Инструменти за разработка на приложения за Android за по-добра скорост, по-добро отстраняване на грешки и за по-добра сигурност!

С приблизително 3 милиона мобилни приложения в Google Play, операционната система Android успява да ръководи глобалния пейзаж. Малките, малките и средните предприятия и големите предприятия се борят усилено, за да създадат стабилно мобилно присъствие и да повлияят на своя дял от пазара. Въпреки това, не всеки има ноу-хау и услуги, необходими за изграждането на приложение от нулата от фактори на родните инструменти.

Освен това е невероятно отнемащо време и скъпо разработете приложение за Android през приложение за iOS. Какво обаче, ако ви кажа, че това не е почти вярно? Има масив от инструменти, достъпни за улесняване на разработването на приложения по-бързо със същата цена и ефективност.

Можете да разглобите всички приложения там много по-бързо и по-ефективно. Е, благодарение на интегрираната среда за разработка (IDE), както и на други спестяващи време следващи инструменти и приложения, които се използват за разработване на приложения за android.

Android Studio

Android Studio е официалната IDE платформа на Google, която предлага инструменти за разработване на приложения за всички устройства с Android. Той представя визуален редактор на оформление, който изпълнява ConstraintLayout, където разработчиците могат да разработят сложни оформления и да го преглеждат във всеки размер на екрана на различни устройства.

Като официален IDE за всички приложения за Android, Android Studio постоянно изглежда начело на списъка с избрани инструменти за разработчици. По-долу са някои от неговите характеристики.

 • Навигационен редактор
 • Актуализации на плъгини за Android Gradle
 • Изтрийте неизползваните директории на Android Studio
 • Сега пакетите за приложения за Android поддържат незабавно приложение
 • Промени в IntelliJ IDEA 2018.2.2
 • Network Profiler: Форматиран текст
 • Kotlin 1.3.11 Актуализация
 • Clang-Tidy Поддръжка за C++
 • Нов поглед на съветника на проекта
 • Конфигурация на мързелива задача
 • Синхронизация на един вариант на проекта
 • Синхронизация на един вариант на проекта
 • CPU Profiler: данни за изобразяване на рамка

DevKnox

DevKnox е най-красивият инструмент за създаване на сигурни андроид приложения. Има много недостатъци в сигурността, скрити вътре в приложенията, за които разработчиците дори не са наясно и вместо това може да отнеме много практика и усилия, преди да получите различни критични аспекти на сигурността, достатъчни за улавяне на тези дефекти.

Но този отличен инструмент може да ви помогне при откриване на пропуски в сигурността и включва функционалност, която е толкова лесна за работа, колкото проверка на правописа във вашия IDE. Той предлага тестване в реално време, проследяване на уязвимостта, тестване в реално време и има интерактивно табло.

Xamarin

Xamarin е инструмент за разработка на крос-платформа за изграждане на фантастично родно приложение. Той използва повторно слоеве на бизнес логика и достъп до данни в различните програми. Не само Android, но можете също да разработвате приложения за iOS, Windows с помощта на Xamarin. По-долу са някои от неговите предимства.

 • Това е моно рамка, която поддържа контакт с API на мобилни устройства
 • Xamarin Component Store включва UI контроли, библиотеки на различни платформи и библиотеки на трети страни
 • Оказва се, че дава по-малко грешки и следователно осигурява по-бързо темпо
 • Той осигурява индексиране на приложенията и дълбоко свързване
 • Разрешаване на консумация на функционалност, която е достъпна само в конкретна платформа

Има фантастично Удеми курс за научаване на Ксамарин.

Android Asset Studio

Android Asset Studio има значителен брой лесни за използване инструменти, които правят различни видове икони (стартови, общи, икони за бърз достъп до приложения и др.), които ще ви трябват при планиране и разработване на приложения за Android.

 • Икони за стартиране – визуалното изображение на вашето приложение
 • Иконите на лентата за действие са графични бутони от основната лента на приложението и показват най-ефективните действия
 • Общи икони – са леки / контекстуални икони, използвани в рамката на приложението ви
 • Икони за известия – това помага за представянето на логото на приложението в лентата на състоянието, когато се появи скорошно известие
 • Прости девет пластира – генериране на графични елементи за различни плътности на екрана
 • Тема на приложението – създайте интересен и пряк персонализиран стил на действие

LeakCanary

LeakCanary е страхотен инструмент с отворен код, разработен от Square, който извършва отнемащата време и предизвикателство задача за откриване на течове на паметта. След като бъде настроен, той веднага ще започне да ви известява винаги, когато в приложението ви се появи теч на паметта, с близка следа в стека, която да ви помогне да отстраните проблема.

LeakCanary е създаден, за да бъде възможно най-лесен за използване. За повечето приложения едва ли ще има няколко допълнителни реда във формата .gradle файл на приложението и още един ред код във вашия клас на приложение. Това е достатъчно, за да се даде възможност за проследяване на течовете на паметта в проектите.

За пълно покритие, обектът RefWatcher може да бъде представен, за да разгледа обекти, които трябва да бъдат събрани от боклука .app

Instabug

Instabug ще промени начина, по който потребителите ви предоставят обратна връзка за приложенията.

Те могат да споделят екранни снимки, видео и аудио записи, подробни регистрационни файлове и много други, за да помогнат в бързото идентифициране и коригиране на бъгове. Можете да получите Извлечете отчети за сривове в реално време с подробности за следите на стека, стъпки за възпроизвеждане на данни за срива, устройство и сесия и други. Веднага ще получавате известия, когато има проблем в приложението ви чрез отчетите за грешки и сривове.

Този инструмент ще ви даде увереност да освободите приложението чрез изчерпателните доклади за грешки и сривове, проучвания в приложението и отзиви на потребителите в реално време..

GameMaker Studio

Е, за разработчиците на игри с Android, един от най-известните инструменти за разработка е GameMaker Studio. GameMaker дава всичко необходимо, за да създадете 2D игри, прилагайки много малко код. Това е изключително удобно за потребителя приложение с плавен интерфейс за плъзгане и пускане.

GameMaker участва в създаването на многоплатформени и мулти-жанрови видео игри, управляващи потребителски език за визуално програмиране с влачене и пускане или език за писане, известен като GameMaker Language. Първоначално е създаден, за да позволи на начинаещите компютърни програмисти да са готови да произвеждат компютърни игри без много познания по програмиране.

GameMaker: Studio е предназначен за начинаещи и начинаещи разработчици на игри.

Pusher

Pusher е инструмент за предварително известяване чрез натискане. Той поддържа най-често срещаните езици & рамки. Той предоставя на клиента да споделя събития с всички опции на един и същи канал, като същевременно осигурява пълна сигурност и безопасност. Той предлага всичко необходимо за настройка на push система, включително следното.

 • Контрол на достъп / удостоверяване
 • Гъвкави Pub / Sub съобщения
 • Функцията Webhooks позволява получаването на дейностите на митниците в системата, тъй като те се случват
 • Получавайте сигнали в Slack, изпращайте показатели до таблата за управление в Datadog.

плат

Вече може да оцените колко способни и впечатляващи плат е.

Това е елегантен популярен модулен SDK, който предоставя на потребителите да избират и вземат от колекция инструменти. Той е придобит от Google и е безплатен за използване. Наборът от инструменти включва разгръщане на бета-тестване, анализи на потребители, анализи на сривове и рекламни инструменти. Снимайте, ако още не сте го направили.

По-долу са някои от функциите на Fabric.

 • Той поддържа Unity, така че разработчиците да могат да използват Crashlytics, за да подобрят качеството на своите игри.
 • Той поддържа Native отчет за сривовете на Android, така че да можете да следите стабилността на родния си код.
 • Тя ви позволява да проследявате и трабвате проблеми със стабилността на вашия екип с инструментите, които вече използват.
 • Можете да експортирате своите сурови данни за сривове в BigQuery и имате свободата да ги анализирате дълбоко.

Sourcetree

Sourcetree е прост инструмент, който да направи Git по-лесен за използване.

Можете да предвидите всичките си модификации, задържания и разклонения красиво и никога да не се налага да съставяте една команда в командния ред многократно. Освен това може да бъде полезен за всички новодошли там, които се объркват с необятността на Git.

TensorFlow

TensorFlow е създаден с мобилни и вградени платформи в известието. TensorFlow е безплатна софтуерна библиотека с отворен код за поток от данни и диференциално програмиране в редица задачи и за изкуствен интелект.

Ако изграждате AI-базирано приложение за Android и търсите да разгърнете машинно обучение, тогава рамката на TensorFlow ще си струва да опитате. Хубавото е, че можете да разширите и API за настолно приложение.

заключение

С подходящото количество инструменти и ресурси разработката на Android стана по-вълнуваща и по-достъпна. Android разработчици просперират дори по-бързо от всякога. За вас има огромни възможности. Всичко, от което се нуждаете, е чудесна идея, за да започнете своя план, а приложението ви ще е следващото, което ще заеме място в Google Play.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me