Независимо дали става въпрос за LG, Samsung или Huawei, 90% от мобилните телефони функционират на Android. Имайки предвид такъв огромен растеж на пазара за разработка на мобилни приложения, има много тестове за съвместимост, които се правят масово, но разработчиците, поради вече нарастващото натоварване, нямат време за тестване на въпросите за съвместимостта на функциите на мобилните приложения.

Освен ограниченията на времето, има проблеми с наличието на достатъчно ресурси за изпълнение на тестове за всяка функция на разнообразни приложения. В резултат на това използването на емулатори придоби популярност, която преодолява, за да оптимизира и улесни процеса на тестване, за да стане по-лесна и по-малко досадна..

Преди да продължим, нека първо се захванем здраво с „емулатор“. И така, какво е това?

Е, за начало, емулаторът, по дефиниция, е инструмент, който имитира операционната система Android на компютъра. Разработчиците проектират емулатор, за да помогнат на потребителите или разработчиците, които искат да използват android, без да преминават през труда на инсталацията.

Това е програма, която работи на компютърна система, като подражава на архитектурата на устройството на госта. Например, можете лесно да използвате максимално игрите като PUBG или Pokemon Go на вашия компютър, без да ги инсталирате. Готино, нали??

Нататък, след като знаем за какво точно е този инструмент, нека да видим как помага при тестване на приложенията.

Станахме свидетели на значителен скок в развитието на мобилните приложения. Постепенно тези мобилни приложения, вероятно, се превърнаха в основата на нашето съществуване и ще продължат да нарастват, тъй като използването на мобилни телефони става още по-повсеместно. Независимо дали е нещо толкова домашно, като купуване на хранителни стоки или развлекателни дейности като игра на игри, сега всичко е само на едно кликване.

Говорейки за това, за да работи нещо безпроблемно, трябва да е до знака.

Следователно, всяко приложение трябва да премине строга фаза на тестване, за да проследи всяка ненормалност, преди да го изпрати на пътя си към потребителите. Следователно, за всички разработчици, това наистина е богиня, като се има предвид как тя определя неочаквани или необичайни поведенчески модели по време на фазата на тестване на мобилно приложение.

Преди да започнем да обсъждаме различни емулатори, нека разгледаме малко как работи и какво е това, което кара потребителите да изберат такъв инструмент.

Приложение за Android или iOS или браузър се емулира от емулатор в операционна система, считана за определена, като тази на Mac и Windows. Това, което прави, е, че установява виртуални хардуерни условия на това на Android или iOS устройство. Следвайки това, ние го използваме за тестване, освен за отстраняване на грешки. Подобно на всичко на този свят, и емулаторът идва със своя справедлив дял от ограничения.

Не можем да отречем колко е скъпа настройката и поддържането на истинска лаборатория за устройства с Android, тъй като тя не е парче торта, за да се справи с редовните разходи за поддръжка, освен честите ъпгрейди на устройството. Следователно онлайн емулаторите за Android и iOS са популярен избор сред потребителите и с право!

Да започнем, хора!

Appetize

Appetize е емулатор, базиран на браузър, и той е добре съвместим с HTML5 и JavaScript.

Имайки предвид, че няма налични или ограничени опции за iOS емулатори за PC и Mac, Appetize служи като най-доброто решение, тъй като най-много ви се иска да качите приложението на уебсайта и оттам нататък всички сте готови да тръгнете. Той ефективно обслужва както Android, така и iOS.

LambdaTest

С избор от 2000+ различни комбинации от браузър и OS среда, LambdaTest гарантира, че уебсайтовете и всички приложения се отърват от всяка грешка и работят безпроблемно. Вградените инструменти за разработчици са вратата към отстраняване на грешки, което също в реално време.

Той улеснява крос-браузърното тестване на няколко мобилни браузъра, като Safari, Mozilla и Google Chrome. Характеристиката на тунела Lambda предоставя допълнително предимство при тестване както на локално, така и на частно хоствани страници.

Genymotion

Този е лесен за използване и настройване, освен че е богат на функции емулатор. Той се предлага в безплатна и платена версия.

Genymotion се откроява от всички заради способните си графични карти OpenGL. Това го прави един от най-добрите и бързи емулатори за Android. Предлага се с плъгини както за Eclipse, така и за Android Studio.

Освен това, той е достъпен в множество операционни системи Windows, Linux и OS X. Освен това позволява използването на уеб камера за емулирано устройство като камера. ADB командите могат да се изпълняват и с помощта на ADB тунела.

Лаборатории за сос

Най- Saucelab на Android и iOS симулаторите са икономичен подход за провеждане на тестове на мобилни приложения. Техните емулатори ви позволяват да извършвате крос-браузър тестване с атрактивна скорост с по-ниска цена на реалните устройства.

В заключение, те вероятно са най-добрите, за да осигурят добра комбинация от емулатори, симулатори в комбинация с реални устройства, за да постигнат най-доброто, когато става въпрос за мобилна тестова автоматизация.

AWS Device Farm

AWS Device Farm помага при стартиране на уеб и мобилни приложения чрез тестове, разпространени в широк спектър от настолни браузъри, като Chrome, Internet Explorer и Firefox и реални мобилни устройства. Това е, за да се гарантира, че приложението функционира еднакво, независимо от средата на браузъра му.

С автоматизираното тестване проблемите се идентифицират и групират, така че човек първо да може да се съсредоточи върху най-важния. Те се анализират и фиксират чрез интензивно използване на видеоклипове, дневници за екшън и конзола и регистрационни файлове на уеб драйвери.

BlueStacks

BlueStacks, уместно е да споменем колко популярен и основен избор е той за Android емулатори. Защо така?

Е, за начало Bluestacks е един настолен емулатор, който се съчетава добре както с Windows, така и с Mac. Въпреки че го проектират по начин, по който може да стартира всяко приложение за Android, неговите функции работят най-добре за подобряване на игровите изживявания на Android видео игри в Windows.

Така че, ако сте някой, който много се занимава с високо графични игри, то този е за вас, защото всичко е свързано с Android игри на компютър! Най-същественото предимство, с което идва, е, че няма абсолютно никаква загуба на графично качество и да не забравяме забележителната му съвместимост с повечето и основни Android игри.

MEmu

Това е Android емулатор, предназначен да подобри вашия опит с видеоигри. Лесна е за използване, тъй като не включва промяна или извършване на корекции на някоя от тези сложни настройки. Всичко, от което се нуждаете, е инсталация, и вие сте добре да отидете с игра. Сърфистите в метрото, Geometry Dash и Minion обрив са някои игри, на които можете да се насладите от все сърце с помощта на този емулатор.

освен това, MEmu се появи като изключение, тъй като поддържа Lollipop, Android Jelly-bean, а също и Kitkat. MEmu се препоръчва поради своята звездна производителност и също така е безплатна за употреба.

Nox

Това е друг Android емулатор, специализиран във видеоигри и поддържа множество версии на Android. Той е проектиран и изработен от BigNox и се грижи за игри като PUBG и Clash of Clans. Той се предлага с разширени функции като картографиране на клавиатурата. Тази функция ви дава предимство в сравнение с други играчи, тъй като реакцията от клавиатура е по-бърза.

Режимът на мултиплеър ви позволява да управлявате една игра едновременно в различни прозорци, което прави възможно превключването между няколко игри едновременно. Той е безплатен за изтегляне и се използва на Windows 10 и Mac. Говорейки за това, е лесно да изтеглите и инсталирате като всеки друг софтуер.

Android Studio

Най- Android студио се предлага с различни инструменти, които помагат на разработчиците да проектират и изграждат приложения за игри и игри, само за Android. По същия начин, той дори идва с вграден емулатор, който помага за тестване на вашата игра или приложение.

Настройката обаче е доста сложна и може да отнеме време. Това може да се окаже доста неприятно за начинаещия, докато може да бъде идеален избор за разработчиците. Той е интелигентен софтуер и поддържа Kotlin, Java, освен езици на C / C ++.

Redfinger

Redfinger е един от най-удобните и леки емулатори. Той няма хардуерни изисквания, а консумацията на памет е едва минимум, така че е идеална за начинаещи и потребители, които искат да останат в светлина върху компютърните ресурси.

Той осигурява Android изживяване, което е 100% родно. Не само това, но е и кросплатформен емулатор и позволява достъп за стартиране на всички приложения за Android от Windows или macOS.

BrowserStack

BrowserStack е уникално и иновативно убежище за мобилни емулатори на Apple iOS и Google Android и двете стоят на 99% подобно на реалните устройства.

BrowserStack стои високо като най-надеждната платформа за тестване на уеб и мобилни устройства. Този ви позволява да стартирате тестове на няколко устройства и браузъри за настолни компютри, за да гарантирате, че софтуерът надхвърля организационните и клиентските очаквания. Натоварен с гъвкав, удобен за потребителя и универсален интерфейс, съчетан с невероятен API, той прави работата доста по-лесна.

Можете лесно да превключвате между мобилни устройства, компютър или MAC.

iPadian

Има доста инструменти, подобни на iPadian, които осигуряват iPad или iPhone изживяване както на Mac, така и на компютър, но не биха ви позволили да отидете до степента на качване на приложението или кода си, за да стартирате тестове. Ето защо, ако искате да използвате емулатор за iOS, който имитира хардуера на този на iOS хардуер на работния плот на Windows, тогава iPadian е това, за което трябва да се стремите.

Уместно е да споменем, че в действителност той не е изцяло емулатор, а по-скоро симулира iOS UI, използвайки операционна система на Windows 7 или по-нова версия, като отваря нов прозорец и използва Windows приложения и хардуер. Той идва с персонализируем интерфейс в комбинация с много интересни приложения.

RunThatApp

RunThatApp ви позволява безпроблемно да стартирате мобилните си приложения в браузърите, което позволява на потребителите да тестват и популяризират приложенията. Намалява разходите с по-голям процент, като се има предвид, че използва емулация на устройството. Платформата, която използва, е толкова уникална, че поддържа почти всяко устройство и браузър.

Последна дума …

Надяваме се, че изброените от нас списъци се окажат полезни за вас, когато сте решили да изберете такъв за себе си.

ЕТИКЕТИ:

  • MacOS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me