Създайте API като професионалист за нула време.

Организациите се променят в модел на архитектура на микросервизи, за да успеят в своите проекти за софтуерни приложения, защото поради факта, че повечето от проектите за микросервизи използват API (интерфейси за програмиране на приложения). Тук трябва да аплодираме Microservices, защото има различни усъвършенствани функции в сравнение с другите модели.

Подобно на тях има дискретни хранилища на данни с отделни команди за обработка на всяко хранилище на данни; също така, позволява на софтуерните доставчици да разгърнат по-бързо компонентите. И ако едно приложение се актуализира, не трябва да се актуализират останалите приложения; те могат да продължат своята функционалност.

Ние сме в момент да предоставим бързи резултати или услуги на крайните потребители, които използват приложения за тяхното изискване. Много от API използват услугите REST чрез HTTP за изпращане и получаване на данни. Много софтуерни тестери автоматизират тестовете си с тест, базиран на потребителски интерфейс и API тест. Въпреки че сравняват тестване на API с тестване на база потребителски интерфейс, тестовете на API са много по-бързи и надеждни от тестовете, базирани на потребителския интерфейс.

Какво е тестване на API?

Преди да пристъпим към това, ще ви уведомя какво е API.

Най-общо казано, той действа като пратеник за приложения, устройства и бази данни. Да предположим, че търсите полет чрез онлайн сайт за резервации на пътувания. Той ще ви помоли да въведете необходимите данни като източник, дестинация и едно подробно пътуване или двупосочно пътуване в рамките на вашите зададени цени.

След като щракнете върху търсене тук, API-то влиза в картината, то ще взаимодейства с всеки API на дихателните пътища и което предоставя резултати отговарят на вашите норми. Всичко това се случва само за секунди.

Ако API не работи правилно в сценарии в реално време, не се използва API, нали?

За да се пазим от тези ситуации, трябва да изберем тестване на API. Така че преди аудиторията, използваща услугата, трябва да тестваме API. Той играе жизненоважна роля в разработването на приложения.

Необходимото тестване на API е вид тестване на софтуера, който трябва да се направи, за да се разработи API за изграждане на функционалност, изпълнение, сигурност и надеждност на вграденото приложение. Основно се фокусира върху бизнес слоя на софтуерната архитектура. Тестването е важна част от успеха в непрекъснатата интеграция & Операциите на приложението DevOps.

Нека да разгледаме следните инструменти, за да облекчим задачите си за развитие.

SoapUI

SoapUI е изявен инструмент за тестване на API за тестване на уеб услуги.

Той може да може да проверява както SOAP Web услуги, така и RESTful Web Services. SoapUI се предлага като отворен код и PRO версия, но както можете да се досетите, PRO версията има допълнителна функционалност. Той е базиран на Java, така че работи върху повечето операционни системи, преди всичко е лесно да се научи & употреба и надеждна за всички.

SoapUI api

Доверен на милиони потребители, можете да ги използвате за различни тестови случаи.

 • функционален
 • Основан на данни
 • Подигравателен
 • Сигурност
 • производителност

Може да се интересувате от задълбочено обучение, вижте това онлайн курс.

Каталон Студио

Каталон Студио е инструмент за тестване на автоматизация за Web, API и Mobile. Той беше възнаграден като ново тестващо средство и най-доброто в областта на автоматизацията.

Основни функции:

 • Решение за тестване от край до край за тестери и разработчици
 • Поддържа всички видове SOAP, REST заявки
 • Работи с рамка като BDD краставица. Подходът за тестване, при който писмените тестови случаи са на естествени езици, помага за осъществяването на комуникация между бизнес заинтересованите страни и техническите човешки ресурси.
 • Вградени интеграции с Jenkins, JIRA, Slack, Docker и qTest
 • Използвайте ефективно функции на Katalon UI / UX като търсене, влачене & спад, вградени ключови думи, избор на тестови случаи

Можете да започнете безплатно с Каталон.

TestNG

TestNG е вдъхновен от JUnit и NUnit за езика Java. Основното мото на това е да се осигурят лесни за използване функционалности и да се изпълнят всички видове фази на тестване като единица, интеграция, функционалност и т.н..

 • Използвайки TestNG с Selenium, можете да създадете бърз отчет, в който можем да се запознаем с колко тестови случая са били неуспешни, напреднали и отхвърлени.
 • Лесно се интегрира с DevOps инструменти като Maven, Jenkins, Docker и др.
 • Използването на пояснения в TestNG може да подобри лесно разбирането на кода и изключенията бяха уловени автоматично от JUnit.

Можете да създадете тестове, управлявани от данни, като използвате TestNG.

пощаджия

пощаджия е един вид инструмент, който може да изпълнява както API за изграждане, така и за тестване. Той е с отворен код и лесен за инсталиране. Работното пространство на пощальона има своите функции като нови, импортиране, бегач, моето работно пространство, покани, колекции, раздела за заявка, HTTP заявка и записване и т.н..

пощальон апи

Акценти

 • Напишете и пуснете тестове за всяка заявка с помощта на JavaScript
 • Докато тествате API в Postman, можете да изберете необходимите HTTP методи като GET, PUT, POST и т.н..
 • Можете да използвате функциите за управление на среди от Postman, за да дадете входната стойност от всеки резултат от API.
 • Съхранявайте свързаните крайни точки в колекция.

Има много повече предимства в пощальона за по-бързо изграждане на API. Вижте това Удеми курс ако се интересувате от практически.

перчене

перчене, това е AKA най-добрите API инструменти за проектиране, изграждане и тестване на API. Инструментите на Swagger са както с отворен код, така и професионалисти и помогнаха на милиони разработчици & тестери за доставяне на страхотен API.

перчене

Характеристика

 • Инспекторът е лесен за проектиране, документиране и тестване на API
 • Можете също да тествате API в облака
 • Поддържайте всички видове услуги като REST, SOAP
 • SwaggerHub е платформата, където можете да проектирате и документирате с OpenAPI

JMeter

JMeter е прост, но мощен инструмент за автоматизирано тестване. Можете да извършвате тестване на производителността на RESTFul услуги с използване на скриптове на JMeter и може да използва различни езици като Java, JavaScript и PHP. Той е предназначен за тестване на уеб приложения, но по-късно се разшири и до други тестови функции.

Характеристика

 • JMeter е обозначен като бърз инструмент за тестване на API, тъй като бързо извършва тестове за обхват
 • С отворен код и поддържа за инсталиране на много плъгини & разширения
 • JMeter има отделна функция, наречена добавяне на параметри в раздела с параметри, които не намираме в други програми
 • Може да извърши перфектни функционални и натоварващи тестове в JMeter

Бъдете спокойни

Бъдете спокойни библиотеката е специално създаден API инструмент за Java домейн, използващ хора за тестване и валидиране на REST услуги. Използва се и за тестване на уеб услуги, базирани на HTTP, JSON и XML, и ни дава много ключови функции като валидиране на XPath, JSON Path синтаксис, лесно качване на файлове и повторно използване на спецификации. И също така беше повлияно главно от динамични езици като Groovy, Ruby.

Бъдете спокойни

Една от отличните функции, които предлагат Rest Assured е, че не е нужно да анализирате XML или JSON отговорите, след като спечелите отговора.

Tricentis Tosca

Tricenti Tosca е персонализиран инструмент за непрекъснато тестване за DevOps платформи, тъй като някои от водещите инструменти не успяха да се срещнат в DevOps среди. И начинаещият може да разбере инструмента на Tosca и може незабавно да създаде предварително тестове за API от бизнес гледна точка и след това да ги интегрира във всички сценарии.

Tricentis Tosca е подходящ за непрекъснато тестване & тест за автоматизация на мобилни, уеб-базирани, потребителски интерфейс, SAP и т.н..

пчелин

пчелин е цялостна платформа на API, където можем да проектираме, изграждаме, разработваме и документираме API. Той осигурява рамка за по-бързо разработване, тестване и внедряване на готови за производство API. Като цяло, за да създадем API, трябва да дефинираме схема за вход и изход, докато в Apiary API може да бъде проектиран с вход и изход като подиграван.

Този присмехулен API ще отговаря на спецификациите на приложението, без да променя кодирането, докато данните могат да бъдат интегрирани и тествани. API за изграждане има различни етапи на работния процес. Независимо от това, пчелина може да осигури всеки етап от екипа да работи независимо.

MuleSoft API

MuleSoft API, aka AnyPoint API Manager е платформа, където разработчиците могат да изграждат, проектират, управляват и публикуват API. Той предлага на организациите да се интегрират с популярни облачни услуги като Salesforce, SAP и много други. Платформата AnyPoint използва Mule като двигател на времето за изпълнение.

mulesoft api

API Manager уверява, че всеки API е защитен и с прости думи е управление на API на целия жизнен цикъл.

Apigee

Apigee от Google Cloud дава възможност на мениджърите на API да проектират, осигуряват, публикуват, анализират, наблюдават и осигуряват приходи от API. Може да се управлява в хибридна облачна среда за извършване на цифрово ускорение. Apigee превръща редовни разработчици в API Expert.

Apigee edge създава прокси сървъри за API и с помощта на тях; можете да получите реални аналитични данни. Прокситата, създадени от Apigee edge, управляват сигурността и удостоверяването, за да предоставят по-добри услуги.

заключение

Независимо, ще има една и съща функционалност, достъпна във всички инструменти на API, но подходът е различен. Най-добрият начин да ги опитате е да опитате да видите какво работи най-добре за вашето бизнес изискване.

ЕТИКЕТИ:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me