Първи стъпки с разработката на JavaScript? Разберете някои от най-добрите рамки за изграждане на модерно приложение за по-малко време.

Рамките на JavaScript (JS) са една от най-предпочитаните платформи за изграждане на динамично модерно приложение, чат в реално време, електронна търговия, инвентар, обработка и много други.

Малък или предприемчив, преден или гръб – JS е подходящ за всичко. Може би сте чували за следните сайтове, които използват JavaScript.

 • Hulu
 • Flickr
 • Paytm
 • WSJ
 • Речник

Нека да проучим някои от най-добрите налични рамки на JS в пазарите за разработка на уеб приложения.

AngularJS

Angular.js е популярна рамка за разработка с отворен код, предназначен основно за разработване на динамични уеб страници на едно страница (SPA).

AngularJS прехвърля цялото съдържание от сървъра към браузъра заедно с зареждането на всички уеб страници едновременно. След като съдържанието се зареди, щракването върху която и да е връзка на страницата не презарежда цялото съдържание на страницата; вместо това той просто актуализира секциите в страницата.

Ъглова JS архитектура

Големи организации като PayPal, фрилансер, LinkedIn, Lego, Hopscotch и няколко други захранват потребителските си интерфейси от AngularJS.

Най-съществената разлика между традиционните сайтове и сайтовете с захранване с ъглов уред е, че Angular очаква браузъра да създаде страницата. Това не натоварва много сървъра и следователно води до по-бързо зареждане на страниците.

Angular има NativeScript за собствени приложения по време на Ionic рамка за хибридни приложения. Angular позволява добавянето, ако условия, цикли и локални променливи директно в шаблон, заедно с проследяване, обработка и показване на промени от потребителя, използвайки свързване на данни. Ъгловата улеснява работата с динамичното изобразяване със своите JSON базирани възможности за обработка и изобразяване. Всеки разработчик с предишен опит в основните технологии на предния край, а именно HTML5 & Javascript може научете Angular JS доста лесно.

Първоначално Angular беше зависим от TypeScript, което му позволява да бъде по-последователен в проекти с отворен код. Въпреки това, с най-новата версия Angular, тя е много повече от това.

Той има рутер и поддържа присъщо валидиране на формата. Той завършва потребителското изживяване, като контролира навигацията между страниците и управлява потребителското поведение и действия.

Ъгловата е разработена с визията да я направи модулна, тестваема и поддържаща. По този начин се обобщава като отличен рамка за предно развитие.

Характеристика

 • Обвързване на данни – Двупосочната функция за обвързване на данни спестява на разработчиците да напишат много код. Това е автоматичното синхронизиране на данните между моделите и компонентите на изгледа.
 • Шаблони – HTML шаблоните се анализират от браузъра директно в DOM.
 • Инжектиране на зависимостта – js има вградено инжектиране на зависимост (DI), което спомага за естественото развитие, разбиране и тестване.
 • Директиви – С тази функция става лесно да се създават персонализирани HTML маркери, които действат като нови персонализирани джаджи. Може да се използва и за манипулиране на DOM атрибути.
 • Разработката е по-бърза в сравнение с конвенционалната HTML + Javascript разработка, ако имате добра команда над Angular.js
 • Може да бъде конфигуриран в MVC, както и в MVW архитектура

AngularJS е кросплатформена рамка. Кодът е чист, удобен за разбиране и съдържа по-малко грешки поради изобразяване на контролер и данни.

реагирам

реагирам е библиотека, използвана за разработване на UI приложения. Издаден е през 2013 г. и е най-бързо развиващата се JS рамка в днешния свят.

React.js е най-предпочитан, когато a високоефективно приложение на предприятието трябва да бъде доставен на своите потребители. Захранва се от потребителски интерфейси като този на Instagram и Facebook.

Имаше постоянна война между избора на Angular и React. React е по-гъвкав в сравнение с Angular, тъй като разработчиците ще трябва да работят с независими библиотеки със сравнително по-добро време за реакция. React е отличен, когато става въпрос за работа с малки функции и състояния, които получават входни и връщащи елементи като своя изход. Той се фокусира върху JS ES6 и Flow може да се използва, за да се даде възможност за проверка на типа в React.

Всеки проект в React има различна архитектура, заедно с ограничени насоки и следователно е лесно да се объркате. React се използва главно за V (изглед) в MVC модела, тъй като потребителският интерфейс може да бъде актуализиран, без да се налага да достигате до сървъра и да извличате нов изглед.

Реагирайте JS позицияИзточник: Среден

Когато има няколко изгледа за дадено приложение, ReactJS е най-добрият избор, тъй като за всеки изглед е необходима различна джаджа. След това върху изгледите могат да бъдат изхвърлени различни компоненти или джаджи. Използването на Angular for Views не е добра идея, тъй като може да доведе до много усложнения и нежелани проблеми. Следователно, ReactJS се използва най-добре за изграждане на изгледи, базирани на джаджи.

Характеристика

 • елементи: Реакцията е декларативна и компонентна основа. Уеб страниците са разделени на малки компоненти за създаване на потребителски интерфейси. Компонентната функция е полезна, когато става дума за поддържане на код по време на работа с мащабни проекти.
 • JSX: JSX е разширение за javascript, което показва, че скриптът трябва да бъде обработен и преобразуван в действителен JavaScript. JSX използва по-къси и опростени синтаксиси за опростяване на кодирането в сравнение с Javascript.
 • Обвързване на данни: Еднопосочно обвързване на данни заедно с приложна инфраструктура, наречена Flux controls. Еднопосочният поток на данни улеснява разсъжденията за приложение, а Flux е модел, който поддържа еднопосочните данни.
 • Страница, базирана на React.JS, се състои от виртуален DOM. За всеки DOM обект има представяне (копие) на този DOM обект.
 • Можете да използвате React с други рамки като Angular.js, Backbone.js доста лесно.
 • Поддържането на React е лесно и лесно поради своята базирана на компонент архитектура и повторно използване на дефинираните компоненти.
 • React може да се използва на от страна на сървъра както и от страна на клиента, като по този начин прави възможно разпределението на натоварването на рендериране от сървър към клиент, ако е необходимо.

React е SEO приятелски и бърз за предно развитие. Научете пълно ръководство тук.

Ember.js

жив въглен също е рамка с отворен код, която позволява на разработчиците да създават една страница и големи уеб приложения. Ембер е била силно убедена рамка, която е изградена да бъде много гъвкава.

Въпреки че Angular и React са гъвкави и по-малко уверени, Ember прави много предположения за приложението и кара програмиста да потвърди очакванията си.

Пълна разработка може да се формира с помощта на Ember и други важни инструменти. Ember има подход, базиран на джаджи, наречен като компоненти на Ember. Оформлението на дръжките и архивацията на Ember позволява създаването на собствени HTML маркери, специфични за приложението.

Интегрираните шаблони на кормилните ленти се актуализират автоматично, когато основните данни се променят заедно със значително по-малко кодиране. Уебсайтове като LinkedIn, Vine и Live използват Ember. Използва се и за изграждане на настолни и мобилни приложения.

Едно от най-забележителните приложения на Ember е в Apple Music, настолното приложение. Ember има мощна система за маршрутизиране в сравнение с React или Angular.

В случай на актуализации, Ember изпреварва много рамки, като често се добавят нови функции.

Ember открадва шоуто, когато става въпрос за лекота на администратора и качеството на поддръжка в сравнение с Meteor, но липсва лекота на използване и настройка. Ember победи Полимер и Митрил относно най-добрата рамка на JavaScript от MV от страна на клиента.

Характеристика

 • Ember работи на Модел с изглед на модел (MVVM) модел и следва Конвенция за конфигуриране (CoC)
 • Ember-CLI: Ember’sCLI осигурява стандартна структура на приложение и изгражда тръбопроводи. Това е помощна програма за команден ред, която се предлага заедно със софтуерния стек на Ember Framework.
 • Шаблони на Ембър: Шаблоните са вградени в потребителския интерфейс, които са написани с език за ръкохватки.
 • Инструментът Ember Inspector е полезен за отстраняване на грешки в приложенията.
 • HTML и CSS формират ядрото на модела за разработка в Ember
 • Библиотеката с данни на Ембер е отлична
 • Осигурени са много добавки Ember, които могат да се добавят към приложение
 • Инструментите за тестване са вградени, а потребителските интерфейси са вложени
 • Налична е визуализация от страна на клиента и поддръжка на URL адреси
 • Минимизира DOM

Отлично нещо, което потребителите на Ember предпочитат пред другите рамки, е неговият приятелски приложен API, който е лесен за разбиране и работа. Той позволява да се използват сложни функции по лесен за разбиране начин. С конвенцията за конфигуриране всичко е готово и конфигурирано, за да може разработчикът да започне проект веднага.

Vue.js

Vue.js беше пусната през 2014 г. и е най-бързо развиващата се рамка, приета от разработчиците. Това е лека прогресивна JS рамка, която получава много от своите концепции от ReactJS и AngularJS.

Той има шаблон на стил, подобен на Angular и има компонентни реквизити, точно както ReactJS. Vue осигурява лесен и бърз поправка за приложения, потребителски интерфейс и разработка на интерактивен уеб интерфейс. Той може да захранва разширени уеб страници с една страница.

Най-същественото предимство при избора на Vue над React е, че във Vue зависимостите на компонента се проследяват автоматично по време на неговото изобразяване. По този начин системата знае кой компонент трябва да бъде рендериран, когато състоянието се промени.

Това предотвратява допълнителна работа, необходима за оптимизация и позволява на разработчика да се съсредоточи повече върху изграждането на приложението.

Vue предлага функции за изобразяване, поддържа JSX и валиден HTML може да бъде валиден шаблон Vue. Методът за стилизиране във Vue е чрез етикети за стил в компоненти на един файл. Еднофайловите компоненти дават пълен достъп до CSS в същия файл като този на другия код на компонента.

Vue използва прозрачно наблюдение за проследяване на зависимости, заедно с опашката за асинхронизация. За разлика от Ember, Vue автоматично пакетира актуализациите. Vue има зряла поддръжка на инструментариум за Browrify и уеб пакет. Можем да кажем, че всички малки идеи, събрани от всяка JavaScript рамка, бяха пуснати във Vue, за да я направят всеобхватна.

Характеристика

 • Templates: Vue използва синтаксис на базата на HTML. Всички шаблони във Vue са валиден HTML, който се анализира с помощта на HTML парсери и браузъри, съвместими със спецификациите. Записването на функции за изобразяване може да се извърши в JSX.
 • Преходите: Vue позволява прилагане на ефекти на преход, когато елементи се вмъкват, премахват или актуализират от DOM.
 • Компоненти: Това се счита за една от най-мощните функции. Компонентите разширяват основните HTML елементи, за да приложат код за многократна употреба.
 • реактивност: Vue има здрава система за реактивност. Когато се модифицират модели, които са JavaScript обекти, изгледът се актуализира автоматично.
 • Има мъничък отпечатък
 • Лесен за разбиране и развитие
 • Гъвкава и проста за интегриране

Vue се оказва по-гъвкава и модулна рамка за разработка на предния край в сравнение с Angular. Състои се от ясно разделяне между компонентите и директивите.

Вземи краен курс за разработка на Vue JS днес.

Backbone.js

Backbone.js е лека библиотека на JavaScript, която първоначално беше пусната през 2010 г. и оттогава е гъвкава рамка за структуриран код. Тя позволява на разработчиците да разработват уеб страници и приложения на една страница, които работят в уеб браузър.

Той предлага MVP мрежа, която резюмира данните в модели, Document Object Model (DOM) в изгледи и обвързва тези два с помощта на събития.

За разлика от други рамки, Backbone поставя на разработчика отговорността за избора на подходящия инструмент, който работи най-добре за даден проект. Собствен шаблонен двигател не съществува в гръбнак.

Компании като Sony Entertainment Network, Airbnb и SoundCloud използват Backbone.js за своите проекти. Компаниите и разработчиците използват Backbone поради способността му да използва всеки код като свой контролер, като същевременно поддържа контролера незадължителен.

Отличната поддръжка за API на RESTful позволява картографиране на модели към крайните точки RESTful. Важно е също така да се отбележи, че в гръбнакът се избягва двупосочно обвързване на данни, тъй като не е много полезно за приложения от реалния свят. И гръбнакът, и Angular са добри при работа с по-малки страници, но с увеличаването на страницата функцията за двупосочно свързване на данни в AngularJS започва да показва понижена производителност.

В Backbone, от друга страна, разработчиците трябва сами да напишат обвързването. Това може да увеличи количеството код, но предоставя полза от фокусирането върху подобряване на производителността, без да се налага да се грижите за основната рамка и следователно се оказва по-добър от Angular в такъв сценарий.

Характеристика

 • RESTful JSON интерфейс: Backbone е рамка / библиотека, която има RESTful JSON интерфейс, базиран на модела на приложението Model-view-presenter (MVP). JSON е формат, който е с леко тегло и извършва сериализация на данни, докато интерфейсът RESTful е този, който се състои от характеристиките на REST архитектурата.
 • Синхронизиране с бек-енд: Моделите в Backbone.js могат да бъдат обвързани с бек-енд, тъй като Backbone осигурява отлична поддръжка за RESTful API.
 • Възникнали от събитие: Събитата комуникация между изгледи и модели предотвратява трудното четене на кода.
 • Гръбнакът приема императивен стил на програмиране при работа с DOM.
 • Backbone има твърда зависимост с Underscore.js и мека зависимост с jQuery.
 • В случай на промени в даден модел, HTML кодът се актуализира автоматично.
 • Това е проста библиотека, която разделя потребителския интерфейс и бизнес логиката.
 • Състои се от над 100 разширения. Той помага при организирането на кодове и действа като основата за всеки проект.

Гръбнакът също се счита за най-добрият „Модел“ и „Контролер“ за ReactJS за завършване на MVC модела. Докато Angular предлага шаблони чрез динамични HTML атрибути, добавени към документите, Backbone изгражда шаблони на Underscore, които му придават формат, подобен на Ember.

Mithril.js

Mithril, по-малко известна библиотека на JS е съвременната рамка на JavaScript, която се използва за създаване на едностранични приложения от страна на клиента.

Той е мъничък (по-малко от 8KB gzip), бързо, осигурява маршрутизация и XHR комунални услуги. Той поддържа всички браузъри като IE9 без изискване за никакви полифили.

В момента Митрил се използва от компании като Nike и Fitbit и други платформи с отворен код като Lichess. Mithril използва сложен и оптимизиран виртуален DOM алгоритъм, за да сведе до минимум количеството на актуализациите на DOM.

Той също така създава структури от данни на vnode, които са компилирани с помощта на JavaScript двигатели за ефективност на достъпа до структура на данните.

Причината, поради която Mithril поддържа модел на изобразяване, който пресъздава цялото виртуално DOM дърво, е предоставянето на декларативен API, който улеснява управлението на сложността на потребителския интерфейс. Известно е, че Mithril е прагматичен, тъй като е лесно да научите компоненти, маршрутизация и XHR за по-малко от 15 минути, за да започнете да създавате приложения.

Mithril има вградени модули за XHR и маршрутизация, докато React се нуждае от трети страни за същото, заедно с много използване на паметта. Също така, времето за зареждане на библиотеката и актуализацията на Mithril е бързо в сравнение с React или Angular или дори Vue! Размерът на Vue.js, който също е малък и компактен, все още е по-голям от Mithril. За разлика от Vue, Mithril има по-малко концепции и организира приложения по отношение на слоеве и компоненти на данни.

Характеристика

 • Основна характеристика: Mithril дава йерархични MVC компоненти, маршрутизиране на URL адреси, шаблони със сигурност по подразбиране, персонализирано свързване на данни.
 • тяхната проверяемост: Шаблоните на Mithril са само JavaScript, така че разработчиците да могат да ги тестват във всеки JavaScript двигател без стъпка на изграждане.
 • Компоненти: В Mithril.js компонентите се създават с незадължителен контролер и задължително свойство на изглед.
 • производителност: Митрил зарежда по-малко от 5 ms в сравнение с други рамки. Това е най-бързата MVC библиотека в бенчмарка TodoMVC.
 • Тя е ортогонална за модулната система и компилираните синтаксиси, така че разработчиците са свободни да използват ES3. ES5. ES6, дефиниции на асинхронни модули (AMD). Включва и дефиниция на TypeScript
 • Митрил има много активно развитие и подходяща документация.
 • Разполага с интелигентна система за автоматично преначертане
 • Той е съвместим с Flux, здрав и неефективен
 • Това е чист JavaScript, състоящ се от виртуален DOM

Когато става въпрос за сравнение с Angular, малкият размер на кодовата база на Mithril позволява лесен одит, което го прави по-бърз от Angular. За разлика от Angular, Mithril предлага уводни уроци и разширен раздел за референции за API, който включва всичко, което трябва да знае програмистът, докато създава приложения.

Въпреки че Mithril не се разпознава много, той често се конкурира с други рамки на JavaScript.

Polymer.js

полимер е поредната JavaScript библиотека с отворен код за изграждане на уеб приложения с използване на уеб компоненти. Тази библиотека е разработена от разработчиците на Google и има сътрудници в GitHub. За разлика от всяка друга JavaScript рамка, Polymer е създаден да използва функциите, които присъстват в уеб платформата, за да позволи на разработчиците да изграждат компоненти. Това беше първата библиотека, която позволява интерактивни приложения за изграждане чрез съставяне на компоненти.

Полимерът се използва от много услуги и уебсайтове на Google. Той се използва от YouTube, Google Play Music и Нетфликс, да назовем няколко. Полимерът започна да печели признание на пазара с много внимание, което се отделя на неговия структуриран процес на проектиране. Тъй като компонентите са най-силните страни на Polymer, той има по-добра поддръжка за уеб компоненти и по-добри офлайн модули в сравнение с React.

Силата на React и Polymer може да се използва за по-ориентирано към компонента бъдеще за уеб разработка. Полимерните компоненти и директивите на Angular показват някакво сходство, но имат различен подход за създаване на персонализирани HTML елементи.

В Polymer компонентите са описани в един HTML файл, докато в Angular, компонентите могат да бъдат разделени на много файлове. Полимерът също се счита за един от най-добрите за работа с Spring Boot REST ресурси в сравнение с други JS рамки.

Характеристика

 • Уеб компоненти: Стандартите за уеб компоненти са полезни при създаването на използваеми джаджи в уеб документацията и приложението. Тези компоненти са уеб компоненти за многократна употреба. Компонентите могат да се използват и за разбиване на приложение на парчета с подходящ размер, за да се направи кодирането по-чисто и по-евтино.
 • Данните-свързващ: С тази библиотека е възможно еднопосочно и двупосочно обвързване на данни.
 • Polyfills: Той използва най-новите API за уеб платформи и осигурява полифил за браузъри. Полифилите са спецификации на уеб компоненти, които се използват за създаване на собствени персонализирани и многократни елементи.
 • Полимерът е изграден върху API на уеб стандартите, който позволява изграждането на персонализирани HTML елементи
 • Предоставя жестови събития заедно с условни и повторни шаблони.
 • Полимерът предоставя възможност за съставяне на капсулирани JS, CSS и HTML като персонализирани елементи.
 • скорост: Тя е три пъти по-бърза в Chrome и четири пъти по-бърза в Safari.
 • Полимерните елементи се състоят от дизайн и теми, което означава, че не позволява на разработчиците да променят изходния код на сложни уеб страници, за да съответстват на нуждите на дизайнера.

След всичко казано, Google скоро ще пусне продукти от следващия ген, които включват LitElement, ултра лек, базов клас по избор на елементи с експресивен и прям API. С екипа на Chrome, който се завръща от Polymer, можем да очакваме, че Web Components е бъдещето на изграждането на прогресивни уеб приложения (PWA).

Node.js

Node.js е една от най-изтегляните, с отворен код, среда за изпълнение на платформа за изпълнение на много платформа за изпълнение на JavaScript код извън браузър. Използва се за изграждане на бек-енд услуги или API и за разработване на приложения от страна на сървъра и мрежи. Това е платформа, която е изградена от JavaScript на двигателя на Google Chrome (V8 Engine).

Приложенията, изградени на Node, са написани на JavaScript, който може да се изпълнява в рамките на Node.js по време на изпълнение на операционни системи като Microsoft Windows, Linux, както и MacOS. Вижте и някои от най-добрите Node.JS управлявани хостинг платформи.

NodeJS Архитектура

Източник: StackOverflow

Node обработва множество заявки асинхронно с не блокиращ цикъл на еднопоточни събития, който е подходящ за разпределени системи, които правят много мрежови заявки. Използва се от компании като Uber, PayPal и Walmart, което е огледало за глобалното й приемане като бек-енд език.

Споменавайки практически факт – В PayPal, докато използват Node.JS за приложението си, те откриха, че приложението е построен два пъти по-бързо с по-малко файлове и код. Освен това удвои исканията в секунда и имаше 35% по-бързо време за отговор. В сравнение с други рамки, Node.JS е полезен за генериране на заявки към база данни, тъй като JS се използва за писане на заявки за бази данни като MongoDB и CouchDB.

Друга причина за избора на Node.JS може да бъде, че той може да се окаже идеален за приложения в сътрудничество в реално време или също така за приложения за редактиране, когато потребителят вижда документа да бъде променен на живо от друг потребител, като например в Google Docs или Dropbox. В допълнение към това, Node.JS има най-голямата екосистема с библиотеки с отворен код, екосистемата на пакета npm. С последната актуализация на Node.js той има по-добра поддръжка за ESM.

Характеристика

 • Прокси сървър: Технологията на възлите помага при поточно предаване на данни от различни източници и може да се използва за прокси на някои сървъри.
 • Без буфериране: Приложенията в Node никога не буферират никакви данни. Това е така, защото приложенията извеждат данните на парчета.
 • Асинхронни и управлявани от събития: API на библиотеката на Node е асинхронна, което означава, че сървърът не чака API да върне данни; по този начин данните се асинхронно дават по-бърз отговор на всяка заявка.
 • Мащабируема и едноредова: Node използва модели с една нишка, които се състоят от цикъл на събития. Този механизъм на събитията помага на сървърите да реагират по асинхронен начин, което прави сървърите силно мащабируеми. Еднопоточната програма, която използва, може да предостави услуги на голям брой заявки в сравнение с HTTP сървъра на Apache.
 • Добра интеграция с помощта на JavaScript стекове
 • Същият код за страната на клиента и на сървъра
 • NPM пакетът е много полезен, тъй като съдържа всички файлове, необходими за даден модул.
 • Възелът е много бърз, тъй като се задвижва от V8 двигателя на Google.

Сега той е независим от време на изпълнение на JS и позволява на разработчиците да пишат C / C ++ добавки, без да имат дълбоко разбиране за работата на V8 поради по-добрата му абстракция. Силата на Node.js е трудно да се игнорира, тъй като е била използвана за писане на много други JavaScripts, Meteor JS е един от най-добрите.

Meteor.js

MeteorJS е отворен код, пълен стек и безплатна JavaScript рамка, която се пише с помощта на Node.js. Той позволява бързо създаване на прототипи и създава кросплатформени кодове. Той е бърз в разработването на по-малки и реактивни приложения на платформата Node.js. Meteor използва челен JavaScript, който работи в браузъра и бек-енд метеор сървъра в Node.js.

Meteor се интегрира с други JavaScript рамки като React, Express и Angular. Той също така се интегрира с MongoDB и Cordova технологията за изграждане на хибридни приложения с помощта на HTML, CSS и JS, които работят на WebView.

С Meteor приложенията за всяко устройство могат да бъдат разработени с по-малко количество кодиране само на един език, който е JavaScript. Това е вид потребителски интерфейс, който повечето компании търсят. Компании като Mazda, Honeywell и Qualcomm използват Meteor. Той използва данни на проводника, което означава, че сървърът изпраща данни, а не HTML, докато клиентът ги предоставя.

MeteorJS АрхитектураИзточник: http://joshowens.me/content/images/2014/Dec/infographic.png

Meteor също е написан на C или C ++ и поддържа операционни системи като Windows и Linux. Той идва с пакета npm, така че разработчиците да могат просто да напишат „метеор npm“, без те да се налага сами да го инсталират.

Meteor.js поддържа трите основни библиотеки за изобразяване на потребителския интерфейс, Angular, React и Blaze (Blaze е създаден като част от Meteor). Хубав UX модел в Meteor е оптимистичният потребителски интерфейс. Оптимистичният потребителски интерфейс предотвратява връщането на сървъра и следователно потребителското изживяване е бързо в сравнение с React.js или Angular.

Характеристика

 • Изоморфен JavaScript код: Тя позволява използването на същия код в предния край, както и в задния край за мобилни и уеб приложения. С тази функция разработчиците не трябва да конфигурират и инсталират различни библиотеки, API, драйвери и мениджъри на модули.
 • Презареждане на браузър на живо: Когато има промени в предния край, Meteor автоматично презарежда живите уеб страници. Интегрираното презареждане на живо позволява опресняване само на необходимите DOM елементи, без да се презарежда цялата страница.
 • Цялостно решение: Meteor предоставя цялостно решение за разработване и използване на уеб приложения.
 • Разработката е много опростена с предния, задния и базата данни, всички превърнати в езика на JavaScript.
 • Лесна за настройка и започване на създаване на проекти.
 • Силно мащабируем и приятелски настроен за начинаещи.

В действителност, ако се вгледаме внимателно, Meteor е комбинация от NodeJS, Blaze, Angular, React, Cordova и MongoDB и затова се нарича „Един за всички пакети.“

Aurelia

Aurelia е колекция от модерни JavaScript модули с отворен код и се нарича като „UI рамка от следващия род“, написана в ECMAScript. Спонсориран от Blue Spire, той служи като здрава платформа за изграждане на браузър, десктоп и различни мобилни приложения. Aurelia печели много признание още от създаването си. Компании като Freska, Ordami и BTEK Software използват Aurelia в своите проекти.

Да не забравяме, Aurelia е единствената рамка, която позволява на разработчиците да изграждат компоненти с обикновен, Vanilla TypeScript или JavaScript. Казано е, че Аурелия е изпреварила Angular по отношение на модулността.

Тъй като Angular има всички свои компоненти, свързани в един голям пакет, става трудно да се премахнат или променят компоненти в тази архитектура. Aurelia, от друга страна, се състои от огромна колекция от библиотеки, които работят заедно, използвайки добре дефинирани интерфейси, така че да се окаже напълно модулна.

Той има подход MV * като никоя друга рамка, тъй като не е необходимо да се определят конкретни контролери на модели на изглед. По-елегантен е и много по-прост за разбиране в сравнение с React и Angular2. Докато Aurelia използва модерен и реактивно базиран подход в своята система за обвързване, Vue използва виртуален DOM, точно както React.

Характеристики и предимства на Aurelia.io

 • Напредничаво мислене: Фокусира се върху JavaScript от следващо поколение. Написано е с ECMAScript. Aurelia се интегрира с уеб компоненти без външни зависимости.
 • Двупосочно обвързване на данни: Образува ефикасен начин за наблюдение на всеки имот в модул и автоматично го синхронизира с потребителски интерфейс с най-добра производителност.
 • Разширяем HTML: Тази функция на Аврелияпозволява на разработчиците да създават персонализирани HTML елементи, заедно с добавяне на персонализирани атрибути към съществуващи елементи с пълна поддръжка за динамично зареждане, обвързване на данни и пакетно изобразяване.
 • Състав на маршрутизация и потребителски интерфейс: Подпомага използването на усъвършенстван клиентски рутер с неговия подвижен тръбопровод, детски рутери и асинхронно активиране на екрана.
 • Широка езикова поддръжка: Aurelia поддържа ES5, ES2015, ES2016 и TypeScript. API-ите са проектирани по такъв начин, че да са съвместими с днешните и утрешните популярни езици за уеб програмиране.
 • Тестване: Тестваем за ES2015 с използване на контейнер DI. Тестването на единици код е много опростено.
 • Лесно и бързо се конфигурира и настройва за употреба
 • Той има проста структура, която прави рамката по-бърза и лесна за усвояване
 • Той е много ефективен и модулен

Aurelia също така осигурява добро кодиране и добре проектирана система за изграждане на SPA-та, без да се налага използването на библиотеки на трети страни. В сравнение с Mithril.js, Aurelia има страхотен CLI за по-бързо разработване на проекти, които се състоят от горещи презареждания и генератори. Разработчиците, които търсят чудесна алтернатива на React или Angular, могат да считат Aurelia за чудесен вариант.

Надявам се по-горе да ви дам представа за JS рамката за следващия ви проект. Ако сте начинаещ, тогава бих препоръчал да вземете JavaScript за курс за начинаещи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me