API-тата, които предлагате, и API-тата, на които разчитате всеки ден, влияят на бизнеса ви.

Ефективните API-файлове генерират щастливи клиенти и поддържат екипите ви продуктивни. Мудни, неправилно функциониращи API-та намаляват репутацията, консумират ресурсите ви за поддръжка и намаляват производителността в цялата компания. API за наблюдение с уеб услугата на Uptrends и Многоетапни API монитори може да ви помогне да запазите лицето и да задържите екипа си за задача.

API-тата са навсякъде и с нарастването на облака и Интернет на нещата, API-ите стават все по-важни с всеки изминал ден. Ако някой от API-те, които предоставяте, или разчита на спад или изпитва проблеми с производителността, така правят сайтовете и услугите, които зависят от тях.

Защо API за мониторинг е от решаващо значение за вашия бизнес?

Размерът на усилията и средствата за разработване, тестване и стартиране на уебсайта, приложението или приложния програмен интерфейс може да отиде веднага през прозореца, ако не гледате денонощните API-та..

Независимо дали сте разработили за вътрешна или обществена употреба, много – дори милиони – устройства, приложения и хора разчитат на наличността, производителността и функцията на този API.

API не успяват, така че трябва да защитите вашата инвестиция на време и пари. Съставихме списък на основните причини, от които е важно да следите своите API-та:

 1. API е Ваша отговорност: Когато предоставяте API, вашите потребители разчитат на вас, за да гарантират, че API има висока наличност, бърз и здрав.
 2. Не можете да разчитате на редовен мониторинг на уебсайтове. Проверката за ъптайм или първоначално зареждане на страница не е достатъчна, когато става дума за критични API.
 3. Всеки метод на API трябва да работи: Може да е нагоре, но един неуспешен метод по веригата може да доведе до разпадане на цялата транзакция.
 4. Изгубена репутация на марката: Знаят ли вашите потребители какво е API? Вероятно не. Те знаят, че нещата не работят или не работят добре. Когато вашият сайт или услуга е тромав с бавен потребителски интерфейс или просто напълно се взриви, 75% от потребителите напускат и не се връщат.
 5. Намалена удовлетвореност на потребителите: Мудното представяне оказва значително влияние върху удовлетворението, което потребителите получават от вашия продукт. Лошата производителност засяга всеки аспект от потребителското изживяване и намалява възприятието на потребителите за дизайна, навигацията и полезността на продукта..
 6. Загуба на текущи приходи: Когато API спре да работи, вероятно регистрациите не работят, касите и количките не работят, или нещата могат да станат достатъчно тромави, за да унищожат доверието на потребителите. Когато нещата не работят, потребителите отскачат и взимат приходи от конкуренцията.
 7. Бъдещите приходи страдат: Работили сте усилено, за да привлечете клиентите до вашата услуга и ако продуктът ви не работи добре, потребителите отскачат. Потребителите обаче не спират дотук. Те говорят. Те разказват на хората за опита си лично и онлайн чрез прегледи и социални медии. Недоволните потребители не се връщат и те вземат много бъдещи приходи от потенциални нови клиенти със себе си.

Както можете да видите, наблюдението на вашите API-та на трети страни, от които се нуждаете вашият продукт, е от решаващо значение. Да се ​​надяваме, че третите доставчици гледат системата си редовно, но може би не. Те могат да тестват на случаен принцип през целия ден или да тестват само зад защитната си стена.

Тези произволни тестове може да обхванат някои проблеми и тестването отзад на защитната стена няма да улови проблеми, изпитвани от потребителите от другата страна. За да сте сигурни, че той стои и работи, трябва да използвате здрава система за наблюдение. Uptrends може да ви помогне да защитите инвестицията си, като автоматизирате процеса и тествате от местоположенията на вашите потребители.

Какви са опциите ви за мониторинг на API?

Uptrends предлага два типа мониторинг на API и да разберете коя от двете опции за мониторинг е подходяща за защита на вашия API е да разберете как клиентът използва API. Поддържайте документацията на API под ръка, за да сте сигурни, че имате цялата информация, необходима за вземане на правилни решения за мониторинг. Определете дали вашият API изисква множество обаждания за завършване на транзакция или едно единствено обаждане прави трика.

API за единично обаждане: Надежден, но евтин метод за проверка на единични обаждания в API и проследяване на времето за работа с API е използването на HTTP (S) монитор на уеб услуги. Монитор на уеб услуга проверява продължителността на работа и валидира един единствен отговор на API, като проверява кодове на отговори, проверки на съдържанието, време за отговор и размер на отговора (чудесен избор, ако предоставите гаранция за SLA с вашата API услуга). Можете също така да направите просто удостоверяване. Мониторите на уеб услуги работят толкова често, колкото веднъж в минута.

API за много обаждания или много стъпки: Ако трябва да обработвате пренасочвания, да удостоверявате потребителите или да запазвате и използвате повторно информация от едно повикване на API към друг, използвайте многоетапното решение за мониторинг на API на Uptrends. С многоетапното решение можете да извадите стойности от отговора за по-късна употреба, да правите твърдения, да използвате оператори за сравнение, да генерирате произволни стойности, да използвате предварително зададени променливи, да използвате удостоверяване и да получите достъп до сертификати на клиенти. Проверете целия процес с многостепенен мониторинг на API, докато проследявате ефективността при всяко обаждане в API.

Избор на кои API се нуждаят от мониторинг

Когато започнете да мислите за всички API-та, необходими за обработка на една потребителска транзакция, може да ви се стори зашеметяваща. Кои API се нуждаят от наблюдение и кои API не? Объркването е разбираемо, но не всеки API и функция изискват наблюдение.

За да опростим избора, създадохме списък:

Наблюдавайте вашите обществени API-та (вътрешни и външни)

Ако публикувате API, трябва да ги тествате за наличност, производителност и функция. Ваша работа е да реагирате бързо на проблеми с API и да поддържате висока наличност.

Наблюдавайте важни API-та на трети страни

Ако един API е жизненоважен за вашия API, приложение, услуга или уебсайт, трябва да наблюдавате този API, точно както бихте направили своя собствена. Поне обмислете да използвате монитор за ъптайм, така че да знаете кога този API излезе офлайн.

Наблюдавайте несъществени API на трети страни

Някои API-та предлагат подобрено потребителско изживяване, като например услуги за местоположение, тип комплекти, графики и реклами. Можете да изберете кои API-та в тази категория може да искате да наблюдавате. Например, ако приходите от реклама зависят от API, може да искате да поставите монитор на уеб услуги, за да сте сигурни, че API остава в наличност.

Използването на многоетапно решение за мониторинг на API от Uptrends прави настройката лесна, дори за сложни API взаимодействия

Понякога не можете да знаете със сигурност, че API работи от един отговор; понякога API-тата се усложнява и трябва да проведете цял куп обаждания към един или повече API-та, за да сте сигурни, че цялата транзакция работи. Ето защо се развиха Uptrends Многостепенен мониторинг на API.

Многостепенният мониторинг на API ви предлага цялата гъвкавост, която ви е необходима, за да се справите дори и с най-сложните взаимодействия. Uptrends има уникален създател на стъпки на API, който разбива взаимодействията ви на лесни за следване стъпки. Uptrends ви дава гъвкавост да:

 • Снимайте и обработвайте пренасочванията.
 • Използвайте основно, NTLM, дайджест и персонализирано (включително OAuth) удостоверяване.
 • Съхранявайте, осъществявайте достъп и използвайте клиентски сертификати.
 • Поддържайте, използвайте и пазете сертификатите и идентификационните данни за вход в сейфа на Uptrends.
 • Използвайте променливи: предварително дефинирайте, задайте стойности, генерирайте произволни стойности.
 • Използвайте сравнения и твърдения (проверете съдържание, кодове за отговор, времена за отговор).
 • Следете вашия API от 200 тестови локации в световен мащаб, или следете вътрешните API с частна контролна точка зад вашата защитна стена.

Не е необходимо да е сложно и можете да спите добре, знаейки, че ако Uptrends открие проблеми с вашия API, тяхната усъвършенствана система за сигнализиране ще се увери, че знаете за това.

храна за вкъщи

 • API-тата захранват мрежата.
 • Продължителността на работа, работата и функцията на API се равняват на приходи и репутация.
 • API-тата на трети страни могат да навредят на вашата марка, подобно на отказите във вашия API.
 • Това е вашият API и е ваша отговорност да го следите за продължителност, производителност и функция.

Мониторингът на API на Uptrends ви помага да подобрите времето за работа на бизнеса и API на трети страни, производителността, наличността и т.н. Все още не съм убеден? Изпробвайте Uptrends API Monitoring безплатно за 30 дни. Нямате нужда дори от кредитна карта.

ЕТИКЕТИ:

 • API

 • мониторинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me