Backups site-uri web – De ce sunt atât de importante?

Ce faceți pentru a vă menține site-ul web WordPress cu siguranță și funcțional în orice moment?

Să presupunem că vă actualizați în mod regulat nucleul WordPress și plugin-urile / temele, instalați doar plugin-uri și teme de încredere. Este, fără îndoială, bine, dar întrebarea este că este suficient?

Este posibil să fi implementat practici de securitate pentru securizarea site-ului dvs., dar datele site-ului dvs. ar putea fi în continuare vulnerabile. Riscul ca hackerii să fure date de afaceri sau o greșeală de codificare nevinovată care să îți doboare site-ul, va fi întotdeauna rafinant.

Aici vine o salvare adecvată pentru salvare. O soluție bună de rezervă creează o copie a celor mai recente date și le stochează în siguranță, astfel încât acestea să fie disponibile pentru o restaurare rapidă în cazul unui eveniment neprevăzut.

Prin acest articol, vom arunca o privire la motivul pentru care aveți nevoie de copii de rezervă ale site-ului web, tipurile de copii de rezervă disponibile și funcțiile pe care trebuie să le dețină fiecare instrument de rezervă..

De ce are nevoie afacerea dvs. de rezervă a unui site web?

Ca afacere, nu vă puteți permite să pierdeți datele site-ului dvs. web chiar și pentru o singură zi. O pierdere majoră de date se poate produce din diverse motive, inclusiv:

Eroare umana

Chiar și o eroare umană aparent inocentă poate provoca blocarea site-ului dvs., ceea ce vă determină să pierdeți date. Backup-urile regulate ale site-ului dvs. web vă pot ajuta afacerea să se recupereze rapid de la o astfel de pierdere de date și să vă revină operațiunile.

Hack-ul site-ului

În ultimii ani, infractorii cibernetici au executat cu succes încălcări ale datelor care au dus la pierderea datelor critice despre afaceri, inclusiv înregistrările clienților, tranzacțiile de plată și înregistrările bazei de date. În cazul unui hack reușit, prioritatea dvs. ar fi recuperarea acestor date critice și restaurarea site-ului dvs. web fără a pierde timp. În timp ce există numeroase servicii pentru eliminarea programelor malware, o strategie de rezervă de sunet poate fi salvatoare.

Dezastre naturale

În funcție de locația geografică a infrastructurii dvs. de afaceri, catastrofele naturale, cum ar fi inundațiile sau chiar ciclonii pot deteriora grav sistemele de găzduire, ceea ce duce la pierderea datelor de afaceri. În acest caz, o copie de rezervă stocată pe sisteme de stocare situate într-o altă țară sau locație geografică poate fi folosită cu ușurință pentru restaurarea site-ului.

Crash sau defecțiune a serverului

Pierderea de date se poate întâmpla și din cauza prăbușirii site-ului sau a eșecului serverelor. Sistemele de backup vă pot stoca datele de rezervă pe sisteme independente sau bazate pe cloud, care nu sunt afectate de o defecțiune sau blocare a serverului.

Actualizări nereușite

Actualizări WordPress sunt eliberate în mod regulat pentru a îmbunătăți securitatea și a utiliza funcționalități noi. Aceasta implică de obicei actualizarea versiunii principale a WordPress sau a fiecăruia dintre pluginurile / temele sale instalate. Cu toate acestea, în unele cazuri, procesul de actualizare poate sfârși prin ruperea sau blocarea site-ului dvs. de afaceri.

Tipuri de backup-uri WordPress

Există mai multe tipuri de backup-uri WordPress disponibile pe piață. Să evaluăm fiecare tip:

Copii de rezervă de la furnizorul de gazdă web

Majoritatea furnizorilor de gazde web WordPress includ copii de rezervă în pachetele de găzduire. O soluție de backup fiabilă de la furnizorul de gazdă web vă asigură că, în calitate de proprietar al site-ului, nu trebuie să efectuați singuri copii de rezervă și nici să vă faceți griji pentru a pierde date. Consultați-vă cu furnizorul dvs. actual de gazdă cu privire la serviciile de rezervă pe care le oferă cu planul dvs. de găzduire.

Cu toate acestea, în acest caz, aveți prea puțin control asupra momentului sau a modului în care se fac copii de rezervă și unde sunt stocate.

Copii de rezervă manual

Dacă dețineți cunoștințele tehnice sau expertiza, puteți face backup site-ul dvs. manual. Puteți efectua backup-uri manuale ale fișierelor dvs. WordPress și înregistrărilor bazei de date utilizând un instrument FTP precum FileZilla sau instrumentul phpMyAdmin.

În comparație cu alte tipuri de copii de rezervă, o copie de rezervă manuală este un proces care necesită mult timp; Ar putea chiar să vă solicite să depanați și să rezolvați problemele care pot apărea în timpul procesului de rezervă.

Copii de rezervă automatizate folosind plugin-uri

Copiile de siguranță automate care utilizează plugin-uri sunt cel mai rapid și mai convenabil mod de a lua copii de rezervă ale site-ului web. Acest lucru este util în special în cazul în care nu doriți să depindeți de furnizorul dvs. de gazdă web sau dacă nu aveți abilitățile tehnice pentru a efectua backup-uri manuale. Plugin-urile de backup WordPress sunt ușor de instalat și pot fi executate de către orice utilizator nou sau novator WordPress.

Utilizarea unui plugin WordPress pentru automatizarea copiilor de rezervă este cea mai bună opțiune disponibilă. Să evaluăm caracteristicile pe care trebuie să le ofere pluginurile de rezervă:

Caracteristici pe care trebuie să le aibă fiecare plugin de backup WordPress

Orice soluție de rezervă pe care o alegeți trebuie să fie cuprinzătoare, ceea ce înseamnă că ar trebui să utilizeze copii de siguranță atât pentru fișierele site-ului dvs. web, cât și pentru înregistrările bazei de date. Acest lucru vă asigură că aveți pachetul complet de rezervă dacă aveți vreodată nevoie să restaurați un site web eșuat.

În afară de aceasta, aici este o listă de caracteristici pe care trebuie să le aibă fiecare plugin de rezervă:

Depozitare independentă și în afara locului

Acesta este un dezacord.

Copiile de rezervă trebuie salvate într-o locație independentă și diferită, astfel încât site-ul dvs. să nu fie afectat. Pluginurile care stochează copii de rezervă pe serverul web al clientului ajung să reducă spațiul de stocare existent și, de asemenea, să expună copiile de rezervă la amenințări externe.

Copii de rezervă incrementale

Folosind o copie de rezervă zilnică a întregii dvs. site-uri web, puteți pune o mulțime de încărcări pe serverul dvs. Web utilizând resursele și lățimea de bandă. Întrucât copiile de rezervă sunt un proces foarte intensiv pe server, copiile de rezervă obișnuite pot afecta performanța serverului și spațiul disponibil pentru stocarea copiilor de rezervă.

Backup-urile incrementale optimizează procesul de copiere prin spargerea datelor dvs. în bucăți de date mai mici și gestionabile, care sunt apoi sincronizate în backup-ul existent. Întregul site web nu este sincronizat de fiecare dată. În schimb, după prima copie de rezervă, sunt sincronizate doar modificări incrementale. Acest proces previne orice supraîncărcare a serverului dvs. web și poate fi utilizat eficient chiar și pentru site-uri web mari.

Backups multiple

Pe lângă utilizarea locațiilor de stocare în afara locului, instrumentele de rezervă trebuie să ofere mai multe versiuni de rezervă care pot fi stocate în mai multe locații pentru o siguranță maximă. Instrumentele de backup pot furniza serverele lor dedicate sau stocarea externă bazată pe cloud (cum ar fi Google Drive sau Dropbox) de unde orice versiune de rezervă poate fi descărcată și restaurată cu ușurință.

În plus, copiile de rezervă trebuie să fie criptate, astfel încât hackerii să nu le poată folosi pentru a intra în site-ul dvs. web.

Recuperare ușoară sau recuperare

Pluginurile de rezervă trebuie să ofere, de asemenea, un mod fiabil și convenabil de restaurare a copiilor de siguranță pe site-urile WordPress. Copiile de siguranță care nu pot fi restabilite învinge rapid întregul scop de a efectua backup-uri în primul rând.

Testare de rezervă

La fel ca fișierele de site-uri web, fișierul dvs. de rezervă poate fi, de asemenea, corupt. Ar putea lipsi și câteva informații cruciale. Restaurarea unei copii de rezervă deteriorate pe site-ul dvs. WordPress viu poate crea complicații suplimentare și probleme de incompatibilitate. Prin urmare, ca măsură de siguranță, este o practică bună să testezi backup-ul existent pentru a vedea dacă este sigur să fie restaurat.

De exemplu, BlogVault oferă funcția Restaurare test de rezervă unde puteți crea și testa o copie exactă a unei versiuni de rezervă pe serverele sale de testare.

Copii de rezervă programate și la cerere

O copie de rezervă programată este un proces de backup automat care nu are nevoie de nicio intervenție umană. Poate fi programat la intervale fixe (zilnic, săptămânal sau lunar) în funcție de nevoile site-ului. În plus, pluginurile de rezervă trebuie să ofere copii de rezervă la cerere, care pot fi executate în orice moment.

Stagiul site-ului Web

Instalarea unui nou plugin sau a unei teme sau aplicarea unei noi actualizări poate fi riscantă uneori. Este posibil să vă prăbușească site-ul live. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este organizarea site-urilor web. Un mediu de punere în scenă vă permite să creați un duplicat al site-ului dvs. web live și să testați toate modificările / actualizările de pe acesta, fără a afecta site-ul dvs. live.

Unele plugin-uri de rezervă prezintă o caracteristică încorporată de „etapizare a site-ului web” în care puteți testa modificările înainte de contopirea modificărilor cu site-ul live. Puteți crea, de asemenea, un site de înregistrare prin intermediul gazdei web sau creați manual un mediu de înregistrare.

Migrarea site-ului web

Migrarea unui site web WordPress către un alt domeniu web sau o altă gazdă web poate fi foarte complicată. În plus, trebuie să faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor dvs. WordPress înainte de a începe migrarea.

Pluginurile de rezervă oferă, de asemenea, o migrare lină a site-ului dvs. WordPress către o altă gazdă web. De exemplu, BlogVault vă permite cu ușurință migrați site-ul dvs. către o altă gazdă.

Backup-uri în timp real pentru WooCommerce

Backup-urile regulate sunt cruciale pentru site-urile web WooCommerce. Cu toate acestea, spre deosebire de orice alt site de afaceri, site-urile WooCommerce nu își pot permite niciun timp de întrerupere a site-ului sau chiar pierderea unei singure comenzi pentru clienți. Prin urmare, se recomandă backup-uri în timp real pentru site-urile web WooCommerce care sunt executate de fiecare dată când există o tranzacție sau o modificare online.

Experiență ușor de utilizat

Spre deosebire de backup-urile manuale care necesită expertiză tehnică, plugin-urile de rezervă trebuie să fie ușor de utilizat și ușor de utilizat pentru orice utilizator începător. Aceasta înseamnă în esență că trebuie să poți executa o copie de rezervă completă sau restaurarea cu câțiva pași simpli.

Majoritatea instrumentelor de rezervă au un tablou de bord independent și intuitiv, unde utilizatorii se pot autentifica și efectua majoritatea sarcinilor legate de backup, fără asistență tehnică. În plus, un tablou de bord independent vă asigură că puteți accesa cu ușurință copiile de rezervă chiar și atunci când serverul web sau site-ul dvs. este redus.

Concluzie

Preluarea copiilor de rezervă obișnuite este esențială pentru securitatea WordPress. Alegerea pluginului de rezervă potrivit care poate satisface toate cerințele legate de backup este la fel de critică pentru afacerea dvs..

Prin acest articol, am evidențiat caracteristicile esențiale pe care trebuie să le aibă fiecare instrument de backup WordPress. Caracteristici precum mai multe copii de rezervă și copii de rezervă programate vă asigură că nu pierdeți niciodată date de pe site-uri web, în ​​timp ce funcțiile precum copiile de rezervă incrementale și stocarea în afara locului asigură că performanța site-ului dvs. web nu este afectată în niciun fel..

Vă recomandăm cu ardoare să aruncați o privire atentă la nevoile site-ului dvs. web și să investiți într-un plugin de rezervă fiabil astăzi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me