструментите за филтриране може да искате да използвате VPN услуги за защита на вашата идентичност.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me