Добра новина: DevOps е в търсенето. Лоши новини: Все още използвате наследени инструменти. Добра новина: Използвайте Docker

В тази статия, Първо, ще разберем DevOps и търсенето на DevOps в ИТ индустрията са, а след това ще обсъдим значението на Docker в света на DevOps, включително някои от най-добрите уроци, достъпни онлайн за обучение на Docker.

Какво е DevOps?

По принцип в ИТ индустрията софтуерът се разработва от технологичния екип и този технологичен екип е разделен между два подгрупи, наречени разработчик и оперативен екип. Задачата на екипа на разработчика е да разработи приложение, използвайки кодове, след като кодирането е направено, то трябва да бъде предадено на оперативния екип, чиято задача е да разгърне приложението на сървъра.

Изглежда готино и толкова просто, нали?

Но изчакайте секунда; не е толкова просто.

И двата екипа обикновено противоречат на няколко въпроса като дизайн, тестване, сигурност, зависимост, несъответствие на околната среда и много други. Поради тези проблеми, между екипа на разработчиците и оперативния екип имаше много „отзад“. Това беше основният проблем и това трябваше да се реши и те бяха решени с помощта на концепцията на DevOps.

Софтуерната индустрия обикновено третира DevOps като комбинация от програмист и операция. DevOps е идея, която действа като мост между екипа за разработка на софтуер и оперативния екип. Обикновено инженер на DevOps си сътрудничи, интегрира и комуникира между отдела за развитие и операции в организацията. Основната роля на DevOps е постоянно да следи и автоматизира всяка фаза на процеса на разработка на софтуер. Ако погледнем жизнения цикъл на DevOps, той прилича на символа за безкрайност (∞).

Това е непрекъснат процес, който започва с планиране, кодиране на стоките, Сграда, Тестване, Освобождаване, Внедряването, експлоатационен, и завършва на мониторинг. Тези етапи от жизнения цикъл обикновено се постигат с помощта на инструментите на DevOps. Git, Jenkins, Splunk, Nagios, Chef, Puppet, Ansible, Docker и Kubernetes са списъкът на най-актуалните инструменти на DevOps.

Професионалистът на DevOps е по същество ИТ професионалист с опит в инструментите на DevOps, скриптове, кодиране и т.н..

Търсенето в ИТ индустрията

В целия свят подходът на DevOps помогна много на компаниите да ускорят процесите си на развитие. Установено е, че компаниите, които са наели професионалисти от DevOps, са наблюдавали масивен тласък в цикъла на внедряване с по-малко или никакви грешки. Поради прекомерния растеж и следователно възприемането на културата на DevOps, беше предвидено, че до 2021 г. над 50% от компаниите от щастието ще имат огромно търсене на професионалисти от DevOps..

Индустрията вече е забелязала удивителен ръст от 75% от последната година в търсенето на инженери от DevOps. Тъй като за този профил е необходим набор от умения за ниши, компенсационната част за тази роля също е привлекателна.

Според статистиката на заплатите в Glassdoor, средната годишна заплата на DevOps инженер в Индия е около 6 066 455 щатски долара, в САЩ 99 604 долара, в Обединеното кралство 45 679 британски лири / година и Германия 58 211 евро.

Натисни тук за да знаете средната годишна заплата на DevOps във вашата страна. Обикновено заплатата е по-висока за онези кандидати, които имат богат набор от познания за инструментите на DevOps, а понякога това зависи и от вашия опит в областта. Като цяло аспектът на кариерата и заплатите на инженерите на DevOps в целия свят изглежда много взискателен.

DevOps Tools и Docker

В първия раздел разбрахме, че DevOps е концепция, която намалява конфликтите между разработчика и оперативния екип и това става с някои от инструментите на DevOps, които обикновено се използват от инженер на DevOps. Всеки инструмент DevOps решава проблем, свързан с жизнения цикъл на разработката на софтуер. Ако вземете проблема с несъответствието с околната среда, това може да се реши с помощта на Докер.

Нека първо обсъдим декларацията на проблема и след това да обсъдим подробно решението.

Проблемът

Приложението е разработено и създадено от екипа за разработка и е изпратено за тестване. Тъй като средата на машините за разработка и тестване е различна и, следователно, приложението не работи. Този проблем се нарича несъответствие на околната среда. Сега нека обсъдим решението.

Решението

Има два решения на този проблем, първото е виртуална машина, а друго и най-важното е Docker. Но проблемът с виртуалната машина е, че тя отнема много ресурси. Така че лявата е Докер, което е най-доброто решение на този проблем. Прочетете това, за да разберете разликата между VM и Docker.

Как се решава?

Docker е олекотен контейнер, който възпроизвежда една и съща среда в множество системи. Сега разработчиците ще разработят софтуера вътре в този контейнер и предават този контейнер на екипа за тестване. Тъй като този контейнер има същата среда; по този начин, приложението ще работи без проблем и проблемът с несъответствието с околната среда е решен.

И така, Докер е инструмент, който се оказва перфектно подходящ за екосистемата DevOps.

Защо е важно да научите Докер?

Основната цел на Docker е да автоматизира процеса на внедряване на приложението, като позволява на няколко контейнера да работят на една и съща машина. Docker винаги гарантира, че ако приложението работи добре в средата за разработка, то това ще работи и в сценичната и производствена среда.

Това помага за получаване на по-високо ниво на контрол над всички модификации, тъй като те са направени с помощта на същите контейнери на Docker, а това от своя страна помага за постигане на висока производителност, висока ROI и спестяване на разходи.

Поради всички тези предимства, компаниите приеха Docker със забележителна скорост. Над 35 милиона приложения са били изпратени чрез Docker до момента. Не само това, но и над 37 милиона Docker приложения са изтеглени досега.

Всяка компания, възприела културата на DevOps, използва Docker, за да достави ефективно и бързо приложение на своите клиенти и това е причината компаниите, които търсят професионалисти от DevOps, да търсят специалиста / професионалиста Docker като основното им изискване в длъжностната характеристика.

Онлайн платформа за научаване на Докер

Споменатите последствия са едни от най-добрите ресурси, достъпни в мрежата. Човек може да опита всеки от тях въз основа на нивото на експертиза. Споделям връзките както на текста, така и на уроци, базирани на видео, което е подходящо за всички типове потребители, т.е. начинаещи да овладеят ниво.

Learning Обучение чрез видео

За начинаещи

Докер за абсолютни начинаещи от Udemy

Този курс има право на начинаещи от инструктор Деметриус Джонсън. Това е платен курс по Udemy. Всички лекции на този курс са прости и лесни за разбиране. Курсът идва с демонстрация и упражнение за кодиране, което ни помага да практикуваме Docker команди и да се учим бързо.

От нула до герой

Този курс е свободно достъпен на YouTube качено от Edureka. Този курс е идеален както за начинаещи, така и за професионалисти, които искат да овладеят контейнеризацията чрез Docker.

Курс за катастрофа

Курс за крах на урока на Докер от Удеми

Още един платен от Удеми; Това курс започва с основните концепции и постепенно дълбоко се гмурва в дълбочината. Както отразява заглавието на курса, идеалната аудитория би била както начинаещи, така и професионалисти.

Приготвяме се да започнем

Първи стъпки с Докер е инструктиран от Найджъл от Pluralsight. Този урок е идеален за начинаещи; тя помага да се постигне солидно разбиране на основите на Докер.

Дълбоко гмуркане

Docker Deep Dive

Този курс е предназначен както за начинаещи, така и за професионалисти. Този също е от Pluralsight с инструктор Найджъл. Курсът идва с много практически лаборатории и упражнения. До края на този курс човек може да изведе кариерата си на следващото ниво.

От начинаещ до напреднал

Изчерпателен докер: От начинаещ до напреднал

Последният в списъка е Изчерпателен докер: От начинаещ до напреднал платен курс от Експерт. Както отразява самото име, идеалната аудитория би била както за начинаещи, така и за професионалисти. Започва с основи и обхваща всички функции за напредък

�� Текстово базирани ресурси

Докер за разработчици

Докер за разработчици от Educative

Докер за разработчици е платен курс от Arnaud Weil от Educative. Урокът е предназначен главно за разработчици, които имат познания в езиците за програмиране или скриптове като .NET Core, Java, Node.JS, PHP или Python и JavaScript и др. Започва с подробности с много ниско ниво и докосва до най-високо ниво без да ни позволява да се изгубим в нито един жаргон. Този курс има право на всички нива на читателите.

За абсолютни начинаещи

Докер уроци от TutorialsPoint

Докер урок за абсолютни начинаещи е още едно ръководено от текст ръководство от Tutorials Point. Той е свободно достъпен и обяснява всички аспекти на услугата Docker Container. Той също така започва с много основни като инсталации и конфигурация на Dockers и постепенно преминава към напреднали теми като мрежи и регистри.

За Java Developer

Ръководство за Docker за Java Developer от Java Code Geeks, е най-четените уроци сред разработчиците на Java. Той е написан от Андрей Редко, опитен софтуерен разработчик. С този урок ще можем да стартираме собственото си приложение, основано на Докер, за минимално време. Въпреки че има право на Java разработчиците, честно казано, всички нива на читателите могат да се възползват от този урок.

Докер 101

Ръководство за докер от Docker Inc

Този урок е от самия Докер. Този курс е идеален както за начинаещи, така и за професионалисти. Това е самостоятелен, практически урок, който обхваща основите на напреднали теми като изграждане на изображения и работа в мрежа и т.н..

заключение

В крайна сметка се надявам сега да разберете по-добре защо професионалистите от DevOps са необходими за компаниите, които искат да пуснат своите софтуерни продукти на пазара по-бързо и по-надеждно. Освен това имате доста добра идея защо е важно да научите Докер и къде се побира в света на DevOps.

ЕТИКЕТИ:

  • докер

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me