Microsoft пусна нова версия за Visual Studio през 2019 година.

Тъй като всички ние сме наясно с този софтуер, наречен Интегрирана среда за развитие (IDE), и той ще увеличи производителността на програмистите, докато разработват софтуера & приложения. В тази статия ще обсъдим най-новите разширени функции в Visual Studio 2019 и как тези функции ще играят жизненоважна роля за производителността и разработката на софтуер.

И така, преди да навлезем в тази статия, няколко неща, които трябва да обсъдим за по-добро разбиране, както следва

Какво е IDE?

IDE означава Интегрирана среда за разработка. И се използва за създаване на среда за разработчици и предоставяне на всеобхватни функции за разработка и тестване на софтуер. По принцип IDE съдържа редактор на изходния код, някои инструменти за автоматизация и отстраняване на грешки за тестване. Основната цел на IDE е да повиши производителността на разработчиците.

Какво е Visual Studio?

Visual Studio е едно от най-известните IDE, което използва през последните няколко години. Microsoft го разработи. Използва се за създаване на компютърна програма, уеб приложения и EXE файлове и др. Първата по рода си версия стартира през 1997 г. И сега най-новата версия на пазара е Visual Studio 2019.

Какво е новото във Visual Studio 2019?

Visual Studio 2019 излиза на 2 април 2019 г. Има толкова много усъвършенствани функции, които ще бъдат включени в тази версия.

Затова нека се потопим дълбоко в тези разширени функции,

Нов потребителски опит Стар прозорец

Едно основно нещо, което забелязахте, че новият стартов прозорец ще се появи във Visual Studio 2019. Състои се от толкова много включени опции, споменати по-долу.

  1. Вижте кода
  2. Отворете проект
  3. Отворете папка
  4. Създайте нов проект

стартов прозорец във визуално студио 2019

Visual Studio Live Share

Live Share е услуга за програмисти във Visual Studio 2019. Тази функция директно дава възможност да споделяте контекста на кода и процеса на отстраняване на грешки с вашите съотборници и да получите достъп на живо в рамките на самото Visual Studio като Google документи за услуги.

визуално студио споделяне на живо

Използвайки Live Share, вашите съотборници може да могат да четат, редактират, отстраняват грешки и да навигират в развиващия се проект по сигурен начин. Тази услуга е инсталирана по подразбиране в New Visual Studio 2019.

Подобрено рефакторинг

Рефакторингът във всеки IDE ще бъде изключително полезен за разработчиците. В Visual Studio 2019 тези рефактори ще предлагат нови усъвършенствани функции и те се използват за структурирана структура на вашия код..

рефакторинг във визуално студио 2019

Тези рефактори ще покажат предложенията в иконата на електрическата крушка и съдържа действия като преместване на базовия клас на членовете и интерфейс, правят промяната на пространствата на имената, така че да отговаря на структурите на папките. Например, конвертирайте foreach-контури в LINQ заявки и т.н..

Подобрен опит в търсенето

Една от полезните функции в Visual Studio 2019 е обновеното поле за търсене. В предишна версия беше известен като Бързо стартиране. Новото преживяване в Visual Studio 2019 е по-бързо и работи ефективно за постигане на най-добри резултати. Това е разширената функция в текущото издание на IDE в сравнение с предишните версии.

поле за търсене в Visual studio 2019

Сега резултатите от търсенето ще показват предложенията, докато пишете в полето за търсене, и динамично ще представя резултатите. Можете също да използвате клавишни комбинации по време на търсене и това ще ви помогне да запомните заявките за търсене за бъдеща употреба и да си припомняте всеки път, когато създавате новите уеб приложения.

Функция за търсене по време на отстраняване на грешки

Вече знаете, че отстраняването на грешки е процесът за идентифициране на грешки и отстраняване на тези грешки в софтуера. Търсене на обекти и подходящи стойности по време на процеса на отстраняване на грешки е много полезно за разработчиците.

търсене по време на отстраняване на грешки във визуално студио

В Visual Studio 2019 търсенето по време на отстраняване на грешки се добавят Locals, Autos и Watch Windows, използвани за намиране на стойностите и обектите. По-долу анимацията ще обясни реалния процес на отстраняване на грешки в прозореца за търсене във VS2019.

Visual Studio IntelliCode

Intellicode е разширение във Visual Studio 2019 и подобрява уеб приложението & разработка на софтуер с помощта на модерна технология, наречена изкуствен интелект. Той предоставя предложения и кодиране на обекти в процеса на разработка. Intellicode ще спечели своята мощ, използвайки 2000 различни проекта с отворен код в Github, за да оптимизира и подобри вашите умения за кодиране.

интелигентен код във Visual studio 2019

Почистване на код с едно кликване

Нова команда за почистване на код във Visual Studio 2019 е да открие предупрежденията и предложенията с бутона с едно щракване. Тази команда ще ви помогне да форматирате кода и да направите промените във формата на кодиране, предложен от .editorconfig файлове и настройки.

почистване на код във визуално студио 2019

Той също така дава възможност да се запазват колекциите от фиксатори като профил по подразбиране. Да вземем един пример за ясно разбиране е, че имате различен динамичен набор от поправки, които да приложите преди преглед на синтаксиса на кода, за да конфигурирате различни профили при различните задачи.

код почистване

Интегрирани кодови рецензии в развитие

Microsoft проектира чисто ново разширение, наречено Managed Pulled Requests (PRs). Използвайки това разширение, можете да стартирате кода и да отстраните грешки в заявките за изтегляне на вашия екип, без да излизате от приложението Visual Studio.

В момента тази функция е достъпна само за Azure Repos и скоро можете да очаквате поддръжката от GitHub. Искате ли да използвате това разширение за разработка, тогава трябва да изтеглите от Пазар за визуално студио.

На монитор Aware рендериране (PMA)

В предишни издания на IDE, ако работите с монитори, които са били инсталирани с различни видове коефициенти на мащаб на дисплея, и те са свързани отдалечено с машина, за да показват различните коефициенти на мащаб, които се различават от основното устройство, но тези резултати се показват размазани или рендерира с грешни мащабиращи фактори.

PMA във визуално студио 2019

Но Visual Studio 2019 излезе с приложение на PMA (за монитор). Това ще покаже правилно изхода, без да изобразява нищо независимо от коефициентите на мащабиране на дисплея.

Нов модел за доставка за инструменти за данни на SQL Server

Visual Studio поддържа толкова много езици за програмиране, включително и езици от страна на сървъра. И инструментите за данни на SQL сървър (SSDT) ​​винаги се използват за изграждане на приложения от страна на сървъра. Новият модел за предоставяне на данни е наличен във Visual Studio 2019 за разработване на проекти, свързани със SQL, като приложения, базирани на сървър, проекти за услуги за анализ, проекти за услуги за отчитане и проекти за услуги за интеграция и т.н..

Този модел за доставка ще бъде наличен под формата на разширения, наречени услуги за анализ и разширения на услуги за интеграция. В предишните издания тези разширения се предлагат под формата на самостоятелен инсталатор. Но в новата версия тези функции ще бъдат директно достъпни с вградени натоварвания на Visual Studio 2019.

заключение

Тези усъвършенствани функции в Visual Studio ще подобрят производителността на програмистите и екипното сътрудничество в разработката на софтуер в сравнение с предишните версии. Новият потребителски интерфейс ще позволи на потребителите да създават приложения много ефективно, а подобрената лента за търсене осигурява точни резултати за разработчиците, докато разработват софтуера.

Отстраняването на грешки е с 50% по-бързо от предишните версии, високоефективната лента за търсене в прозорците Autos, Locals и Watch. В крайна сметка, тези разширени функции в Visual Studio ще повлияят значително на софтуера & разработване на приложения.

Ако желаете да научите повече за кодирането в Visual Studio, тогава вижте този курс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me