React Native е страхотно средство за разработка на мобилни приложения с отворен код, създадено от Facebook и общността. Можете да създавате приложения за Android и iOS, като използвате рамката.

Направата на приложение, използващо родните езици като Java, Objective-C и C #, ще ви отнеме много време. И ако наемете експерт по тези езици, това ще ви струва цяло състояние.

И така, какво можете да направите в тази ситуация?

Може да предпочетете Реагирайте Native за изграждане на следващото мобилно приложение за вашия бизнес.

Както можете да видите от диаграмата по-долу, глобалният интерес към React Native нараства.

Но защо през последните няколко години все повече хора се интересуват от тази рамка?

Това е просто защото това е мощен инструмент за разработване на мобилни приложения с много платформи, който ви позволява да изграждате висококачествени мобилни приложения много бързо.

Нека разберем защо да изберете React Native за разработка на мобилни приложения.

Удивително изпълнение

Източник – simform.com

Може да не е толкова бързо, колкото истински родните приложения, които са изградени с местни езици като Java, Objective-C и C #. Но вие ще получите почти собствена производителност, тъй като тя ви дава нативните компоненти като изображение, изглед и текст.

Мобилно приложение, базирано на React Native, не е HTML5, хибридно или мобилно уеб приложение. По-скоро е истинско мобилно приложение.

Можете да изведете ефективността на приложението си React Native на следващото ниво, като оптимизирате приложението си с нативен код. Да, React Native ви позволява да използвате и собствен код. За максимална ефективност можете да изградите някои функции в приложението си, като използвате естествен код и някои функции с React Native.

Богат потребителски интерфейс

React Native ви позволява да създавате уникални, привлекателни потребителски интерфейси чрез предварително изградени декларативни компоненти, като Picker, Button, Slider, Switch и т.н. Можете също така да направите свои собствени компоненти с TouchableNativeFeedback и TouchableOpacity. На разположение са много iOS и специфични за Android компоненти, за да работи ефективно на Android и iOS мобилни телефони.

Ex:

  • iOS – ActionSheetIOS, AlertIOS, DatePickerIOS, ImagePickerIOS, ProgressViewIOS, PushNotificatoinIOS, SegmentedControlIOS и т.н..
  • Android – DatePickerAndroid, DrawerLayoutAndroid, PermissionsAndroid, ProgressBarAndroid, TimePickerAndroid, ToastAndroid, ToolbarAndroid, ViewPageAndroid и т.н..

Бързо развитие на приложения

React Native ви дава компоненти за текст, изображение, въвеждане на клавиатура, списъци за превъртане, лента за напредък, анимации, клипборд, свързване и т.н. Тези компоненти значително ускоряват процеса на разработване на приложението, а функцията Hot Reloading също ви спестява много време, тъй като ви позволява да презаредите приложението си, без да прекомпилирате целия код.

Реагирайте Native библиотеки като Redux (за обработка на състоянието на приложението ви) и Awesome React Native (списък на компоненти и демонстрации) също ще ви помогне да завършите работата по разработването на мобилните си приложения по-бързо.

Инструменти за развитие като нуклида за писане на код, йога за изграждане на оформления, караул за наблюдение на грешки и сривове и Инструменти за реагиране на програмисти за отстраняване на грешки правят процеса на разработване на React Native много по-лесен и бърз. Други страхотни инструменти на React Native включват VS код, Ignite, международно изложение, и Bugsnag.

Развитие на различни платформи

Кодирайте веднъж, използвайте го навсякъде. Спестете време и пари, като създавате кросплатформени приложения. Но имайте предвид, че все пак трябва да направите някои специфични корекции на платформата.

Силна подкрепа на общността

Повече от 2000 сътрудници с над 85 000 звезди GitHub.

Компании като Callstack, Софтуерно имение, Microsoft, и Безкрайно червено допринесоха за тази рамка. Ще намерите много компоненти и библиотеки на React Native, създадени от общността на разработчиците на сайтове като JS.coach и Native Directory.

Потърсете помощ за Stackoverflow, Reddit или Codementor. Винаги ще намерите някой, който да ви помогне. Можете също да получите помощ от Общност на Reactiflux Discord, на React Native Facebook Group, и на React Native Spectrum общността.

Лесно за учене

Вижте стила на кодиране от програмата Hello World по-долу. Можете лесно да разберете следния пример с код, ако знаете основите на JavaScript и React.

import React, {Component} от ‘react’;
import {Text, View} от ‘react-native’;

експорт по подразбиране клас HelloWorldApp разширява Компонент {
render () {
връщане (

Здравей свят!

);
}
}

Най- официални документи са лесни за начинаещи и имат примери за код. Освен официалната документация, можете да опитате и следното, за да получите ръка.

Ще получите и полезна информация, свързана с React Native, на места като среда, DevTo, Блогът на React Native, и Страница за реагиране на Native Twitter.

правдоподобност

Популярни мобилни приложения като Facebook, F8, Facebook Ads Manager, Instagram, Skype, Bloomberg, Discord, Tesla, Airbnb, Chop, Artsy, Walmart и Vogue са използвали тази рамка.

Това говори много!

Против

Всичко има плюсове и минуси. Не е ли така?

Говорих за много положителни аспекти на React Native. Но има няколко проблема като голям размер на приложенията, изтичане на памет в приложенията за Android поради ненужни процеси, които протичат на заден план, бавно стартиране на приложения поради някои зависимости и т.н. Но можете да поправите и управлявате тези проблеми до известна степен.

Можете да намалите размера на приложението, като намалите броя на библиотеките и компонентите, използвани в приложението. Можете също така да компресирате изображения и да оптимизирате ресурсите на приложението, за да намалите размера на приложението си.

Можете да решите проблема с изтичането на памет в приложение за Android, като използвате списъци за превъртане като SectionList, FlatList и VirtualList. Избягвайте да използвате ListView, за да се освободите от течовете на паметта. За да отстраните проблема с бавното стартиране на приложението, трябва да намалите броя на зависимостите в приложението си и трябва да използвате компонентите, които се представят много добре.

Заключителни мисли

Ако погледнете отблизо ползите и проблемите на React Native, можете да разберете, че плюсовете на тази рамка силно надвишават минусите. Проблемите, които ще забележите, не са големи. Минусите на тази рамка са незначителни, тъй като ползите, които ще получите, са супер вълнуващи и невероятно невероятни.

Лесната комуникация между React Native и родното, лесно публикуване в Google Play Store, възможността за изграждане на телевизионни устройства и интеграцията със съществуващите приложения са някои от другите интересни функции и предимства, които идват с този модерен инструмент за разработка на мобилни приложения.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me