Оптимизацията е едно от основните упражнения за собствениците на уебсайтове и блогърите.

Без правилната оптимизация вашето съдържание никога няма да достигне до целевата аудитория, което води до лоши проценти на конверсия и успех. Една от задачите, свързани с оптимизацията, е бързината, а забавените отговори на страниците се изразяват в намалени реализации.

Като собственик на уебсайт може би сте виждали други блогъри да използват тук и там термина CDN. Ако сте се чудили какво представлява CDN и защо блогърите го намират за полезен, вие сте на точното място. Нека се запознаем с CDN и защо трябва да го използвате.

Разбиране на CDN

Когато човек посети блога ви, той се насочва към хост сървъра на вашия уебсайт, който се намира някъде по света. Този сървър се осъществява от всеки човек, който в момента е на вашия уебсайт. Този голям обем на трафик често води до претоварване на сървъра, което води до бавни реакции на уеб страниците.

Потребителите не са впечатлени от бавно реагиращите уебсайтове. Това може да накара те да станат нетърпеливи и разочаровани, в крайна сметка да напуснат сайта в търсене на такъв, който работи по-добре и по-бързо. Това означава намалени проценти на конверсия за вашия бизнес. По време на най-лошите сценарии хост сървърът може да се срине, което води до вашия блог да стане недостъпен.

CDN е чудесно решение за предотвратяване на тези проблеми, тъй като това е мрежа от сървъри, които са разпространени по целия свят. CDN, което означава Мрежа за доставка на съдържание, е инструмент, който предоставя съдържание на уебсайтове на потребителите въз основа на географското им местоположение.

Добра илюстрация от Cloudflare.

Когато сайт реализира CDN, статичното (и известно динамично) съдържание на неговия уебсайт се кешира и запазва на тези сървъри по целия свят. Статичното съдържание може да бъде всичко като javascript, CSS, изображения, видео, шрифтове и т.н..

Веднъж осъществен, когато човек посети сайта, CDN ги пренасочва към сървъра, който е най-близо до географското им местоположение.

Например, ако основният сървър за вашия уебсайт се намира в Калифорния и потребител от Кейптаун се опитва да получи достъп до него, CDN автоматично ще ги пренасочи към най-близкия сървър, който може да се намира в Кейптаун. Колкото по-близо е даден потребител до вашия хост сървър, толкова повече се отразява на времето за зареждане на уебсайта ви.

Разпръсквайки съдържание до сървъри по целия свят, той позволява на страниците ви да се зареждат по-бързо, без да се прилага твърде много натиск върху хост сървъра. Колкото по-близо е потребителят до CDN, толкова по-бърз ще бъде отговорът на вашия уебсайт.

CDN стана популярен през последните няколко години.

Потребителският опит играе огромна роля за успеха на уебсайт, поради което е добра идея да инвестирате в CDN.

Защо вашият сайт се нуждае от CDN?

Както споменахме, CDN може значително да повлияе на успеха на уебсайт. Без такъв бихте могли да рискувате да загубите потенциални клиенти. Ето някои предимства.

Заредете сайта бързо: След като CDN бъде приложен, уеб страниците ще се отворят за секунди. Това се отнася и за големи уебсайтове с много видео съдържание.

Защита от срив: CDN ви позволява да разгърнете съдържание на сървъри от цял ​​свят. Това облекчава натиска от основния ви хост сървър, намалява рисковете той да се задуши или да се срине.

Подобрено SEO: Уебсайтовете за бързо реагиране често имат по-добро класиране в търсачките, според Google. CDN помага при оптимизация на уебсайтове, като дава на вашия блог предимство пред останалите.

По-добро потребителско изживяване: Използването на CDN може да помогне да намалите степента на отпадане на уебсайта си, което е добре, ако искате да подобрите потребителското изживяване. Собственик на сайт, който използва CDN, също отчете увеличение на трафика, както и показвания на страници от отделни потребители. Това заключава, че бързите уебсайтове водят до по-удовлетворяващо потребителско изживяване.

Готови сте за използване на CDN на вашия сайт или блог?

CDN77

CDN77 е смятан за първенец сред големите имена на пазара. CDN77 сървърите са стратегически разположени в повече от 30 центъра за данни по целия свят.

Той осигурява светкавична обработка и пренос на съдържание и се предлага с асортимент от функции, подходящи както за малки, така и за големи уебсайтове.

HTTP / 2, TLS 1.3, Gzip / Brotli компресия, DDoS / защита на произход, интеграция на CMS и много повече се предлага.

Cloudflare

Популярният CDN за малки до гигантски уебсайтове и се предлага в безплатни и платени версии. Cloudflare е лесна за интегриране чрез удобен за потребителя интерфейс.

Страхотното нещо е ценообразуването. Плащате месечна плоска такса и не е нужно да се притеснявате за използването на честотна лента. Мрежата им е налична в повече от 180 центрове за данни, така че можете да си представите, че потребителите от всяка точка ще получат съдържанието по-бързо. Стотици характеристики на производителността и сигурността се предлагат от Cloudflare и аз силно препоръчвам да опитате тяхната платформа.

Sucuri

Sucuri предлага цялостно решение – производителност, защита, реакция, архивиране и мониторинг.

Sucuri WAF е интегриран в CDN, така че доставката на съдържание е по-бърза и в същото време сайтът е защитен от онлайн заплахи и уязвимости. Ако се чудите колко бърза е SUCURI, проверете резултатите от този тест.

KeyCDN

Започнете за минути с KeyCDN.

KeyCDN е бърз, мащабируем и надежден. Те предлагат всички най-нови технологични стекове като HTTP / 2, компресия, защита от DDoS и лоши ботове, решение за поточно предаване на живо и др. Интегрира се добре с популярни CMS като WordPress, Joomla, Drupal, Magento, PrestaShop и т.н..

Ако използвате WordPress, може да опитате и Kinsta, който получи безплатен CDN захранван от KeyCDN.

заключение

На пазара има много други CDN, но установих, че горните са надеждни и се доверяват на голям брой сайтове в световен мащаб. Няма да сбъркате в избора на едно от горните решения.

ЕТИКЕТИ:

  • Cloudflare

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me