Няколко фактора влизат в игра, когато мислите за изграждането на мобилно приложение за вашия бизнес.

И главно тези фактори се свеждат до цената и подхода. Не е евтино да наемете програмист, който да създаде приложение за вас, дори ако наемете някой с по-малко от професионален опит.

И колкото по-сложно е мобилното ви приложение, толкова по-ценен, който ще получи в дългосрочен план. Ето защо търсенето на начини да изградите свое собствено мобилно приложение по свое време може да бъде добра алтернатива. За щастие, софтуерните технологии се развиват с толкова бързи темпове, че изграждане на вашето мобилно приложение без предварително знание за кодиране се превърна във възможност.

Може би се чудите обаче: „Това не ограничава ли моята способност да изградя динамично и пълнофункционално мобилно приложение?“. Мисля, че има много отговори на този въпрос, така че нека опитаме и да го разбием.

Еволюцията на създателите на мобилни приложения

Само преди няколко години изграждането на мобилни приложения с помощта на строители не беше точно най-надеждният път. Причината е, че не можете да създадете нищо повече от статично приложение; без динамични функции.

В наши дни това вече не е така. Това е така, защото най-новото поколение създатели на мобилни приложения позволяват разширения, динамични джунджурии и рационализирани функции в реално време. И в по-голямата си част като собственик на малък бизнес, не е нужно много повече от това.

Пример за създаване на мобилни приложения - BuildFire

Този пример по-горе показва как можете да включите цял канал в YouTube във вашето мобилно приложение. И вместо да се налага да добавяте нови видеоклипове ръчно, приложението динамично ще актуализира списъка с видеоклипове в реално време.

Така че можете да приложите същата методология и в други области на вашето приложение.

Например:

 • съдържание. Изпратете нови записи за съдържание в приложението си, докато се случват. Независимо дали е от вашия блог, система за съдържание или магазин за електронна търговия.
 • Push известия. Повечето съвременни създатели на приложения вече са напълно способни да предоставят функции за известяване чрез натискане на вашето собствено мобилно приложение.
 • Потребителски портали. Искате ли да създадете място, където всичките ви потребители да могат да излизат заедно? Нещо подобно на Instagram или Facebook? При най-новите създатели на мобилни приложения това е възможност.
 • е-търговия. Мисля, че много хора, които искат да създадат мобилно приложение, търсят специално функции, свързани с електронната търговия. Е, добри новини! Тази статия ще обхване създателите на приложения, които ви позволяват да изградите цял франчайз за електронна търговия, без изобщо да пишете един ред код.

И, разбира се, има много други предимства и функции, които можете да включите. Така че, за да научите повече, днес ще обобщим най-добрите производители на мобилни приложения на пазара днес. Може да се изненадате колко са способни такива строители и колко милиони хора изграждат мобилни приложения по този начин.

Нека разгледаме по-отблизо.

BuildFire

BuildFire

Честно е да бъдете скептични към потенциала на някои производители на мобилни приложения. Екип от разработчици обикновено изгражда най-динамичните и интерактивни приложения. Така че, естествено, човек трябва да постави под въпрос потенциала на услугата за изграждане на мобилни приложения. за щастие, BuildFire е не само изключително способен, но и напълно прозрачен за своите функции и налични инструменти.

buildfire приставки

Основната характеристика на BuildFire е неговата система за приставки. Всяко мобилно приложение, което изграждате с тази платформа, ще стартира чрез селекция от приставки и джаджи. Плъгините покриват всички основни области на функционалност и инструментариум за конкретни мобилни приложения. Например, ако искате да създадете приложение за електронна търговия, можете да избирате между Shopify, Square, PayPal и други интеграции.

типове приложения, поддържани buildfire

Интерфейсът за изграждане на приложения е изключително гъвкав. Можете да започнете с проектирането на началната страница и след това да преминете към допълнителни страници и съдържание. След това ще можете да добавяте функции в реално време като съдържание в блога, потребителски профили, push известия и много други. Освен това клиентите на BuildFire могат да изберат един от повече от дузина шаблони, за да ускорят драстично процеса на изграждане на приложения.

Всяка функция се обяснява или чрез видео урок или чрез писмена публикация в блога. Също така, BuildFire често е домакин на живи Уебинари, за да помогне на своите клиенти да научат повече за типовете приложения, които можете да изградите. Това е изключително удобна за клиентите марка.

И накрая, има въпрос на ценообразуването. Основният план започва от $ 89 на месец и е достатъчен за основните бизнес нужди. Професионалният план стига до $ 149 на месец и предлага допълнителни функции като покупки в приложението и push известия. И накрая, имате Enterprise план на $ 499 на месец, който включва всички функции на BuildFire.

Всички приложения, които създавате с BuildFire, са напълно съвместими с iOS и Android устройства.

AppyPie

Апи пай

AppyPie помогна на повече от 3 милиона създатели да създадат напълно функционално мобилно приложение с нищо друго освен визуални градивни елементи. Освен поддръжка за Android и iOS, AppyPie предлага също PWA (Прогресивни уеб приложения) функционалност. Така вашето мобилно приложение ще се вижда в уеб браузър като обикновен уебсайт. Това почти решава два въпроса едновременно.

appypie mobile cms

Начинът, по който AppyPie работи, е изключително лек. Започвате със собствената си предварително определена идея за приложение и след това насочвате фокуса си върху „характеристиките“, които AppyPie предлага. Споменатите функции действат като градивните елементи на всяко приложение, което искате да изградите. Като пример, ето някои от категориите, в които функциите са разделени на:

 • социален
 • мултимедия
 • е-търговия
 • контакт
 • Информация

Ако продължавате Социални характеристики, ще можете да добавяте списъци с директории, карти за членове, съставители на формуляри, потребителски папки и много други. Всяка функция може да бъде персонализирана за различни страници на вашето мобилно приложение.

appypie топ функции

Освен всичко, AppyPie предлага безплатна помощ за публикуване на вашите приложения Google Play или магазин за ябълки. Той е изключително удобен и предлага централизирано табло за управление на всички нужди на приложението ви.

Thunkable

Thunkable

Ако някога сте се опитвали да се научите да програмирате, вероятно сте чували за платформата драскотина преди. Платформата използва интерфейс „базиран на блокове“ за изграждане на приложения и обучение за програмиране по пътя. Thunkable изглежда, че са се вдъхновили много от подхода на Scratch. Тъй като основният им интерфейс за изграждане на мобилни приложения е забележително подобен.

осезаем пример

Това ви дава достъп не само до бързо изграждане на мобилни приложения, но също така ви помага да научите нови трикове по пътя. Основните приложения не са толкова трудни за изграждане, колкото може да се мисли. Въпреки това Thunkable все още е създател на визуални мобилни приложения и предлага гладък интерфейс за дизайн.

огромен създател на визуални приложения

Горното изображение показва интерфейса, с който ще работите през повечето време. Изборът Blocks ще ви покаже как приложението ви взаимодейства с обекти, подобно на това в стил Scratch. Много полезно, ако планирате сами да научите програмирането на мобилни приложения.

Не на последно място, ценообразуването също е изключително привлекателно. Всеки може да използва Thunkable за създаване на мобилни приложения безплатно. Премиум планът ($ 21 на месец) ще ви предостави повече място за съхранение, както и персонализирани опции за брандиране.

AppInstitute

AppInstitute

AppInstitute е нараснал от надежден старт до пълноправен бранд, обслужващ над 150 000 клиенти по целия свят. Техните интуитивни услуги за създаване на мобилни приложения са пригодени специално за собственици на малък бизнес. Ако сте зает собственик на бизнес, не знаете много за кода и се нуждаете от мобилно приложение – AppInstitute има много примамливи функции, за да ви помогне.

Една от причините за успеха на AppInstitute е колко лесно създава мобилно приложение за вашите бизнес нужди. Целият процес се кондензира в четири кратки стъпки, като същевременно ви дава много възможности за персонализиране.

 • Изберете шаблон. – Можете да стартирате напълно функционално приложение от предварително изграден шаблон. AppInstitute обхваща области като събития, спорт, ресторанти, бизнес услуги и други.
 • Добавете елементи на марката. – След като имате шаблон, можете да излезете с добавяне на елементи на марката. Например, персонализирано лого, връзки в социалните медии, снимки и много други.
 • Персонализирайте съдържанието. – Редактирайте всичко от реда на страницата до текста. Всички промени могат да бъдат добавени от персонализиран интерфейс за създаване на приложения.
 • Публикувайте незабавно. – Приложенията са готови винаги, когато имате нужда от тях. По този начин можете да публикувате приложенията си в най-популярните мобилни магазини с едно щракване.

Не на последно място, AppInstitute не ви таксува, докато не решите да публикувате новосъздаденото си приложение. Цената на премиите започва от около 40 долара на месец за най-евтиния план.

Andromo

Andromo

Ако искате да създавате мобилни приложения и да печелите пари едновременно, не търсете повече Andromo. Тази платформа за изграждане на мобилни приложения само за Android е една от най-добрите в света с това, което прави. Техният безпроблемен интерфейс за изграждане на приложения осигурява лесен процес за създаване на лични или бизнес приложения в движение.

Една от причините, поради които Andromo е толкова успешен, е заради родната му интеграция със социално ориентирани дизайнерски елементи. Едно е да създадете приложение, което предоставя ресурси, но съвсем друго когато вашата общност може да взаимодейства с тези ресурси в реално време.

Функции на Andromo

Независимо дали създавате музикална библиотека или пътеводител – Андромо се стреми да ви даде необходимите инструменти за това. Всичко без да е необходимо да пишете един ред код. На всичкото отгоре всяко мобилно приложение, което създавате с Andromo, се генерира в кода Native Android. И може да бъде публикуван в магазина на Google Play без много караница.

И накрая, Андромо е известен с това, че печели пари. Всички знаят колко популярен е мобилният пазар в наши дни. И като такъв има много възможности за печелене на пари, докато публикувате нови приложения. Андромо ви помага в този отдел чрез собствена рекламна мрежа и тази на AdMob.

Изграждане на мобилни приложения без код

Можете ли да изградите функционални мобилни приложения, без да знаете как да кодирате? абсолютно.

Приложенията, изброени тук в тази публикация, илюстрират това настроение перфектно. И страхотната новина е, че тази технология ще продължи да се развива. Очаквайте все повече и повече създатели на мобилни приложения да поддържат интеграции на трети страни, което ще направи по-полезно създаването на динамични приложения.

В заключение знайте какви функции търсите в мобилното си приложение. Това ще ви помогне да стесните платформите, които могат да обслужват най-добре вашите нужди. И също така, разберете вашите бюджетни възможности за обозримо бъдеще. Въпреки че някои платформи могат да бъдат скъпи, трябва да запомните, че разработването на персонализирано мобилно приложение може да струва над 50 000 долара или повече.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me