За да получите снимка на RUM (Real User Monitoring), представете, че уебсайтът ви е ферма за мравки, а вашите потребители са мравките. RUM почиства стените на вашата ферма, като ви позволява да видите откъде идват потребителите, какво правят, какви проблеми имат и колко време отнема да взаимодействат с вашия сайт.

Накратко, RUM ви дава представа за това какъв потребителски опит предлага вашият сайт.

Това е техника за тестване, базирана на реални потребителски взаимодействия. RUM следи действителните потребители и улавя данни за ефективността, за да оформя ключови показатели, като пътища за транзакции, отзивчивост и пъти за зареждане на страницата. Инструментите за тестване анализират опита на потребителите в реално време, наблюдавайки взаимодействието им с уебсайт или приложение.

Защо е важен RUM?

Нека разгледаме отново фермата за мравки: обичате да гледате своите мравки, така че ще направите всичко възможно, за да им стане удобно. Посетителите на вашия сайт също трябва да са удобни по време на престоя им. Но за разлика от мравките във фермата, те лесно могат да си отидат, ако не им е приятно. Затова е важно да знаете как се чувстват, за да ги накарате да навигират по страниците ви възможно най-дълго.

RUM получава данни за реални потребители, които взаимодействат с вашия сайт, за разлика от техниките за синтетичен мониторинг, които използват автоматизирани инструменти или роботи, които имитират действия на потребителя по планиран начин и получават резултати въз основа на тези действия. И двата подхода дават различни гледни точки на поведението на уебсайта Ви, така че за по-добро разбиране на проблемите, засягащи потребителското изживяване, идеалните инструменти и техники трябва да комбинират истински потребител и синтетичен мониторинг, за да се покаже пълната картина.

Uptrends

За изпълнение на Uptrends RUM, просто трябва да копирате и поставите кодов фрагмент на уеб страниците си. След като направите това, скриптът Uptrends започва да събира данни за опита на вашите потребители. Тези данни захранват поредица от табла за управление на RUM, до които можете да получите достъп незабавно, за да проверите ключови показатели като използване на страници, ефективност за държава, използване на браузъра и други.

Решението за мониторинг на Uptrends комбинира данните на реалните потребители с резултатите от синтетичните тестове за мониторинг, извършвани от техния софтуер. Синтетичният мониторинг на Uptrends се свързва от едно от 209-те му световни местоположения към вашия сайт на определени интервали, осъществявайки взаимодействия и събиране на данни за резултатите. Комбинираните резултати предлагат пълна картина на цялостното здраве и ефективност на уебсайта Ви.

Можете да видите как функционира вашият сайт от гледна точка на потребителите и да получите представа за профилирането на тези потребители от инструменти за уеб анализи, като Google Analytics. Данните стават видими в таблата ви за минути, което ви позволява да видите пълната картина, като събирате данни от всички изгледи на страници.

бумеранг

Прилага се като JavaScript библиотека, бумеранг RUM измерва времето за зареждане на страницата, показателите за ефективност и общите характеристики на работата на потребителите ви. За да настроите инструмента, всичко, което трябва да направите, е да включите библиотеката във вашите страници и да извикате метод на init. След като библиотеката е инсталирана, RUM данните започват да постъпват към вашия сървър за допълнителен анализ.

За да избегнете „наблюдателния ефект“ (повлияйте на резултатите от експеримента само като го наблюдавате), целта на Boomerang е да се изпълни без добавяне на време за зареждане на страниците. Неговите скриптове могат да бъдат заредени по асинхронен начин, така че дори ако boomerang.js не е наличен, скриптите няма да забавят зареждането на страницата.

Бумерангът е с отворен код, така че няма такси за плащане. Просто го изтегляте от неговото хранилище на GitHub, инсталирате го, следвайки подробните инструкции, и започнете да наблюдавате вашите потребители. Насърчаваме се да допринесете за развитието на Boomerang, добавяйки приставки и го адаптирайте към различни нужди. Той има обширна архитектура на приставки и може да работи с традиционни, класически уебсайтове и модерни, включително приложения за една страница.

Catchpoint

Идеалното решение за мониторинг не трябва да оставя незабелязано всяко сляпо петно.

Точно това Catchpoint Решението за мониторинг на крайния потребител обещава да го направи. Когато смесите хетерогенни среди, като облак, мобилни устройства и IoT, точките на отказ започват да се размножават. Междувременно крайните потребители очакват бързи пъти за зареждане на страници на винаги наличните устройства и се нуждаете от пълна видимост в перспективата на потребителите, за да подобрите тяхното преживяване и да разрешите проблемите незабавно..

Той не само събира данни и ги показва в таблата за управление. Той създава система за предупреждение, която изпраща контекстуални предупреждения, когато производителността спадне от очакваните нива. Нейните табла са задвижвани от алгоритми, което означава, че те показват откъде възникват проблеми. Те също показват исторически и негрупирани данни, така че няма да пропуснете важните подробности.

Когато правите промени в приложение, тези промени не винаги водят до по-добри времена за реакция или по-голяма надеждност. Мониторингът на Catchpoint ви помага да моделирате и валидирате производителността при провеждане на a / b тестове на нови версии, преглед на подробности на ниво заявка за страници, посещавани от реални потребители.

Raygun

Потребителите ценят времето си повече от всякога: 40% от тях ще изоставят уебсайт след 3 секунди чакане за зареждане на страницата. Затова трябва да им предоставите бързо изживяване, откривайки и разрешавайки пречките на производителността, които срещат. Да направя това, Raygun предлага достъпни данни от реални потребителски сесии, което ви позволява да диагностицирате защо те могат да имат лош опит.

Това може да ви помогне да подобрите практическата работа на потребителите, да конвертирате повече продажби и да подобрите производителността си отпред.

Raygun ви позволява ясно да видите кой използва приложението ви и какви конкретни проблеми среща. Тя ви позволява да виждате сесията на всеки отделен потребител, да идентифицирате проблемните области и техните възможни решения. Инструментът също така автоматично открива проблеми с производителността в предния край, които могат да причинят смущаващо време за зареждане. Чрез пренасочване на пътищата, които потребителите предприемат, за да навигират в сайта ви, можете да анализирате къде са се сблъскали с грешки, къде са отнели твърде много страници или къде просто са изоставили сесията.

Pingdom

Pingdom обединена, цялостна RUM платформа се грижи за мониторинга на дейностите на вашите потребители, за да изключи предположенията и да започне вземането на решения въз основа на действителните данни на посетителите. За да започнете да наблюдавате с Pingdom, просто трябва да добавите малък фрагмент на JavaScript на вашите страници, който едва добавя мънички производителности.

Веднага ще започнете да виждате как данните на вашия посетител се свързват с платформи, държави и браузъри, без значение дали са само десетина или повече от милион.

Можете да въведете URL адреса, от който искате Pingdom да събира данни и очакваните параметри на удовлетвореност. Изчерпателните опции за визуализация ще ви дадат разбиране за това как промените в работата могат да повлияят на опита на посетителите ви. По този начин ще можете да предприемете действия навреме, преди бизнесът ви да се повлияе.

Независимо дали вашият сайт има една или хиляда страници, с Pingdom RUM можете да анализирате как посетителите ви преживяват всеки един от тях. Функцията за групиране на страници на RUM предлага обобщени данни, показващи цифри за ефективността на подобни страници.

Ценовите планове започват от около 42 долара на месец за стандартните функции и достигат до 228 долара на месец за професионален набор от функции. Тази такса включва не само RUM, но и мониторинг на сървъра, сигнализиране и мониторинг на транзакции, наред с други предимства.

Rapidspike

Лек, персонализиран RUM скрипт е всичко, което трябва да настроите Мониторинг на RUM на Rapidspike. Този скрипт се обслужва чрез защитена връзка, така че няма да е необходимо да се притеснявате за генериране на уязвимости. След като бъде инсталиран, RUM мониторът ще започне да събира обем на трафика и скоростта на зареждане на страниците от посетителите си, като идентифицира географското местоположение, браузъра и използваното устройство.

Записвайки данни на живо от реални потребители, ще можете да идентифицирате проблеми с ефективността в реално време и да оптимизирате потенциала на вашия сайт, независимо от местоположението на потребителя или технологията.

Набор от графики и таблици ви позволява да анализирате жизненоважни показатели за трафика, които показват точни цифри на ефективността. Тези фигури показват времена за изтегляне на потребителите, разбити на пъти за изтегляне на мрежи, сървъри и браузъри, като ви информират къде трябва да решите проблеми със закъсненията и да премахнете затрудненията. Резултатите са специфични за всяка страница, за да помогнете да направите задълбочен анализ на всяка от страниците в сайта си.

еластичен

Ако вече сте показатели на системата за жилищни системи в Elasticsearch, можете да го разширите до показатели с приложения еластичен инструмент с отворен код APM (мониторинг на работата на приложението).

APM има по-широк обхват от RUM, тъй като цели да увеличи достъпността на приложенията и да намали времето на престой чрез идентифициране на тесни места. Специалният потребителски интерфейс на Elastic ви позволява лесно да вършите тази работа и да се концентрирате върху решаването на проблемни промени на ниво код. В резултат на това, освен да подобрите ефективността на приложението и опита на потребителите си, получавате подобрен и по-ефективен изходен код и намален цикъл за разработка-тестване-внедряване..

Използвайки разпределено проследяване, Elastic ви позволява да свързвате транзакции заедно, за да разберете как вашите услуги взаимодействат напълно. Тя ви позволява да визуализирате повиквания за услуги през тях, да откриете проблеми със закъсненията и да идентифицирате компонентите, които трябва да бъдат оптимизирани. Показателите за ефективността, които събирате с инструменти на Elastic APM, се изпращат на Elasticsearch, за да ги визуализирате чрез предварително конфигурирани табла за управление на Kibana.

Elastic използва функции за машинно обучение за откриване на аномални времена на реакция по проактивен начин. Предупрежденията, изпратени по имейл или Slack, ще ви информират за ефективността на вашия код, без да е необходимо да продължавате да се взирате в таблата за управление. За да започнете да използвате Elastic APM, трябва да се регистрирате в Elastic Cloud и да настроите APM сървър, следвайки няколко лесни стъпки. Ценовите планове позволяват просто да платите за необходимите ресурси и да ги разгърнете по желания от вас начин.

SpeedCurve

SpeedCurve добавя много измерения за сравнение към данните, които събира за вашите потребители. Например, той ви позволява да видите кой от вашите конкуренти е по-бърз от вас, когато предлагате съдържание, и сравнява синтетичните данни с RUM, за да ви покаже пълната картина. Чрез корелация на уеб производителността с потребителския опит, диаграмите за ангажираност ви дават разбиране на въздействието на забавянето на страницата върху степента на отпадане на вашия сайт..

Инструментът е лесен за настройване и генерира страхотни визуализации, като видеоклипове отстрани и филмови ленти, които можете да използвате, за да докажете мнението си пред съотборниците си. Можете да проследявате всички показатели, които искате, включително проценти на конверсия и размер на количката, както и резултати от A / B тест. За да ви предостави подробен преглед на пъти за зареждане на страниците, SpeedCurve ви позволява да измервате скоростта на изобразяване на отделните елементи на страницата, като ви информира точно кога се представя най-важното съдържание.

Работейки заедно с Lighthouse на Google и PageSpeed ​​Insights, SpeedCurve предлага списък с правила за ефективност, които можете да отметнете, за да подобрите практическата работа на потребителите си. Можете да използвате API на SpeedCurve Deploy като част от процеса на непрекъсната интеграция и автоматично да проследите въздействието на промените в кода между последователни устройства.

Sematext

Sematext Данните от RUM ви дават пълни изгледи на водопад, като определяте активите, които забавят вашите страници. За всяко събитие за зареждане на страницата можете да видите прекараното време, разграничавайки колко е прекарано в задния и колко в предния край.

Всички ресурси са профилирани, включително изображения, шрифтове, JavaScript файлове и таблици стилове. Можете да проучите по URL, тип браузър, геолокация, операционна система и др.

Приложенията за единични страници се поддържат от Sematext RUM, независимо от използваната рамка: React, Ember.js, Angular, Vue.js и др. Получавате мониторинг на уеб приложения за всички задействани HTTP заявки и ресурси, идентифицирайки тесните места в производителността, за да гарантирате най-високия потребител удовлетворение.

Sematext следи вашия Apdex Score – стандартният индекс, който измерва производителността на приложението и удовлетвореността на потребителите. Чрез дефиниране на праговите времена за реакции при зареждане на страници, HTTP заявки и отделни транзакции на страницата можете да анализирате резултата от приложението или уебсайта на Apdex, за да откриете какво може да го повлияе. Можете да сортирате страниците с най-нисък или най-висок резултат на удовлетвореност, за да видите защо се представят толкова добре или толкова лошо.

Можете да започнете с безплатното. Ако искате да наблюдавате по-голям обем и достъп до премиум функции, като известия по имейл, откриване на аномалия, неограничено запазени заявки и др., Трябва да изберете планове Стандарт или Про, които струват съответно 19 и 89 долара на месец.

заключение

Разликата между мравуняк и ферма за мравки е, че не можете да видите какво се случва вътре в мравуняка; можете да видите само мравките, които влизат и излизат. Не позволявайте на вашия уебсайт да бъде мравуняк. Превърнете се в ферма за мравки, като добавите RUM мониторинг; еквивалентът на кристално чисти стени, които ви дават пълна представа за това какво се случва вътре. И използвайте тази представа, за да осигурите на мравки – извинете, вашите потребители – приятно и богато изживяване.

ЕТИКЕТИ:

  • мониторинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me