Забелязали ли сте някога златна рибка, която имате у дома? Плува безкрайно – от един ъгъл на рибата си до друг? Е, изследванията показват, че тя има по-добър период на внимание от вас.

не се шегувам.

Средната продължителност на вниманието на хората има спадна от 12 до осем секунди през последните 20 години, което е по-малко от златната рибка – което е девет секунди.

Въпреки че това произволно самодоволство на дреболии е спорен, има много последици, едно от които е свързано с вашия бизнес уебсайт.

Ще видиш – 53% на уеб потребителите в днешния забързан свят напускат уебсайт, ако се изисква повече от три секунди. Представете си – спечелихте кликване, а след това го загубите заедно с шанса за реализация само защото уебсайтът ви не се зареди достатъчно бързо.

Това боли, нали??

Въпреки че релевантността на страниците и класирането на страниците все още са забележими показатели за даден уебсайт, който Google трябва да спазва, времето за зареждане на уебсайта също е жизненоважен показател за използваемост, според Google. Споменатият показател отчита не само класацията на страниците, но също така има огромно влияние върху степента на реализация и дали посетителят ще остане на уебсайта или не..

Така че, очевидно е, че не можете да си позволите да имате сайт с бавно зареждане. На залог са твърде много стимули!

Но как го правите??

Какви хакове трябва да внедрите, за да натоварите уебсайта си със светкавична скорост?

Ето някои от бързо спечелените хакове:

Активиране на кеширането на браузъра

Това е може би най-разпространеният хак за подобряване на времето за зареждане на уеб страниците. Когато потребител посещава уебсайта ви за първи път, основните компоненти на уеб страницата се записват във временно съхранение или на твърдия диск. Това означава, че браузърът им може лесно да получи достъп до уебсайта ви, без да се налага да изпраща сървъра друго HTTP заявка, а потребителят може да го отвори лесно следващия път, когато посети вашия сайт – почти моментално.

За да се улесни същото, услуги като Nginx кеширане или WordPress-захранван W3 Общ кеш и WP ракета е удобно, за да активирате кеширането на браузъра за уебсайта.

Ограничете и премахнете приставки

Приставките са „включени“, за да подобрят специфична функционалност на уебсайта, което може да включва добавяне на допълнителна информация, предлагане на по-плавна интеграция между вашия сайт и външен инструмент или промяна на визуалните елементи.

Нарастващият брой на плъгините обаче отнема повече време. Пример – “Facebook като кутия” е известно, че забавя уебсайта, като добавя огромни 700 KB към общото тегло на страницата! По същия начин плъгините с по-ниско качество също увеличават времето за зареждане. Ключът е да запазите висококачествените плъгини, които вашият уебсайт действително се нуждае, и да премахнете ненужните.

Това предложение не е само за WP сайтове, но и за други като разширения в Joomla, предни библиотеки и т.н..

Оптимизирайте своя CSS код

Не толкова отдавна идеалният размер на уеб страницата беше само 30KB. Имайте предвид – включващо съдържание, изображения, кодове и графики. Скоро популярността на CSS скрипта нарасна, тъй като тя може да осигури подобрено изживяване на уеб потребителите.

Това обаче има своите недостатъци. Колкото повече CSS файлове имате на вашия уебсайт, толкова повече HTTP заявки е принудени да правят, като по този начин забавят сайта. Ето три най-добри практики:

  • Направете кода възможно най-кратък, като използвате по-малко оператори и декларации. По-малко редове на CSS скрипта означава по-малко цикли на обработка и по-кратки времена за зареждане на страниците.
  • Уверете се, че вашата CMS вече е оптимизирала вашата CSS. Ако не, използвайте външен инструмент като CSS Minifier за намаляване на файловете с ресурси е препоръчително. По този начин уебсайтът ще се зареди по-бързо.
  • Избягвайте използването на CSS в HTML, като DIV и H1 тагове.

Има още инструменти за вас оптимизирайте и форматирайте CSS.

Ограничете своите 301 пренасочвания

Промяната в структурата на вашия уебсайт е неизбежна. Това означава, че URL адресите на страницата ви също се променят. Но тъй като не искате да обърквате уеб посетителите си с различни URL адреси или да понижавате класирането на която и да е от тези страници, се обръщате, за да пренасочите кликванията си от стар URL адрес към нов..

Пренасочванията 301 гарантират, че старият URL адрес все още работи, въпреки че технически не съществува. Това лесно решение обаче намалява времето за зареждане на страницата, защото процесът създава връзки във верига, през която браузърът ви трябва да премине, за да кацне на новия URL адрес.

Следователно, ограничете своите 301 пренасочвания.

Намалете размера на изображението

Хората са се развили като визуални същества.

Не е изненада, че човешкият мозък обработва визуализации 60 000 пъти по-бърз от текста. А що се отнася до уебсайтове, никой не обича да отделя време за един, който е тъп и твърде пълен с информация, без визуално представяне.

Нищо чудно, че всеки компетентен уебсайт има справедлив дял от визуално съдържание – от снимки и слайдшоута до gifs и видеоклипове, като по този начин увеличава скоростта на реализация 7x.

Въпреки положителните резултати, изображенията увеличават времето за зареждане на уеб страница. Единственият хак, който се справя с това предизвикателство, е да преоразмерите изображенията. И това не означава да ги изрежете, защото страницата все пак ще трябва да зареди цялото изображение и да го покаже в по-малък размер от оригиналното.

Решението тук е да промените размера на снимките и да ги компресирате. 25% от уеб страниците могат да спестят повече от 250KB, а около 10% от тях могат да спестят повече от 1MB чрез просто компресиране на големите файлове, според Google. Вижте броя на инструментите за компресиране на изображенията, без да се нарушава качеството.

Затова оптимизирайте вашите уеб изображения и намалете времето за зареждане на страницата.

Използвайте хостинг на трети страни

Ако вашият уебсайт има големи файлове, съдържащи изображения и видеоклипове, времето за зареждане на страницата значително ще се увеличи. Освен това, времето за зареждане се увеличава още повече, ако използвате споделен сървър за хостване на файловете, особено видеоклипове.

За да разрешите проблема, споделете видео файловете на външни хостинг платформи като YouTube или Vimeo. След това видеоклипът може да бъде вграден в уебсайта с прост код, като по този начин значително ще се подобри скоростта на зареждане на уебсайта.

Ако използвате WordPress, трябва също да помислите за хостинг на премиите за постоянно и надеждно време за зареждане на страницата.

Компресиране и кеширане

А Machmetrics проучване показва, че уебсайтовете имат средно време за зареждане на страница от около 8-11 секунди. Това може да изглежда като малък брой, но както споменахме по-рано, посетителите на уебсайтове не чакат повече от три секунди, за да се отвори уеб страница.

Точно тук е удобно компресирането на цялото статично съдържание на сайта. Обикновено компресията е по-скоро настройка на сървъра. Ако обаче това не е опция, използвайте файлови формати и други приложения като Gzip, които идентифицират низовете от същия код в текстовите файлове.

Повечето от хостинг платформата предлагат многостепенно кеширане в своя план. Говорете с вашия доставчик на хостинг услуги, за да разберете какви са наличните и как можете да ги активирате на своите сайтове. пример, SiteGround предлагат статично, динамично, Memcached и HHVM кеширане решение.

И за WP сайтове, Kinsta предлагат кеширане от страна на сървъра и мощен вътрешно разработен плъгин за управление на кеширането на сайта.

Това ще намали значително времето за зареждане на страницата на уебсайта.

Обобщавайки

Скоростта на уебсайта има голямо значение. Това е първото впечатление, което правите на посетителите за първи път. И да, лошото време за зареждане на страницата се отразява неблагоприятно на класацията ви за търсене, потребителското изживяване и реализациите. Защо да се случи това, когато проблемът може да бъде лесно отстранен с нашите седем хака?

Освен това, ако искате да проверите скоростта на уебсайта си на настолни и мобилни устройства, можете да го направите Geekflare одит безплатно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me