Някои от най-добрите IoT платформа и инструменти за събиране, обработка, визуализация и управление на устройства.

IoT платформи и инструменти се считат за най-важният компонент на екосистемата IoT. Всяко IoT устройство позволява да се свързва с други IoT устройства и приложения за предаване на информация, използвайки стандартни интернет протоколи. IoT платформите запълват празнината между сензорите на устройството и мрежите за данни. IoT платформите свързват данните към сензорната система и дават представа с помощта на бек-енд приложения, за да създадат усещане за изобилието от данни, разработени от много сензори.

Най- Интернет на нещата (IoT) е бъдещето на технологията, която помага на изкуствения интелект (AI) да регулира и разбира нещата по значително по-силен начин.

Ние подбрахме комбинация от най-известните платформи и инструменти на IoT, които ви помагат да организирате разработването на IoT проекти.

Zetta

Zetta е базирана на API IoT платформа, базирана на Node.js. Той се счита за пълен набор от инструменти за създаване на HTTP API-и за устройства. Zetta комбинира REST API, WebSockets, за да прави интензивни данни и приложения в реално време. По-долу са някои забележителни функции.

 • Той може да работи на облака, компютър или дори скромни платки за разработка.
 • Лесен интерфейс и необходимо програмиране за управление на сензори, задействащи механизми и контролери.
 • Разрешава на разработчиците да сглобяват приложения за смартфони, приложения за устройства и приложения в облак.
 • Той е разработен за интензивни данни и приложения в реално време.
 • Превръща всяка машина в API.

Arduino

Ако искате да направите компютър, който да възприема и упражнява по-силен контрол върху реалния свят, когато е свързан с обикновения ви самостоятелен компютър, тогава Arduino може да бъде вашето мъдро предпочитание.

Предлагайки подходяща комбинация от хардуер и софтуер на IoT, Arduino е лесна за използване платформа IoT. Той работи чрез набор от хардуерни спецификации, които могат да бъдат дадени на интерактивната електроника. Софтуерът на Arduino влиза в плана на езика за програмиране на Arduino и среда за интегрирана разработка (IDE).

Възел-RED

Възел-RED е визуално средство за облицоване на Интернет на нещата, тоест свързване на хардуерни устройства, API и онлайн услуги по нови начини. Изграден на Node.js, Node-RED описва себе си като „визуално средство за свързване на Интернет на нещата“.

Той предоставя на разработчиците да свързват устройства, услуги и API с помощта на редактор на потоци, базиран на браузъра. Той може да работи на Raspberry Pi, а за достъп до повече от 60 000 модула са достъпни.

трептене

трептене е програмируемо процесорно ядро ​​за проекти в електрониката, предназначено за студенти и инженери. Flutter е на славата, ако е далечен. Тази платка, базирана на Arduino, включва безжичен предавател, който може да показва до повече от половин миля. Плюс това не ви е необходим рутер; плаващи дъски могат да си взаимодействат бързо.

Състои се от 256-битово AES криптиране и е лесно за използване. Някои от другите функции са по-долу.

 • Бързо изпълнение
 • Изразителен и гъвкав потребителски интерфейс
 • Родно изпълнение
 • Визуално покритие и функционалност на съществуващите джаджи.

M2MLabs Mainspring

M2MLabs Mainspring е приложна рамка за разработване на приложения за машина към машини (M2M) като дистанционно управление, администриране на флота или интелигентен терминал. Удобствата му включват гъвкав дизайн на устройства, структура на устройството, връзка между машини и приложения, валидиране и нормализиране на данни, дългосрочно хранилище на данни и функции за извличане на данни.

Той се базира на Java и базата данни Apache Cassandra NoSQL. M2M приложенията могат да бъдат моделирани за часове, а не седмици и впоследствие да бъдат прехвърлени към високоефективна среда за изпълнение, направена на базата на стандартен J2EE сървър и високо мащабируемата база данни Apache Cassandra.

ThingsBoard

ThingsBoard е за събиране, обработка на данни, визуализация и управление на устройства. Той поддържа всички стандартни протоколи IoT като CoAP, MQTT и HTTP толкова бързо, колкото облачните и локални внедрения. Той изгражда работни процеси въз основа на събития от жизнения цикъл на дизайна, REST API събития, RPC заявки.

Нека да разгледаме следните функции на ThigsBoard.

 • Стабилна платформа, която съчетава мащабируемост, производство и отказоустойчивост.
 • Лесно управление на всички свързани устройства в изключително сигурна система
 • Трансформира и нормализира входовете на устройството и улеснява алармите за генериране на сигнали за всички телеметрични събития, възстановяване и бездействие.
 • Активира специфични за състоянието функции за използване с адаптивни групи правила.
 • Работи с милиони устройства едновременно.
 • Няма нито един момент на повреда, тъй като всеки възел в пакета е точен.
 • Инсталации с много наематели извън опаковката.
 • Тридесет силно персонализирани джаджи на таблото за успешен достъп на потребителите.

Kinoma

Kinoma, платформа за прототипиране на хардуер Marvell Semiconductor, включва три различни проекта с отворен код. Kimona Create е DIY конструктивен комплект за прототипиране на електронни устройства. Kimona Studio е средата за разработка, която функционира със Setup и Kinoma Platform Runtime. Kimona Connect е безплатно приложение за iOS и Android, което свързва смартфони и стойки с IoT устройства.

Каа IoT платформа

Каа е готова за производство гъвкава, многофункционална междинна платформа за създаване на IoT решения от край до край, свързани приложения и интелигентни устройства. Той дава цялостен начин за осъществяване на ефективна комуникация, сделки и възможности за оперативна съвместимост в свързани и интелигентни устройства.

Той се монтира от малки стартиращи компании до голямо предприятие и поддържа модерни модели за внедряване на мултиоблак IoT решения. Основно се основава на гъвкави микросервизи и лесно се съобразява с практически всякакви нужди и приложения – някои други функции, както е посочено по-долу.

 • Улеснява оперативната съвместимост между устройствата.
 • Извършва контрол на устройството в реално време, осигуряване на дистанционно устройство и структура.
 • Създайте облачни услуги за интелигентни продукти
 • Състои се от тематични системи за предупреждение, които да предоставят на крайните потребители да доставят съобщения във всеки предварително определен формат до абонирани крайни точки.
 • Извършвайте мониторинг на устройства в реално време
 • Управлявайте безкрайно количество свързани устройства
 • Събиране и анализ на данни от сензори

SiteWhere

SiteWhere платформата предлага приемане, съхраняване, обработка и асимилация на входовете на устройството. Тя работи на Apache Tomcat и осигурява силно настроени реализации на MongoDB и HBase. Можете да разгърнете SiteWhere в облачни платформи като AWS, Azure, GCP или локални. Той също така поддържа предоставяне на клъстер Kubernetes.

По-долу са някои от другите функции.

 • Изпълнете каквато и да е оценка на IoT приложения в един екземпляр SiteWhere
 • Пролетта носи рамка за конфигурация на корен
 • Добавете джаджи чрез саморегистриране, REST услуги или на партиди
 • InfluxDB за съхранение на данни за събития
 • Свържете устройства с MQTT, Stomp, AMQP и други протоколи
 • Интегрира интеграционни рамки на трети страни
 • Eclipse Californium за съобщения от CoAP
 • HBase за нерелационно хранилище за данни
 • Grafana за визуализиране на данните на SiteWhere

DSA

Архитектура на разпределените услуги (DSA) е за внедряване на комуникация, логика и усилия между отделните устройства на всеки етап от инфраструктурата на IoT. Тя позволява сътрудничеството между устройствата по разпределен начин и настройва мрежов инженер за споделяне на функционалност между отделни изчислителни системи.

Можете да управлявате атрибути на възел, разрешение и връзки от DSLinks.

Thinger

Thinger.io осигурява мащабируема облачна основа за свързване на устройства. Можете да се справите с тях бързо, като стартирате административната конзола или ги комбинирате в логиката на вашия проект, използвайки техния REST API. Той поддържа всички видове хакерски дъски като Raspberry Pi, Intel Edison, ESP8266.

Thinger може да бъде интегриран с IFTT и предоставя данни в реално време на красиво табло.

заключение

Живеем в свят, в който всичко е свързано с интернет, което ще генерира данни и информация, които могат да бъдат използвани, анализирани и, разбира се, използвани, за да се използват повече ресурси за конкурентоспособността на компаниите и градовете. Така че, ако искате вашият бизнес да се възползва от това въздействие и как всеки изживява света около тях, тогава трябва да съсредоточите своите разработки върху създаването на „свързани приложения“.

Ако сте разработчик и сте интересни в изграждането на IoT от нулата, проверете това блестящ курс от Джунайд Ахмед.

ЕТИКЕТИ:

 • Отворен код

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me