Направете вашата лична информация защитена.

Нека разгледаме някои важни данни за смарт устройства:

С други думи, добро количество лична информация (PII) се предава през безжични мрежи. От своя страна рискът от кражба на самоличност онлайн се увеличава.

Липса на актуализации

Резултатите от проучване на Pew за 2017 г. разкриха една четвърт от собствениците на смартфони не използват парола за заключване на телефоните си. Освен това 40% от анкетираните казаха, че актуализират ОС и приложения на телефона си само когато е удобно.

Ако не бъдете старателни, възникват проблеми с вашите лични данни и с информацията на други лица. Например, някой може да вземе имейла ви, да прикачи злонамерен софтуер и да го изпрати от списъка ви с имейли. И ако отворят тези имейли …

Забийте приложенията

Паролите и актуализираните приложения все още не осигуряват 100% защита на интелигентно устройство. Въпреки това, добавянето на допълнителен слой защита чрез приложение за сигурност значително намалява опитите за кражба на PII или причинява инфекции.

Докато някои приложения изискват абонамент, връщането на инвестицията за намаляване на загубата на данни си заслужава. Също така някои приложения предлагат безплатни версии, които предоставят повече опции, отколкото си мислите. Ето някои от най-добрите приложения за сигурност, които защитават информацията за всички.

Внимавай

Вероятно сте виждали Внимавай но никога не е знаел предназначението му. Зад кулисите не позволява да се повредят или откраднат данни на вашето Android или Apple устройство. И това прави безплатно.

Без значение дали сте на устройството си или не, Lookup го защитава от подозрителни елементи като измамни URL адреси, злонамерени връзки и отмъстителни приложения. В допълнение към това, безплатната версия може да ценни резервни контакти. Ако се повредят или изгубят, те могат да бъдат изтеглени онлайн или чрез устройството. За iPhone и iPads това може да се използва като вторичен метод за извличане, ако забравите вашите iCloud идентификационни данни.

LookoutWorks

Друга безплатна функция Lookout предлага местоположение на телефона. Дори ако вграденият GPS на устройството е деактивиран, приложението за сигурност го локализира в Google Maps. След като се намери, той излъчва силна аларма, дори ако устройството е в безшумен режим.

Има и други функции за гледане. Например, дистанционно заключване или безопасно сърфиране. Те обаче са част от услугата за абонамент на компанията.

BullGuard

Независимо от модела за безплатно или заплащане, BullGuard прави много за защита на вашето умно устройство. Акцентът е дистанционната сигурност. Ако телефонът или таблетът са изгубени, достъп до устройството чрез онлайн акаунт, за да го заключите и изтриете данните. Това прави не само на iOS на устройството, но и на неговата SIM карта.

Приложение за сигурност Bullguard

Купуването на абонамент за BullGuardd добавя родителски контрол. След като бъдат активирани, родителите могат да проследят местоположението на детето си на устройството си Apple или Android и да видят какви приложения те изтеглят. Изглежда Оруелски; но целта му е да се сведе до минимум взаимодействието между децата и онези, които искат да им навредят.

McAfee WaveSecure

Въпреки че много хора познават McAfee за неговия набор от компютърна антивирусна защита, той предлага също толкова мощен щит за мобилни устройства.

Предлага се на устройства с Android и Apple,  McAfee WaveSecure е платена услуга, която разполага с дистанционно заключване и изтриване на данни, както и архивиране и възстановяване на данни. Също така, той проверява URL адреси в имейли, текстове и QR кодове за подозрителна активност.

McAfee WaveSecure

Ако потребителят загуби телефона си, McAfee WaveSecure определя местоположението си дори и с GPS деактивиран. Освен това той изчислява няколко точки в околността като точки на парцела. Това помага да се стесни местоположението на устройството.

McAfee също получи друг продукт, наречен Мобилна сигурност за защита на личната идентичност и следните характеристики.

  • Защита срещу кражба
  • Управлявайте централно – поемете контрола отвсякъде
  • Защитете снимките и видеоклиповете с личен ПИН код
  • Работи с часовник на Apple
  • и много повече …

F-Secure

В момента за устройства с Android, F-Secure насърчава защитата на данните от онлайн кражба на самоличност. Той също така прави крачка напред, като блокира нежелани телефонни обаждания и текстови съобщения. Определен бонус, тъй като в на пръв поглед невинни текстове се откриват злонамерени URL адреси.

Приложение за сигурност F-Secure

В момента компанията предлага 30-дневен пробен период, за да изпробва всичките им предложения. Ако решите да не се абонирате, F-Secure предоставя безплатно приложението си против кражба. Това ви позволява да намерите телефона си и да изтриете данните, ако е необходимо.

Avast Mobile Security

Има много за харесване в Приложението Avast Mobile Security. Например количеството опции, които получавате безплатно, за които други компании таксуват. Някои от тях включват спам блокери, откриване на злонамерени приложения преди инсталирането и проверка на сигурността на WiFi. Освен това помага на потребителите да проследяват времето, прекарано в определени приложения, увеличава оперативната памет на устройството и проверява разрешенията на приложението.

Предлагат се опции за плащане Pro и Ultimate. Въпреки това, с броя на наличните безплатни инструменти, екстрите може да не са необходими.

Avast Mobile Security

В крайна сметка тестването на всички тези приложения за сигурност е задължително преди да се абонирате за планове за плащане. Въпреки че компаниите могат да кажат, че безплатните им версии са стабилни, може да има опции, които не могат да се използват без план.

Говорете с други собственици на смарт устройства – почти на всеки от вашия кръг, за да видите какво използват и как работи за тях. Събирайки всички техни възможности, трябва да имате добра представа откъде да започнете. След това въздишайте облекчено, когато вашите данни са защитени.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me