Стъпка по стъпка ръководство за внедряване на Cloudflare за повишаване на сигурността на уебсайта Ви & време за зареждане.

Време за зареждане на вашия сайт & сигурността са два основни елемента за онлайн успешния бизнес. Не е необходимо за електронна търговия, но всеки тип бизнес, включително личния ви блог. Бързо зареждащата се уеб страница дава по-добро потребителско изживяване и стимулира класиране на търсачките.

Никой не харесва бавно зареждащ уебсайт, нали??

Има няколко начина за добавяне на сигурност & презаредете сайта си, но намерих Cloudflare вероятно е най-лесният.

А малко въведение за Cloudflare, ако не сте сигурни за какво говоря.

Cloudflare е CDN & Охранителна компания захранва милиони уебсайтове, включително Geekflare. Cloudflare има над 75% от пазарния дял в Alexa топ 1 милион сайтове.

Това обяснява много и дава достатъчно правдоподобност да го използвам. Cloudflare има повече от 200 мрежови POP (точка на присъствие) в целия свят, което означава, че заявката винаги се обслужва от най-близкото място по-бързо.

За да покажа разликата във времето за зареждане преди и след това, използвах моя тестов URL адрес със следната настройка.

 • Използвам „techpostal.com“, който се хоства на Терен на сайта при месечен план от 3,95 долара.
 • Създадох WordPress с детската тема на Maker Pro на генезис без никакъв кеш, плъгин за сигурност.
 • Деактивирах и SG кеша от Site Ground, за да избегна кеширане за по-добра последователност в теста.

Време за зареждане на сайта преди Cloudflare

Нека да видим колко време отнема да се зареди techpostal.com без Cloudflare. Използвах BlazeMeter за провеждане на тест за 5 минути.

Нека се съсредоточим върху този номер (ще сравним ефективността след Cloudflare)

 • Средно време за реакция – 692.8ms
 • 90% време за реакция – 877ms

Cloudflare на борда

Вграждането на уебсайта Ви в Cloudflare е доста лесно и можете да го стартирате само за няколко минути.

Следното, аз съм ги използвал БЕЗПЛАТЕН план и процедурата ще се прилага за всеки уебсайт, включително WordPress, Joomla, Magento и т.н..

Хайде да започваме…

 • Въведете уебсайта си и кликнете върху „Сканиране на DNS записи“.
 • Ще отнеме минута, за да сканирате съществуващите DNS записи, щракнете върху продължение
 • Ще видите съществуващите DNS записи за вашия уебсайт. Ако изглеждат добре тогава продължете друго, можете да го модифицирате тук.

 • Изберете плана и продължете

 • Ще бъдете помолени да актуализирате съществуващия запис на сървъра за имена с Cloudflare. Това трябва да направите в регистратора на домейни. Ако не сте сигурни, можете да се обърнете към това ръководство.

 • Докато сървърът на имената не бъде актуализиран, на таблото за управление на Cloudflare ще видите състоянието на изчакване.

Забележка: можете да използвате Инструмент за търсене на DNS запис за проверка на NS записа.

 • След като бъде актуализиран, ще забележите, че състоянието е активно.

Това заключава, че вашият уебсайт е успешно маршрутизиран през мрежата на Cloudflare и готов да вземе представяне & предимства в сигурността.

Конфигурация на Cloudflare

Конфигурацията по подразбиране е наред, но ако искате да се възползвате максимално, може да обмислите да направите следното.

HTTPS Пренаписва – ако възнамерявате да използвате SSL, тогава трябва да активирате „HTTP Rewrites“, за да гарантирате, че всички ресурси са заредени през HTTPS и за да избегнете смесен проблем.

 • Отидете на Crypto и включете „Автоматично презаписване на HTTP.“

Забележка: ако използвате WordPress или Joomla, може да забележите проблем със смесено съдържание и страницата може да бъде счупена. За да коригирате това, трябва да използвате допълнителен плъгин, както е обяснено тук.

Съкратете JS, CSS & HTML – намалете размера на уеб страницата чрез минимизиране на JavaScript, CSS & HTML. Имането на по-малка уеб страница означава бързо зареждане на сайта.

 • Отидете на скорост и поставете отметка в квадратчето

Ракетен товарач – Решението Rocket Loader е запазена марка на Cloudflare, която прави много неща като намаляване на броя на заявките, зареждане на скриптове асинхронно, кеширане на скриптове локално и т.н..

 • В раздела за скорост изберете Автоматично за „Rocket Loader.“

Горната съществена конфигурация трябва да е достатъчна за ускоряване.

Време за зареждане на сайта след Cloudflare

Изпълних теста отново с BlazeMeter и ето резултатът.

 • Средно време за реакция – 609.3ms
 • 90% време за реакция – 628ms

Можете да видите средното време за реакция е намалял с повече от 10% и максимален (90% време за реакция) с повече от 25%.

Намаляването на времето за зареждане на уеб страници с помощта на безплатен план Cloudflare изглежда обещаващо. Ако търсите бърза победа, можете да опитате. Cloudflare има a платен план с повече функции като WAF, оптимизация на изображения, оптимизация за мобилни устройства и т.н..

Използване на WordPress?

Ако използвате WordPress, тогава може да помислите да използвате WP Cloudflare Super Page кеш плъгин, който кешира интелигентно всички сайтове (статично + динамично съдържание). Това допълнително ще намали времето за зареждане на страницата и ще подобри времето за реакция.

Каква е алтернативата на Cloudflare?

Много категорична препоръка би било да опитате Sucuri.

ЕТИКЕТИ:

 • Cloudflare

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me